Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב רב לכולם,

היום במהלך הביקור המרפאה, לפני הכניסה לרופא החובשת בדקה לי את הלחץ דם וסתם מתוך התעניינות אחרי שהרופא כבר סיים איתי והלכתי לקבל תרופות מהחובשת שאלתי כמה יצא הלחץ דם התשובה הייתה 120/60.

הלחץ דם הממוצע אצל אדם בריא הוא 120/72(ידע כללי) והאידיאלי הוא 120/90(לפי דברי החובשת) מכאן אנו מסיקים שהלחץ דם שלי נמוך, טענת החובשת המלומדת הייתה שכנראה מדובר בכך שיש לי כלי דם עבים(?!) וזה תקין לחלוטין.

ומפה התחיל התסביך, אחד האנשי קבע ששאלתי אם זה תקין התחיל לצרוח שזה אידיאלי ושהלחץ דם שלו 180/120(WTF?!)

ברשת הדעות נוטות לשני כיוונים, ניכר כי מדובר בלחץ דם שמאפיין חולי סכרת ואף מצאתי מחקר שהצביע על קשר בין הירידת הלחץ דם אל מתחת ל120/60 ולדיכאון. או שלחליפין טוענים כי זה הלחץ האידיאלי והוא מצביע על כך שהלב אינו עובד קשה מידי.

נ.ב.

הבדיקה נעשתה ביד ימין ואני ימני, הבנתי שהלחץ דם ביד החזקה הוא תמיד יותר גבוה.

רבותיי, פסיקתכם?

פורסם

לחץ הדם שלך תקין.

לחץ תקין מתאפיין ב2 גורמים.

הגורם הראשון הוא הערכים שאצלך הם תקינים.

הגורם השני הוא ההפרש בין הסיסטולי (120) לדיאסטולי (60).

הפרש תקין נע בין 30 ל60 יחידות בין הסיסטולי לדיאסטולי. הפרש קטן יותר מרמז על בעיה קרדיאלית מסויימת. והפרש גדול יותר מרמז על מגוון בעיות קרדיאליות אחרות.

אצלך ההפרש עומד על 60 וזה תקין לחלוטין.

פורסם

מה?

נגד שצועק???

תגיד לו שיפסיק לצעוק ואולי ירד לו הלחץ דם לרמה תקינה

(לי בצבא הורידו פרופיל עקב לחץ דם גבוה של 120\180

פורסם

הבחור כמעט חירש ככה שהוא לא באמת יודע מתי הוא צועק, קורה לו בעיקר כשהוא מתרגש... כולנו כבר התרגלנו.

הבנאדם בן 42 עם לחץ דם גבוה, אחרי 3 ניתוחים בברכיים ובעיות משקל קשות, הוא "זכה" לפטור מהכל מלבד הגעה לבסיס, איפה להוריד פרופיל?

לענייננו,

כלומר 120/90 זה הגבול של העליון, ו120/60 זה הגבול התחתון ככה שאם הבנתי נכון,אני בכל מקרה צעד אחד לפני נפילה לבעיה קרדיולוגית?

אני לא רוצה תקין, אני רוצה מצויין. גם 56 זה ציון עובר בבגרות, זה לא הופך אותו לציון טוב.

מה הוא בעצם הלחץ דם שיש לשאוף אליו? כיצד אפשר לשפר והאם כדאי לי לבקש להיוועץ בקרדיולוג?(ולא אני עוד לא בפאניקה, טוב נו אולי טיפה).

פורסם

טוב שאתה רוצה, אבל זה מה יש.

לחץ דם זה פועל יוצא מתורשה + מאורח החיים שלך. מה שאתה יכול לעשות זה להתמיד בפעילות גופנית ולאכול בצורה מבוקרת.

ד"א - זה שבקרת במרפאה - האם לא היית כ"כ בקו הבריאות ? כי גם לזה ישנה השלכה על לחץ הדם, ואפילו לזה שאתה מתאמץ בשירותים, כן כן. :twisted:

תבדוק לחץ דם כשאתה בריא (ולא אחרי מאמץ) ואז תדע מהו בדיוק.

alfa 156 2.5.

