Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

I2S הוא SERIAL BUS להעברת אודיו בין רכיבים שונים במערכות אודיו. הוא די סטנדרתי כדי לאפשר חיבורים שונים בין רכיבים שונים - DSP, DAC, ADC, digital fiters, resamplers,....

מכייון והוא סטנדרתי, אז ניתן לשלוף אותו מהPCB, להזרים אותו לDAC תואם ולהנות מאיכות של DAC עם פיצרים של HU :)

כאקרון מחפשים בHU רכיבי DAC, או משהוא בסגנון שעוסק בהמרא D\A, מחפשים את דייטשיטים שלהם ובודקים מה הגיוק עושה, והאם הוא משתמש בI2S, אם כן, אז באיזה פורמט ובאיזה תדרים של קלוקים. לאחר מכך מחפשים DAC תואם את הפורמט של I2S, מכנפגים את הDAC שיקלוט את I2S ונהנים :)

החיסרון הוא שיכול להיות ולא יהיה לך לא רדיו, ולא שליטה על ווליום :)

העסק של נגד וקבל שמצאת היה אפשר לגלות בכלות בהבת על הPCB - רק לצייר את תרייסים שקשורים למקום התחברות במקרא ותגלה בעיה. כל עוד אין בעיות, כל הדברים שלא מפריעים אפשר להזניח :)

[under construction]

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרוייקט מאוד מאוד יפה.

עכשיו שיש לך יציאות RCA וסאונד עם ספקטרום מלא כמו שאתה אומר, אתה באמת תוכל להוציא תוצאה הוגנת לאודיו ברכב הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבטחתי עדכון:

היום החלטתי לפרק שוב את הרדיו ולמצוא את התקלה של רעשי האלטרנטור. מה שלא עשיתי לא הצליח לנטרל אותם ואפילו להפך :-(. חיברתי מינוסים חדשים, החלפתי כבלים, הארקתי לפה ולשם וכלום - הרעשים בשלהם.

הפתרון המוזר משהו הגיע בדמות חיבור רק זוג RCA אחד. משום מה כאשר מחובר רק RCA בודד (כלומר ימין ושמאל) אין שום רעשים. כנראה שברגע שמחברים את שני כבלי ה RCA נוצר ground loop שהמגבר \ רדיו לא יודעים להתמודד איתו. איך שלא יהיה מדובר בפתרון מושלם עבורי כי למעשה אני לא מאבד כלום והמגבר יודע להמיר שתי כניסות לארבע כניסות כולל שליטה על הגיין וקרוס נפרד לכל זוג ערוצים.

בשורה התחתונה אני יכול לסכם שמדובר בפתרון הטוב והאיכותי ביותר למערכת מובנית. אין איבוד תדרים, אין מגבר פנימי (אה-לה P9 :wink:) ונשמר המראה המקורי של הרכב כולל השליטה מההגה. החסרון היחיד בא בדמות המעגל הקטן שנאלצנו לבנות כדי להדליק את המגבר, אבל אני בטוח שיום אחד חבר שלי יקבל את הח'פפה וימצא לזה פתרון אמיתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תוציא את המתח לרימוט מהVCC כלשהוא במעגל, VCC של מגבר מובנה יהיה גם טוב, הרי הוא לא דלוק כשהרכב כבוי :) ואני מאמין שהוא מקבל את 12V... חבר את הVCC לממסר ליתר בטחון וצריך להיות בסדר :)

[under construction]

פורסם

התכנון של הרדיו הזה כל כך דפוק ולמעשה כל המערכות בו (פרוססור, קדם מגבר, טיונר, CD) מקבלות מתח קבוע מרגע פתיחת הסוויץ'. גם המגבר הפנימי עובד כל הזמן כי הוא אחראי להשמעת ה"ביפ" כאשר מאפסים פונקציות במחשב הרכב :roll:

חבר שלי ישב הרבה זמן על הסכמות ולא מצא מאיפה לקחת REMOTE נורמלי. אפילו ב ANT נכבה הסיגנל כשעוברים למצב CD.

לגבי ה I2S שהצעת, אין שום רכיב DAC במערכת. הטיונר אנלוגי וה DAC של ה CD נמצא למעשה בפרוססור שלו, אין אליו שום גישה :|

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר לא הבנתי מה הבעייה לקחת רימוט מהacc של האוטו?

