Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SecondSkin Speaker Tweaker Kit- ביקורת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר התאמצתי באנגלית, אתאמץ גם בעברית:.

לאחרונה הגיעו לידי זוג פדים מסוג SecondSkin Speaker Tweaker.

second-skin-speaker-tweaker.jpg

תפקידם של פדים אלו הוא למנוע רעשים מיותרים שנגרמים מתדרים חוזרים ומגלים עומדים בתוך הדלת.

הפד נועד להתקנה מאחרי הוופר, סאב, מיד.

כידוע, רמקול מנגן לשני הכיוונים ולא רק לכיוון אחד, והתדרים שיוצאים מהצד האחורי של הרמקול- הם הגורמים לנזקים.

הפדים האלו בנויים בצורה של מדרגות/ משולשים אלכסוניים, ובכך מכוונים את התדרים האנכיים שמכיעים מהאלמנט לזווית אחרת שאינה תגיע לאלמנט (ברוב התדרים).

dynaxorb_with_without.gif

DynaXorb- המוצר המקביל מבית דיינמאט

כפי שחלקכם יודעים, אני נמצא בתהליך התקנת DLS Scandinavia, שהוופר דורש התקנה בתוך תיבה.

לצורך מדידות וניסויים, בניתי תיבות מלבניות פשוטות מאוד, 12 ליטר מעץ MDF בעובי 10 מ"מ, דפנות מקבילות כאמור- תיבה גרועה מאוד מבחינה אקוסטית לוופר, בעיקר מבחינת תדרים חוזרים:

19261d1277072637-second-skin-speaker-tweaker-pads-build-025.jpg

וככה זה נשמע.

אין סאונד, רק בזזז ו- ווווווףףףף ותיות משמשכות כאלו ואחרות.

התקנתי את הפדים מאחרי כל וופר, במרכז יחסית, הדבקתי אותם עם דבק מגע, כאמור, זה רק זמני:

19262d1277072637-second-skin-speaker-tweaker-pads-build-024.jpg

השיפור היה מדהים !

הרוב המוחלט של התדרים החוזרים נעלם פשוט, שומעים הרבה הרבה יותר נקי, ושומעים!

מי שלא יכיר את האלמנטים יחשוב שלפני כן הותקן מידבאס של 150 שקל ועכשיו מותקן מידבאס של 3000 שקל.

הפדים לא ביטלו את כל התדרים החוזרים, אבל את הרוב המוחלט, לא ביצעתי מדידה מדוייקת עם RTA או מכשיר ייעודי כזה או אחר, אבל אני מעריך שהם "טיפלו" ב- 80-90% מהתדרים החוזרים.

חייב לציין שהתיבה שלי נבנתה באופן שלא מיטיב עם האלמנט, ואין לי מידע לגבי השימוש בדלת של רכב, בדלת מבודדת, או בתיבה שנבנתה בצורה טובה יותר.

ישראל.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטער, לא קונה את זה.

החומר הזה לא יכול לספוג שום דבר (וזה מה שהם מצהירים שהוא עושה).

רוצה להרוג גלים עומדים? שים חתיכת SONEX מאחורי הרמקול. זה חומר סופג.

אגב, למיטב ידיעתי 99% מהרמקולים הביתיים בעולם מגיעים בתיבות מרובעות. מה עושים שם כדי "להרוג" גלים עומדים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אין מה לקנות. זה עובד.

לא פסיכולוגי ולא שום דבר, שחור לעומת לבן.

אין לי יכולת לערוך את ההודעה הראשית כדי שהתמונות ייטענו.

מנהלים?

פורסם

תן לינקים אחרים, אלה לא עובדים משום מה.

אני לא יודע מה שמעת או מה נדמה לך ששמעת, טכנית\פיזיקלית\יו ניים איט זה פשוט לא יכול לעבוד.

אם התיבות לא מקובעות ברכב (וגם אם כן) אולי תביא אותן לאחד המפגשים הבאים ונעשה מבחן עיוור? תיבה עם ותיבה בלי?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בכיף, התיבות לא מקובעות.

קרה לי שאחד מהפדים נפל כי לא שמתי מספיק דבק, כמובן שלא ידעתי את זה.

