Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

שבוע בדיוק אחרי שהוזמנו מארה"ב, נחתו הרמקולים בארץ.

מדובר ברמקולים חדשים מחברה מוכרת למדי אך מסדרה שלא יובאה לארץ, ולמיטב ידיעתי גם לאף אחד בפורום לא היו רמקולים מהסדרה הזו.

אני זורק שתי תמונות ראשונות, יש לי תחושה שהזיהוי לא יהיה קשה :wink:

מי שיודע כי סיפרתי לו מתבקש להמשיך ולשמור על קשר השתיקה :twisted:

זיהוי נעים!

איתמר.

DDD 005.jpg

DDD 006.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדעתי אין צורך יותר להמשיך :-D

אם כי בקלות היה אפשר לחשוב גם שמדובר באיזה altec lansing ישן... וטוב!

איתמר

תן רשמים ראשוניים!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לדעתי מדובר ברמקול קוואסלי מסידרת ה-PRS של פיוניר.

פאק :shock: אפילו לא חצי שעה! איך ניחשת כל כך מהר?

אז כן, אתה צודק, אבל למעשה מדובר ברמקול מסדרה "D" של פיוניר (זהה לסדרה E באירופה) שנחשבת לליין הגבוה של החברה לפני סדרת ה C (סדרה S באירופה, לא ברור לי המיתוג הזה), ליין ה HI END.

להפתעתי לא מצאתי יותר מדי ביקורות על הרמקולים האלה, ומה שמצאתי לקחתי בערבון מוגבל.

הרמקולים הקודמים שהיו לי, מורל טמפו 4" קואקסיאליים, היו איכותיים מאוד מבחינת החומרים והמחשבה (קרוס 12DB חיצוני בסט קואקסיאלי!) אבל במבחן התוצאה לא אהבתי אותם, הם היו אנמיים מדי לטעמי. בהתחשב בעובדה שהם היו אחד הסטים היותר יקרים בעולם ה 4"-קואקסיאלי, החלטתי לשנות כיוון מחשבה וללכת לפי ההגיון. ההגיון אמר שרמקולים מסדרה גבוהה של יצרן מוכר צריכים להיות טובים. למה טובים? כי ליצרן יש מוניטין לעמוד מאחוריו, תקציבי ה R&D שלו יהיו גבוהים משמעותית מיצרן קטן ובעיקר: נסיון שווה הרבה מאוד ידע.

המועמדים הסופיים היו הפיוניר TS-D1002R, ה JBL P462 ואחיו התאום, ה INFINITY KAPPA 42.9I. עוד מצאו חן בעיני ה JL AUDIO C2-400X ודגמים של דיימונד אודיו, CDT, ממפיס ופולק אודיו, אבל אני פחות מתחבר למותגים האלה וגם עליהם היה קשה מאוד למצוא מידע.

האינפיניטי וה JBL הציגו ממברנה מעניינת ויחידת קרוסאובר שנראית קצת יותר רצינית מהקבלונצ'יק 6.8 מיקרופאראד של הפיוניר, אבל פחדתי שם יהיו צורמים, בין היתר תודות לטוויטר מחומר קשיח (אני מהמר על פלסטיק שקר כלשהו) והתרשמות כללית שהם יותר מדי מצועצעים.

הפיוניר לעומתם נראו מושקעים יותר, עם ממברנה מאראמיד (חומר מאוד דומה לקוולר) וטוויטר משי מהמשפחה של סדרת ה C. בנוסף, ההצהרה התמוהה שלרמקול יש הספק מגוחך של 25W ונצילות עייפה משהו של 86DB הדליקה אותי אף יותר.

זהו. ניצלתי היום הפוגה קלה מהגשם ומהמבחנים והתקנתי אותם ברכב. הסט אפ הנוכחי כולל מגבר ג'נסיס 4 ערוצים כאשר הפיוניר מחוברים לזוג ערוצים וזוג אילייט 6" מחוברים לזוג הערוצים הנותרים. למעשה אני עובד אקטיבית כאשר הוופרים נחתכים ע"י המגבר (60-150~) והפיוניר מנגנים מ 150~ ומעלה (המיד לא חתוך מלמעלה, הטוויטר הוא הרכיב היחיד שנחתך פאסיבית ע"י קבל).

משמיעה ראשונה העסק נשמע מעולה. איזון גיינים והגדרת רמקול בטווח עבודה מצומצם משפרים משמעותית את הביצועים שלו ושוב האילייט הזכירו לי כמה באס הם יכולים לתת.

