Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בהערות:

השאלה שלי היא כללית ונובעת מסקרנות בלבד.

מעוניין לשמוע את דעתכם מבלי קשר לחוק הקיים כיום בארץ.

ועכשיו לשאלה:

סבתי (עברה מזמן את ה-80 ותזכה לחיים ארוכים אמן!) נוהגת לנהוג בוולוו שלה, גם למרחקים קצרים של 5-10 קילומטר כך:

ברגע שהיא נכנסת לאוטובאן (בגרמניה) היא מתחילה ללחוץ, והתוצאה: מתקבלת מהירות מרשימה!

הוולוו שלה למיטב זכרוני, מעט יותר ישנה מהקסנטיה (99) שלי. להערכתי למרות שכתוב במפרט של הקסנטיה (2.0 עם AL4) מהירות סופית של 186 או משהו דומה המחוג (להארכתי התאורטית, כן?) מסוגל להראות 200 קמ"ש ויותר במישור.

1) צמיג: הצמיגים עם הגבלת H כלומר 210 קמ"ש. האם מדובר במהירות רגעית או מהירות שיוט? (הכוונה לכבישים ישרים הדומים לכביש 6 שלנו, לדוגמה, רק שהם בגרמניה!)

2) מנוע, גיר: להארכתי התאורטית המנוע לא מתאמץ יתר על המידה במהירויות כאלה. האם אני צודק?

(אני מאריך שבשל היחס בין התנגדות הרוח ליחס ההעברה של ההילוך הרביעי הקסנטיה לא מגיעה לסל"ד המקסימלי במהירות הסופית. היש צדק בדברי?)

3) האם יש הגבלה במכלולים נוספים מבחינת א. בטיחות ב. בלאי ?

שוב: השאלה תאורטית בלבד! כל ניסיון מעשי למצוא תשובה, מסוכן ועלול להביא לאיבוד הרשיון לתקופה ארוכה!

פורסם

עניין הבטיחות,ברור לך שככל שתסע יותר מהר יש לך יותר מקום לטעויות?

הזמן לטעויות הוא קצר מאוד. במידה ויתפוצץ לך צמיג במהירות 200 התוצאה תהיה שונה מאשר אם הוא יתפוצץ ב100.

בביקורי האחרון בגרמניה היה לי מרצדס C קלאס(ידנית),נסעתי 230,המנוע הוא זה שנגמר לו הכוח,זה היה בהילוך שישי בסביבות ה4K בסל"ד.

זה משתנה מרכב לרכב,יש רכבים שהגיר הוא זה שיגביל אותך ויש רכבים שלמנוע לא יהיה את הכוח.

בן.

Got To love It

פורסם

הכל תלוי ברכב, בדגם ובשנת הייצור.

ביחד עם האופציה של "נגמר לי הסל"ד בהילוך האחרון" יש גם הגבלה ממוחשבת לחלק מהרכבים בארץ.

עם זאת כמה שהרכב ישן יותר ופחות אמין, ככה הוא יתעייף מהר יותר.

את הצמיג מתאימים לנתונים ולא ההפך. כלומר אם הרכב מגיע ל300 קמ"ש ישימו לו צמיגים רחבים וחזקים יותר,

אך למרות זאת אם הם בלויים, גם הם יגבילו אותך ויסכנו אותך (או שלא תשים לב לזה ופשוט תגמור באיכילוב).

פורסם

צמיג - מומלץ לא לשייט קרוב למהירות המקסימלית של הצמיג לאורך זמן.

מנוע - מומלץ לא לנסוע בסל"ד קרוב לקו האדום לאורך זמן, לצורך שמירה על חיי המנוע.

גיר - אין בעיה.

רוב המכוניות לא מסוגלות להגיע לסל"ד המקסימלי בהילוך הארוך מכיוון שמדובר בהילוך יתר והתנגדות הרוח והכביש חזקה מדי ביחס לכוח המנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עניין הבטיחות,ברור לך שככל שתסע יותר מהר יש לך יותר מקום לטעויות?