הצלבתי בין התיבות, שמעתי הבדל מהותי, פתחתי, גיליתי, סידרתי (סיזר :)).

האמת, גם אני לא האמנתי שיהיה שינוי, אמרתי לעצמי שכל העולם שומע טוב גם בלי זה, אז למה שזה ישנה משהו.

טעיתי.

ד"א,גם בתיבות של רמקולים ביתיים מתמודדים עם בעיות של תדרים חוזרים.

ואם תשים לב, הרבה חברות עוברות לתיבות לא מרובעות.

אני לא בא לקבוע פה איזו אמירה, בסה"כ התנסות שלי עם מוצר מסויים.

פורסם

בדקת אם אתה יכול לפתוח יותר גיין במגבר אחרי השינוי? :wink:

זה עובד את זה אני יודע - אבל 90 אחוז? נשמע לי שגם עובר עליך תהליך פסיכולוגי כלשהו בכל זאת.

מה שאני יכול לאמר שכל חומר שהוא יותר רך מהעץ של התיבה יעשה עבודה טובה - תיבות שבניתי בזמנו - הייתי מהדק עם אקדח סיכות צמר סלעים לדפנות התיבה רק בשביל הנושא הזה וזה היה עובד יפה מאוד - לא קשור להוספת נפח מדומה לתיבה כמובן.

תיקח בחשבון שגם הצורה של התיבה מאוד עוזרת - מספיק צלע אחת בזווית אלכסונית ושברת שם את רוב ההחזרים מקירות מקבילים.

אל תיתן לגזים לעלות לך לראש כמו שקרה לי - חשבתי שמגבר ישן של JBL הוא קלאס A :-D (אח! היו ימים...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמרתי שהאחוזים זו הערכה, כי לא מדדתי את זה, פשוט השינוי היה מהותי, לא שיפור קל, אלא ממש מטה את כף המאזניים לצד השני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תיבות שבניתי בזמנו - הייתי מהדק עם אקדח סיכות צמר סלעים לדפנות התיבה רק בשביל הנושא הזה וזה היה עובד יפה מאוד

אם אני לא טועה, זה גם מה שעושים ברמקול רגיל כדי למנוע החזרים (כתשובה לשאלתו של איתמר).

פורסם

צמר סלעים אכן מוריד מאוד את הרזוננס הפנימי בתיבה. למעשה גלי הקול "נבלעים" בצמר, מומרים לאנרגיית חום ועוצמתם פוחתת משמעותית. זאת בדיוק הסיבה שהמלצתי לישראל לשים מאחורי הרמקול חתיכת ספוג SONEX, זה בדיוק מה שהוא עושה, בולע.

הבעייה עם צמר סלעים \ אקרילן הוא הכמות המדוייקת שיש לשים בתיבה. בזמנו עשיתי כמה וכמה ניסויים עם סאב ומגבר איכותיים והגעתי למסקנה שהעסק נשמע הכי טוב בלי כלום. עם הרבה אקרילן הסאב נשמע כמו סאב זול, מרוח ועמום, עם מעט אקרילן כמעט ולא היה הבדל אך הרגשתי שאפקט התהודה של התיבה מתבזבז, הסאב היה יבש מדי.

לחתיכת הגומי המוזכרת בשרשור אין שום יכולת בליעה. שימוש בחומרי גומי (כמו יריעות PVC) מיועדים לבלימת רעש מלהיכנס או לצאת. לחתיכת הגומי הקטנטנה הזו אין שום שימוש אפקטיבי, היא לא חוסמת ובטח שלא בולעת שום דבר.

איתמר.

פורסם

אני מבין את ההסבר המדעי היבש.

אבל-

ישראל הוא אחד מעמודי התווך בפורום ואם הבחור טוען ש"ראה ברווז,הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז" אז למה לשלול אותו?

הוא מציין שחד משמעית שמע הבדל ואף הביא דוגמה שקרתה. וודו?אולי.אבל אני נוטה להאמין לו.ההתעסקות שלו עם הסקנדינבית (:lol:) גוזלת ממנו את כל זמנו,מרצו וממונו וחזקה עליו שעם נסיונותיו המרובים הוא יבחין בהבדל כהוא זה.

