Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, שמח שאתה ממשיך בדרכך המיוחדת להביא דברים נדירים :)

סחטיין

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

איתמר

תנסה בכל זאת - אני גיליתי שיש תדרים שרמקול 6.5 אינטש ינגן יותר טוב מרמקול 4 אינטש למרות שהוא מסוגל\אמור לנגן אותם היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

אז אחרי שצברתי עם הרמקולים כמה וכמה שעות עבודה, אני מרגיש מספיק בטוח לרשום את הדעה שהתגבשה לי עליהם.

קודם כל, הרמקולים הללו הם הרמקולים הזולים ביותר שקניתי אי פעם (למעט הנפצות זמניות כמו הסקאן זביק :wink:).

דבר שני, הם הרמקולים עם התמורה הטובה ביותר לכסף שניתקלתי בה, BY FAR. לא, הם לא גרמו לי לשמוט את הלסת או להאריך את זמן הנסיעה ממקום למקום, אבל בהתחשב במחיר העלות שלהם ובמה שהם מספקים בתמורה - אני בספק איזה מתחרים יכולים להיות להם.

ה 25W המגוחך שהם מצוהרים בו לא קשור לכלום, והג'נסיס עובד איתם נפלא. באופן מפתיע הסט די מאוזן והטוויטר לא צורם כמו טוויטר-פיונירי ידוע לשמצה. זה טוויטר משי טהור.

חיתוך של 150-200HZ ומעלה עושה להם רק טוב, מתחת לזה בווליום גבוה הם נוטים לזייף, לא שנתקלתי בסט 4" אחר שידע לעבוד בתדרים נמוכים מזה.

כאן בערך נגמרים לי הקומפלימנטים ועוברים לביקורת. הביקורת העיקרית שלי היא בקשר לחיתוך ותיחום התדרים, שזהו לדעתי עקב אכילס של הסט.

גרסת ה 4" מגיעה עם קבל אלקטרוליטי עצוב ומסכן בערך של 6.8 מיקרו-פאראד, מה שאומר חיתוך HP מסדר ראשון ב 6,000HZ. המיד לא חתוך בכלל, מה שאומר שהוא מטפס גבוה, גבוה מדי, וזה נשמע רע. יש "בלאגן ווקאלי" באיזור תדרי המיד עם תחושה שלא ממש ברור מי-מנגן-מה. הטוויטר מסורס בגלל נקודת החיתוך הגבוהה והמיד אונס את עצמו בנסיון לטפל בכל האוקטבות הנקרות בדרכו, כולל אלה הגבוהות מדי עבורו. בסטי הרמקולים הגדולים יותר (5.25, 6.5) המיד נחתך באמצעות סליל, שזה אומנם קרוס בסיסי ביותר, אבל אין לי ספק שהוא משפר את המצב בצורה משמעותית.

הנקודה השנייה שהפריעה לי היא שהטוויטר אנמי מדי. לא אנמי מבחינת נוכחות אלא מבחינת הפירוט שלו. הטוויטר לא מפורט מספיק לטעמי והוא לא מעביר את תחושת הרוק-על-המיקרופון שטוויטרים יקרים יותר יודעים להעביר. אחת הסיבות לכך יכולה להיות טמונה במיקומו האוף-אקסיסי דוך לשמשה הקדמית או בקוטרו הקטן של הטוויטר, 18 מ"מ לעומת 25 מ"מ בטוויטר ממוצע. גם בעייה זו נפתרת בדגמים הגדולים יותר עם טוויטר בקוטר סטנדרטי.

בשורה התחתונה מדובר בסט 4" עם ביצועים מרשימים, וכל זמן שזוכרים את מחירו (66$ לפני משלוח) הוא נותן תמורה אדירה לכסף. המשלוח עושה את העסקה לקצת פחות כדאית, אבל עדיין לא נתקלתי ברמקול 4" קואקסיאלי בפחות מ 500 ש"ח שיש לו ביצועים כאלה.

היום בצהריים החלטתי שהגיע לשים את הגבול לתעלול ולקחתי את הרמקולים לניתוח בבית. פירקתי את הקבל מהרמקול וחילקתי את הרמקול לשתי יישויות נפרדות, מיד וטוויטר, כאשר הרעיון היה להשתמש בקרוס של האילייט 3WAY והגברת BI AMP.

משמיעה ראשונית התמונה השתנתה לחלוטין, נעלם הבלאגן שהיה במיד והכל נשמע יותר "מחובר". נראה שעכשיו כל דרייבר יודע בדיוק את התפקיד שלו ולא מתערב בעבודה של האחר. אני מאמין שעם עוד כמה שעות ועוד כמה סשנים של דיסקים מוכרים אני אגבש דעה מוצקה יותר ויהיה לי כיוון מה הלאה.

