Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

לקראת יום ההולדת הקרב ובא של אחותי, ולאחר שמיציתי כבר את רוב הרעיונות המקוריים ב-20 ומשהו שנים האחרונות, עלה במוחי הרעיון להפתיע אותה במשהו שקשור לרכיבה על סוסים. ככל שחשבתי על זה יותר, הגעתי למסקנה שזאת יכולה להיות הזדמנות מצויינת להכניס אותה ואת המשפחה לתחום באופן כללי.

אני מכיר את כל הטיולים האלה של כמה שעות על החוף או לאורך הנחל, זה לא מה שאני מחפש. אנחנו אנשים רציניים, ואם כבר להיכנס לזה אז ללמוד כמו בני אדם, להגיע לרמת כישורים מסויימת ואז אפשר להצטרף פה ושם לטיולים או לפעילויות של המועדונים השונים. מאידך, אין כאן כוונה להתעסק בזה באופן מקצועי או תחרותי, לכן חשוב לשמור על פרופורציה.

אני בטוח שיש פה כמה אנשים שעוסקים או עסקו בתחום, ואת עצתם אני מחפש.

כרגע אני בשלב של בדיקת היתכנות, לכן שאלותיי הן כדלקמן:

• עד כמה ניתן לסמוך כל ה"חוות" האלה שמציעות שיעורי רכיבה? האם יש איזה רשיון עסק או הסמכה רשמית שאמורים להיות להם?
  • אילו עלויות יש לקחת בחשבון? האם אפשר פשוט לבוא, לעשות שיעור וללכת, או שכדאי להשקיע בציוד אישי וכד'?
  • האם צריך להוציא איזשהם טפסים למטרה הזאת? יש איזה תעודה שמקבלים בסוף? רשיון נהיגה בדרגה S?
  • כמה זמן אמורה לקחת הכשרה כזאת, עד לרמת שליטה סבירה? עניין של שבועות, חודשים או שנים?
  • בגמר ההכשרה, עד כמה מציאותי לחבור מדי פעם למועדונים השונים ולצאת לטיולים? זה מקובל?
  • האם ניתן לדעתכם לשלב את הלימודים עם עבודה, כלומר לקחת את השיעורים בסופ"שים?

כאמור, יש עוד זמן עד שנגיע לביצוע, אבל בשלב זה אני מנסה לקבל קצת מושג כללי על התחום וקיומו בארץ. על פניו, זה נראה כמו שעשוע לעשירים בלבד, אבל אני תוהה אם גם מישהו שחי על משכורת הייטק יכול לעסוק בכך באופן מזדמן, כחובבן, לשם ההנאה.

את רוב המידע שאני מחפש ניתן כמובן לקבל ע"י סקר טלפוני בין החוות השונות. אני מעדיף להתחיל מכאן, משום שאני סומך על חברי הפורום יותר מאשר על בעלי העסקים, וגם משום שאין לי כ"כ את האפשרות לעשות 20 טלפונים לחו"ל בנושאים כאלה. לגבי האינטרנט, לא מצאתי אתרים שמרכזים את התחום ועונים על כל השאלות, רק פורומים מקצועיים פה ושם. זה יהיה השלב הבא.

לסיכום, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושאים הכתובים לעיל, וכן כל מידע או הערה נוספת שתראו לנכון לכתוב. אם יש לכם המלצות למקומות שאפשר לסמוך עליהם או אנשים שאפשר לדבר איתם על הנושא ע"מ לקבל תמונת מצב, גם זה יתקבל בברכה.

בתודה מראש.

פורסם

אני יכול להמליץ לך על החווה של "דובי" ברמות מנשה.

אחלה מדריכים ואחלה יחס.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני חושב שדבר ראשון תלך לשיעור לראות אם בכלל מתאים לך כל עיניין הרכיבה, לא לכל אחד זה מתאים זה יכול להיות כיף מאוד או בילתי נסבל, הסוסים של בתי הספר לרכיבה הם מאוד מאוד שקטים ונוחים ולכן בשביל להתחיל בבטחון כדאי מאוד ללמוד באחד המקומות האלה אצל מדריך מנוסה ומיקצועי.

למשפחתי יש כבר כמה שנים טובות סוסים, אני מאוד אוהב את התחום לא למדתי אצל איזה מדריך או משהו ואני חושב שהרמה שלי די טובה אבל זה היה כרוך בכל מיני נפילות ואירועים לא נעימים, כשאתה רוכה אצל מדריך הסיכוי לכאלה אירועים הוא נמוך בהרבה יותר ולכן כדאי להתחיל את הדרך במקום כזה שגם תלמד על אופי הסוסים והטיפול הבסיסי בהם.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

1. איזה אזור בארץ אתה רוצה?

2. יש פורום די מבוסס בתפוז אם אני לא טועה ושם אני מניח שמכירים את רוב החוות בארץ.

