Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לטעמי, אדם שחשוב לי, שווה הרבה יותר מ1000 שח שיעלה לי לתקן את האוטו אם קרה משהו.

עכשיו אתה רוצה לשמוע משהו מצחיק ?

בעבר הלא רחוק היה לי חבר מאוד מאוד קרוב, מישהו שהוא כמו אח בשבילי, הנ"ל מתקשר אלי בפאניקה בערב יום שני "אור נכנסתי עם הרכב בקיר, אני לא יודע מה לעשות, איך אני הולך לעבודה מחר ואיך אני נוסע ללימודים ומה יהיה אם אין לי אוטו חליפי", כשהוא הגיע הביתה באותו ערב, הרכב השני שלי כבר חנה מחוץ לבית שלו והמפתח חיכה לו על השולחן בחדר.

לא ממש דיברתי איתו על כסף אף פעם.

לאחותי לא היה עכשיו רכב במשך חודש ואולי יותר, מיד ברגע שנמכר הרכב שלה, נידבתי את רכבי, הרכב חזר אלי לפני יומיים, מטונף מאוד, ללא דלק במיכל.

אז מה ? אני אמות מזה ? לא, מחר בבוקר אני אכניס אותו לשטיפה ותדלוק והכל יהיה בסדר.

ראשית אני רוצה להתייחס למשפט האחרון שלך בציטוט:

למה שאם אתה מלווה למישהו אוטו בלי התחשבנות וברוחב לב, אתה לא תקבל אותו במצב שהבאת אותו?

איפה הכבוד פה? למה לקחת טובה כמובן מאליו? אף אחד לא חייב להביא לאף אחד אחר כלום מרצונו ומרכושו הפרטי. אותי חינכו לכבד את מי שטוב אלי ולחוב לו טובה. אני הייתי מחזיר את הרכב שטוף, עם מיכל מלא והייתי אומר כמה שאני מודה לך.

שנית, גם לטעמי אדם שחשוב לי שווה הרבה יותר מ1,000 ש"ח אך זאת לא הנקודה בכלל. מדברים פה כל ההבנה ההדדית של מה עובר על האחר. על זה שקשה לו עם חוסר השוויוניות שכאן. על החשיבות של הרכב שלו(חשיבות מעשית וחשיבות סנטימנטלית), על חוסר היכולת לקחת אחריות על מעשיה של חברה שלו, על ההתעלמות מכך שהיא גורמת לו לקונפליקט והיא יודעת את זה כי הוא אמר לה וניסה לדבר ולהגיע להבנות על נוהל השימוש ברכב הפרטי שלו. בטח היא גם מרגישה שכשהוא נותן לה את המפתחות צורם לו, שהוא עושה את זה בכח ולא בלב שלם אלא אך ורק כדי לא לגרום לריבים. ואולי אפילו שניהם יודעים בפנים שהיא סוחטת אותו במובן מסוים.

אין לי מה להוסיף בדיון.

Mazda 2 2013

פורסם

היי, במקרה הנ"ל, המדוברת היא אחותי, אחותי היא אשת חינוך מיוחד, עם מעט מאוד זמן פנוי, אי לכך ובהתאם לזאת, לקיחת הרכב לשטיפה מהווה עבורה מטרד לא קטן, ללא שייכות אם הרכב הוא שלה או לא (הרבה פעמים בזמני הפנוי אני הולך לקחת את הרכב שלה לניקוי וטיפול).

לי יש יותר זמן ממנה, אז אני לא מסתכל על הדבר בעין צרה, וגם לגבי הדלק לא ממש מפריע לי לעזור לאחותי, כי היא עזרה לי כשאני הייתי זקוק אז אין לי בעיה, אם יש לי בעיה עם זה אני אעיר על זה למי שצריך.

לגבי הרגשה של חוסר שיוויון, זה הרגשה בעייתית, בני האדם נוטים להסתכל כל הזמן על אחרים, בלי לשים לב לעצמם, זה קורה לי לא מעט שאנשים מסתכלים לי בכיס ומעירים הערות, בלי לחשוב שניה, על העובדה שאני עובד 15 שעות ביום כדי להגיע למקום אליו אני שואף.

