Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

1. מה תפקיד המכלול הבא?

2 א. האם אמורה להיות צינורית מחוברת לפיה שלו? (מתחת למכלול - ראה תמונה)

ב. אם כן, לאן היא אמורה להתחבר מהמכלול? לסעפת היניקה?

תודה רבה על העזרה,

יום נעים

042.jpg

039.jpg

פורסם

זהו מסנן פחם פעיל (קאניסטר).

בתוכו יש גרגירים קטנים של פחם פעיל, תפקידו לספוח את אדי הדלק, חלק מהאדים נשרפים במנוע במצבים מסויימים, וחלק מהגזים נפלטים דרך הצינורית החוצה לאחר שעברו סינון בפח הפעיל.

פורסם

תיקון "קל", אדי הדלק אינם משתחררים לאויר החופשי, הרי כל המטרה היא למנוע זיהום אויר, ללכוד את אדי הדלק ולמחזר אותם לשריפה במנוע ולא לשחרר אותם לאויר החופשי.

הצינורית בתחתיתו של מיכל לא אמורה להיות מחוברת לשום מקום, זה הפתח ממנו חודר אויר חיצוני לתוך המיכל פחם פעיל.

פורסם

דניאל, כבר יצא לי לפרק קאניסטר של מאזדה לאנטיס, ולפי איך שהוא בנוי בהחלט משתחררים אדי דלק שעברו דרך הפחם הפעיל.

קיים במערכת סלונואיד שנפתח בפקודת מחשב ומאפשר לאדי הדלק להיכנס לסעפת היניקה, אך מה קורה כאשר השסתום סגור?(האדים משתחררים מהקאניסטר לאחר שעבר בפחם).

הרי למה קיים הפחם הפעיל, אם האדים נשרפים? למה הם צריכים לעבור סינון לפני שריפה?

אני עדיין בדעה שלי שחלק מהאדים משתחררים לאוויר לאחר שעברו סינון.

אגב בקאניסטר שפירקתי, של הלאנטיס גם יש פיית שחרור אדי דלק, שאליה היה מחובר צינור שמשחרר את אדי הדלק ךחלקו התחתון של הרכב(הקצה לא מתחבר לכלום)

פורסם

האם לקאניסטר יש השפעה כלשהי על הביצועים\צריכת דלק?

אם אני מנתק אותו מכל הצינוריות שלו, מה יקרה חוץ מסירחון?

בקיצור, מה המשמעות שלו??

תודה,

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
דניאל, כבר יצא לי לפרק קאניסטר של מאזדה לאנטיס, ולפי איך שהוא בנוי בהחלט משתחררים אדי דלק שעברו דרך הפחם הפעיל.

קיים במערכת סלונואיד שנפתח בפקודת מחשב ומאפשר לאדי הדלק להיכנס לסעפת היניקה, אך מה קורה כאשר השסתום סגור?(האדים משתחררים מהקאניסטר לאחר שעבר בפחם).

הרי למה קיים הפחם הפעיל, אם האדים נשרפים? למה הם צריכים לעבור סינון לפני שריפה?

אני עדיין בדעה שלי שחלק מהאדים משתחררים לאוויר לאחר שעברו סינון.

אגב בקאניסטר שפירקתי, של הלאנטיס גם יש פיית שחרור אדי דלק, שאליה היה מחובר צינור שמשחרר את אדי הדלק ךחלקו התחתון של הרכב(הקצה לא מתחבר לכלום)

אין כאן עניין של דעות, רק עובדות! הקניסטר הוא לא מסנן של שום דבר, אולי קצת מסנן את האויר שחודר אליו מהאטמוספירה דרך הצינור החופשי.

תפקידו לספוך אליו אדי דלק וזה התכונה של הפחם, כמו ספוג שסופך מים ואם יהיה תקלה בשסתום אז ורק אז -אדי דלק שיכנסו למיכל פחם, אם יעברו את כושר ספיחת הפחם הם יפלטו החוצה.

כמובן שאז הנהג יריח ריח של דלק אך זו תקלה ובהחלט לא פעולה תקינה ושגרתית.

האם לקאניסטר יש השפעה כלשהי על הביצועים\צריכת דלק?

אם אני מנתק אותו מכל הצינוריות שלו, מה יקרה חוץ מסירחון?

בקיצור, מה המשמעות שלו??

תודה,

דניאל.

אין למערכת מחזור אדי דלק שום השפעה על ביצועי המנוע ואם תנתק את החיבור בין המנוע למיכל או את החיבור ואקום של השסתום, אתה תתחיל להריח ריח של דלק מכוון תא המנוע וגם תזהם לנו את הסביבה.

