Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצחיק מאוד שבחלק מהדיונים צולבים אנשים שנוסעים מהר, ובחלק מהדיונים אומרים משפט כזה: "אגב עם כבר הזכרנו את זה אתה יודע שפחות מ-5% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות מופרזת?"

• תגובות 215
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי לידידי המשפרים

אייל - ליין מן, הראה את הדרך כיצד להכשיר שיפור, ולהופכו לחוקי.

לטענתכם זה תיאורטי כי משרד התחבורה ושאר הגורמים לא מאשרים . נקודה.

ולכן אתם מחליטים לעשות מעשה שהוא לא חוקי ולשפר, וכדי שלא נריב אני אלך לקראתכם שכל השיפורים משפרים את רמת הבטיחות של הרכב לעומת תצורתו המקורית. איך אני בשבילכם היום??

ונסכים גם שהשיפור בצורה הזאת לא חוקי, כי לא קיבלתם היתר מתאים.

כתב מישהו כאן אני משפר את רכבי ב 100 אלף ש"ח. אני מבין כי אתם מכניסים סכומים גבוהים בשיפורים.

תתאגדו, אספו כסף קחו עו"ד ותתבעו את משרד התחבורה בבג"ץ שיכריח את המדינה לאשר את השיפורים.

זו הדרך החוקית לאכוף על משרד ממשלתי לעשות משהו , אם הוא לא מבצע את תפקידו.

הדרך המבוצעת היום רק מסבכת לכם את החיים . לא חבל??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מצחיק מאוד שבחלק מהדיונים צולבים אנשים שנוסעים מהר, ובחלק מהדיונים אומרים משפט כזה: "אגב עם כבר הזכרנו את זה אתה יודע שפחות מ-5% מהתאונות נגרמות בגלל מהירות מופרזת?"

אבי פה לא צולבים פה רק תולים.

5% זה אחוז נכון.

אחד בדעה כי מהירות מעל המהירות המותרת הורגת שני חושב אחרת , זה היפה במדינה דמוקרטית, איש איש ודעתו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ליין מן כתב: - התשובות בסגול

ירון - הכוונה שלך טובה ונכונה , אבל .

ומי ערב לך או לשאר משתמשי הדרך כי העבודה תבוצע נכון .:idea:

מי ערב שכל עבודה שהיא מבוצעת נכון במוסכים?

לכן כל תיקון ברכב או שינויי מחוייב כי יבוצע , יפוקח ע"י מכונאי מוסמך עם תעודה בתוקף.

העבודה מבוצעת במוסך מורשה משרד התחבורה - כך לפחות יש אחריות והמוסך אחראי להוציא רכב תקין לכביש .

ואני תומך בך , וטוען כי השינוי ברכב שלך יבוצע נכון - לא ינעלו הגלגלים האחוריים , תהיה חלוקת לחץ נכונה בין הקדמיים לאחוריים וכו' - בהתאם למשקל הרכב ונתוניו .

בשביל זה יש תקן למוצרים.

תקן למוצר לא אומר כי הוא מתאים בהתאמת מפרט טכני למוצר אחר .

צמיג תקני , עומד בתקן הנדרש מבחינת חוזק ושימושיות - אבל האם הוא מתאים לכל מרכב של רכב ,

אפשר כי הוא גדול מידי ויפגע בכנפי הרכב

או יחרוג מגבולות הרוחב של הרכב ,

אתה חושב כי כל משפר עצמאי מסוגל לבצע זאת ..

איך נדע כי השינויי והשיפור בוצע נכון ואינו מסכן חיים .

יש דרך לבצע שינויי ושיפור - לומדים את הנושא , אוספים נתונים טכניים מפרטים ושירטוטים , של דגמי רכב תואמים .

פונים למחלקה הטכנית של היבואן , או פונים ליצרן ומבקשים מפרטים ואת נתוני השינוי המבוקשים .