אז דעתי בעניין, היא שצריך לעצור, לנשום ולחשוב, אם אפשר לעזור ולהיות קצת פחות עם הראש בקיר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כל הכבוד לאור , לא צריך להיות קטנוני על שטויות (אפילו שהיא יכלה להחזיר לו אוטו קצת אחרת )

שנית, גם לטעמי אדם שחשוב לי שווה הרבה יותר מ1,000 ש"ח אך זאת לא הנקודה בכלל. מדברים פה כל ההבנה ההדדית של מה עובר על האחר. על זה שקשה לו עם חוסר השוויוניות שכאן. על החשיבות של הרכב שלו(חשיבות מעשית וחשיבות סנטימנטלית), על חוסר היכולת לקחת אחריות על מעשיה של חברה שלו, על ההתעלמות מכך שהיא גורמת לו לקונפליקט והיא יודעת את זה כי הוא אמר לה וניסה לדבר ולהגיע להבנות על נוהל השימוש ברכב הפרטי שלו. בטח היא גם מרגישה שכשהוא נותן לה את המפתחות צורם לו, שהוא עושה את זה בכח ולא בלב שלם אלא אך ורק כדי לא לגרום לריבים. ואולי אפילו שניהם יודעים בפנים שהיא סוחטת אותו במובן מסוים.ן.

'סוחטת אותו' ?היא חיה איתו ביחד! אבל אם כבר מדברים על הדלק שהיא לוקחת אז למה לא שידרוש מהחברה גם שווי שימוש וחלק מירידת הערך בתקופה שהיא נסעה על האוטו ?

פורסם

אתם מתייחסים לחתיכת פח שנקראת רכב ברצינות ובחשיבות רבה מידי. אני את הרכב שלי נותן לכול חברה או חבר שנתקע בלי לרכב ובלי שום שאלות מיותרות וחשבונות של מפגרים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אחחחח אם הייתי בחורה והמצב היה הפוך (טוב נראה לי אני אשתוק, תבינו אותי...)

מתישהו אתם פשוט תבינו, אנחנו חלשים, כל מה שאנחנו עושים מתנקם בנו באיזה סיבוב סמוך לחצות הליל...

פורסם
אתם מתייחסים לחתיכת פח שנקראת רכב ברצינות ובחשיבות רבה מידי. אני את הרכב שלי נותן לכול חברה או חבר שנתקע בלי לרכב ובלי שום שאלות מיותרות וחשבונות של מפגרים.

כמו שאני מאחל לעצמי להיות בריא, כך אני מאחל לעצמי את המשפט הנ"ל.

פורסם
אחחחח אם הייתי בחורה והמצב היה הפוך (טוב נראה לי אני אשתוק, תבינו אותי...)

בסדר, בסדר, אבל מה זה בסמלון החדש שלך?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בוא נסתכל על המצב אחרת. אם הסיטואציה הייתה הפוכה, לחברה היה אוטו קטן שנרכש ממיטב כספה ולך לא הייתה מכונית, האם היית ממשיך לנסוע לאוניברסיטה באוטובוס ולנהל את חייך באותה צורה, או שהיית תולה את עצמך על צווארה ע"מ לשדרג מעט את חייך? מה אתה היית עושה? אני מניח שהתשובה לכך ברורה לך.

התשובה שלי פשוטה-בחיים לא הייתי מעז לבקש ממנה את הרכב והייתי ממשיך להתנהל איך שהתנהלתי. עד שקניתי את הרכב התנהלתי עם אוטובוסים ורכבות, ללא שום בעיה-ועם זה הסתדרתי. ארחיב ואספר שכבר "נאה דרשתי נאה קיימתי" עם אקסית אחת שלי, שלפני שהיה לי רכב היא השתמשה ברכב שלה ובחיים שלי לא העזתי לבקש ממנה את הרכב לסידורים אישיים למרות שהיא אמרה שאין לה בעיה עם זה וגם רצתה שאקח אותו אבל סירבתי בתוקף (אגב, הרכב שלה היה יאריס רובוטית ודרך הנסיעה ברכב הזה החלטתי שזה הרכב שאקנה לי).

עכשיו תשאל את עצמך כיצד רואה זאת החברה, והאם זה סוג האדם שאיתו אתה רוצה להעמיק את הקשר, ואולי אף לבלות את שאר חייך. התאמה בין אנשים מתחילה מהדברים הקטנים, ועכשיו (לפני הנישואים, הילדים, העבודה הקבועה והליסינג) זה הזמן שלכם לגלות אותם. זה יכול להיות עניין פעוט - אולי היא פשוט לא רואה את הדברים באותה צורה, אבל זה יכול להיות גם עניין עקרוני. אתה לא צריך להרגיש רע עם עצמך בגלל שיש לך מחשבות כאלה, פשוט שב איתה כמו אדם בוגר ותסביר את המצב כפי שהוא נראה מנקודת מבטך. הנסיון שלי לפחות מצביע על כך שאם נועדתם להיות ביחד, אתם תעברו את זה ותצאו מחוזקים. לעומת זאת, אם תתעקשו "להחליק" את הדברים הקטנים, אתם פשוט תמשיכו להאיץ לקראת הפגיעה הבלתי נמנעת בקיר בטון, והעצירה תהיה מפתיעה והרבה יותר כואבת.

