Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מדובר בקליאו B שנת 99 ידנית (1.4 שמונה שסתומים).

לפני זמן לא רב שמתי לב שבהילוך שני (וגם בהילוכים אחרים אך פחות מורגש), כאשר אני עוזב את דוושת הגז, ישנה מעין 'קפיצה' של הרכב, אשר מורגשת מאד בידית ההילוכים עצמה.

נאמר לי ע"י המוסכניק שלי שהבעיה היא כנראה בתושבת המנוע התחתונה.

מאחר שתושבת זו הוחלפה לפני שנתיים לתושבת לא מקורית (שידועה כבעייתית) שיערתי שזו אכן הבעיה.

עוד בטרם הספקתי להחליף את התושבת התרחש הדבר הבא-

השבוע חזרתי לירושלים באחד הערבים. בירידה מהקסטל לסיבוב מוצא הורדתי להילוך רביעי והמנוע החל 'לקפוץ'. התיאור הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו הוא כאילו מישהו נותן 'מכות' לדוושת הקלאץ'.

מיד לחצתי על דוושת הקלאץ' והקפיצות הפסיקו. כאשר עזבתי את הדוושה הקפיצות חזרו.

לאחר עוד כמה לחיצות על הקלאץ', הרכב חזר לנסוע כרגיל והתופעה הקודמת של הקפיצה בעזיבת הגז הפסיקה כמעט לחלוטין.

כאשר הגעתי הביתה שמתי לב למעט ריח שרוף (אני חושב שזה היה ריח של קלאץ').

יום לאחר מכן כאשר בחנתי את תחתית הרכב (לאחר פגיעה בחתול מסכן :cry:) שמתי לב לרטיבות מתחת לאיזור תיבת ההילוכים.

יש לציין שהרכב נוסע בסדר. אין בעיות הפרדה וההילוכים עוברים בצורה חלקה.

למישהו יש השערה מה התרחש ברכב?

תודה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

הקפיצות שאתה מתאר יתכן ונבעו מתושבת שבאמת נמצאת במצב רע מאד או בבעיה בקלאץ.

צריך שבעל מקצוע יעשה סיבוב על הרכב ויבדוק אם אין החלקה בהילוכים או רעשים חריגים מהקלאץ'. במקביל לבדוק את התשובת התחתונה. אני מניח שלאחר הבדיקות העניין יתבהר.

לגבי הנזילה, צריך לבדוק אם מדובר בהזעה או בנזילת שמן ממחזיר השמן לתוך הקלאץ, מה שיכול להסביר החלקת הקלאץ' וריח שרוף.

פורסם

מאוד מוזר שהתקלה הסתדרה מעצמה משום שמה שאתה מתאר יכול מאוד להיות קלאץ' שמתנתק ומתחבר = קלאץ מחליק.

נזילת השמן רק מחזקת את ההשערה הזאת , אך אני בספק אם קלאץ' שהגיע למצב כזה יכול לחזור ולפעול כמו שצריך.

לגבי הקפיצות בהעברת הילוכים, גם אני סבלתי מהן בקליאו שלי, הן נחלשו משמעותית לאחר החלפת 2 תושבות, אבל הן לאט לאט חוזרות.

מדובר פה פשוט על תיכנון גרוע מאוד שלהן ( אין בעל קליאו שלא התלונן על זה ).

ישנו רעש כלשהו מהגיר?

פורסם

תודה על התגובות.

הקלאץ' עצמו (valeo) הוחלף לפני כשנה וחצי והרכב משמש בעיקר לנסיעות לעבודה וחזרה בתוך העיר, כך שקשה לי להאמין שהוא הלך כל כך מהר.

הגיר אכן מרעיש (כנראה מייסבים), אך כך הוא היה מרגע שקניתי את הרכב (קצת יותר משנתיים) ואין שינוי ברעש. מאחר והוא עובד ואין בעיה בהעברת הילוכים, המוסכניק המליץ לא לגעת בו בינתיים.

אני אנסה להגיע אליו לבדיקה בהקדם.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אצלי ברנו קליאו 94 ידנית גם יש את הקטע הזה שכשאני עוזב גז בשני יש קפיצה כזאת שמורגשת בעיקר בידית ההילוכים.

אני יודע שהקלאץ' אצלי כמעט ומת (מפריד גבוה, לפעמים קושי בהכנסת הילוכים אשר מחייבת לחיצה חוזרת על הקלאץ' וכו'). האם החלפת קלאץ' תעזור?

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...