בשום מקום אחר החו"ל אתה לא צריך לפנות ליצרן, אם המוצר שלו עומד בתקנים הנדרשים.

בכל מקום צריך אישור מפרט , גם כי המוצר עומד בתקן לעצמו , המוצר צריך גם התאמה לשאר מרכבי הרכב .

יש חריגים - לרכבים אשר בשימוש אחר , צבא , חקלאי , תחרויות וכו' , ועלייהם יש מגבלות תנועה

ובכביש ציבורי לרוב - הרכבים הללו ינועו רק ע"י גורר מורשה לרוב בהעמסה על משטח גרירה .

אחרי קבלת המפרטים ואישור כי השינויי אפשרי - פונים למוסך מורשה ,, אשר מצהיר כי הוא מסוגל לבצע את העבודה .

נראה שאין לך נסיון של ממש בפניות למוסך מורשה. זה לא נאמר כדי להעליב, אבל אם היית בעל נסיון, היית יודע ששום מוסך מורשה לא יתקין חלקים לא מקוריים או משופרים אצלו במוסך. לעולם לא תשיג הצהרה כזו ממוסך מורשה מכיוון שאין להם סיבה/רצון/רווח כלכלי כלשהו בעניין.

יש ויש :lol: הכל עניין של זמן וכסף - תמחר את העבודה ושלם למוסך יפה , הכל פתוח ..

כעת - פונים למשרד הרישוי , עם צירוף אישורי היצרן לשינוי , המפרטים הטכניים , אפשרות לתחזוקה שוטפת ברכבים בנמכרים בארץ

( חלקי חילוף - במידה וצריך בעתיד , שיעמוד בתקן מפרט היצרן )

וממתינים לתשובה - ויש בעיה , לא תמיד למשרד הרישוי יש ידע וכלים להתמודד עם נתונים טכניים ושיפורים.

משרד התחבורה מורכב מפקידים ולא אנשים טכניים.

מסכים - לכן כתבתי איך אפשר בהפוכה ל- ע"י הבאת אישורים מחו"ל , של דגם תואם , ונכון יש בעיות

לכן יש בישראל מערכת בתי משפט - ואם באמת רוצים וצודקים , נלחמים . ראה תשובת ישה .

הם מעדיפים - שלא הם יאשרו , הם רוצים אישור של המחלקה הטכנית של היבואן , כך שהאחריות על השינויי תהיה על היבואן ובאישורו .

וזו הסיבה שלעולם לא תקבל אישור מהמחלקה הטכנית. למה להם לקחת אחריות על משהו? למה להם להסתבך בכלל בעניין הזה? אומרים לא וזהו. זו התרבות המוטורית שלנו.

גם נכון - אבל בדרך עקיפה - נסה להשיג אישור יצרן , כך תקבע ליבואן עובדה ..

יש רכבים אשר השינוי בהם לא מבוצע ע"י היצרן , משתמשים בחלקי שוק חליפים תואמים וטובים .

כאן הבעיה גדולה יותר , צריך אישור מהנדס רכב לשינויי, ושרטוט המכלולים החדשים אשר רוצים להתקין .

שוב, בשביל זה יש תקנים. לא צריך על כל חלק להביא אישור של מהנדס רכב.

כן חובה להשיג אישור התאמה -

מנוע מסויים , עומד בתקן הזיהום , ואחריות היצרן - אך הוא כבד ביחס למרכב הרכב בחלקו הקדמי ..

לכן צריך לבצע שינוי נוסף במערכת תת שילדה קפיצים , ובולמי זעזועים וחלוקת משקל המרכב .

ולפעמים השינוי והתקנת מנוע גדול וכבד יותר לא אפשרי - המרכב לא יעמוד בכוח המשקל והפיתול .

