Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי פורום יקרים,

ליפני זמן מה, קניתי ידית וינקרים בפירקי טי.ג"י חלפים והתקנתי אותה באאודי A4 שנת 2002 שלי.

הדבר גרם לצרות צרורות וכשל במערכת ABS,ESP,AIRBAG, והדליק שלל מנורות בצבעים וגדלים שונים בלוח שעונים, בתוספת צפצופים והבהובים מעצבנים במיוחד.

במוסך המורשה נאמר לי להשאיר את הרכב לבדיקה ולקוות שהכול יהיה בסדר, בסדר שנשמע כמו כמה אלפי שקלים, אז ויתרתי על התענוג. חיפשתי בכל מיני מקומות מישהו שמוכן "להתעסק" עם רכב מהסוג הזה, וממש לא כל מוסך רגיל לוקח עליו עבודה כזו.

חיפשתי בפורום והגעתי, ליוסי זיסו שביעוץ טלפוני חשב שמדובר בקרע ב"סליל כרית אויר" שיש לפרק כדי להגיע חלק של ההוינקר+וישר.

טי.ג"י רצה על החלק 800 שקל ליפני מע"מ, בלי אחריות על שום דבר ובלי החזרות. חזרתי ליוסי, וגם הוא לא רצה לתקן אבל הפנה אותי למוסך "רון" ברחוב המסגר 31 ת"א , מומחה אאודי, פולקסווגן וסיאט.

שם רון עצמו (המנהל) בדק את הרכב והפגין ידע די מרשים בכל הקשור למערכות האלקטרוניות המתוסבכות של הרכב הנ"ל, ואמר שיתכן באמת שזה הסליל אבל באמת לא ניתן לדעת במדוייק וצריך לבדוק לעומק.

ברכב טיפל בחור בשם אילן, כנראה החשמלאי במקום, בחור ממוצא אמרקאי,בהחלט מבין עיניין, ובעל חבר טוב במורשה שמדריך אותו אם משהו לא מסתדר כמו שצריך,

נכנסו לפעולה 2 מחשבי דיאגנוסטיקה , לפטופ אחד, אילן ופלאפון, ולאחר כ-3 שעות עבודה עם הפסקת שירותים אחת בלבד, ההתראות נעלמו כליל, והסליל כרית אויר הישן חזר לאיפה שהיה. מתברר שבידית וינקר-וישר יש גם קודים של המערכות לעיל שמשודרים למחשב, ייחודיים לכל רכב, וכולם נדפקו ונמחקו כשהחלפתי את החלק.

פעולת הקידוד לא פשוטה כפי שהיא אולי נשמעת, אך הפתרונות נמצאו והעבודה בוצעה.

החיוב 600 ש"ח על עבודה. וזהו.

נשמע פייר מספיק. (ההארכה הראשונית הייתה סביבות 1500 לפחות, במקרה הטוב שהסליל באמת יעלה כמו טי.ג"י אמר)

חברה מעולים שעשו עבודה מצויינית, מגיע להם קרדיט.

כל הכבוד.

:lol:

פורסם

הכיוון של החיישן הגה אכן היה לא תקין, אבל כנראה לא בגלל הכיוון הפיזי של החיישן אלה בגלל בעיית תקשורת בינו לבין המחשב, שנבע מהקידוד השגוי.

כל הצמות היום במקום, פירקתי והרכבתי את הכול שוב אחרי הפעם הראשונה שהתקלות הופיעו כדי לוודא זאת,

ובעיניין ההמצאות ממש של הקודים אני לא ב 100 אחוז בטוח, אולי הבנתי משהו לא נכון,

בכל מקרה גם עם הקודים נמצאים "פיזית" במקום אחר,

הם השתבשו לחלוטין כשאני החלפתי את היחידה הזאת של הידית וינקרים-וישרים

מסקנה- לא לדחוף את האף לאן שאתה אין לך מושג ירוק מה אתה עושה שם (כמו שאני עשיתי) כי חשבתי שזה יהיה בערך כמו להחלחיף ידית וינקרים באאודי 80 שהייתה לי פעם.. כאילו כולה וינקרים, מה כבר יכול לקרות... אז יכול :-)

פורסם

אני אחכה לרון שיגיב מעניין אותי לדעת מה היה שם.

בגדול מה שלי נראה זה כמו מה שאמרתי בהודעה קודם

עכשיו הבנתי שאתה ביצעת את העבודה, רק מה שלא ידעת זה שברכב שמצוייד בבקרת החלקה/ אחיזה יש לו חיישן מצב הגה שזה בעצם כמו טבעת שמחוברת לפני הידיות ותפוסה עם

2 פינים להגה, אם הכיוון שלה הולך אז התוצאה של זה ברורה לך כבר.