הפיוניר עצמם לא צורמים (ודי פחדתי מזה לאור הנסיון עם כל הרמקולים של פיוניר ששמעתי עד היום :wink:) ואפילו רחוק מזה. גם אותיות שורקות (צ', ס', ש', ז') נשמעות נפלא. בכלל, השילוב בין המיד לטוויטר נשמע הרמוני ומאוד חששתי מזה שכן לטוויטר אין אפשרות הנחתה או קבל שירסן אותו. נראה שאיכשהו פיוניר קלעו בול :-D

אבל

התרשמות אמיתית ממערכת מגיעה רק אחרי כמה שעות, אחרי שגם הרמקולים נפתחים וגם האוזן מתרכזת יותר ומחפשת (ומוצאת) "פאקים". כרגע מדובר ברושם ראשוני בלבד שמהווה שיפור ניכר ביחס לסט-אפ הקודם (נו טוב, לא חוכמה, גם רמקולים ומערכת מקורית הייתה נחשבת לשיפור כביר ביחס לניסוי שכשל). אני מאמין שחוות דעת (ומודעת מכירה, הנה השגתי את התגובה של אדי) יופיעו בטווח הקצר, אחרי שיצא לי לבלות כמה שעות באוטו עם דיסקים אהובים.

מבטיח לעדכן!

איתמר.

DDD.jpg

DDD 001.jpg

DDD 002.jpg

DDD 004.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא, איתמר - הפעם אני דווקא חושב שהודעת המכירה תאחר לבוא אם בכלל תגיע בזמן הקרוב.

למה אני כותב את זה? בכדי לעשות לך דווקא? לעצבן אותך? - לא...

פשוט יצא לי להתרשם ממערכת OEM של פיוניר בתוך פונטיאק G5 שכורה שקיבלתי באחת הטיסות שלי לארה"ב (רכב אקונומי הוא נחשב שם, 172 כוח סוס 2.5 ליטר רכב קופה 3 דלתות...) והיתה מותקנת בו מערכת מקורית של פיוניר מהHU ועד הסאב וופר והמערכת היתה מ-א-ו-ד חביבה!

לא צורמת, סאב וופר נסבל בהחלט רק היה חסר לי שם הרבה מאוד מיד.

אני דווקא לא מתפלא שיצרן ענק כמו פיוניר - כשרוצה, יודע וגם פוגע.

עם קצת עבודה של אקולייזר ואולי אפילו קצת שינויים ברמקול הקואקסיאלי הזה (אתה יכול אפילו להפריד את הטוויטר מהממברנה ולהפוך אותו לסט שלושה חלקים אקטיבי בעזרת השכן שלך...) ואתה תגיע לנחלה אם כל מה שאתה מחפש זה באמת להנות ממוזיקה - בשביל זה לא צריך לקחת משכנתא על ציוד לרכב ומגבר יש לך מעולה ובזיל הזול.

לדעתי ההודעה ההבאה שלך תהיה החלפת המערכת המקורית - ישבר לך הז#ן ואתה יודע את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי הסטיגמות על פיוניר פה חוגגות.. אחד לא אהב אז כולם אחריו.

אולי הסאבים שלהם לא מדוייקים אבל איכותם לא כזאת ירודה (תלוי בדגם הסאב)

ורמקולים שלהם עם כיוונים נכונים יכולים להישמע כמו רמקולים בכמה רמות מעל!

ותזכרו טוב שבערך 80 אחוז מהרכבים על הכביש לדעתי נוסעים עם יחידת ראש "פיוניר".

ד"א לי ברכב הפרטי ישנה מערכת המורכבת מרמקולים קדמיים וסאבים של פיוניר. אני חושב שנשמעים לא פחות טוב ממערכת עם סט קומפוננט בתג מחיר אפילו גבוה יותר ומבחינת הסאבים.. יחסית לזוג ויחסית ל"פיוניר" הדיוק שלהם ברמה טובה מאוד.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם
לדעתי הסטיגמות על פיוניר פה חוגגות.. אחד לא אהב אז כולם אחריו.

אולי הסאבים שלהם לא מדוייקים אבל איכותם לא כזאת ירודה (תלוי בדגם הסאב)

ורמקולים שלהם עם כיוונים נכונים יכולים להישמע כמו רמקולים בכמה רמות מעל!

הסיבה בגללה לשם "פיוניר" נדבקה הסטיגמה היא כי יש יבואן קמצן שמביא את הסדרות הכי זולות אבל בעל מחלקת שיווק מצויינת. התוצאה היא שה"פיוניר" שכל אחד ואחד מכיר היא שמדובר בחברה שיש לה רדיודיסקים עם דולפינים ורמקולים שעושים הרבה אומצה אומצה.

