Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

אני רץ יום כן יום לא 4 ק"מ, 3 פעמים בשבוע, באופן קבוע כבר כמה חודשים.

המסלול הנוח בשבילי הוא הכביש הסובב את היישוב שלי הסלול מאספלט עם שוליים של מצע מהודק.

האם המצע המהודק( כבר בן יותר מ15 אז הוא לא כל כך מהודק ) בשולי הכביש הסלול הוא משטח מספיק טוב לריצה ( מבחינת הגב והמפרקים המעורבים בתהליך...) ?

האם אדמה, בשבילים הסמוכים לשדה, יותר טובה ( אני מזכיר שמדובר באדמת צפון הנגב שהיא די קשה...) ?

דשא מספיק גדול לצערי לא ממש זמין לי והליכון זה פשוט לא זה.

לעזרתכם אודה

ים

פורסם

עד כמה שידוע לי אדמה , לס חמרה וכו' , זה המשטח הטוב יותר .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מבחינת המפרקים שלך ריצה לא טובה,לא משנה על איזה משטח,זו פעילות שלא בריאה למפרקים.

ובכל זאת, בהנחה ואתה לא מעמיס על עצמך משקלים כבדים תו"כ הריצה לא מוצא פגם במשטח הריצה עליו אתה מדבר,זה מאוד דומה לחלק ניכר ממשטחי הריצה שיש בצבא (ואפילו טוב בהרבה מחלקם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זהו המשטח שיש ברוב מסלולי הריצה הלא מקצועיים בארץ ( בדר"כ סביב למגרש כדורגל ).

עידן,

אני קצת לא מקבל את זה שריצה בקצב טוב ובמינון כזה היא פעולה לא בריאה כל עוד המשטח מתאים, סה"כ מדובר פה על פעולה טבעית ונורמלית לחלוטין.

אם אנחנו לא עומדים בריצה שפויה של 12 ק"מ בשבוע, על משטח ראוי עם נעליים מתאימות - מה אנחנו שווים?

מעניין אותי אם יש פעילות גופנית למעט שחייה שכן ממליצים עליה בחום? ובעצם למי ההמלצה הזאת נוגעת?

אני שואל כי נשמע לי תמוה שכל פעילות גופנית שמעורבת בטיפה עומס וזעזועים היא לא מומלצת באופן כזה גורף( אפילו אם המינון הוא בדיוק כמו שצריך ).

הרי כל פעילות שוחקת, כל אחת בצורה קצת אחרת, ובכל זאת אני רואה הרבה אנשים בגילאים מתקדמים רצים, מדוושים, משחקים כדורגל, טניס וכדורסל,

מתאמנים בחדר כושר ושלא נדבר בכלל על אצנים למרחקים ארוכים... זה קצת מתנגש, ולכן זה נשמע לי קצת כמו הפחדה שנועדה לשפר את

הדוחות הרבעוניים של חברות המציעות מוצרים לריצה בריאה יותר ו/או לפעילות גופנית אחרת - "בריאה יותר".

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

בנוסף...

מה חכמי הפורום חושבים על זה -

מחקר ממליץ: רוצו יחפים - זה בריא יותר לרגל

תודה לכולם על התגובות.

פורסם

הרשה לי להפתיע אותך, גם שחייה מרובה לא מומלצת,

דיברתי עם רופא ספורט והוא אמר לי שהרבה שחייה גורמת לחוסר איזון ושיווי משקל בגוף בגלל ההבדלים בין המים אל מחוצה להם.

לגבי ריצה,

אני שמעתי מהרבה חברים שהריצה בים או בחול (דיונות ודומיהן) היא הכי בריאה כי החול הוא בולם זעזועים טוב.

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

שולי הכביש?

כן, מצויין, במיוחד בשעה 8 בערב כשאתה לובש בגדים שחורים :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שום דבר לא בריא כשהוא לא במינון הנכון.

השאלה היא :

האם שחייה / ריצה קלה 3 פעמים בשבוע ( בשלושת הימים האחריםאני עושה אימון כוח ) היא "לא מומלצת" ?

והאם זה בכלל הגיוני שאי אפשר לעמוד בזה לאורך זמן?

הכביש הוא כביש הקפי של קיבוץ וכולו מואר, אתה יכול להרגע.

פורסם

אלו דברים שאי אפשר למדוד,

יכול להיות שזה יחזור אלייך בבומרנג רק בעוד 20 שנים.

אני חושב שנעליים טובות בהחלט יהיו תוסף חשוב, אל תשכח שאתה חייב נעליים כי בדרך כורכר יכול להיות ברזלים וזכוכיות ואתה לא רוצה להפגע, ונעליים איכותיות באמת מותאמות אלייך ולסוג השטח עליו אתה רץ (אני קניתי נעלי סקוני שמיועדות לכביש, יש כאלו שמיועדות לשטח).

