Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדלק 96 ל95?

sivik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מכונית ציטרואן מדגם BX 1580 שנת 1988 (אולי הייתי צריכה לפנות לפורום אספנות כבר...)ועד כה תידלקתי 96 נטול יחד עם תוסף אשלגן (לפני זה פשוט תדלקתי 96). בכל מקרה דלק 96 הולך לצאת באופן סופי מתחנות הדלק באוקטובר למרות שכבר מספר התחנות שמוכרות אותו הצטמצם כבר עכשיו. האם מישהו יודע מה אני צריכה לבדוק בספר רכב ע"מ לדעת האם אני יכולה לעבור ל95 נטול עופרת? ובמידה ואני אוכל האם צריך גם פה להוסיף את התוסף אשלגן?

לחילופין אם מישהו מכיר אתר שמראה האם ניתן או לא להשתמש בדלק 95 (ומעלה) ברכבים מיושנים, אני אודה לכם מאד.

בברכה

סיון

פורסם

סיוון שלום רב , וברוך בואך לפורום !

ראשית אקדים ואנחה אותך, בקשר לאוקטן 95, בו היית יכולה לעבור להשתמש כבר לפני שנתיים, ואין הבדל בינו לבין שימוש באוקטן 96, שניהם נטולי עופרת, ושניהם בעלי נתונים טכניים זהים.

ולכן משתמע מדבריי, שאת יכולה לעבור לשימוש באוקטן 95, כבר מרגע זה, וגם אני אקדים אותך בשאלתך הנוספת, את יכולה לערבב בין האוקטנים, ואין צורך שתמתיני לריקון הטנק.

וגולת הכותרת, רכבך לא זקוק לתוסף אשלגן כלל !

להלן ציטוט של חבר הפורום, אורן קיפניס בנושא, וקראי זאת בעיון:

הנה שוב התקציר המעודכן בנושא הבנזין המתוסף:

1. תמיסה עם עופרת (TEL) הוכנסה לבנזין כבר בשנות ה 20 של המאה הקודמת כמשפר אוקטן.

2. באמצע שנות ה70 עם תחילת השימוש בנטול עופרת בארצות הברית, התברר שבמנועים עם ראש מברזל יציקה תושבות השסתומים נשחקו מהר מאוד. מכאן הבינו שהעופרת משמשת כחומר סיכה לתושבות. התופעה לא הופיעה בראשי מנוע מאלומיניום בהם מותקנות תושבות העשויות פלדה קשה.

3. יצרנים שהמשיכו לייצר ראשים מברזל, החלו לבצע טיפולים למתכת באזור תושבות השסתומים או

להתקין בהם תושבות פלדה כמו בראשי אלומיניום. התקנת תושבות מפלדה קשה בראשי מנוע מברזל,

מקובלת מאוד כיום ברחבי העולם בהתאמת מנועים של רכב אספנות לשימוש בנטול עופרת.

4. כל מנוע יתפקד היטב עם עופרת או בלעדיה. אין קשר להזרקה או קרבורטור. הנזק בזמן שימוש בבנזין עם עופרת יהיה כמובן בממיר הקטליטי ובחיישן החמצן הרגישים לעופרת.

5. אורך חיי המצתים הוא פי 3 ויותר כאשר משתמשים בבנזין נטול עופרת.

6. התקינה האירופית דורשת מכל מנוע משנת דגם 1987 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

7. התקינה הישראלית דורשת מכל מנוע משנת דגם 1990 להיות מסוגל לעבוד עם בנזין נטול עופרת.

8. משנת 2004 אין עופרת בבנזין 96 בארץ. במקומה היה תוסף אשלגן המבצע את הסיכה לתושבות השסתומים ואינו רעיל כמו עופרת.

9. שווק בנזין 96 הופסק לאחר שהווה פחות מ- 10% ממכירות הבנזין בעוד שבפועל רק כ- 1% מהמכוניות באמת נזקקו לבנזין המתוסף.

10. מנועים בודדים ומשופרים מאוד צריכים אוקטן 98. תדלוק 98 בכל רכב אחר לא ישפר ביצועים וחסכון. רק יגדיל את המינוס בבנק.

11. כל מנוע שתי פעימות יכול להשתמש בבנזין נטול עופרת ונטול אשלגן. פשוט מאוד, אין בו שסתומים ותושבות.

12. שימוש בתוסף לא ישנה שום דבר למעט החיים של תושבות השסתומים בראשי ברזל של מכוניות בגיל אספנות.

מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה על התגובה המהירה, ועל הברכות.

רציתי רק לשאול האם תוכל להסביר מדוע הרכב לא זקוק לתוסף (לפחות שאשכיל מהפורום קצת)

בעצם אתה ממליץ פשוט למלא 95 (לא לחכות לריקון המיכל) ולא להוסיף את התוסף אשלגן. האם יש סיכוי שרכב יתחיל לגמגם בגלל ההחלפה?

ושוב המון תודה דאגתי לרכב העתיק שלי (שאליו אני קשורה עד מאד)

המון תודה סיון

פורסם

סיוון , שוב שלום רב !

בגלל הוותק הקצר שלי בפורום ,מצאתי לנכון, לתמצת ולכתוב את העיקר, ולהתעלם מתפל, ולהיות מובן ותכליתי, ככל האפשר. אנסה שוב להתייחס לעיקר ולהתעלם מהתפל: אשלגן הוא תוסף האמור לסכך, מלשון לשמן,את תושבת השסתום, על מנת שלא תשקע, במכוניות בעלי בלוק מנוע מברזל ולא מאלומיניום, במכוניות של השמונים ומטה.

רכבך לא נכלל בהגדרה העליונה שצייינתי, אי לכך הוא לא היה זקוק לעופרת או אשלגן בעבר, ולכן לא זקוק לכך גם בעתיד.

אין צורך להמתין, וניתן לתדלק מיידית באוקטן 95, ללא שום תופעות לוואי, וללא צורך בכוון כלשהו להתאמת הדלק למנוע, ומבלי שהדבר יפגע בביצועי המנוע.

כולי תקווה, שהייתי הפעם קצר תכלתי ומובן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...