Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים המכובדים !

כזכור

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=266701

התקנתי קומפוננט בטולדו שלי אך לצערי אני מאוכזב מיכולות השמע שלה

נעזוב את העובדה שבגלל השן הכחולה קניתי את היחידת רדיודיסק הזו והתפשרתי על איכות האודיו ולצערי שומעים אותי לא הכי טוב בעולם בעזרת הדיבורית.

את התפקיד העיקרי של המערכת אני לא מצליח לקבל כמו שצריך והוא לשמוע באיכות טובה.

מניתוח שלי אני צריך מגבר (טווח הווליום ב HU הוא בין 0-50 כאשר מעל 30 אני כבר שומע עיוותים פראיים בסאונד).

יש לי קומפוננט:

JBL GT5-650C

50W RMS

שנקנו רק בשל העובדה שהמליצו לי עליהם כי הם יכולים לעבוד בלי מגבר.

לצערי לעבוד זה כל מה שהם עושים לא יותר מזה.

היחידת ראש היא

JVC-KDBT1

אין לי בעיה עם מגברי יד שניה ועם התקנה עצמית כפי שאתם יכולים לראות בנושא שפתחתי בעבר.

תקציב - לחוץ - עד 500 ש"ח.

מה אומרים ?

פורסם

1. קבל כעובדה שהרכיבים שלך כנראה לא ברמה גבוהה מספיק כדי לקבל תוצאה איכותית באמת (למרות שעם התקנה נכונה, גם הקומפוננט המקורי יישמע לא רע :) ).

2. החלף את ההגבהות המקוריות של הרכב בטבעות MDF לצורך הורדת וויברציות וקרקושים.

3. הוסף מגבר בהתאם לתקציבך.

4. נסה לשחק עם הזווית של הטוויטרים עד שתגיע לזווית שנשמעת לך הכי טוב- ואותה תקבע.

5. כוון באופן נכון את המגבר ואת הר"ד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
1. קבל כעובדה שהרכיבים שלך כנראה לא ברמה גבוהה מספיק כדי לקבל תוצאה איכותית באמת (למרות שעם התקנה נכונה, גם הקומפוננט המקורי יישמע לא רע :) ).

הקומפוננט המקורי הוחלף עקב פטירתו בטרם עת של הטוויטר

2. החלף את ההגבהות המקוריות של הרכב בטבעות MDF לצורך הורדת וויברציות וקרקושים.

0 ויברציות בהתקנה שביצעתי., אם אתה מכיר גולף / בורה / טולדו / לאון / אוקטביה ושות' אתה אמור לדעת שהרמקולים מגיעים במקשה אחת עם התושבות וכאשר נפטרים מהמקוריים נשארים שני חורים יפים. אתה מוזמן לראות את התושבות שהתקנתי בת'רד שפרסמתי בהודעה.

3. הוסף מגבר בהתאם לתקציבך.

יפה ! זה בדיוק מה שאני מנסה לברר כאן - מה לעשות ? איזה מגבר לקנות ? כיצד לשפר ?

4. נסה לשחק עם הזווית של הטוויטרים עד שתגיע לזווית שנשמעת לך הכי טוב- ואותה תקבע.

הטוויטרים הותקנו במקומות המקוריים בדלתות כאשר הם מופנים אל הנוסעים במושבים הקדמיים.

5. כוון באופן נכון את המגבר ואת הר"ד.

אמירה מצויינת - מה זה לכוון באופן נכון ?

בכל מקרה תודה על תשובותיך

יוסי

פורסם
תשקיע באיטום לדלתות קודם כל

ראית את התמונות מההתקנה ?

האם באמת צריך איטום ? לדלתות בטולדו, כמו בגולף, יש בידוד מתכת מצויין בכל פנים הדלת ולא איזה ניילון כמו בכמה יפניות שפגשתי

פורסם

מבחר מגברי 2 ערוצים בתקציבך תוכל למצוא בפורום המכירה.

האם התקציב הוא רק למגבר או שהוא נועד גם לחיווטו?

מתחדשת*

פורסם

מה לגבי חיווט למגבר? גם כלול בתקציב ?

קניתי (בעזרת חבר )לפני כחודשיים מגבר רוקפורד ישן USA. מוצהר 4X25. אני נהנה מכל רגע. המגבר מקבל מתח מספק מחשב סיני י, מחובר למחשב ומגביר רמקולים ביתים ,ולא חסר לי ממנו כלום.

בתנאי רכב לא בדקתי אותו עדין, אך בבית אני מרוצה מכל רגע.

מצאתי מגבר דומה , 4X50 בערך 350 שח.

זה סיכון, צריך לחשוב טוב לפני שקונים מגבר בן 10

פורסם

המלצה שלי קנה לך איזה V15 יד שניה ב150-250 ש''ח קיט התקנה למגבר ועוד חוטם לרומפוננט קידמי ואז ישאר לך 2 יצאיות פנויות לרמקולים אחורים/סאבוופר אם תרצה להוסיף בעתיד

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם

בוקר טוב יוסי

אני אישית לא רואה איך אתה באמת יוצר שיפור משמעותי על ידי הוספת מגבר ברכב

אסייג ואומר שמגבר אכן ייתן לך טווח קצת יותר גדול בווליום לפני העיוותים וזהו !!

