Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודש-חודשיים בערך נסעתי לי בשעה 3 בבוקר ובום פאנצר. אחרי דקה בערך לא היה יותר אוויר בגלגל.

אני בסך הכל בן 17- לא היה לי מושג איך מחליפים גלגל :-D

בשעה 5 בבוקר הצלחתי וחזרתי הביתה (לאחר עזרה קלה).

מאז לא נגענו ברכב ולא הודענו לחברת הליסינג, כלומר שוכב לו גלגל מפונצר במקום של הגלגל הרזרבי.

מה הפרוצדורה בנוגע לנסיעה עם גלגל אחד חדש מקדימה בצד ימין, ושלושה גלגלים אחרים עם 35 אלף קילומטר?

כרגע ככה הרכב נוסע (עם מידת לחץ אוויר תקינה).

האם צריך להחליף את מיקומי הצמיגים ואולי גם את הצמיגים עצמם בעקבות הפאנצ'ר?

הרכב נמצא על הכביש כשנה וחצי.

*אל תשכחו, כי כאשר מחליפים צמיגים ברכב ליסינג (תפעולי) מקבלים צמיגים זולים וגרועים- האם זה שווה את זה?

מדובר בשברולט קרוז מודל 2010.

אביב.

פורסם

יקון פנצ'ר הוא עניין קטן, סע לצמיגיה הקרובה ואצרי 10 דקות תוכל לצאת לדרכך שמח וטוב לב לאחר שנפרדת מכמה שקלים.

אם יתברר כי הצמיג הרוס ללא תקנה יהיה עליך ליצור קשר עם חברת הליסינג, אשר תפנה אותך לצמיגיה שאתה היא עובדת, לצורך החלפת הצמיג המקולקל.

הנסיון שלי עם ליסינג הוא שתיקון פנצ'רים הוא על חשבון השוכר, החלפת צמיגים על חשבון החברה מוגבלת ל-4 משך חיי הרכב בליסינג (3 שנים, ובתקופה זו גם מצבר אחד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי גם באוטו ספריי לתיקון פאנצ'רים, אבל השאלה הייתה מה צריך לעשות עם שאר הגלגלים והאם זה תקני לנסוע ככה שגלגל אחד חדש ו 3 ישנים שעברו 37 אלף קילומטר?

פורסם

זה לא תקני לנסוע במשך חודש עם גלגל חלופי מפונצ'ר!

גם לא תקני לנסוע עם גלגל אחד חדש וגלגל אחד ותיק על אותו ציר! (ציר = שני הגלגלים הקדמיים במקרה שלך)

אל תתקן את התקר עם תרסיס כלשהו, אלא אצל מתקן התקרים בלבד! (לא יקר כאמור, גם 40 ש"ח יסגרו את הפינה הזאת)

אלא אם המשכת לנסוע אחרי שירד האויר, במקרה כזה הצמיג נטחן ולא ניתן לתקנו!

האם הגלגל החלופי הוא בגודל מלא? אם התשובה היא לא אז מדובר פה בחוסר אחריות משווע! אם התשובה היא כן, אז סתם קלות דעת.

פורסם

חברת הליסינג תחליף את הגלגלים ליצרנים סיניים, האם כדאי להחליף את 2 הגלגלים המקוריים שבאו עם הרכב בשביל 2 גלגלים סיניים?

אגב בנוגע לתיקון התקר, התכוונתי שבמידה ויקרה עוד פעם פנצר אני אוכל לתקן אותו באותו רגע מבלי להחליף גלגל.

הגלגל החלופי הוא בדיוק אותו גלגל כמו שהתפנצ'ר, ובדיוק אותו גלגל כמו שאר הגלגלים ברכב.

מה אתם ממליצים לי לעשות? אני אשמח לקבל פירוט.

תודה.

פורסם

1. הכנס לרכב

2. בדוק שהמראות מכוונות היטב

3. הנע את הרכב

4. סע לפנצ'ריה הקרובה

5. בקש מהצמיגאי שיתקן את התקר בגלגל המקורי, וירכיב אותו חזרה על הרכב, את הגלגל החלופי יש להחזיר למקומו

6. שלם לצמיגאי, לאנשים הללו יש לום בהישג יד, ועל כן אין להסתכסך איתם

7. פנק עצמך בגלידה

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה לא הבנת? אני יסביר לך בפשטות.

קח את הרכב סע איתו לפנצריה ותבקש לתקן את הגלגל שנימצא בתא המטען ולהחזירו למקומו, את הגלגל הרזרבי תחזיר לתא המטען וניגמר הסיפור.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

...

מה אתם ממליצים לי לעשות? אני אשמח לקבל פירוט.

תודה.

