Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה אני חווה בעיות לא עקביות בהתנעה: התנעות ארוכות מהרגיל, נפילות מתח ואיפוס שעון ומכוונים בזמן ההתנעה.

ביצעתי מס' מדידות מתח ישירות על קוטבי המצבר ולהלן התוצאות:

בסל"ד סרק, ללא עומס: 13.18v

עם עומס (אורות+מפשיר אדים+מפוח על מהירות 4): 12.46v

לאחר נסיעה של כ-40 דק' (25 ק"מ) ביצעתי מדידות בשנית:

בסל"ד סרק, ללא עומס: 13.32v

עם עומס (אורות+מפשיר אדים+מפוח על מהירות 4): 12.18v

כדאי לציין שמדדתי גם את מתח המצבר לאחר כ 11 שעות עמידה: 12.18v ולאחר הנסיעה: 12.41v (בשני המצבים - מנוע כבוי, כמובן).

ברכב מותקן מצבר Volta 50aAh בן שנתיים וחודשיים.

אציין כי בימים האחרונים אין כמעט בעיות בהתנעה והרכב מניע בזריזות.

מה דעתכם:

1. האם יש בעייה באלטרנטור - מתח טעינה נמוך?

2. האם המצבר במצב שניתן לבדוק אותו בעומס? (נראה לי שהוא בכלל לא טעון מספיק לבדיקה)

3. האם מצבר לא תקין יכול להנחית את מתח הטעינה?

תודה מראש,

שי.

פורסם

לפי מתח הטעינה שהאלטרנטור משדר זה לא תקין. במצב סרק המתח צריך לנוע סביב ה-14.2 ואצלך זה מאוד נמוך. שהרכב כבוי המצבר צריך להיות עם 12.5 לערך. כניראה שהאלטרנטור בדרך לאן שהוא.

:)
פורסם

חבר יקר,

1. כאשר בודקים אלטרנטור תחת עומס יש לעלות את סל"ד הסרק ל-1500-1800 סיבובים לדקה ובסל"ד זה לבדוק את מתח המוצא על קטבי המצבר.

2. חובה שהמצבר יהייה טעון למתח הדקים של 12.2 לפחות לפני בדיקת מתח המוצא של האלטרנטור (את הבדיקה של המצבר יש לבצע כאשר כבל המינוס מנותק ולאחר שהמצבר לא היה תחת טעינה או פריקה לפחות שעה).

3. האם מד-המתח שברשותך תקין ?

מצבר לא תקין או לא טעון בהחלט ישפיע על מדידת מתח המוצא של האלטרנטור.

בכדי לבדוק בצורה נכונה את המצבר יש לבדוק אותו תחת עומס או פשוט סע כ-40 דקות ולאחר מכן נתק את כבל המינוס של המצבר ולאחר כשעה בדוק את מתח הקטבים של המצבר.

אל תנתק את כבל המינוס כאשר הרכב מונע !

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...