Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי הצמיגים זה יוצא כ- 650 ש"ח לצמיג - זה לא זול אבל מדובר על חתך 45 וזה בעייתי. הצמיגים עדיין לא הורכבו, אלא הוזמנו ויותקנו מחר אחה"צ (לא היה במלאי את המידה הזאת).

החלפתי/הזמנתי כי לא היתה לי ברירה - אומנם עברתי טסט ועדיין אפשר למשוך עוד קצת עם הצמיגים האלה, אבל אנחנו נכנסים לחורף ומדובר בבטיחות ולכן הצמיגים יעופו לפח מחר מיד אחרי שאני אסיים לעבוד.

לגבי הק"מ תתפלא, אבל אני פעם עשיתי 6 אלף בשנה! אני מסתכל לאחור ואומר "איך"?! איך החזקתי רכב בשביל 6 אלף ק"מ בשנה... עכשיו זה מוצדק, 15 אלף בשנה :)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

> מסכמים 4 שנים: השיעמום חוגג - 4 שנים נטולות תקלות

ארבע שנים חלפו מאז עליית הפאביה לכביש - דיווח רביעי

התחלת המעקב: 10/2011

סיום המעקב מסיכום: 10/2012

סוג הרכב: סקודה פאביה

דגם משנה: SPORT 16V

עלייה לכביש: 10/2008

מד ק"מ לפני שנה: 33,804

מד ק"מ היום: 47,168

סה"כ נסיעה לשנה זו: 13,364 ק"מ

פירוט הכניסות למוסך מ- 10/2011 עד 10/2012:

> 25/09/2012: התקנת כספת על מחשב ניהול מנוע לפי דרישת חברת הביטוח

מוסך מבצע: ג.ג שרותי רכב, נשר

סוג מוסך: מרכז התקנות אבזרים

סה"כ לתשלום: 450.00 ש"ח

> 18/10/2012: טיפול תקופתי גדול 60K ק"מ: החלפת שמן מנוע, החלפת מסנן שמן, החלפת מסנן אוויר, החלפת מסנן אבק מזגן, החלפת מסנן דלק, החלפת 4 פלאגים, החלפת רפידות בלם אחוריות (בלאי), חיבור מחשב ניהול מנוע לסורק תקלות ואיפוס התראת טיפול

מוסך מבצע: מיכאל גולדברט, חיפה

סוג מוסך: מורשה סקודה מטעם צ'מפיון מוטורס

סה"כ לתשלום: 1710.00 ש"ח

נ"ב

רק לי המחיר של הטיפול 60 נראה מופרז יותר מידי או שזאת הנורמה במדינה הזאת, לקחת כמה שיותר על כמה שפחות? נראה לי שצריך לחפש מוסך לא מורשה או להביא למוסך חלקים שאני קניתי. מעבר לזה הם עשו לי שריטות על הג'אנטים האחוריים שניסו לפרק אותם, הסתבכו כנראה עם הקישוטי ברגים (לא התלוננתי) - אבל פעם הבאה אני מפרק את הקישוטים האלה (פקקים על הברגים) לפני שאני נכנס למוסך, שיהיה להם יותר קל לפרק...

תמונה 003.jpg

פורסם

כן, נשמע די יקר. מצד שני יצא שילוב של כל המסננים, מצתים, וגם רפידות מאחור. רפידות לא פחות טובות אני חושב שתוכל להשיג בחצי מחיר, רק ברמת החלק. אני מניח שגם מסננים. בא נגיד ששילמת בערך 700 ש"ח על העבודה, ממש לא מעט!

אתה אחרי תקופת האחריות, אני חושב שהגיע הזמן להפרד לשלום מהמוסך המורשה.

שמן ומסננים תוכל להחליף לבד, יש כאלה שיגידו שגם רפידות (כל עוד מדובר בדיסק ולא בתוף). בהפרש תקנה סורק תקלות.

פורסם
> מסכמים 4 שנים: השיעמום חוגג - 4 שנים נטולות תקלות

אבל בתאריך ה- 04/10/2012

היי

סקודה פאביה 2008 דור 2: החלון חשמל של הנוסע הקדמי לא עובד מפאנל דלת הנהג, כל שאר החלונות מתפקדים טוב. כשאני מנסה להוריד את החלון נשמעים תקתוקים ממנגנון החלון. כשהחלון למטה ואני מנסה לעלות אותו לא קורה כלום, אבל אם אני מנסה להוריד אותו (למרות שהוא כבר פתוח עד הסוף) הוא עולה - לפעמים.

החלון עובד מהכפתור של דלת הנוסע, שאר החלונות תקינים מכל הכפתורים, מערכת סגירת חלונות אוטומטית בנעילה תקינה. הבעיה היתה בעבר והסתדרה מעצמה.

מישהו יכול לכוון אותי לבעיה?

תודה מראש,

גיא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=449124

וזה רק מהחודש האחרון. כנראה החגים שיבשו את הזיכרון.

מיעוט תקלות זה טוב! אבל לפחות אל תעשה מהרכב שלך סיפורי אלף לילה ולילה (=הגזמות פראיות)

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פירוט הכניסות למוסך מ- 10/2011 עד 10/2012:

אבל בתאריך ה- 04/10/2012

וזה רק מהחודש האחרון. כנראה החגים שיבשו את הזיכרון.

מיעוט תקלות זה טוב! אבל לפחות אל תעשה מהרכב שלך סיפורי אלף לילה ולילה (=הגזמות פראיות)

רשום במפורש "פירוט הכניסות למוסך", משמע הכותרת מודיעה באופן חגיגי שלא היו תקלות שמצריכות כניסה למוסך, אלא טיפול שגרתי אחד והתקנת כספת שלא קשורה לכלום.