3.http://www.ief.org.il/

לא לשכוח שמעבר לשיעורי הרכיבה, יש עוד הוצאות חד פעמיות למשל על ביגוד קסדה וכ"ו.

תדאג לבדוק שיש למקום רישיון עסק, ושיש ביטוח וכ"ו כי תאונות קורות. כיום יש קורס הסמכה לאנשים שרוצים ללמד רכיבה (יש כמה דרגות אבל אתה בגדול מחפש תעודה רגילה), תבדוק אם למי שמעביר את הלימוד יש הסמכה שכזאת לפחות בסיסית. הדרגות הגבוהות יותר זה הסמכה לרכיבה טיפולית.

כשאתה הולך לחווה כזאת או אחרת, תסתכל על מצב הסוסים, הם מטופלים טוב? התאים שלהם נקיים יחסית מחרא? אם לא, אני אישית לא היתי נכנס לשם כי אין לי כוונה לממן מישהו שלא מטפל טוב בסוסים, ומעבר לזה, זה מעיד משהו על המקום.

כשאתה מקבל סוס, תראה איך הוא מתנהג בהליכה סתם שמישהו לוקח אותו למשל מהתא החוצה, תראה שהוא לא אגרסיבי לסוסים אחרים (אתה לא רוצה סוס אגרסיבי שבאמצע רכיבה יעשה לך קונצים כדי לבעוט או לנשוך סוס אחר), רצוי מאוד שלא לקחת סוסה שיש לה סייח, ההפרדה בניהם גורמת לסוסה להיות במתח בזמן הרכיבה וזה יכול ליצור הפרעה ברכיבה.

אם לוקחים סוס זכר, אז מסורס שלא מחפש לעלות על סוסות כל היום.

הכי חשוב שתדע על סוס דבר אחד פשוט, זאת חיה חזקה מאוד, וגם פחדנית. אז נא להתנהג בהתאם למען הביטחון האישי שלך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
שלומות,

לקראת יום ההולדת הקרב ובא של אחותי, ולאחר שמיציתי כבר את רוב הרעיונות המקוריים ב-20 ומשהו שנים האחרונות, עלה במוחי הרעיון להפתיע אותה במשהו שקשור לרכיבה על סוסים. ככל שחשבתי על זה יותר, הגעתי למסקנה שזאת יכולה להיות הזדמנות מצויינת להכניס אותה ואת המשפחה לתחום באופן כללי.

אני מכיר את כל הטיולים האלה של כמה שעות על החוף או לאורך הנחל, זה לא מה שאני מחפש. אנחנו אנשים רציניים, ואם כבר להיכנס לזה אז ללמוד כמו בני אדם, להגיע לרמת כישורים מסויימת ואז אפשר להצטרף פה ושם לטיולים או לפעילויות של המועדונים השונים. מאידך, אין כאן כוונה להתעסק בזה באופן מקצועי או תחרותי, לכן חשוב לשמור על פרופורציה.

אני בטוח שיש פה כמה אנשים שעוסקים או עסקו בתחום, ואת עצתם אני מחפש.

כרגע אני בשלב של בדיקת היתכנות, לכן שאלותיי הן כדלקמן:

• עד כמה ניתן לסמוך כל ה"חוות" האלה שמציעות שיעורי רכיבה? האם יש איזה רשיון עסק או הסמכה רשמית שאמורים להיות להם?
  • אילו עלויות יש לקחת בחשבון? האם אפשר פשוט לבוא, לעשות שיעור וללכת, או שכדאי להשקיע בציוד אישי וכד'? אין צורך להשקיע בציוד, בכל חווה יש קסדות במידות שונות ות'כלס לא צריך יותר מזה. חשוב רק להגיע עם נעליים סגורות.
  • האם צריך להוציא איזשהם טפסים למטרה הזאת? יש איזה תעודה שמקבלים בסוף? רשיון נהיגה בדרגה S? לפחות אצלינו בחווה (שהיא חווה טיפולית במקור) אין צורך בשום טפסים כשלא מדובר ברכיבה טיפולית ולא ידוע לי על תעודה שמקבלים בסוף ההכשרה.
  • כמה זמן אמורה לקחת הכשרה כזאת, עד לרמת שליטה סבירה? עניין של שבועות, חודשים או שנים? מן הסתם משתנה לאדם לאדם, אבל למי שזה בא לו בקלות מספיקים 3 שיעורי רכיבה כדי להגיע לרמה סבירה. אגב, כל שיעור הוא בין חצי שעה ל45 דקות.
  • בגמר ההכשרה, עד כמה מציאותי לחבור מדי פעם למועדונים השונים ולצאת לטיולים? זה מקובל? לא יודע לענות לך זה.
  • האם ניתן לדעתכם לשלב את הלימודים עם עבודה, כלומר לקחת את השיעורים בסופ"שים? אצלינו לא עובדים בסופ"שים, יכול להיות שיש חוות שבהן זה אפשרי.