לא נורא להבא תלמד שיש מדריכים לדברים האלה באינטרנט וכך אפשר לבוא מוכנים.

דוגמא של החיישן

cruise_stalk_07.jpg

פורסם

בידיוק החיישן הזה זה מה שקראתי לו "סליל כרית אויר" (air bag coil) שרצו עלו מלא כסף בפירוקים,

הוא גם אחרי על הזווית כיוון הגה (steering angle) כמו שאמרת.

למדתי בדרך הקשה הפעם :-)

פורסם

בדיוק בשביל דברים כאלה יש את הפורום .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

ידוע שרון הוא אלוף ויש לו צוות של תותחים.

גם הרכב שלי קפץ לביקור כמה פעמים אצל רון לטיפולים גדולים

אפילו שאני מחיפה זה שווה את הנסיעה.

ד"א לבחור ממוצא אמריקאי קוראים איאן ולא אילן

פורסם

לא ידעתי שאפשר לכוון את החיישן הזה חזרה, כל הכבוד למוסך רון.

שאני פירקתי בשביל להרכיב בקרת שיוט פחדתי מהחלק הזה אז לפני שהוצאתי אותו מהמקום פשוט הדבקתי אותו עם איזולרבנד שלא יזוז :)

פורסם

כל התשבוחות על רון גורמות לי לחשק לסיים כבר את האחריות...

הוא לא מורשה ובשנה וחצי הקרובים מותר לי ללכת רק למורשים של צ'מפיון.

פורסם

אתה נכנס למוסך עם רכב באחריות???

חברים - כל הדיבורים האלה על מוסך רון עושים לי חשק לא להתקרב לתוצרת הקונצרן, שיש לו מוסכים מזעזעים ורק מוסך אחד שאשכרה עושה מאמץ לפתור את הבעיות, וגם הוא בת"א.

בתור קרייתי, ממש לא בא לי לשרוף ימים שלמים על קידוד וינקרים במוסך רון בת"א.

עם כל הכבוד, יש רכבים פשוטים יותר ואמינים יותר - שלא מביאים בנאדם לחכות לסוף האחריות כדי לטפל במוסך אחר, אלא פשוט לא מביאים אדם למוסך ברכב באחריות :shock: וגם לא אח"כ!!! בין טיפול לטיפול.

פורסם

דוקטור, צודק מילה במילה!

קשה לי להבין כיצד רכב האמור להיות איכותי ומסיגמנט גבוה מתוכנן בצורה כל כך לקויה ומוזרה, בפעם הבאה שאראה פוסט בנוגע לבעיתייות/תקלות ברכבים צרפתיים אביא את המקרה הזה כיחוס8). לטעמי, ההתקדמות הטכנולוגית במערכות הרכב המודרניות מזיקה הרבה יותר מאשר מועילה ומאפשרת ליצרן "לתפוס בביצים" את רוכש הרכב כמקור היחידי לטיפול ו/או אספקת חלפים.

ומניסיון אישי. בפעם האחרונה שניתקלתי בקידודים נפרדים לתת-מערכות משולבות יחדיו הייתה כשהייתי בצוות פיתוח של מערכת אלקטרוניקה צבאית, ועם כל הכבוד ל VAG אאודי לא יוצאת לשטח עוין.:lol:

פורסם
אתה נכנס למוסך עם רכב באחריות???

חברים - כל הדיבורים האלה על מוסך רון עושים לי חשק לא להתקרב לתוצרת הקונצרן, שיש לו מוסכים מזעזעים ורק מוסך אחד שאשכרה עושה מאמץ לפתור את הבעיות, וגם הוא בת"א.

בתור קרייתי, ממש לא בא לי לשרוף ימים שלמים על קידוד וינקרים במוסך רון בת"א.

עם כל הכבוד, יש רכבים פשוטים יותר ואמינים יותר - שלא מביאים בנאדם לחכות לסוף האחריות כדי לטפל במוסך אחר, אלא פשוט לא מביאים אדם למוסך ברכב באחריות :shock: וגם לא אח"כ!!! בין טיפול לטיפול.

צריך לזכור שהסיבה שהוא היה צריך לעשות היתה שהוא ניסה להתקין את זה לבד.

דבר שני, אז יש אולי רכבים אמינים יותר אבל לא כל אחד רוצה אמין וזהו.

אין דבר כזה יצרן שאף רכב שלו לא נכנס למוסך בתקופת האחריות.

אז עם כל הכבוד, כל אחד יקנה מה שבא לו ואף אחד לא צריך או אמור לבקר את זה.