הייתי עד לכמה מערכות יחסים כאלה שנכנסו לישורת האחרונה, ותמיד שמעתי מחבריי המופתעים את המשפט הזה "איך לא ראיתי את הסימנים?"

אז הנה, הסימנים שלך כבר פה, עכשיו רק צריך להתייחס אליהם ולא לתת למצב להתבשל לכדי משבר.

ישבתי איתה על זה, דיברתי איתה על זה, הסברתי לה את העניין ואת מכלול השיקולים, היא הבינה ויודעת על אי הנוחות שזה גורם לי. אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד, וכשהיא צריכה את הרכב לנסוע ואני מסרב (או כי אני צריך אותו או כי אני חושב שהיא יכולה להתנייד באוטובוסים) אז אני מקבל בכי במקרה הרע, ועובר עוד ויכוח (במקרה הרע פחות). לי זה נראה כאילו היא רוצה "ללכת עם ולהרגיש בלי" :-(

אני מרגיש שאנחנו קצת גולשים פה לייעוץ זוגי ושהרכב הוא רק סימפטום לבעיה קצת יותר עמוקה. בין בני זוג שאוהבים ומעריכים זה את זה קיימת עריבות הדדית. אני מניח שאם תחקור, תגלה שמרבית הזוגות אינם משתכרים באופן שווה, אולם ההוצאה של כל אחד מהם בנפרד היא בהתאם לצרכיו האישיים וליכולות היחידה הכלכלית שאותה הם מרכיבים.

אתה יודע מה, אתן לך את עצמי כדוגמה: אע"פ שזוגתי ואני מתנהלים בשני חשבונות בנק נפרדים, בפועל שנינו משלמים על כל ההוצאות במשותף, כאשר אין הגדרה מיוחדת למי משלם על מה. מקסימום, אם אצל מישהו משנינו נוצר חוסר, האחר משלים לו. אנחנו מאוד משתדלים לחיות במסגרת תקציב מסוים (ולרוב גם מצליחים), ואם צפויה הוצאה חריגה, היא מתבצעת לאחר קבלת אישור הצד השני. זאת מכיון שברור לשנינו שאם לאחד קשה, גם האחר יסבול.

בחזרה אליך: אם זוגתך שתחיה מסתמכת עליך בתדלוק הרכב אך אינה מבינה שהדבר מכביד עליך מאוד, עליך להסביר לה את מהות הענין ולראות כיצד אתם יחדיו פותרים את זה. אם היא אוהבת אותך ואכפת לה ממך, אני בטוח שתמצא אוזן קשבת.

תודה על הדוגמה, אך אתה מבין שבסופו של דבר הנקודה שבוערת פה היא שהיא לא יכולה כלכלית לקחת את ההשלכות במקרה של תאונה/נזק ולמרות זאת היא רוצה לנסוע ברכב? מילא, אם לחברה שלך היה כסף להשתתפות עצמית, מילא אם היית מסוגל לספוג בשלווה את העובדה שהרכב שבו אדם תלוי מושבת לכמה ימים (באשמתו או שלא) אבל ההתעקשות הזו לבצע דבר שאינך יכול לעמוד בתוצאותיו?

מתן, אנחנו שוב מסתובבים כאן מסביב לכסף, לא מטריד אותך הכסף ואתה לא מודד אהבה, לא מטריד אותך האוטו, אבל מטריד אותך שאם תהיה תאונה היא לא תוכל לשלם 1000 שח השתתפות עצמית.

כן, כי אני בעל הרכב וגם לי ה1000 שקל האלה לא באים בקלות.

ראשית אני רוצה להתייחס למשפט האחרון שלך בציטוט:

למה שאם אתה מלווה למישהו אוטו בלי התחשבנות וברוחב לב, אתה לא תקבל אותו במצב שהבאת אותו?

איפה הכבוד פה? למה לקחת טובה כמובן מאליו? אף אחד לא חייב להביא לאף אחד אחר כלום מרצונו ומרכושו הפרטי. אותי חינכו לכבד את מי שטוב אלי ולחוב לו טובה. אני הייתי מחזיר את הרכב שטוף, עם מיכל מלא והייתי אומר כמה שאני מודה לך.