כאמור, יש עוד זמן עד שנגיע לביצוע, אבל בשלב זה אני מנסה לקבל קצת מושג כללי על התחום וקיומו בארץ. על פניו, זה נראה כמו שעשוע לעשירים בלבד, אבל אני תוהה אם גם מישהו שחי על משכורת הייטק יכול לעסוק בכך באופן מזדמן, כחובבן, לשם ההנאה.

את רוב המידע שאני מחפש ניתן כמובן לקבל ע"י סקר טלפוני בין החוות השונות. אני מעדיף להתחיל מכאן, משום שאני סומך על חברי הפורום יותר מאשר על בעלי העסקים, וגם משום שאין לי כ"כ את האפשרות לעשות 20 טלפונים לחו"ל בנושאים כאלה. לגבי האינטרנט, לא מצאתי אתרים שמרכזים את התחום ועונים על כל השאלות, רק פורומים מקצועיים פה ושם. זה יהיה השלב הבא.

לסיכום, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושאים הכתובים לעיל, וכן כל מידע או הערה נוספת שתראו לנכון לכתוב. אם יש לכם המלצות למקומות שאפשר לסמוך עליהם או אנשים שאפשר לדבר איתם על הנושא ע"מ לקבל תמונת מצב, גם זה יתקבל בברכה.

בתודה מראש.

5 תווים.

פורסם

מומלץ להתאים את הנעליים לסגנון הרכיבה, כללית רצוי מגף (ולא של קיבוצניקים) כי הוא תופס את הרגל בצורה שונה.

עם ג'ינס לא יהיה נוח לרכב על אוכף אנגלי\קפיצות, לעומת זאת כן יהיה נוח ברכיבה מערבית.

קסדה אומנם יש במקום, אבל המצב של הקסדות האלה ירוד ביותר, הבד והריפוד לרוב קרוע, אין לך מושג אם החומר הפנימי של הקסדה תקין או סדוק מניפלת עבר, והכי חשוב זה התאמת הגודל (לא תמיד נשארת שם קסדה במידה שלך ולפעמים נאלצים להסתפק באחת במידה לא מתאימה).

לגבי התעודה, ברכיבה הטיפולית מי מקבל תעודה, הרוכב\מטופל?

לא יודע לגבי תעודות לרוכבים, ידוע לי שמי שמעביר את הקורס כן צריך להיות בעל תעודה שמוכיחה שלמד את זה ולא סתם החליט יום אחד ללמד בצורה פרטיזנית. מה גם שבמקרה תאונה, ביטוח יכול להחליט שלא לכסות אם למי שלימד אותך אין תעודה. בדיוק כמו שתלמד נהיגה אצל מי שלא הוסמך לכך.

יש חוות שמלמדות גם בשעות הלילה (8 9 בלילה) עם תאורה מתאימה במקום. ולא לשכוח, תן לסוס גזר בתור ממתק :)

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בגדול עולם הרכיבה מתחלק לשניים:

אינגליש וווסטרן.

אינגליש זאת צורת הרכיבה שרואים ברוב התצוגות, רכיבה שלדעתי היא יותר נוקשית במקצת.

בסגנון ווסטרן האוכף גדול ונוח יותר והמטרה היא להיות עם הסוס ולא לעשות איתו תס"חים :).

אתה צריך שלחווה יהיה רשיון עסק וביטוח. אם אתה הולך לרכב ווסטרן אז לא צריך ציוד מיוחד בכלל, ואם אתה רוכב קבוע החווה סביר להניח שתוכל לבקש שישרינו לך קסדה. בסך הכל העסק דיי זול.

לעשות שיעור אחד לנסיון תוכל בכל מקום ואז גם תדעו להחליט אם מתאים לכם העסק הזה. לא צריך לרכוש סוס ישר בהתחלה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא תכננתי להקפיץ יותר את השרשור הזה, אבל ראיתי בדיחה נחמדה בפורום השכן שהתקשרה לנושא.

לא יודע למה, אבל בדיחות קרש כאלה פשוט גורמות לי לצחוק בלתי נשלט עד כדי פרפור אפילפטי על הרצפה... :-)

בכל אופן:

נכנס סוס לבר, מתיישב ומזמין בירה. ברמן ראה את זה, התלהב, מתיישב לידו ואומר לו:

- אדוני, יש לי חבר, הוא מחזיק קרקס. אולי אתה רוצה לעבוד אצלו?

סוס עונה:

- מה, החבר שלך צריך מתכנתים בקרקס?

------

מקווה שנהניתם. קרדיט ל-jerusalem מפורום פול-גז.

פורסם

אולי יהיה לך קל יותר להבין את הגרסה המקבילה באנגלית:

A grasshopper walks into a bar, and the bartender says "Hey! We have a drink named after you!"

The grasshopper replies, "Really? You have a drink named Steve?!" :-D i

• תוכן חדש...