איתמר.

AAAAA 001.jpg

AAAAA 002.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר,

אל תשכח שהחיתוך בקרוס של האילייט בין הוופר למיד עומד על 600 הרץ... לדעתי זה גם חלק גדול מאוד מהעניין שהסט פשוט נשמע טוב יותר.

למה שלא תפריד את הטוויטר מהמיד באופן פיסי ותמקם אותו באון אקסיס? או לפחות לא ישירות לשמשה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני בכלל לא בטוח שנקודת החיתוך נמצאת שם. יש לי תחושה שהוופר עולה הרבה יותר גבוה. יבוא יום ואני אחטוף קריזה על הקרוס הזה ואפתח אותו, אז נדע אחת ולתמיד מהן נקודות החיתוך. בנוסף הזמר\ת כבר לא עומדים על הדשבורד כמו מקודם, בגלל שהוופר מטפס גבוה יותר הזמרים ירדו לאיזור פתחי המזגן.

אבל עוד לפני זה עשיתי ניסוי רק של המיד והטוויטר (הרי זה בי-אמפ, פשוט לא חיברתי את הוופר) והיה שיפור ניכר ביותר. עוד משהו ששמתי לב אליו הוא שלמיד היה מהלך נאה ביותר והוא בפירוש הפיק באס, קצת תמוה בהתחשב בעובדה שלטענת מורל הקרוס חותך ב 700HZ ו 12DB ב 4 אוהם :roll:

את הטוויטר אני לא הולך לנתק או להעביר מקום. הסיבה שרציתי רמקול קואקסיאלי היא כדי לשמור על המקוריות של הרכב ולא כדי לפזר טוויטרים על הדשבורד. עם זאת, לא מין הנמנע שיום אחד אני אחליט להחליף את הטוויטר ואושיב אותו בזווית אחרת על התושבת של הרמקול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שזה אומר בגדול זה שאין איזון נכון בין ההספק שהמיד רואה לבין ההספק שהוופר רואה - כנראה שהוופרים מקבלים קצת יותר מידי והם מושכים בגלל זה למטה את הבמה שלך.

אבל זה בי-אמפ אז תנסה או טיפה להרגיע את הוופרים או טיפה להגביר את המיד והטוויטרים

אקולייזר אני מבין שאין שם...

אתה תמיד יכול לחבר את הMT23 שיש לך...

בגדול - אתה מרוצה?

Pioneer TS-X150

פורסם

ואני כרגיל לא מסכים איתך :wink:

הוופר של האילייט עולה גבוה מדי. בגלל שהוא עולה גבוה מדי ועובר את סף ה 150-200HZ ששם כבר שומעים "קולות אנושיים" והתדרים הופכים להיות כיווניים יותר (כלומר עברנו מתדרי הבאס הפחות כיווניים לתדרי מיד יותר כיווניים) אז הוופר מושך את הבמה כלפי מטה. כל הרעיון בסט שלושה חלקים הוא לתת לוופר לנגן טווח מצומצם של תדרים ולתת למיד ולטוויטר לעשות את יתר העבודה.

באילייט, בגלל מבנה ה soft dome של המיד, אי אפשר לתת לו לרדת נמוך מדי ולכן הוופר עולה גבוה יותר כדי "לפצות".

זה לא אומר שזה נשמע רע, אלא פשוט הביצועים של הוופר נפגעים קצת וקשה להגיע לבמה (במובן של זמר שנמצא על הדשבורד, לא מעבר לכך).

את ה MT23 כבר אין לי וזה קצת חבל, אני חושב שהחלפת הטוויטר המקורי ב MT23 הייתה משפרת את התנהגות הסטאפ פלאים. אבל כמו שכבר כתבתי מקודם, יכול להיות ששינוי הזווית של הטוויטר תשפר את הביצועים שלו ב 180 מעלות. כבר ראיתי (שמעתי) דברים מעולם.

איתמר.

פורסם

איתמר

אני גם חשבתי ככה - בדיוק כמוך עד שבפעם האחרונה שניר ישב ברכב שלי העלינו את נקודת החיתוך בין המידים לוופרים אצלי מ300 ל600 והתוצאה דווקא השתפרה פלאים.