פורסם

דניאל אני עדיין לא מסכים איתך, אשמח אם תעלה קישור לדף עם הסבר שמתאים לתגובה שלך בנוגע לקאניסטר.

מיכל כזה גדול מלא בפחם פעיל בשביל לסנן אוויר שנכנס למנוע, זה נשמע טיפשי לסנן אוויר שנכנס למנוע בעזרת פחם, ואם זה היה כך היצרן היה מתקין מסנן אוויר קטן במקום המסנן פעם.

השסתום החשמלי שמאפשר יניקת אדי הדלק נמצא בסעפת היניקה ולא על הצינור שמוביל את אדי הדלק, השסתום החשמלא פותח מעבר וואקום אך ורק בפקודת מחשב, כך שנוצר מצב שתמיד יש מעבר של אדי דלק לקאניסטר, אך לא למנוע!

גם כשחם בחוץ הלחץ שנוצר במיכל הדלק עובר לקאניסטר, בדקתי את העניין מקרוב מאוד בלאנטיס שלי וכמו שרשמתי בדיוק כך זה פועל.

בסובארו הקניסטר ניראה דומה בצורתו אך בחיבוריו זהה.

לפחם פעיל יש תכונה טובה של ספיחת ריחות, מה שאומר שאדי הדלק נכנסים לקאניסטר, עוברים סינון ויוצאים לאוויר החופשי דרך פתח הפליטה שממקום בתחתית הקאניסטר.

צינור הוואקום יונק את אדי לפני שעברו דרך הפחם הפעיל אך ורק מתי שמחשב מעביר פיקוד חשמלי לשסתום החשמלי שמאפשר יניקת אדי דלק.

אנא בדוק דעתך שוב ואשמח לקישור.

פורסם

נראה לך טפשי?...

ראשית, יש מערכות EVAP בלי שסתום חשמלי כלל, יש כאלו עם שסתום על הסעפת ויש כאלו עם שסתום על המיכל קניסטר ויש עוד שיטות יותר מסובכות ומורכבות של המערכות האלו ובאף אחת מהתצורות לא יוצאים אדי דלק החוצה כי הרי זו לא מטרת המערכת.

קישורים? תעשה חיפוש ברשת, יש המון מידע בנושא.

פורסם
זהו מסנן פחם פעיל (קאניסטר).

בתוכו יש גרגירים קטנים של פחם פעיל, תפקידו לספוח את אדי הדלק, חלק מהאדים נשרפים במנוע במצבים מסויימים, וחלק מהגזים נפלטים דרך הצינורית החוצה לאחר שעברו סינון בפח הפעיל.

יקיר, אדי דלק לא נפלטים לאטמוספירה ולא מסוננים במסנן.

בזמן תהליך הטיהור של אדי הדלק תת לחץ בסעפת היניקה יונק אוויר נקי דרך פתח בתחתית מיכל הפחם. אדי הדלק המאוחסנים במיכל של המסנן (בדומה לספוג רחצה מלא במים) והאוויר הנקי מוזנים לשריפה נוספת בצורה מדודה על-ידי פקודה ממחשב הרכב.

ככה זה עובד...

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי, אז מה שעוצר את האדים זהו הפחם?

כי כשאני נשפתי לתוך הקניסטר יש מעבר אוויר חופשי בין כל החיבורים לצינורות, גם למיכל הדלק צינור מעבר האדים חופשי ז"א תמיד קיים מעבר של אדים לקאניסטר.

פורסם

אדי דלק מתהווים מעל מפלס הדלק במיכל בתלות בטמפ' והלחץ האטמוספירי, כלומר לא בכול רגע נתון קיימים אדי דלק במיכל. מבלי להכנס לפרטים מדוייקים במיכל הדלק קיים שסתום שנפתח רק בלחץ מסויים ורק ואז כמות מסויימת של אדי דלק עוברים למיכל ונספגים בפחם הפעיל של המסנן או כפי שרשמת שהפחם עוצר את האדים (כמו שרשמתי קודם לכן כמו ספוג רחצה שסופג אליו מים).

בזמן שהשסתום במיכל הפחם מקבל פיקוד ממחשב הרכב להיפתח בו זמנית שסתום על-חוזר מונע שאיבת אדי דלק מהמיכל בזמן תהליך הטיהור של אדי הדלק.

צירפתי תמונה של המערכת ברכב ברכב מסוג גולף דור 4.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום מרק.

אני רק רוצה לחדד ולתקן טעות קטנה , השסתום החד כיווני במיכל הפחם הוא כלפי האוויר האטמוספרי ולא כלפי מיכל הדלק כדי שבזמן פעולת האוורור מיכל הדלק לא יתכווץ מהלחץ הנמוך .

בברכה.

חיים יוד.

• תוכן חדש...