ובסך הכל אל תדחוק את עצמך ואם אתה מרגיש כאבים בברכיים,גב תחתון או בקרסוליים אז תעשה מנוחה של יום יומיים, לעולם אל תמעיט מערכה של המנוחה.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אתם יודעים שמה שבעצם הורג אותנו (ההזדקנות) נגרם ישירות מצריכת חמצן - אז מה לא ננשום ואז נחיה לנצח :-(

צריך לבצע פעילות גופנית אבל מומלץ להיועץ עם אנשים מקצועיים , וזאת מכיוון כל פעילות שוחקת אבל ניתן לבצע את הפעילות בצורה שתמזער נזק ובעומסים שמותאמים אישית לכל אחד. הכי בריא/קשה פיזית זה ריצה על חול.

גם הליכונים לדעתי טובים לריצה מכיוון שיש בהם בולמי זעזועים. אם יש חדר כושר אם מסך צפיה אישי ואוזניות, מעביר את החצי שעה-שעה ריצה כמו כלום.

ואני יודע שיש משטחי ריצה ייעודיים שעשויים חומר דמוי ספוג גומי (ראיתי את זה באיזה מקום).

אספלט,בטון הכי לא בריא.

לגבי שחיה רק אם השחיה אינטנסיבית ללא הפסקות בדופק מטרה (שמותאם לאותו אדם) לפחות 30-40 דקות תיתן תוצאות טובות.

ונגיד גם שעה שחיה ביום לא תגרום לאף אחד להתנדנד (הרי התחלנו את מחזור החיים בסביבה מימית אם נקרא לזה כך )

פורסם
מבחינת המפרקים שלך ריצה לא טובה,לא משנה על איזה משטח,זו פעילות שלא בריאה למפרקים.

קראתי ביותר ממקום אחד שיש אורטופדים שדווקא לא מתנגדים לריצה כספורט ואפילו מעודדים.

כמו כל ספורט אם תגזים השלד שלך לא יודה לך על זה אבל בעומס הנכון ריצה מחזקת את מבנה השלד הרבה יותר מכל הליכה מהירה ככל שתהיה או אופניים.

אני לא רופא, והכל מתבסס על קריאת מאמרים והעובדה שכבר 20 שנה אני רץ כך או אחרת מספר לא מבוטל של ק"מ בשבוע וחמסה חמסה חמסה אין תלונות.

(השניה סימתי 10 ק"מ, אולי באמת כדאי שאני אלך להתקלח במקום להסריח את הפורום, סליחה.)

כל פעילות שוחקת אבל ניתן לבצע את הפעילות בצורה שתמזער נזק

מה שאתה בעצם אומר שלשכב ולהתנוון במיטה זה הדבר הכי טוב לעשות בחיים, אני ממש לא מסכים, ספורט מקצועני שוחק, יש מספיק סוגי ספורט שבביצוע נכון ובעומס נכון יתנו אך ורק תועלת ללא שום הרס.

כל אחד יכול להתאים לעצמו את הפעילות הנכונה שתביא לו תועלת ללא הפסדים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כמי שרץ 30-100 ק"מ בשבוע:

הכי גרוע זה מדרכות מרוצפות באבנים. הכי טוב זה דשא (אם כי יש לי חברים שנקעו רגליים עקב כניסה לבורות שלא רואים בדשא).

באמצע יש משטחי כורכר (לדעתי מצויין), אספלט (עדיף ממדרכה), הליכון ורקורטן שעליו אני מתאמן באצטדיון הדר יוסף (אבל צריך להיות רשום בקבוצה כדי להכנס לאצטדיון).

עוד חשוב, כדי למנוע פציעות זה מתיחות, להתחיל ולסיים לאט ולהחליף נעליים כל 600-1000 ק"מ.

פורסם

בתור מישהו שדיי מכור לחדר כושר ופעילויות אירוביות למינהן - אני יכול להגיד לך בוודאות שבאופן גורף כל פעילות גופנית מזיקה/שוחקת וכך הלאה ולא משנה המינון. למרות זאת מה שעוד יותר מזיק זה העדר פעילות גופנית.

בקיצור תמשיך לרוץ, תשתמש בנעליים איכותיות ואל תדאג לכלום.

בסיירת מטכ"ל לא בוחרים איזה חול לאכול ולמרות זאת הם טובים.

פורסם

אם כבר מדברים על ריצה ונעליים,האים נעליים טובות באמת מאוד חשובות?

אני רץ 3 פעמים בשבוע 3-4 ק"מ עם נעליים עלובות של פומה,האים יכול להיגרם נזק?

או האים אני ירגיש בשינוי אם אקנה נעליים טובות לריצה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

כן, אתה יכול לגרום לעצמך נזק גם בטווח מיידי וגם בטווח הארוך.

נעליים לא חייבות להיות נעליי ספורט הכי יקרות באלוף, אלא העיקר שלא שחוקות וסוליה שתהיה נוחה.

אני לדוגמא עד לא מזמן עשיתי ריצות עם נעליים שחוקות בני איזה 3 שנים - ובאיזשהו שלב התחלתי להרגיש אי נוחות בהן.

קניתי נעליים חדשות של NIKE - ופשוט עולם אחר, הרגשה אחרת, כאילו שהרגליים נעדפות יותר בקלות מהאדמה (הליכון)

• תוכן חדש...