ועוד דבר - נניח שהשגת אישורים דרושים. אני מוכן להתערב איתך שבוחן יוריד אותך מהכביש לא משנה כמה אישורים יש לך, ותצטרך ללכת לבית המשפט להוכיח שהרכב שלך עומד בתקן.

את כלל האישורים ממשרד הרישוי שומרים בבית עם העתק ברכב ,

יש שינויים אשר נרשמים היום ברשיון הרכב, צמיגים , מנוע וכו' - ואז אין בעיה עם בדיקת המשטרה .

אני אתכם , כי אני אוהב רכבים ושיפורים - צריך לפעול בחוכמה , להחליף מידע , ללחוץ על יבואנים, ולאט לאט להשיג תוצאות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דרור, שורה אחת מתגובתך משכה את תשומת ליבי:

"במו עיני ראיתי קבוצות פה ושם שעורכים תחרויות עם רכבים משופרים , במו עיני ראיתי כי הם עורכים נהיגה פרועה ביותר בתוך מתחם תחנת הדלק בפז - Yellow תוך חריקות גלגלים לצד מכוניות עתיקות שחונות במקום ."

תרשה לי לתקן ולשאול. את חריקות הגלגלים לא עושות המכוניות המשופרות בעצמן. מאחורי ההגה של כל אחת מהן יש נהג והוא זה שבוחר להשתמש ברכב באופן הזה. מה היה קורה אם היית רואה נהג אחר מתנהג בדיוק באותו אופן של חריקות כשהוא נוהג בסוזוקי אלטו אוטומטית סטנדרטית ומקורית? היית קורא להפסיק את ייבוא ומכירת האלטו בישראל?

זו לא המכונה, זה הנהג.

יש שיפורים מסוכנים כשהם לא מבוצעים כראוי. כבר נהגתי בסיוויק אחת ומוכרת שהיו לה מאות סוסים, אבל גם בלמים של סיוויק 1.6 אוטומטית. זה רע. זה צריך לאסור, אבל לא את השיפור, אלא את אי ההלימה בין יכולות הרכב לבטיחות.

חשוב גם להבדיל, שיפור רכב זה לא ספורט מוטורי. על הכביש הציבורי, כשמסביב יש עוברי אורח תמימים, אין מקום לתחרויות או התפרעות.

הטעות היא, שרבים בטוחים שלנו בישראל יש מונופול על השכל ואף אחד לא טורח להרים את הראש כדי לראות מה קורה בעולם. שם השיפורים מותרים, בחלק מהמדינות השינויים צריכים לעבור ביקורת של מכון מוסמך, בחלק הם אף נכתבים ברשיון הרכב ובאחרות, לא. יש גם מדינות ששיפור הרכב מותר, אבל אם תתגלה תקלה בטיחותית שגרמה ישירות לתאונה, האחריות היא עליך.

אני נגד מירוצי הרחוב, ואם יש למשטרה רצון למנוע אותם, שיגשו לזירות התחרות בכבישים ושיעצרו את כולם. בניית מסלולים ראויים תשפר את המצב, אין לי ספק בכך, אבל אסור גם לשכוח שמירוצי הרחוב היא תופעה עולמית, לא רק ישראלית, גם במדינות בהן יש מסלולי מירוצים שפתוחים לקהל הרחב. למה? כי זו כבר בעיה של חינוך. למה להתאמץ בלנסוע עד למסלול, לשלם כמה זוזים כדי להתחרות אם אפשר לעשות את זה בכביש הדו מסלולי שיש ליד הבית ממש עכשיו? בגלל זה האכיפה קשה בחו"ל במקרה של מירוצי רחוב שמסכנים את האחרים.

