Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מחפש רכב משפחתי לאחותי יש לה 2 תינוקות

רוב הנסיעות הם בעיר עם הילדים והשאר הם בינעירוני נסיעה של חצי שעה

ההתלבטות בין : מיציבושי לאנסר,טויוטה קורולה,מאזדה 3,יונדאי I30

הסכום עד 130000 אלף שח

תודה

פורסם

תשאיר את המאזדה 3 בצד, היא לא מרווחת, הקורולה לא בטיחותית, הלנסר סבירה (אבל ה1.5 די מעפן),

העדיפות שלי בתחום הזה היא אוקטביה או i30CW. אפשר גם לשקול את הפוקוס 2.0 סטיישן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נפח 2.0 לא בא בחשבון אין צורך בנפח כזה

טויוטה 4 כ"א וזה בפאק בה וחבל כי שם יש לי הרבה קשרים

אחותי לא צריכה רכב חזק במיוחד סה"כ להסיע תילדים לגנים שכאן הבטיחות מדברת

ולנסוע לעבודה חצי שעה לכל כיוון היא לא נוסעת הרבה

מה בכל אופן כדי מהמיבחר?

פורסם

רכב פרטי? רק יפניות. יותר אמינות ויותר שומרות על הערך.

אני הייתי בודק את הלאנסר והמאזדה 3. ואולי גם מאזדה 2 סדאן תתאים.

פורסם

אבל הפוקוס 1.6 עצל לחלוטין... לכן המלצתי על ה2.0.

אז נשארת עם אוקטביה וi30CW.

אין שום הוכחה רשמית שיפניות יותר אמינות, סקודה ויונדאי הראו בארץ אמינות לא פחות טובה ממכוניות יפניות (אם סקודות עושות מאות אלפי ק"מ ואם יונדאי סוגרות 400 אלף ק"מ עם מנוע בנזין, אני חושב שהרכבים האלו מספיק אמינים).

המחירון של הסקודות בסדר גמור, של יונדאי גם בסדר גמור, ודגם כמו i30CW שיהיה במצב טוב בעתיד, יימכר מהר מאוד, כי גם רכבי ליסינג לשעבר נחטפים כמו לחמניות חמות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

1. מבחינת מקום גם סופרמיני תספק את הצרכים, לא חייבים משפחתית בגודל מלא.

2. לא הייתי נוגע במאזדה 3 - רכב צפוף, ומנוע ה-1.6 קטן עליה ולא מתאים לנהיגה לא מישורית.

3. הקורולה מרווחת, ואני מספוק אם חוסר 2 כריות אויר משמעותי מאוד בנהיגה עירונית. מכל מקום - בכל בחירה צריך להתפשר על משהו - עלות, ציוני NCAP, צפיפות, עליויות אחזקה או משהו אחר.

4. הייתי מציע את הסוזוקי SX4 שמרווחת מאוד וזולה יחסית, אבל חסרה בה אפשות נוחה לביטול כרית האויר הימנית-קדמית ולכן לדעתי לא מתאימה למשפחה עם ילדים צעירים (כן, אני יודע שעדיף להסיע ילדים במושב האחורי אבל לעתים יש צורך להושיב תינוק במושב בטיחות בטווח עיני הנהג).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אבל הפוקוס 1.6 עצל לחלוטין... לכן המלצתי על ה2.0.

אז נשארת עם אוקטביה וi30CW.

אין שום הוכחה רשמית שיפניות יותר אמינות, סקודה ויונדאי הראו בארץ אמינות לא פחות טובה ממכוניות יפניות (אם סקודות עושות מאות אלפי ק"מ ואם יונדאי סוגרות 400 אלף ק"מ עם מנוע בנזין, אני חושב שהרכבים האלו מספיק אמינים).

המחירון של הסקודות בסדר גמור, של יונדאי גם בסדר גמור, ודגם כמו i30CW שיהיה במצב טוב בעתיד, יימכר מהר מאוד, כי גם רכבי ליסינג לשעבר נחטפים כמו לחמניות חמות.

אתה מדבר מנסיון? היו לך יפניות וסקודות?

לי היו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
רכב פרטי? רק יפניות. יותר אמינות ויותר שומרות על הערך.

אני הייתי בודק את הלאנסר והמאזדה 3. ואולי גם מאזדה 2 סדאן תתאים.

יותר אמינות? אכן קצת יותר אמינות אבל מה שאומרים (שהיפניות סופר אמינות והאירופאיות סיוט זה פשוט שטויות) קיצר שלא יעלה לראש הקטע של האמינות שלרוב מורכב משמועות בלבד.

שמירת ערך זה נתון משתנה ואתה יכול להיות בטוח שעם המשך עליית מחירי הדלק היפניות רק יפלו במחירון.