הזמן לטעויות הוא קצר מאוד. במידה ויתפוצץ לך צמיג במהירות 200 התוצאה תהיה שונה מאשר אם הוא יתפוצץ ב100.

אני מניח שצמיג שמועד להתפוצץ קרוב ל-200 לא יתפוצץ ככה סתם ב-100 בכביש תקין. השאלה אם יש לו סיבה להתפוצץ ב200 אם הוא מוגבל ל 210. אין מקדם בטיחות?

בביקורי האחרון בגרמניה היה לי מרצדס C קלאס(ידנית),נסעתי 230,המנוע הוא זה שנגמר לו הכוח,זה היה בהילוך שישי בסביבות ה4K בסל"ד.

זה משתנה מרכב לרכב,יש רכבים שהגיר הוא זה שיגביל אותך ויש רכבים שלמנוע לא יהיה את הכוח.

אני מניח שהמנוע היה מסוג דיזל. ניסית את ההילוך החמישי (הילוך יתר כדברי כפי שרוני כתב)

בן.

צמיג - מומלץ לא לשייט קרוב למהירות המקסימלית של הצמיג לאורך זמן. שוב: אין טווח בטיחות?

מנוע - מומלץ לא לנסוע בסל"ד קרוב לקו האדום לאורך זמן, לצורך שמירה על חיי המנוע. (להארכתי): במהירות הסופית הרכב לא מתקרב לתחום שליד או מזכיר את התחום האדום.

גיר - אין בעיה.

רוב המכוניות לא מסוגלות להגיע לסל"ד המקסימלי בהילוך הארוך מכיוון שמדובר בהילוך יתר והתנגדות הרוח והכביש חזקה מדי ביחס לכוח המנוע. שמעתי על קסנטיות דומות שמושכות את ההילוך השלישי עד 180, וזה יותר מדי בשבילו (שוב: להארכתי!)

רוני

הערותי באדום

פורסם

אם אפשר לשאול, איך בודקים מה המהירות המקסימלית שהצמיג תוכנן לנסוע?

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

בתור מי שנהג על קסנטיה ידנית מנוע 2000 מספר שנים:

הרכב משייט במהירות של 140 קמ"ש. [ב 110 קמש הייתי מעביר מרביעי לחמישי רגוע מאוד]

סוף מנוע הגעתי לטיפונת מעל ל 180 [בסיני ]

לגבי הצמיגים אכן יש מקדמי ביטחון [בדרך כלל נקדם הביטחון לוקח בחשבון נסיעה גבוהה יותר ממה שמומלץ]

מה שכן תנאי מזג האוויר החם בארץ גורמים לבליה מוגברת ותכונות הצמיג נעלמות במהירות גבוהה מדי.

מומלץ בד"כ להחליף צמיגים בתדירות גבוהה יותר אם אתה נוהג במהירויות גבוהות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

קסרה ידנית 2.0 ליטר טורבו דיזל סוגרת 185 קמ"ש ומרגישה יציבה לגמרי במהירות הזאת.

קסנטיה שהיא יותר גדולה ויציבה + מנוע בנזין 2 ליטר, אני מאמין שתסגור קצת יותר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קפץ לעיני משפט שמבהיר בדיוק את המשמעות של מהירות מקסימלית והמשפט עולה בקנה אחד עם תשובות החברים המלומדים.

בגדול: המהירות שהצמיג מתוכנן אליה היא מהירות שבה עליו להחזיק מעמד (כמצב קיצוני) למשך עשר דקות רצוף. וזו סיבה נוספת לכך שלא מומלץ לנסוע קרוב למהירות זו למשך זמן.

הנה המשפט, האתר הוזכר פה לא פעם, מאוד מומלץ:

All tyres are rated with a speed letter. This indicates the maximum speed that the tyre can sustain for a ten minute endurance without coming to pieces and destroying itself, your car, the car next to you and anyone else within a suitable radius at the time.

• תוכן חדש...