בנוסף, עצם העובדה שיש את מוסך רון וניתן לסמוך עליו, כן מושכת אנשים למותג בסך הכל במיוחד אם מדובר ברכישה של משומש שלא בתקופת האחריות.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גילעד, מאוד קשה לי לקבל את מה שאתה אומר.

עם כל הכבוד, רכב המתוכנן בצורה ראויה (וללא חיוב הצרכן ליצרן בלבד) לא אמור לדרוש קידוד כלשהו כאשר מחליפים חלק שכזה (ידית וינקרים איננה מערכת ABS,ESP,AIRBAG בה יש חשיבות להתקנה/רישום/קידוד יחודי) ואם התקנה ביתית (שלמרבה הצער אינה גרועה יותר מהתקנה במוסך) של ידית וינקרים גורמת לכל כך הרבה בעיות תוכנה אז זה אומר דרשני. לא היה אזישהו שירשור על החלפת נורות בפנסים הקידמים ברנו שמבוצע במוסך בלבד?:shock:

בהנחה כי הדילמה היא בין מאזרטי עם בעיות אמינות לבין "מיצוברו" אמינה באותו מחיר אז אתה צודק:smile:. אולם, איזה מהרכבים הדומים לאאודי A4 (מבחינת מחיר/ביצועים/התנהגות) סובל מבעיות אמינות שכאלה?

נכון, אבל זה לא כבוד גדול במיוחד. מה הנקודה כאן?

שוב, קשה לי לקבל זאת. מן הסתם רצוי להעביר את הדיון הזה לפורום "ייעוץ ברכישת רכב" כדי שרוכשי רכב יהיו מיודעים לבעייה זו.

בנוסף, עצם העובדה שיש את מוסך רון וניתן לסמוך עליו, כן מושכת אנשים למותג בסך הכל במיוחד אם מדובר ברכישה של משומש שלא בתקופת האחריות.

בנוסף, עצם העובדה שיש תקלות מסוג זה לא ממש מושכת אנשים למותג בסך הכל במיוחד אם מדובר ברכישה של משומש שלא בתקופת האחריות.:-P

פורסם
גילעד, מאוד קשה לי לקבל את מה שאתה אומר.

עם כל הכבוד, רכב המתוכנן בצורה ראויה (וללא חיוב הצרכן ליצרן בלבד) לא אמור לדרוש קידוד כלשהו כאשר מחליפים חלק שכזה (ידית וינקרים איננה מערכת ABS,ESP,AIRBAG בה יש חשיבות להתקנה/רישום/קידוד יחודי) ואם התקנה ביתית (שלמרבה הצער אינה גרועה יותר מהתקנה במוסך) של ידית וינקרים גורמת לכל כך הרבה בעיות תוכנה אז זה אומר דרשני. לא היה אזישהו שירשור על החלפת נורות בפנסים הקידמים ברנו שמבוצע במוסך בלבד?:shock:

בהנחה כי הדילמה היא בין מאזרטי עם בעיות אמינות לבין "מיצוברו" אמינה באותו מחיר אז אתה צודק:smile:. אולם, איזה מהרכבים הדומים לאאודי A4 (מבחינת מחיר/ביצועים/התנהגות) סובל מבעיות אמינות שכאלה?

נכון, אבל זה לא כבוד גדול במיוחד. מה הנקודה כאן?

שוב, קשה לי לקבל זאת. מן הסתם רצוי להעביר את הדיון הזה לפורום "ייעוץ ברכישת רכב" כדי שרוכשי רכב יהיו מיודעים לבעייה זו.

בנוסף, עצם העובדה שיש תקלות מסוג זה לא ממש מושכת אנשים למותג בסך הכל במיוחד אם מדובר ברכישה של משומש שלא בתקופת האחריות.:-P

לא ברור מה הסיפור : הוא הביא ידית מפירוק שלא ברור מה עבר עליה קודם וביצע תיקון בצורה לא מקצועית בלי ידע מוקדם על העניין.

לפני שעושים עבודה כזו צריך לחקור היטב את הנושא, רצוי בספרות הטכנית הרשמית. יש דברים שרק מוסך יודע ולא הכל זה לפתוח ברגים , להחליף ולהחזיר.

בכל השנים שאני נוסע בוואגיות לא היתה לי תקלת חשמל, ואין בעיות מיוחדות ברכבים האלה.

רוב הבעיות מתחילות כשמתחילים עם הקומבינות, פה מתקינים משהו לבד בלי ידע, שם מחליפים משהו אחר לבד, פה חוסכים על חלק מקורי וזה בהנחה שההתקנה המקומית החאפרית בתחילת הדרך עברה בשלום.

איאן בהחלט משכמו ומעלה, יישר כח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...