1. הכנס לרכב

2. בדוק שהמראות מכוונות היטב

3. הנע את הרכב

4. סע לפנצ'ריה הקרובה

5. בקש מהצמיגאי שיתקן את התקר בגלגל המקורי, וירכיב אותו חזרה על הרכב, את הגלגל החלופי יש להחזיר למקומו

6. שלם לצמיגאי, לאנשים הללו יש לום בהישג יד, ועל כן אין להסתכסך איתם

7. פנק עצמך בגלידה

אחלה פירוט :)

אני חושב שהשואל כבר מכין את עצמו לתרחיש לאחר שיתברר שהמשיך לנסוע קצת ללא אויר בצמיג או שנכנס עם הגלגל בעצם חד ופגע בדופן הצמיג (לא נורא, העיקר שלא קרתה תאונה וכולם חזרו בשלום, למד להבא !)

ואז האופציות הן: (בכלל בהחלפת צמיגים בליסינג)

- לנסות לברר איזה צמיגים תקבל, אינני יודע באיזה חברת ליסינג מדובר, אבל סביר להניח שהצמיגים יהיו מתחת לכל ביקורת. לבקש להוסיף את ההפרש מכיסך עבור צמיג סביר (כ 100 ש"ח לצמיג)

- להחליף זוג צמיגים על חשבון חברת הליסינג. למיטב הבנתי חשוב יותר להקפיד על צמיג איכותי בציר האחורי. אם כבר מתפשרים עדיף להתפשר בציר הקדמי.

- להחליף את הצמיג שהתפנצ'ר בצמיג המוצע ע"י חברת הליסינג, ולהשאר עם צמיגים מלפנים כאשר אחד חדש ואחד נסע עשרות אלפי קילומטרים. לדעתי זה מנוגד להוראות משרד התחבורה (אסור) אבל לא נכשל בטסט (למיטב ידיעתי). אני לא יודע בדיוק אם אפשרות זו עדיפה על הקודמת, אבל הצמיגים מתבלים יותר בציר הקדמי והשוני בהם די ניכר. לו היה מדובר על הצמיגים מאחור אולי הייתי ממליץ לך להחליפם עם הצמיגים מלפנים ולהמשיך לנסוע.

ואם נחזור לעצות מעשיות: גש למתקן תקרים מקצועי והתייעץ עימו!

פורסם

תודה רבה על הפירוט 8)

נראה לי שהאפשרות הכי פשוטה היא לתקן את הצמיג התקור ופשוט להחליף בין הצמיגים.

אך הבטן שלי אומרת שלא יהיה אפשר לתקן את הצמיג בגלל המהירות שבה האוויר ירד ובגלל הזעזוע שהמכונית עברה.

לא הבנתי מה ההבדל בין אפשרות 1 ושתיים חוץ מהוספת 100 שקל לכל צמיג, האם זהו ההבדל?

עוד שאלה קטנה, אין בעיה עם זה שבציר אחד יהיו 2 גלגלים מחברה שונה? כמובן אותה מידה של צמיג.

סליחה על הבורות, אני נהג חדש עם בקושי שנה רישיון :roll:

פורסם

ההבדל הוא שבאפשרות 1 אתה מוסיף מעט שלמונים (שזה כסף) לחברת הליסינג, על מנת שירכיבו לך צמיגים של חברה מוכרת (כמו קונטיננטל למשל) ולא של חברה לא מוכרת כמו צ'וקומיקונג. אתה מוסיף רק את ההפרש בין צמיג ראוי לצמיג צ'וקו, שזה באמת לא הרבה ושווה כל שקל (לא בטוח שיסכימו, כי מדובר בקומבינה מבחינתם)

באפשרות 2 אתה מתפשר על הצמיגים מלפנים שיציעו לך בחברת הליסינג, שזה לטענתי פחות קריטי מהצמיגים מאחור.

על אותו ציר מומלץ שני צמיגים זהים (זהים זה צמיגים ש"נקטפו מאותו ענף" כלומר אותו דגם, אותו גיל ונסעו אותו מספר קילומטרים) קל וחומר - אותה חברה!

אם תבדוק היטב תתקל בלא מעט רכבים עם צמיגים שונים. יכול להיות שהדבר אינו אסור בחוק (כל עוד כמובן הצמיגים באותה מידה), אבל כאמור לא מומלץ בכלל!

ראה מה מצאתי במיוחד בשבילך! באתר משרד התחבורה יש חוברת הנחיות בנושא הצמיג (מסמך PDF, במלבן ירוק להורדה) קרא אותה - ואתה מומחה!

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1495:2010-11-16-11-09-24&catid=113:nehigat-horef-c&Itemid=164

פורסם
ההבדל הוא שבאשפרות 1 אתה מוסיף מעט שלמונים (שזה כסף) לחברת הליסינג,

רק תיקון קטן - אני מקוה שהוא לא יוסיף שלמונים, שהם שוחד, אלא רק תשלום לגיטימי תמורת מוצר איכותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...