לגבי מהות השיפורים. כל רכב בנוי מסוג של פשרות שהעיקרית שבהן היא מחיר. קח גולף GTI דור 6. מכונית טובה מאוד. אבל איך שלא תהפוך את זה, בולמי הזעזועים שלה, טובים ככל שיהיו, עלו ליצרנית גג 5 אירו ליחידה. שים עליה סט מתלים משופר (משופר=טוב יותר) ותראה איזה שיפור עשית להתנהגות וכן לבטיחות - היא תשנה כיוון טוב יותר וגם תבלום טוב יותר, אז למה לאסור את זה? לעניות דעתי, צריך לאשר לכל אדם לעשות ברכב שינויים בגבול ההיגיון, לבחון אותם על ידי גוף מוסמך ולטפל אכיפתית במי שמפר את החוק בפועל. אי אפשר לומר "הכל אסור", אחרת הדרך להפר את החוק קצרה ומפתה מדי.

פורסם

מילים גבוהות לאחד פשוט כמוני, גם פה וגם בכתבה שלך לא הבנתי לאן אתה מכוון, מצד אחד אתה אומר ששיפורים זה טוב, אבל מצד שני אתה נגדם כי משתמשים בהם לרעה, והכל זה עניין של חינוך, הבנתי נכון, או שאני טיפש גמור?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

למה טיפש גמור? אם לא הבנת, אני אסביר.

לגבי הכתבה, אני לא מכוון לשום מקום. יש שם ידיעה אינפורמטיבית על אירוע שקרה. אין שם דעה או הובלה לשום מקום. את הפרשנות שלך לטוב או לרע, אתה מוזמן לעשות בעצמך.

כאן זה משהו אחר.

שיפורים, זה בגדול טוב. זה משהו אישי, תחביב, עיסוק וזה מגלגל מיליארדים מסביב לעולם. גם כל החלקים המשודרגים שנמכרים בסדנאות בארץ (לפחות אלה המסודרות) עברו תקינה ואישור (יקר מאוד) ולכן מותר להשתמש בהם. זה טוב כל עוד עושים את זה נכון. מה זה נכון? העלית את כוח המנוע, תתאים את מה שניתן וצריך להתאים לכך - את הבלמים, את המתלים וכו'. מה זה לא נכון? זה לראות (דוגמא, לא להעלב) סיוויק האצ'בק עם 500 כ"ס ובלמים ובולמים של 1.4 ל'. כמו שאומרים, השרשרת שלך חזקה בדיוק כמו החוליה הכי חלשה בה.

עניין הנהג הובא כדי להבהיר שלא משנה מה הרכב, הנהג הוא זה שמסכן את האחרים. ואת זה הבעייתי צריך לרדוף ולא את הרכב שלו. כאמור, לנסוע מעל למהירות המותרת אפשר גם עם סוזוקי אלטו. אז לא רודפים אחרי האלטואים או המשפרים, אלא אחרי מי שעובר על החוק.

אני בעד או נגד? אני בעד שיפורים שעושים כמו שצריך. המספרים של כוח המנוע לא משנים, מה שמשנה זה שיש הלימה בין זה לשאר המערכות הנלוות ברכב.

פורסם
ירון - הכוונה שלך טובה ונכונה , אבל .

ומי ערב לך או לשאר משתמשי הדרך כי העבודה תבוצע נכון .:idea:

ואני תומך בך , וטוען כי השינוי ברכב שלך יבוצע נכון - לא ינעלו הגלגלים האחוריים , תהיה חלוקת לחץ נכונה בין הקדמיים לאחוריים וכו' - בהתאם למשקל הרכב ונתוניו .

אני מדבר על קיט שפותח במיוחד לדגם ולשנת היצור, וכל עוד לא מותקן ABS ברכב, הגלגלים יכולים להנעל, חלוקת הלחץ תהיה נכונה היות שמדובר בקיט שלם.

העבודה אמורה להתבצע ע"י אדם מוסמך, וכמו שניתן להסמיך מכונאי שיוכל להחליף דיסק בלימה ורפידות במקרה בלאי, ניתן להסמיך גם משפר שידע להחליף את כל המערכת במערכת משופרת,

אתה חושב כי כל משפר עצמאי מסוגל לבצע זאת ..

