Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד בתוך המשפחה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם אני נתקל במשפט הזה במודעות רכב.

איך אני בתור קונה יכול לדעת בוודאות שהעברת הבעלות נעשתה בתוך המשפחה?

האם אני יכול לקבל פרטים על ידיים קודמות?

בנוסף רציתי לשאול, מה ההגיון בהעברה בתוך המשפחה? למשל בן שמעביר את הרכב לאמו,

למה לא לעשות לה ביטוח על האוטו ולתת לה אותו? אולי אני מפספס משהו?

פורסם

להעברת בעלות בתוך המשפחה יכולות להיות אינסוף סיבות - החל מרצון לקבל תו חניה מהעיריה או "אחזקת רכב" מהעבודה, ועד "הברחת רכוש" (מישהו במשפחה הסתבך עם רשויות המס ולא רוצים שהרכב יעוקל). פשוט צריך לבקש לראות את הרישיון הקודם, ולוודא שפרטי הבעלים שרשומים שם זהים לפרטים שמופיעים בת.ז. של המוכר (שם האב/האם במקרה של העברה להורים, או שמות הילדים בספח של ת.ז. במקרה של העברה לילדים).

מה שכן, לפעמים (אצלינו במשפחה זה קרה) רכבים עוברים מסבא לנכד או בין בני דודים, ואז הרבה יותר קשה להוכיח שזה "בתוך המשפחה" - וזה גם, באופן אישי, נראה לי פחות רלוונטי.

פורסם

אם כך נגיד שיש רכב עם 3 ידיים

כשהשתיים הראשונות היו בתוך המשפחה, אין לי בעצם דרך לדעת כי המוכר לא קשור אליהם.

פורסם

מה זה משנה "בתוך המשפחה" או "מחוץ למשפחה"?

הרכב יד 3? טיפלו בו טוב? הוא מתאים לך? זה מה שחשוב.

בדר"כ מציינים יד בתוך המשפחה כיון שרוצים לשקלל את המחירון על בסיס יד נמוכה יותר ולהגיע למחירון גבוה יותר. מבחינתי בתור קונה מעניין את הת&ת שלי של מי היו הידיים ואני הייתי משקלל את הרכב כמו שכתוב במחירון על פי היד שמופיעה ברישיון.

פורסם

אני לא רוצה להעכיר את האווירה, אבל ברוב המקרים כל סיפורי ה"יד שנייה במשפחה" הם סיפורי כיסוי של סוחרי רכב במסווה. המקרים בהם מעבירים בעלות בתוך המשפחה מועטים יחסית, בדרך כלל פשוט נותנים לבן המשפחה את הרכב בלי להעביר בעלות. ברוב הערים כבר לא צריך להעביר בעלות כדי לקבל תו חניה אזורי ומספיק להביא תצהיר חתום שהרכב אכן משמש את קרוב המשפחה באופן קבוע.

פורסם

כשקניתי את הרכב שלי, רשמתי אותו על השם של אח שלי, כי בדיוק סיימתי תיכון ולא הייתה לי עבודה קבועה וקצת הסתבכתי עם הבנק. אז ליתר ביטחון רשמתי אותו על שם של אח שלי. אבל הרכב שימש רק אותי.

אחרי שסיימתי את כל הבלגן שהיה לי, העברתי אותו על שמי.

ברגע שיבוא קונה, הוא יקבל לידו את הרישיון הקודם + העברת הבעלות הקודמת על מנת לוודא את העניין.

שונא גזענים !.

פורסם

העברת יד בתוך המשפחה זה תירוץ קביל ליד גבוהה רק אם יש תעודות העברת בעלות שמגבות את העברות הבעלות.

אם העברת רכב מאבא לבן ומשם לסבא ובחזרה לאבא - יהיו כל תעודות העברת הבעלות בידי בנאדם אחד, זה שמשתמש ברכב.

אם התיעוד לא קיים - הידיים הן של אנשים שונים, שהקשר היחיד ביניהם הוא העובדה שאברהם אבינו הוא האב הקדמון שלהם.

פורסם

אני מכרתי 3 מכוניות "בתוך המשפחה" - אשר היו שייכות להורים שלי ושל אשתי. הסיבה להעברת הבעלות היתה שהם רכשו מכוניות חדשות ואני את שלהם. היתרון הוא היכרות עם הרכב מיומו הראשון, ידיעה שהבעלים הקודים הוא יקה המקפיד על הטיפולים (כולל זה שנולד ברבאט) וכמובן הכל מגובה ברשיונות הרכב מיום עליתו לכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח אותי לדוגמא , אמא שלי קנתה רכב חדש והעבירה את הרכב הקודם שלה לסבא שלי , הנה יד אחת במשפחה ובמקרה אנחנו מוכרים עכשיו את הרכב של סבא שלי, וגם רשום במודעה יד אחת במשפחה.

ואנחנו לא סוחרים ולא כלום.

שאתה הולך לראות רכב כזה תבדוק את הרשיון הקודם ותראה את המצב של הרכב היד לא קובעת , אני מכרתי במוו יד 4 שהמצב שלה היה כמו יד ראשונה.

פורסם

אבל למה זה ממש צריך לשנות אם יש קשר משפחתי בין הבעלים השונים?

מה אכפת לי אם נהגו ברכב מר לבן ולאחר מכן בן דודו מר וורוד. יכול להיות שמר לבן שמר על הרכב בטירוף, מר וורוד התלהב רכש את הרכב אך הוא בעוונתו קרע לרכב את צורה.

נכון שמן הסתם רכב שנשאר במשפחה המורחבת זה רכב שמור שאוהבים אותו ולא עושה בעיות, אך מכאן ולהגיד במקום שלוש ידיים להתייחס עליו כאילו זה יד ראשונה, הדרך עוד רחוקה.

כנראה שרכב כזה יותר כדאי לקנות, בהתאם לבדיקה כנראה שכדאי להוסיף קצת מעל המחירו, אך זה הכל זה עדין רכב יד שלישית/רביעית או יותר.

• תוכן חדש...