אם שווה להשקיע בכך סכום-ושעליו עדיין לא קיבלתי תשובה כמה זה עולה-זה כבר נתון אחר במקום אחר.

ליאור

פורסם

איתמר אתה כנראה מפספס את הנקודה של ישראל, אם הוא טען שזה סופג רעשים אז הוא טעה אבל הוא לא לפי מה שקראתי.

לסקנד סקין יש חבילת מוצרים:

דמפליפייר פרו שהוא בעצם המקביל של דינמייט המוכר והטוב והמטרה שלו היא להעלות מסה על הדלת, כמו במקרה של הטוויקר הוא לא אמור לספוג כלום רק לגרום לכך שהרמקול לא "ינגן" על הפח הדק של הדלת.

הטוויקר - שמטרתו לא לספוג גלים אלא לשנות את כיוונם ולמנוע מהם לחזור על הרמקול כמו שהסביר ישראל.

אם אתה רוצה לספוג גלים בשביל זה יש את האוברקיל פרו, קיבלתי 2 יריעות שלו השבוע זה סוג של ספוג מחומרים מתקדמים לפי מה שהחברה באתר רושמים, אני אשים אותם ברכב ואז אני אוכל לדעת אם יש באמת הבדל או שזה עוד אגדת וודו, הטוויקר אמור להיות מודבק על האוברקיל פרו שמודבק על הדמפליפייר או דינמייט ובכך למנוע לחלוטין אופציה של גלים חוזרים לכיוון האלמנט.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

90 אחוז הבדל?

לפני כשנה כשהרכבתי אצלי כאלה ההבדל היה בערך בין 15 ל 20 אחוז.

לא הייתי אומר 90

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
איתמר אתה כנראה מפספס את הנקודה של ישראל, אם הוא טען שזה סופג רעשים אז הוא טעה אבל הוא לא לפי מה שקראתי.

לסקנד סקין יש חבילת מוצרים:

דמפליפייר פרו שהוא בעצם המקביל של דינמייט המוכר והטוב והמטרה שלו היא להעלות מסה על הדלת, כמו במקרה של הטוויקר הוא לא אמור לספוג כלום רק לגרום לכך שהרמקול לא "ינגן" על הפח הדק של הדלת.

הטוויקר - שמטרתו לא לספוג גלים אלא לשנות את כיוונם ולמנוע מהם לחזור על הרמקול כמו שהסביר ישראל.

אם אתה רוצה לספוג גלים בשביל זה יש את האוברקיל פרו, קיבלתי 2 יריעות שלו השבוע זה סוג של ספוג מחומרים מתקדמים לפי מה שהחברה באתר רושמים, אני אשים אותם ברכב ואז אני אוכל לדעת אם יש באמת הבדל או שזה עוד אגדת וודו, הטוויקר אמור להיות מודבק על האוברקיל פרו שמודבק על הדמפליפייר או דינמייט ובכך למנוע לחלוטין אופציה של גלים חוזרים לכיוון האלמנט.

אני אחזור על זה בפעם השנייה: גם באתר של דיינמאט וגם באתר של סקנד מוזכרת המילה absorb. מצטער, החומר הזה לא סופג שום דבר. גם הגלונים בגובה 2-3 מ"מ לא עושים שום דבר, בטח שלא מסיטים כזו מסה של אוויר שנדחפת עליהם.

האוברקיל פרו לא עשוי משום חומרים מתקדמים ולא מנעליים, לא צריך לקנות כל מה שהיצרנים טוענים. סה"כ מדובר מספוג מסוג closed cell foam, ספוג עם כיסי אוויר שמהווים מחסום הדרגתי לגלי הקול שפוגעים בהם. אני מוכן לחתום שאם היינו מבצעים בדיקת מעבדה לחומר כזה היו לו פי-כמה יותר אחוזי בליעה והפחתת רעשים מאשר לטוויקר קיט.

אני חוזר ואומר שאני לא יודע איזה הבדל ישראל שמע או איך ניתן לכמת אותו. אני מתנדב להקריב את אוזניי לניסוי באחד המפגשים.

איתמר.

• תוכן חדש...