איך נדע כי השינויי והשיפור בוצע נכון ואינו מסכן חיים .

יש דרך לבצע שינויי ושיפור - לומדים את הנושא , אוספים נתונים טכניים מפרטים ושירטוטים , של דגמי רכב תואמים .

פונים למחלקה הטכנית של היבואן , או פונים ליצרן ומבקשים מפרטים ואת נתוני השינוי המבוקשים .

אחרי קבלת המפרטים ואישור כי השינויי אפשרי - פונים למוסך מורשה ,, אשר מצהיר כי הוא מסוגל לבצע את העבודה .

כעת - פונים למשרד הרישוי , עם צירוף אישורי היצרן לשינוי , המפרטים הטכניים , אפשרות לתחזוקה שוטפת ברכבים בנמכרים בארץ

( חלקי חילוף - במידה וצריך בעתיד , שיעמוד בתקן מפרט היצרן )

וממתינים לתשובה - ויש בעיה , לא תמיד למשרד הרישוי יש ידע וכלים להתמודד עם נתונים טכניים ושיפורים .

הם מעדיפים - שלא הם יאשרו , הם רוצים אישור של המחלקה הטכנית של היבואן , כך שהאחריות על השינויי תהיה על היבואן ובאישורו .

יש רכבים אשר השינוי בהם לא מבוצע ע"י היצרן , משתמשים בחלקי שוק חליפים תואמים וטובים .

כאן הבעיה גדולה יותר , צריך אישור מהנדס רכב לשינויי, ושרטוט המכלולים החדשים אשר רוצים להתקין .

אם השינוי בוצע כבר בחו"ל , ע"י סדנה מורשת (לא היצרן) - אפשר לאסוף שם נתונים טכניים ואישורי תנועה , ולנסות להעביר את האישורים למשרד הרישוי .

להסתכל על התמונה הגדולה , יש העושים שינויים טובים ונכונים ולפי ההוראות - הרווחנו .

אבל - מספיק אחד שיבצע שינויי לא נכון ויגרום לנזק או תאונה , והמחיר יהיה כואב .

לכן - חובה להשיג אישורי שינויי ממשרד הרישוי לפני ביצוע שיפורים .

אייל .

וכל התהליך שאתה רושם כאן הוא בדיוק המרשם לכך שאף אחד לא יבקש אותו, כמו שאף אחד לא צריך אישור של 3 גורמים בכדי לעבור מצמיג איכותי שהורכב על הרכב, לצמיג סיני בעל אכות מפוקפקת , היות שבאינטרס של חברת הליסינג להתקין צמיגים כאלו, אז מותר, ולא הגיוני שאני בכדי להרכיב מערכת בלמים משופרת , אזדקק לשבוע חופש לרוץ בין פקידים לקבל מספר חותמות

זה בדיוק מה שאמרו חז"ל שאין מתקינים תקנות שהציבור אינו יכול לעמוד בהן.

נראה לך הגיוני שכל פעם שצריך חלק תחליפי ברכב במקום מקורי תזדקק לסדרת האישורים הללו ?

למה צמיג נחות לא וצמיג איכותי אבל במידה מעט שונה כן ?

למה לא להוריד את האחריות לסדנאות שיפורים אשר יקחו את האחריות עליהן , בדיוק כמו שמוסך כאשר הוא מוציא רכב , אחראי לכך שמערכות הבטיחות תקינות ?

אני מקווה שהבהרתי את הנקודה

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

דרור,

לשפ רמכוניות זה:

1. הובי - יש אנשים שבא לעשום להתעס', לשפצר וכו'.

