Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מי שלא יודע אני עסקתי בעבר ומתעסק בהווה בתחום המחשבים, התחלתי לפרק מחשבים מגיל צעיר מאוד ועקב כך גיליתי שאני צריך גם לתקן את מה שאני מקלקל (מצחיק אה?!).

אני מבקש לערוך סקר בין חברי הפורום למטרה אישית שלא אוכל לפרסם כעת (לא פלילית 8)).

שאלתי היא, איזה מחשב נייד ברשותכם? (יצרן ודגם יספיקו)

אני אתחיל:

1. GIGABYTE W566N אשר עובד למעלה משנתיים 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע.

2. TOSHIBA SATELLITE 1800 בן קרוב למליון שנה אך עדיין עובד.

מודה מראש לכל העונים!

ואם על הדרך מישהו זקוק לתמיכה עזרה בתיקון או הזמנת חלקים אשמח לסייע.

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Acer Aspire 5562WXMi (מסדרה 5560).

נרכש בתאילנד ב 2006, נקנה ומשמש כתחליף לשולחני.

למרות שלא צריך, אוסיף REVIEW קצר.

יתרונות:

------

אני מאוד אוהב את המקלדת, מסך CrystalBrite ברור וחד. ביצועים ביחס למחיר (מחירים של 2006) טובים מאוד, עד היום הוא משמש אותי לעריכת סרטים וצפייה בסרטי HD.

חסרונות:

------

חיי סוללה קצרים, בעיית חימום עקב גוף קירור משותף לכרטיס המסך ולמעבד (תכנון טפשי של ACER, הבינו את זה בדגמים חדשים יותר) - בעבודה מאומצת אני משתמש במאוורר קטן ליד המחשב כדי לקרר אותו לטמפרטורות נורמליות.

-------------------------------------------------

ארז, שאלה אליך (ולכולם), יש לי על השולחן FUJISTU SEIMENS AMILO PRO V3515 של חבר, המסך לא נדלק (זה לא הכרטיס, יש תמונה אבל אין אור), פירקתי את ה INVERTER ואני מחכה לקבל חדש מ EBAY, במידה וזה לא ה INVERTER האם אתה יודע להחליף מנורת מסך ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לי אין מחשב נייד, אבל אצל חברה שלי בבית יש שניים, והם מספיקים בשביל לגרום לי להבין שכל עוד אני לא חייב להסתובב עם מחשב עלי, עדיף להתמקד בשולחני.

אחד הוא של DELL מהסדרות הנמוכות. הוא בן 3 בערך, עבדו עליו מעט מאוד ולא מותקנים עליו הרבה דברים אבל כיום הוא במצב שבו כל פעולה לוקחת לו בערך 2-3 דקות (ואני לא מגזים). לחצת על START? חכה דקה. הקלקת על IE? חכה עוד שתי דקות. לחצת על הסרגל של גוגל? חכה דקה עד שתוכל להקליד, וכן הלאה. פשוט בלתי אפשרי לעבוד איתו לחלוטין.

המחשב השני נמצא כל הזמן בשימוש של חברה שלי וגם הוא מראה סימני מוות מוקדם. מדובר ב-LG R400 עם ויסטה שעבד בהתחלה טוב ולאט לאט מתחיל להתפרק. הוא איטי, נתקע, חלק מהדברים לא עובדים טוב (USB, עכבר, דיסק, מקשי מקלדת נופלים) והסוללה שלו מחזיקה אולי חמש דקות בלי חיבור לחשמל.

המסקנה שלי מכל זה - צריך לעשות סקר שוק מקיף במחשבים ניידים, ולא רק מבחינת מחירים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אלון שלום, בדיקת והחלפת האינברטר אכן זו הפעולה הראשונה לבצע לפני שמחליפים נורת מסך.

לא החלפתי מנורת מסך, זו פעולה עדינה ודרוש הלחמה, ובמקרה הגרוע המסך מתקלקל.

מוכן לנסות ולהחליף ולהושיט עזרה אם תצטרך.

רוני, כל התופעות שציינת מעידות על חוסר באחזקת הלפטופ, החלפת הסוללה תפתור את בעיית הכיבוי המהיר, ניתן להחליף מקלדת (לא סיפור יקר) והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה תפיח בו חיים חדשים.

אם תצטרך עזרה אשמח לעזור.

בכלל אני ממליץ לבעלי הלפטופים אשר עובדים איתם תקופות ממושכות לפתוח ולנקות את המאווררים וגופי הקירור, תתפלאו איזה סוודרים תמצאו בלפטופ הקטן וגם להחליף את משחת הקירור של המעבד / NB / כרטיס מסך.