שנית, גם לטעמי אדם שחשוב לי שווה הרבה יותר מ1,000 ש"ח אך זאת לא הנקודה בכלל. מדברים פה כל ההבנה ההדדית של מה עובר על האחר. על זה שקשה לו עם חוסר השוויוניות שכאן. על החשיבות של הרכב שלו(חשיבות מעשית וחשיבות סנטימנטלית), על חוסר היכולת לקחת אחריות על מעשיה של חברה שלו, על ההתעלמות מכך שהיא גורמת לו לקונפליקט והיא יודעת את זה כי הוא אמר לה וניסה לדבר ולהגיע להבנות על נוהל השימוש ברכב הפרטי שלו. בטח היא גם מרגישה שכשהוא נותן לה את המפתחות צורם לו, שהוא עושה את זה בכח ולא בלב שלם אלא אך ורק כדי לא לגרום לריבים. ואולי אפילו שניהם יודעים בפנים שהיא סוחטת אותו במובן מסוים.

אין לי מה להוסיף בדיון.

דימה, הוצאת לי את המילים מהפה! זו ב-ד-י-ו-ק הנקודה שרציתי להעביר!

כל הכבוד לאור , לא צריך להיות קטנוני על שטויות (אפילו שהיא יכלה להחזיר לו אוטו קצת אחרת )

'סוחטת אותו' ?היא חיה איתו ביחד! אבל אם כבר מדברים על הדלק שהיא לוקחת אז למה לא שידרוש מהחברה גם שווי שימוש וחלק מירידת הערך בתקופה שהיא נסעה על האוטו ?

אין שום סיבה שאדרוש ממנה ירידת ערך (זו הקצנה) אך אני כן רוצה לבקש ממנה השתתפות בדלק/השתתפות עצמית במקרה של תאונה באשמתה. הצרה היא שהיא אומרת שמבחינה כלכלית אין לה את 2 הדברים הללו. ראה את תשובתו של dimax11 שדי מסכמת את הפואנטה.

אחלה, כל הכבוד לך. עכשיו, מה תגיד אם החבר הזה ידפוק לך את הרכב ולא יוכל לשלם השתתפות עצמית או כל הוצאה שקשורה בתאונה? האם עדיין תמשיך להיות לארג'?

פורסם

אני אומר שוב:

צריך להפעיל שיקול דעת, ברור שאני לא אתן את הרכב שלי לכל מי שדורש, אבל אני גם לא אחסום כל מי שדורש.

גם לי 1000 שח לא באים בקלות, אם היו לי 1000 שח מיותרים אני לוקח שבוע חופש ומעמיס לי 2 צידניות ונוסע לים פותח גזיבו ואוהל ויושב כל היום לדבר עם הגלים.

אבל אני תמיד זוכר שכסף זה לא הכל בחיים.

חוצמזה, תמיד תזכור, לא חשוב באיזה הקשר, החיים זה גלגל, היום אתה למעלה (יש לך רכב, אתה מסרב לתת אותו), מחר אתה למטה (אין לך רכב, אתה סובל מבעיות ניידות), זה יכול להתבטא גם במקום עבודה (היום אתה עובד ומרוויח 10 אלף בחודש, מחר אתה מובטל ומרוויח 0 שח בחודש)

פורסם

אור,אני מסכים איתך במה שרשמת כי גם אני מכיר את הגישה הזו והייתי פעם למעלה ופעם למטה. אבל אף פעם לא העזתי לבצע משהו שלאחר מכן לא היתה לי היכולת (כלכלית, מעשית, לוגיסטית, you name it) לגבות או לעזור במקרה שמשהו מתפקשש. תמיד הייתה לי "רשת בטחון", ולצערי כאן הוא לא המקרה.

פורסם

זה מה שאתה חושב.

אתה יכול עכשיו לשרוד 3 חודשים ללא הכנסה וללא עבודה ?

אם חס וחלילה נפלת במדרגות ושברת רגל, תוכל להתמודד עם העלויות של חייך בזמן ההחלמה, ללא עזרה כלכלית מאדם כלשהו הקשור לחייך ?

גם אני חשבתי שאני חכם, אחרי שנפלתי, נפלתי.

האא, ואני מניח שכולם מכירים את הפתגם "הפוסל במומו פסל", לאנשים קל מאוד לראות טעויות של אחרים, בלי לשים לב קודם כל לעצמם.

• תוכן חדש...