מה מפריע לך שהמגבר יעבוד כשהסוויץ פתוח?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אני מפחד מנזק שיגרם לו מפתיחת סוויץ' והנעת הרכב (הוא ידלק עם הסוויץ', יכבה בהתנעה וידלק שוב). אם אפשר לחסוך ממנו טראומה כזאת מה טוב.

חוץ מזה מפריעה לי התחושה שאי אפשר לכבות אותו ברגע שמכבים את המערכת, הוא נכבה רק כאשר סוגרים את הסוויץ'. אני לא חושב שזה יהיה הכי סימפטי בעולם אם באמצע נסיעה הוא יתחרפן ולא תהיה דרך לכבות אותו מיד.

איתמר.

פורסם

אז למה לא לשלב משהו כמו PAC TR-7 עם מפסק לניתוק מיידי?

תחבר את הtr7 לacc , אחריו תשים מפסק שתמקם לך אותו במקום נוח מתחת לדאשבורד או משהו

את הtr7 תגדיר לדיליי של כמה שניות ( להתגבר על הנפילה בהנעה )

וסגרת סיפור..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

איתמר זה משהו מדהים

זה הולך ככה -

או שיש לו רכיבים למערכת פצצה, מתקין אותה, נתקף חרדה ואז:

HU P9, מגבר ZED מפלצת, רמקולים - ווייאג'ר :-D

או שיש לו -

סט קומפוננט בסיסי, על הגברה אקטיבית של הHU :-D

או שיש לו - חזרה על העבר למגבר אינפיניטי קאפה - הופס היה :-P

או שיש לו HU מקורי אבל עם יציאת RCA שנבנית באופן מיוחד.

סה"כ המערכת הנוכחית הולכת להיות מאוד מעניינת אבל איתמר... זה שאתה גר עכשיו בבאר שבע לא אומר שאתה לא צריך לחיות :-D

אתה בטוח תצליח להפיק הנאה מהמערכת הזו בהרכב הנוכחי - אבל אתה באמת חושב? כמו שאתה מכיר את עצמך? שזה יחזיק מעמד?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה בטוח תצליח להפיק הנאה מהמערכת הזו בהרכב הנוכחי - אבל אתה באמת חושב? כמו שאתה מכיר את עצמך? שזה יחזיק מעמד?

את האמת? נראה לי שכן. שומעים כרגע בסדר גמור. כמובן שזו לא האיכות שהייתי מורגל אליה וגם בלי סאב זה אף פעם לא יהיה זה, אבל אני חושב שהצלחתי לסחוט את כל המיץ ממערכת שעלתה לי קצת פחות מ 2,000 ש"ח (בידוד, רמקולים ומגבר).

השדרוג הבא יבוא בדמות קרוס HP פאסיבי שיחתוך את הוופרים מלמטה, כרגע הם חתוכים עם LP באיזור ה 120HZ ולמטה הם לא חתוכים בכלל. זה נורא נחמד ועובד מצויין עד שמגיע טרק עם המון באס ואז הם מתעוותים.

איתמר.

פורסם

יופי של פרוייקט, שאפו.

אני עדיין בהלם שמצאת ככה גם את הסכמות וגם את שרטוטי ההרכבה של הPCB. מה הסוד פה?

אני גיליתי רק אחרי קניית הHU 785 שיש אפשרות לבטל באמצעות התחברות למחשב ברכב ב307 שלי את המגבר הפנימי של הHU המובנה וכל מה שנותר זה לחבר RCA ליציאות הרמקולים שלו. קטע חזק.

אגב לגבי הרעשים

ניסית אולי לקצר בין ה(-) של הREAR ל(-) של הFRONT בשני הערוצים בצורה חזקה?

פורסם

איתמר,

רק עכשיו ראיתי שפתרת את בעיית הרעשים ברכב.

אני חושב שעכשיו אני יכול לאמר לך - תתחדש ותהנה :-D

מגניב ביותר כל מה שקורה בפורום לאחרונה.

נראה לי שאפשר כבר להקים TASK FORCE רציני בפורום הזה לכל תחום ותחום שקשור לאודיו לרכב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...