2. שיפור ביצועים (מהירות, תאוצה, זמינות כו' וכו')

3. שיפור אספקט מסויים של הרכב (בלמים, מושבים, התנהגות, צליל, תגובה, תקשורת וכו' וכו')

4. שיפורים חיצוניים - אני אישית פחות מתחבר אבל זה לגיטימי

5. "פוזה" - צורך להראות משהו למישהו

6. חדוות היצירה

7. התעמקות בצד טכני של העיניין

8. וכו'

9. שילוב כלשהו בים הנ"ל.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

ליי מן - בוא נלמד.

תסביר לי דרך ברת ביצוע לקבל אישור ל:

1. מערכת יניקה של AEM או K&N

2. ממיר קטליטי MAGNAFLOW

3. ספוייךר/כנף אחורית של NISMO לניסן Z350

4. דוד אחורי/אגזוז MAZDASPEED למיאטה

פריטים 1-2 מיוצרים עבור דגם רכב מסוים ויש להם אישורי CARB

פריטים 3-4 מוצעים ע"י היצרן בארה"ב ואירופה דרך ויש להם מק"ט יצרן ומיועדים לשימוש בכביש ציבורי.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

הרכבים המשופרים בדרך כלל לא מתבלטים בשטח מבחינת המראה כי רוב השיפור הוא מיכלולי ולא ניתן לראיה חיצונית בדרך כלל.

מה שהורס לכולם זה בדרך כלל זה שמתבלט ועושה רעש וגם ניתפס ואז מציקים לאוכלוסיה שלמה. לא סתם הזכירו אגזוז "לחץ".

לא סתם המשטרה באה לאנשים הבייתה ועצרו או לקחו את הרכבים כי בכביש הציבורי הם לא "משתוללים". ואפילו טרחו לאמר שכל הרכבים היו עם רישוי בתוקף ומוסדרים בעניין ניירת כחוק.

מן הסתם כמו כל דבר בארצנו זה לחץ ופרסום שיחלוף מהר אנשים יחזרו לחורים ויפגשו בחשכת לילה על מנת לשחרר קצת סוסים.

אני דיי מתגעגע לימים ההם בהם הכל נעשה בצנעה והמפגשים היו יותר חבריים ופחות תחרותיים והיינו מפרגנים למי שיש יותר HP ולא סתם מקנאים ומנסים לתת בראש.

מי יתן ובזכות הכתבה הזו יעלה לסדר היום הציבורי עיניין הספורט המוטורי ויקודם ואולי נוכל לומר שלא הקרבנו מכוניות לשווא.

הרכב שלי משופר אבל סטנדרטי מהחברה אני קצת "מבוגר" ולכן לא נעצר לבדיקות כל שבוע אבל מבין ללב החברים.

פורסם

חברים היום בכניסה לכפר סבא הבחנתי בניידת משטרה גרר ב"היכון" וגם רכב לביקורת.

כנראה שהמבצע החל. מעניין למה דווקא במקומות שקטים הם החליטו להיתמקד. (לפחות ממה שאני ראיתי)

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

שתיהם צודקים, מהסיבה הפשוטה. שמהירות היא בד"כ לא גורם לתאונה וכמעט באף אחד מהמקרים המהירות לא גרמה לתאונה אלא המהירות הוסיפה לאפקט התאונה, אם התאונה היתה פחות קטלנית או יותר זה תלוי בנתון המהירות.

תאונה נגרמנת מחוסר תשמת לב, הפרעות והסח דעת, עבירה על חוקי הדרך- אור אדום - אין כניסה..., נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים, חוסר ידע והכרת הכביש ויש עוד כמה סיבות שבסה"כ מסכמות את רב הדברים.

S2000

פורסם

כל אילו שעומדים מול המשפרים הם אותם אנשים שאין להם רכב משופר.

אם היה לכם רכב משופר לא הייתם אומרים מילה אחת על "המשפרים".

על תישכחו דבר אחד שיפור הוא לא רק במנוע, זה אחיזה טובה יותר בכביש ועוד הרבה דברים אז בסוף הגלגל מסתובב.

• תוכן חדש...