פורסם

כבר שנה על לנובו N500 עם 3 ג'יגה זיכרון.

מחשב סבבה, אפס תקלות, זריז (לא למשחקים), מסך לא משהו, מקלדת לא משהו.

דלוק בממוצע 16 שעות ביום. באמת.

זה היה אחרי NEC VERSA400 משומש שעבד בסך הכול לא רע,

אבל אחרי שמילאתי לו את הכונן יותר מדי פעמים, הוא התחיל לתפקד בדיוק כמו שרוני תיאר.

אני די בטוח שאחרי ניקוי מלא, פירמוט וכיו"ב יהיה אפשר להשמיש אותו.

וזה היה אחרי IBM 390X משומש משנת 99, עם כונן קשיח של 4 ג'יגה.

החיבור הפיזי למסך התפרק לגמרי (מחזיק עם אפוקסי) אבל המחשב עצמו רץ עד היום כמו גדול,

והמקלדת שלו מ-ד-ה-י-מ-ה. בקיצור, מהשנים הקלאסיות של הTHINKPAD, אלה שיצרו את המוניטין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אלון שלום, בדיקת והחלפת האינברטר אכן זו הפעולה הראשונה לבצע לפני שמחליפים נורת מסך.

לא החלפתי מנורת מסך, זו פעולה עדינה ודרוש הלחמה, ובמקרה הגרוע המסך מתקלקל.

מוכן לנסות ולהחליף ולהושיט עזרה אם תצטרך.

ארז, תודה, במידה ואכן אחליט להחליף אדבר איתך, למרות שאני מאמין שפשוט נחבר את גוף המחשב למסך חיצוני וזהו.

בכלל אני ממליץ לבעלי הלפטופים אשר עובדים איתם תקופות ממושכות לפתוח ולנקות את המאווררים וגופי הקירור, תתפלאו איזה סוודרים תמצאו בלפטופ הקטן וגם להחליף את משחת הקירור של המעבד / NB / כרטיס מסך.

מצטרף להמלצה ומוסיף: רצוי מאוד למצוא SERVICE MANUAL של הדגם שלכם לפני שמנסים לפרק לבד מחשב נייד. מחשב נייד מפרקים לפי סדר מסויים על פי הוראות והנחיות יצרן, ניתן להוריד ספרי טיפול באתרים באינטרנט בד"כ תמורת תשלום סימלי של כמה דולרים לכל חוברת.

המסקנה שלי מכל זה - צריך לעשות סקר שוק מקיף במחשבים ניידים, ולא רק מבחינת מחירים...

אכן, מחשב נייד מצריך שמירה וטיפול טובים יותר, הוא הרבה יותר מסובך לתיקון והרבה פעמים גם לא משתלם לתיקון.

אבל אני מסכים עם דבריו של ארז, הבעיות שציינת נראות כבעיות שניתנות לתיקון בטיפול יחסית פשוט (וגם למניעה ע"י תחזוקה טובה יותר).

בקשר למחשב השני של חברה שלך, תתקין XP (במידה ואפשרי), זה לא יחזיר את המקשים שנפלו אבל בטוח ישפר את הביצועים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

רכשתי לפני 4 חודשים לפטופ Asus עם מעבד T6500בהשוואה למחשב הביתי שלי בן 5 העדיפות נוטה לביתי הלפטופ איטי ויחסית בקושי זז ,הגעתי למסקנה שהלפטופ הבא שלי יהיה חייב להיות לפטופ מתקדם ומהיר עם מעבד חזק מקסימום נביא מחו''ל .

פורסם

yuvk, תוכל לפרט על מגרעותיו?

אלון, לגשת לפרק לפטופ לאלו אשר אין בידם ניסיון זה מתכון להשבתה/שבירה/קלקול.

זו לא תורה מסיני אבל אם אתם מתכוונים לפרק, תתאמנו קודם על מחשב ישן שאתם לא צריכים.

אני משתמש בכלי פלסטיק מיוחדים כדי לפתוח את הלפטופ ולמנוע שריטות וחתכים, צריך לדעת איפה ובאיזה חוזק ללחוץ.

יש לפטופים שהפלסטיקה שלהם כל כך שברירית שאתה יכול בלי להפעיל הרבה כח לשבור תפסי פלסטיק.

עכשיו אצלי בתיקון הDELL של אחי שנשבר לו תושבת ציר מסך, גם הוא וגם אשתו לא יודעים כיצד זה קרה.

פורסם

HP PAVILION DV5 עוד מעט בן שנתיים, עובד כמו חדש.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...