פורסם
אתה מדבר מנסיון? היו לך יפניות וסקודות?

לי היו...

להוריי היו יפניות, סקודה עוד לא.

אני חושב שזה מקור מספיק מהימן.

פורסם

אם להוריך היו יפניות אז מה זה אומר?

פשוט קוממה אותי הרביעה המלומדת שלך:"אין שום הוכחה רשמית שיפניות יותר אמינות, סקודה ויונדאי הראו בארץ אמינות לא פחות טובה ממכוניות יפניות ". אז מה זאת הוכחה רשמית? אני מניח שאני בדור של הוריך. אז גם לי מותר להיות הוכחה רשמית אחרי המון מכוניות יפניות ואירופאיות שהיו לי? (בוא נחשוב ביחד: היו לי (רכב חדש, לא אספנות): מיצ'ובישי, סיטרואן, ניסן, דייהטסו, אודי, פולקסווגן, סיאט, סקודה (כן, סקודה), מזדה, ובטח שכחתי משהו (הגיל...).חלק מהמותגים פעמיים ואפילו שלוש. מכל מה שהזכרתי אני קובע כהוכחה רשמית שהיפניות שהיו לי (לי..כן?) הראו אמינות טובה יותר, למעט מותג אירופאי אחד: הסיאט (קורדובה) שהראתה ומראה עדיין אצל הבת שלי אמינות "יפנית".

אז מה זה אומר?

ולפותח השירשור: לדעתי הפוקוס סטיישן או ה I30 מתאימות לך בגלל תא המטען. ביתר הפרמטרים אני מניח (ללא הוכחה רשמית) שהן בסדר גם מבחינה בטיחותית. אני גם מניח שיש להן עיגוני איזופיקס. אם יש לאחת מהן אפשרות לבטל את כרית האויר הקדמית בצורה פשוטה ועצמית, העדיפו אותה. תבדקו גם את הדלתות האחוריות כי משם אתם משחילים את הילדים. כל אוטו חדש נהנה מאחריות ולא שמעתי על בעיות עם המכוניות האלה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אתה כמובן צודק. אין בנסיון האישי של מישהו ראיה לתופעה כללית. אצלי כל אוטו חף מעוון ומסטיגמה של חוסר אמינות, בלי קשר לשאלה היכן ייצרו או תכננו אותו, עד שהוא כמובן מוכיח משהו אחר. מה שמעט מטריד היא תגובת אחד החברים למעלה, שחושש כנראה שמא הוא עובר את הגבול של המוסכמה החברתית, לכן אצלו היפניות רק "קצת יותר אמינות".

פורסם

"רק יפניות" זה הצהרה ששיכת לשנות השמונים. היום גם האירופאיות אמינות כמו שגם היפניות נוחות.

אישית לא הייתי לוקח את מאזדה גם בחינם (נשבע). זה קופסת פח מסוכנת, צפופה ושוברת את הגב.

i30 וקורולה הם אפשרויות טובות יותר, אבל,

אם עניינך הוא אמינות, מרווח, חיסכון - אני ממליץ על סקודה רומסטר (אחלה לילדים מאחור) או אוקטביה.

אני בעליה המאושר של רומסטר סקאוט החדשה ורק מילות הלל יש בפי עליה.

המשפחה (3 ילדים) מאושרת מהמרווח והנוחות.

פורסם
"רק יפניות" זה הצהרה ששיכת לשנות השמונים. היום גם האירופאיות אמינות כמו שגם היפניות נוחות.

אישית לא הייתי לוקח את מאזדה גם בחינם (נשבע). זה קופסת פח מסוכנת, צפופה ושוברת את הגב.

i30 וקורולה הם אפשרויות טובות יותר, אבל,

אם עניינך הוא אמינות, מרווח, חיסכון - אני ממליץ על סקודה רומסטר (אחלה לילדים מאחור) או אוקטביה.

אני בעליה המאושר של רומסטר סקאוט החדשה ורק מילות הלל יש בפי עליה.

המשפחה (3 ילדים) מאושרת מהמרווח והנוחות.

אני מוכן לקחת במקומך!

עכשיו בקשר לקופסת פח מסוכנת, הייתי אומר את זה על האוקטביה שהמלצת, כי היא קיבלה ''רק'' 4 כוכבי בטיחות בניגוד למאזדה שקיבלה 5.

המאזדה לא צפופה יותר מהI30, וה3 החדשה נוחה יותר מהI30. הקורולה תהיה הכי נוחה מכולן כולל את האוקטביה.

אז לפני שחסידי סקודה מדברים שיחשבו לפני. ולא דיברנו עדיין שהאמינות בסקודה החדשות על הפנים ויש רק שנתיים אחריות מהיבואן ה''מוצלח'' בישראל.

• תוכן חדש...