Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת אם הייתה לכם פעם בעיה למכור רכב שנתקעתם איתו הרבה זמן אם בכלל.

מהו הזמן הכי ארוך שלקח לכם למכור רכב ולמה?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

מכרתי שני רכבים, פולו מודל 96 ואסטרה מודל 2000 (אח"כ היה לי ליסינג).

את הפולו מכרתי תוך 6 שעות מפרסום המודעה. את האסטרה פירסמתי ביום חמישי בערב, ראשון על הבוקר בדיקה, נמכרה.

אני שומר מאוד על הרכבים שלי ואני לא סובל את כל התהליך הזה של מכירת הרכב, ולכן אם צריך להוריד איזה אלף כדי לסגור עסקה אני עושה את זה ולא מחכה לקונה הבא.

פורסם

היו מקרה שעצרו אותי ברמזור לשאול אם אני מוכר וחזרתי הביתה בלי רכב.

היו מקרים שלקח מספר חודשים כי בקשתי הרבה מעל מחירון הבסיס (בקשתי את מלוא המחירון המשוקלל) ובסופו של דבר השגתי זאת.

ברוב המקרים עוד לפני שמכרתי, כבר היה רכב אחר במקומו ודאגתי ששני הרכבים יהיו מבוטחים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כפי שקודמי ציין - הכל פונקציה של מחיר.

פעם התעקשתי ולא הלך לי איזה חודשיים. אחרי הוצעת פרסום לא מבוטלת, הורדתי את המחיר והכל הלך מהר מאוד.

פורסם

לקח לי חודשים ארוכים (קרוב לשנה) להפרד מ-BMW, היו כמה ניסיונות כושלים למכור שבעיקבותם התייאשתי עד שחזתי שוב לנסות למכור.

בסופו של דבר, באמת הכל פונקצייה של מחיר. במחיר מתאים אפשר למכור, אחרי שהורדתי ממש את מחיר ה-BMW פיתאום התחילו להתקשר, רק זה קרה אחרי שכבר עשיתי טרייד אין, באותו יום כעבור כמה שעות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי זה תלוי מחיר וביקוש של הרכב בשוק, אם יש לך רכב סחיר [לדוגמא מאזדה] יש מצב שאם תבקש מחירון תקבל .

ואם יש לך רכב שלא ממש מעניין את רוב האוכלוסיה תצטרך להוריד במחיר [היצע וביקוש].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
יש לי חבר שמכר החודש טויוטה פריוס אחרי 5 חודשים, ביקש מחירון משוקלל (קילומטראז' גבוה יחסית).

שמעתי שמצבר הפריוס שמשמש את המנוע החשמלי עולה יותר מ 10K ואורך חייו כ 5 שנים, אני לא בטוח לגבי אמיתות השמועה. בנוסף היה תחקיר שהתפרסם באינטרנט וטלוויזיה על קרינה בתא הנוסעים. לכן ביד שניה קשה למכור פריוס.

לדעתי לא רק המחיר משפיע אלא גם מצב הרכב וסוג המוכר. לדוגמא: נכה, פנסיונר, אדם מבוגר שנוסע לבד לאומת משפחה של תינוקות שהקיאו והשתינו באוטו וכ"ד.

פורסם

אני מכרתי רק רכב אחד בחיי, פג'ו 206.

במשך שבוע התקשרו רק חרטטנים, שאלו, ניסו להוריד מחיר בטלפון ובסוף לא הגיעו בכלל לראות את הרכב. כולם חשבו שאם השוק מוצף ברכב מדגם מסויים, אז לא משנה מה מצבו, צריכים להוריד מחיר אוטומטית.

אבל הבן אדם הראשון שהגיע אחרי שבוע, סיפר לי עד כמה כל הרכבים שהוא ראה היו במצב נורא ודרשו תיקונים רציניים.

לקח את הרכב לבדיקה.

ובסוף סוכם שאני אוריד מהמחיר שביקשתי חצי מעלות של החלפת קלאץ' ותושבת שבאמת ידעתי שהם לקראת סוף חייהם ושניינו יצאנו מבסוטים מהעסקה.

בקיצר, לקח שבוע ובן אדם אחד רציני

פורסם

עד היום הייתי שותף בכל הרכבים שאבא שלי מכר והיו כ7-8.

הרכבים תמיד נמכרו במחיר מחירון והזמן הארוך ביותר שלקח למכור זה 4 ימים (רנו קליאו B).

שאר הרכבים (באלנו, לנסר, סובארו וכו') נמכרו כמה שעות אחרי שפירסמנו את המודעה.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אני מנסה בערך חודש למכור את הפיאסטה ולא מצליח כי אנשים לא מבינים שמה שחשוב ברכב ישן זה מצבו המכני ולא המחירון, ולכן על אף המצב המכני המעולה של הרכב שלי מתקשרים עם הצעות של 3 אלף שקל, ב3 אלף אני כבר יגרוט אותה וימכור את הג'נטים והמערכת בנפרד ויעשה יותר, אנשים לא ריאליים בכלל, אני לא יגרוט את הרכב וימשיך לחפש קונה נורמלי.

פורסם

פעם אחרונה שההורים שלי מכרו רכב זה שאבא שלי חזר מהעבודה עם החלוק של הרופאים לא הזיק במיוחד.

*גם לא זה שהרכב היה יד ראשונה עם קילומטרז' נמוך שמור ומטופל בדייקנות.

הייתה לנו במקביל "סקודה אדומה" ששימשה לי כרכב צמוד לתקופת הנהג חדש ונתקענו איתה איזה חודש עד שהיא נמכרה במחיר הברזל כמעט.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

הייתה לי אפלאהוז 90,לקח לי למכור אותה 3 חודשים אחרי שהורדתי 3000 ש"ח מהמחירון בזמנו 15500ש"ח

ולאחריה נפרדתי בדמעות מפולו שנת 96(אחלה אוטו) נמכר לצורך מקדמה לדירה מחירון היה 40000,בגלל שהרכב היה בובה מכרתי ב-43000 ש"ח,ולקח לי חודשיים.

פורסם

מכרתי שני רכבים בחיים שלי, סיויק 99 וגולף 01, את הסיויק לקח 4-5 חודש למכור (הרכב היה שמור ביותר, מטופל בחברה), והיחידים שבאו לראות אותו היו ערסים עם הצעות מצחיקות(למרות שביקשתי מתחת למחירון). בסוף נמכר לחייל נחמד שהבין שטיפלתי ברכב כמו שצריך.

הגולף, 3 יום והיא כבר לא הייתה אצלי. (וביקשתי הרבה מעל המחירון.)

• תוכן חדש...