לפיוניר יש מוצרים מעולים שרובם מעולם לא הגיעו לארץ. סדרת ה D לדוגמה היא סדרה מוצלחת מאוד ונמכרת בעולם במחירים שווים לכל נפש. אין לי צל של ספק שאם היא הייתה מיובאת במלואה לארץ ומתומחרת בהתאם היא הייתה נפוצה בדיוק כמו שאנחנו רואים את השמות "מורל" או "הרץ".

היום הסתבר לי שעוזי רדיו דווקא כן מביאים רמקולים מסדרת ה D, אבל איזה מחירים! 1,000 שקל לזוג רמקולים 6.5" קואקסיאליים!!! :shock::shock::shock: אחרי יבוא עצמי + משלוח אווירי + מיסים כחוק לא הגעתי לחצי מהסכום הזה :roll:

ולהמשך העדכונים, חזרתי לא מזמן מנסיעה של שעה בווליום כיפי (:wink:) ונהנתי מאוד! הרמקולים האלה מוכיחים סופית שכל המספרים היפים שרשומים על הרמקולים הם בולש*ט מוחלט (100RMS, 200RMS, 5433RMS) כי עוצמה ממש לא חסר להם (והם עוד מחוברים למגבר שמסוגל לספק להם בערך פי 4 יותר כוח ממה שהם מוצהרים :roll:).

למרות זאת כבר מצאתי משהו שלא מצא חן בעיני, יש איזה תדר \ קבוצת תדרים בעייתית שמאוד דומיננטית ומשתלטת. יכול להיות שחיתוך של המיד מלמעלה ישפר את המצב (כי כאמור כרגע הוא לא חתוך), זה בדרך כלל מה שעוזר כשרמקול עולה גבוה מדי.

למרות זאת כרגע אני אשאיר את המצב כמו שהוא, עוד האזנה ועוד קצת הרצה לרמקולים יתנו לי כיוון מה לשנות אם בכלל, אבל הכיוון הכללי הוא ששומעים טוב. מאוד.

איתמר.

פורסם

תתחדש איתמרוס, חוס על האלמנטים עם הווליום עד שיפתחו :)

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

איתמר

אני אשמח להשמעה של המערכת הזו - נשמע לי מעניין מאוד ואני חושב על משהו כזה כבר הרבה מאוד זמן כמעבר למאין מערכת 2.5WAY כמו שאתה עשית בתנאי שהרמקולים מותקנים או בקיקים או בפינות של הדשבורד כלפי השמשה אבל בשום פנים ואופן לא און אקסיס...

רק תסביר שוב מה אופי או מה גוון הצליל הכללי שאתה מקבל מהאלמנטים האלה?

האם הצליל הוא חם, נעים ואנושי או דווקא יותר לכוון הנקי וצלול (שזה גם משהו שיכול להשמע מאוד אנושי אפרופו - כשמדובר בווקאל)?

איך התחום התחתון שלהם?

האם ניסית נקודות חיתוך 400 בין הוופרים לקואקסיאליים?

האם ניסית נקודות חיתוך 700 בין הוופרים לקואקסיאליים?

ובשם כל הקדוש והיקר - כבר עשר שנים שאני אומר את זה - נתון הוואט ב95 אחוז מהמקרים הוא בולשיט מוחלט.

Pioneer TS-X150

פורסם

עוד אין לי דעה. צריך לתת להם לרוץ ולאוזן להתרגל. הדבר היחיד שאני יכול לומר כרגע הוא שהם לא צורמים, וזה לכשעצמו כבר אומר המון בהתחשב בעובדה שאנחנו מדברים על רמקולים של פיוניר.

לגבי נקודות חיתוך, אין לי שום כוונה לחתוך גבוה כל כך. רמקול 4" יכול לנגן מ 150-200HZ ומעלה בצורה טובה מאוד, בטח טובה יותר מרמקול 6.5" ובטח ובטח כשמדובר באיליייט.

כמו שאמרתי, אני צריך לתת לרמקולים האלה עוד כמה שעות הרצה, להחליף דיסקים מוכרים ולראות מה קורה. בניגוד למורל טמפו 4" שקדמו להם וכבר מההתחלה הבנתי שהם לא עושים לי את זה, כאן הרושם הראשוני שונה לחלוטין.

איתמר.

• תוכן חדש...