בייחוד כשמדובר בתקציב של "500 ש"ח לחוץ" שאני מעריך בין 100-150 ש" תצטרך להוציא על חיווט

כדי לשמוע טוב (לפחות לפי דעתי שמתבססת על דבריך, שלי נשמעים שנכתבו על ידי אחד שמבין בסאונד ומבחין בעיוותים ובצליל ה"מלוכלך" כשהוא מופיע) תצטרך להחליף את ה-JBL השכונתי הצרחני והצווחני בסט יותר איכותי בליווי מגבר

אני שוב אומר שמי שמתבסס על סט קדמי כסט מוביל ברכב (אני מתכוון ללא סאב ברכב) ועדיין רוצה את פריווליגיית הווליום הגבוה והנקי והצלול חייב להבין שעליו לשחרר קצת יותר חסכונות מאשר להסתמך על פיתרון של סט (לדעתי) מינימלי

מה שבטוח שעם כל הכבוד הייתי לחלוטין לא קונה את ההצעה שניתנה לך מהחבר מעליי

גם V-15\12\18\21 למיניהם ובנוסף גם משומש אתה עלול לבלוע במקרה כזה לימון מאוד חמוץ בליווי של לקרדה

אחלה סופ"ש

דרור

פורסם
ראית את התמונות מההתקנה ?

האם באמת צריך איטום ? לדלתות בטולדו, כמו בגולף, יש בידוד מתכת מצויין בכל פנים הדלת ולא איזה ניילון כמו בכמה יפניות שפגשתי

אז כנראה שאתה בכלל לא יודע מה איטום עושה.

ב 500 שקל במקום לקנות מגבר שוק זול ולשמוע אותו הדבר , ההשקעה הכי חכמה היא איטום שישפר בצורה ניכרת את הסאונד וגם לא צריך להחליף בעתיד למשהו טוב יותר , זה נשאר וזאת השקעה טובה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

כאשר HU ב-60% של ווליום יוצר "עיוותים פראיים בסאונד", איטום יעזור לך כמו כוסות רוח למת. כמו שכבר כתבו אנשים אחרים, 500 ש"ח זה סכום קטן מדי ואתה תבזבז אותו סתם. תחסוך ואז תפנה ליד שנייה.

פורסם

לא מדוייק.

כל רמקול ישמע טוב יותר בדלת מבודדת מאשר דלת ללא בידוד. אמרתי פעם שלדעתי לפני שרצים להחליף רמקולים ומגברים באלפי שקלים כדאי להשקיע בבידוד הדלתות, אפילו שכבה אחת תיתן שיפור עצום.

ב 500 ש"ח ניתן לקנות יריעות שיספיקו לשכבה בודדת ובהחלט ניתן לעשות את העבודה לבד בעזרת זוג ידיים ימניות וכלי עבודה בסיסיים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אתה צודק בכל מה שרשמת מילה במילה הכל חקוק בסלע

אני אפילו אוסיף שחומרי בידוד טובים ואיכותיים לשתי דלתות יעלו אפילו פחות מ500 ש"ח

אבל אין בזה שום פיתרון לפותח השרשור ולבעייתו הספציפית

בידוד בדלתות הוא דבר מעולה ונחוץ ותפקידו לבודד את רעשי החוץ מהרכב וללא שום קשר טוב וחשוב לבצע בכל התקנה גם ברמקולים פשוטים כמו הקומפוננט של ה- JBL המדוברים (לטעמי הם פשוט זוועתיים)

אבל להזכירך לפותח השרשור יש בעיות עיוותים בווליומים גבוהים- ומעלה

שום בידוד (גם שמונה שכבות) לא יימנע עיוות של רמקול בעלייה בעוצמות

העיוות הזה נוצר או ממגבר חלש (לצורך העיניין זה יכול להיות המגבר הפנימי של ה-HU )או מרמקול חלש כשאחד משני הרכיבים

לא יכול להתמודד עם עוצמות בווליום

לכן אני חוזר ומפנה לתשובתי הראשונה

ואוסיף שאם בשלב הזה אין לך יכולת להוציא יותר מ-500 ש"ח אנא ממך אל תסתבך בקניה של מגברים שהם יצרני DC שבסופו של דבר גם ישרפו לך את הרמקולים

ועדיף בשלב זה להישאר כך ולארגן עוד קצת כסף לטובת העיניין

דרור

פורסם

+ 10

אין לי ספק, שרמקול ישמע טוב יותר בדלת עם איטום (אנחנו מדברים על איטום ולא בידוד, נכון?). אבל שום איטום לא יפתור את הבעיה של עיוות בווליום גבוה, שנובעת ממגבר פנימי של HU/רמקולים.

• תוכן חדש...