פורסם

הלואי עליי לחץ דם כמו שלך. אנלי במנוחה הוא 90/50.

כשהגעתי לבית החולים אחרי התאונה הוא היה קצת יותר גבוה והרופאים טענו שבטוח שיש דימום פנימי כלשהו כי לחץ הדם שלי נמוך מאוד ולא עזרו כל נסיונות השכנוע שלי שזה אפילו גבוה מהנורמלי אצלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה למגיבים

אני לא חושב שבעיות לחץ דם בגיל 22 זה כל כך מצויין.

חולגי - הסיבה שבקרתי במרפאה לא קשורה ללחץ דם (לפני שבוע קיבלתי מכה חזקה באצבע ויש לי זיהום פנימי).

כל הסיבות שמנית גורמות ללחץ דם גבוה, אני מדבר על לחץ דם נמוך.

טכרונו - תודה על הקישור אך כבר נתקלתי בו לפני כן, ושוב מדובר בו על לחץ דם גבוה, אני מדבר על נמוך.

ערב נעים לכולם.

פורסם

לפי הנתונים, נשארו לך עוד 98 שנים...

ממה ששמתי לב, אנשים היפוכונדרים חיים הרבה יותר שנים מאלה, שכל החיים לא כואב להם כלום.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

VLADCAR-אני ממש לא היפוכונדר, אני דווקא מאלה שאף פעם לא כואב להם וגם אם כבר קרה וכן כואב אז מזניח. את קיום הזיהום קבע הרופא(אני חשבתי שמדובר בנפיחות שלא עוברת) וכרגע אני מטופל באנטיביוטיקה בפעם הראשונה בכל החיים העליזים שלי.

כמו יצור אנושי טוב אני נלחץ ממה שאני לא מבין (או יותר נכון לא יודע), כל הידע שלי בעניין נשפך בהודעה הראשונה ותסכים איתי שזה ממש לא הרבה, מנגד הדבר הכי מרגיע ששמעתי עד עכשיו הוא "אל תדאג זה בסדר" ואני מאלה שכשאומרים להם אל תדאג הוא מתחיל לדאוג.

אני בחור טכני, ישנם ערכים שפחות מהם זה בעיה ויותר מהם זה בעיה, אני שוחה סביב קבוצת הלחץ דם נמוך(אני אשמח לתיקון) ואמירות כגון "הלוואי עליי" הן לא בדיוק מה שיגרום לי להאנח בהקלה.

מלבד ריצה והמנעות מאלכוהול אילו עוד פעולות אוכל לנקוט על מנת להציב את הערכים שלי כמה שיותר קרוב לאופטימליים?

פורסם

בטח כבר הספקת לגלוש באינטרנט בנושא, אבל שוב:

לחץ דם הנחשב לנמוך הינו פחות מ- 60:90.

למזלנו לחץ דם נמוך אינו גורם נזקים בעתיד כמו לחץ דם גבוה אך לדאבוננו מורגש הרבה יותר.

תסמינים

• חולשה ועייפות.
  • קושי לבצע פעילות פיזית ומנטליתהתעלפות.
  • דופק מהיר.
  • טשטוש ראיה.
  • קושי להתרכז וללמוד.
  • כאבי ראש.

האם אתה מרגיש משהו מהתסמינים?

האם פנית לרופא?

תראה, 112 זה עדיין לא פחות מ 90.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
VLADCAR

מלבד ריצה והמנעות מאלכוהול אילו עוד פעולות אוכל לנקוט על מנת להציב את הערכים שלי כמה שיותר קרוב לאופטימליים?

אולי תתייעץ עם רופא?

החבר'ה פה מבינים יותר בלחץ קו הזנה של הזרקת מסילה משותפת מאשר בלחץ דם.

מלח מעלה לחץ דם, אבל לא הייתי משחק עם זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לחץ הדם גבוה יותר ביד שמאל.

היחידים שלחץ הדם שלהם גבוה יותר ביד ימין הם אלו שיש להם סינדרום נדיר בהם האיברים בגוף הפוכים והלב בצד ימין.

פורסם

לחזור הבייתה ולמצוא את אישתך במיטה עם 2 פלסטינאים, חמור ופליט מדרפור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...