היום למען האמת עשיתי כוון מערכת - סשן נוסף ושיחקתי עם הסלופים בלבד בכדי לראות מתי אני פוגע בחיבור הכי טוב בין הרמקולים -

החיתוך המקורי - טוויטרים ב3.75 קילו על סלופ 12, מידים בסלופ 12 בטווח בין 600 ל 3.75

והוופרים על 50 עד 600 בסלופ 18

וגיליתי שאני משיג תוצאה הרבה יותר טובה באחד משני המקרים:

כל הסט על סלופ 18

או מידים וטוויטרים על סלופ 6 והוופרים על סלופ 12 (סאב על 24 עם פאזה הפוכה - בדקתי גם את זה).

כשהדברים שהרגשתי הם שכאשר הסלופ בין הטוויטרים למידים הוא 6 - הגובה של הבמה עולה כאילו והמידים והטוויטרים היו מורכבים לי על הקורות בכלל (אל תשכח שהם בקיק פאנלים) מעבר לכך הזמר\זמרת מקבלים עומק הרבה יותר מורגש והם ממש במימד עצמאי משל עצמם.

וכן - הוופרים מנגנים עד 600 ולא - הם לא מושכים למטה בכלל.

אני יודע שאתה כרגע עובד בלי יכולת עיבוד אות גדולה במיוחד אבל המשחקים האלה עושים המון הבדל. לקרוסים של האילייט יש מערכת שנקראת "אקוסט" אולי שווה לך להתעניין לגביה... ?

אפרופו - הצלחתי היום להגיע לתוצאה טובה מאוד ברכב - אני די סגור על זה שמצאתי את הפאזות, סלופים ונקודות החיתוך - בשלב הבא אני רוצה לאפס את האקולייזר לגמרי ולנסות לעשות יישור למערכת בצורה טונאלית בעזרת דיסק בדיקה וRTA ואז לעשות כוונים עדינים לפי נורה :)

Pioneer TS-X150

פורסם

אחרי עוד שעה פלוס של נסיעה היום אני מוכרח לציין שהעסק נשמע הרבה יותר טוב ממקודם, אין ספק שחוסר בקרוס נורמלי הוא נקודת התורפה המשמעותית של הסט הזה וחבל.

אדי, כרגע עם הקרוס ונקודות החיתוך הלא מזוהות של האילייט יש הרבה יותר נפח. אתה יודע למה? כי הדלתות מנגנות. כל הדיפון הפנימי של הדלת (וזה וואחד דיפון, רכב 3 דלתות) וגם יתר החלקים הפנימיים מוסיפים טונה של רזוננס לעסק מה ש"מעשיר" את הסאונד ומכניס נפח.

לדעתי זה בדיוק מה שקורה גם אצלך. רמקול תמיד נשמע טוב יותר כאשר הוא עובד בטווח תדרים מצומצם, ואם אנחנו מדברים על גובה במה אז אין אפס, וופר שעולה גבוה מוריד את הבמה, בטח אם אין אמצעי TC כדי לתקן את העסק.

האקוסט של מורל זה בלוף. זה כולה מאריך לג'מפרים. תודה, אני אסתדר לבד.

ומשפט אחרון, אני כבר גמרתי עם שלב ה"במה" וה"אימג'". כל מה שאני רוצה לקבל זאת שמיעה טובה וזהו. כרגע אפשר לומר שאני די מרוצה.

איתמר.

פורסם

איתמר

חס ושלום ואשתמש במילה במה - איך אתה רוצה בדיוק שאני אתאר לך נפח או גובה מבלי לייחס את זה לבמה אני לא יודע...

לא - הרזוננס העיקרי אצלי שבו אני שומע את הדלתות מרשרשות קצת ברכב שלי הוא בתחום התדר הנמוך של המידבאסים - הצמות של מפסקי החלון קצת מרעישות ואני מתכוון לטפל בזה מה גם שהמפסקים של דלת הנהג אצלי היו שבורים ואחרי שטיפלתי בזה התוצאה עוד יותר טובה.

אנחנו יכולים להתווכח עד מחר אבל הדבר היחידי שמושך לי את ה"במה" למטה הוא במידה ואני מטה את הראש שלי כלפי מטה ומחפש את הרמקולים - אבל זו כבר תופעה שקשורה להתקנה בקיק פאנלים וזה עולם אחר של התקנה לעומת מיקומי דש או קורות שיש להם את התופעות שלהם - וכן, בהתקנה בה המידים+טוויטרים לא נמצאים קרובים למידבאסים - ההתעסקות עם נקודות החיתוך והסלופ הן עוד יותר רגישות מאשר היית שם את כל הרמקולים באותו האזור בין אם על הרצפה או על גובה הדש.

אמממממה חשבתי משום מה שהאקוסט מאפשר השפעה על הסלופים - אני מבין שטעיתי.

בכל זאת אשמח לשמוע מתישהו את ה"פרנקנשטיין" שיצרת לך שם :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...