ה"תקלה" עם המתג חלון נגרמה באשמתי בגלל שנשפכו מים על המתג (גשם שירד בתחילת החודש - החלון היה פתוח) אשר חילחלו פנימה וגרמו לקורוזיה, כך שאני לא מגדיר את הדבר הזה כתקלה אלא כטעות אנוש. בכל מקרה אני פירקתי וטיפלתי לבד בבעיה. אגב, תמיד אהבתי את התגובות שלך... :wink:

פורסם

נראה לי שגם אם תיסע למוסך רון פעם פעמיים בשנה, לצורך טיפול או תקלה (חו"ח טפו טפו טפו מלח מים שום לימון בצל) זה ישתלם לך...

עריכה- צחוק בצד, הייתי בודק את זה בפעם הבאה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אכן גם לטעמי הטיפול 60K יקר באופן מופרז.

יש סיכוי שאצל רון זה היה עולה לך לפחות 300-400ש"ח פחות ? (לא מורשה,אבל יותר מקצוען מכולם ביחד..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אתמול עשיתי גם טיפול 60K ק"מ לפאביה (גם כן פאביה ספורט 2008 ).

הטיפול בוצע במוסך הצפון בחיפה שהיה פעם לפני הרבה שנים מוסך מורשה צ'מפיון.

מעיין באמת כמה טיפול כזה היה נסגר אצל רון.

בגולף אני מטפל רק אצלו, את הפאביה אני לא יכול להשבית ליום שלם ולקחת אותה לת"א.

IMG-20121022-WA0039.jpg

IMG-20121022-WA0040.jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תודה על העדכון. מחיר השמן והמסנן דלק אצלי כפול מאצלך (צ'מפיון שודדים). אתה מרוצה מהמוסך הזה? תמשיך לטפל שם?

חוץ מזה שים לב שלא החליפו לך מסנן למזגן.

פורסם

בעיקרון כן - די מרוצה, לפני זה טיפלתי שם בשתי גולפים MK4 אז זה לא הניסיון הראשון שלי איתם.

מה שכן רכב שהוא קצת יותר מסובך כמו הGTI לא הייתי משאיר אצלהם.

בכל מקרה מרגישים שמוסך רון הרבה יותר מקצועי, פעם הבאה אשתדל לעשות את הטיפול שם.

אבל באיזור הצפון זה או הם או המורשה בנצרת.

VW Golf GTI 2006 Manual

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

> מסכמים 5 שנים: אין תקלות, בוצע יישור קו תקופתי

חמש שנים חלפו מאז עליית הרכב לכביש, דיווח חמישי

התחלת המעקב: 10/2012

סיום המעקב וסיכום: 10/2013

סוג הרכב: סקודה פאביה

רמת גימור: SPORT 16V

מד ק"מ לפני שנה: 47,168

מד ק"מ בנקודת הסיכום: 59,249

סה"כ נסיעה בק"מ בשנה זו: 12,081

פירוט הכניסות למוסך מ- 10/2012 עד 10/2013:

> 29/09/2013: טיפול תקופתי 5 שנים ויישור קו לרכב - הפעולות שבוצעו:

1. החלפת שמן מנוע

2. החלפת מסנן שמן מנוע

3. החלפת תותבים למשולשים - שני הצדדים

4. החלפת זוג מגבים קדמיים - בוש

5. החלפת מגב אחורי

6. החלפת פקק ריקון שמן + הברגה חדשה

7. החלפת מצבר - בוש

8. כיוון פרונט לאחר החלפת משולשים ופירוק ציר גלגלים קדמי

9. סריקה במחשב - לא נמצאו תקלות

מוסך מבצע: מוסך רון, תל אביב

> 08/10/2013: החלפת זוג צמיגים אחוריים בעקבות יובש

זוג צמיגים אחוריים כולל איזון גלגלים

סוג צמיגים: Falken - 205/45R16 ZE912 87V TL XL

מוסך מבצע: פנצריית פז, כביש 70

מחיר: 840 ש"ח.

> אז מה היה לנו?

גם השנה לא היו שום תקלות טכניות. שום נורה לא נדלקה והרכב נסע מבלי להיתקע. עם זאת, במהלך החורף כשהטמפ' החיצונית נעה סביב 1° עד 10° מעלות, הרגשתי שהסטרטר מתקשה להתסתובב ואפילו נתקע לשניה וממשיך תוך כדי עבודה, דבר שהחמיר גם לתוך הקיץ. לקראת חודש ספטמבר, בעת ההתנעה גם הנורות בלוח שעונים התחילו להבהב בעת ההתנעה, ותצוגת לוח השעונים הפסיקה להגיב כל עוד הסטרטר הסתובב, כנ"ל תאורת הרכב הפנימית. לעיתים הופיעו ריבועים על הלוח במקום מספרים (בעת התנעה בלבד). החלטתי שלא לקחת שום סיכונים, ואחרי 5 שנים החלפתי באופן יזום את המצבר.

מעבר לכך, במהלך החורף שמעתי קולות ורעשים מתחתית הרכב, בעיקר בעת מעבר על פסי האטה, דבר שהתברר בסוף בכך שגומיות המשולשים קרועות, ולכן הוחלפו.

כל המגבים ברכב הוחלפו לאחר שהרעישו ולא ניגבו טוב.

היה צורך בהחלפת בורג ניקוז שמן והברגה חדשה, מכיוון שבטיפול הקודם אצל צ'מפיון, הם הרסו את כל העסק וכדי שהבורג יחזיק טוב שמו שם כמה שייבות בראש הבורג.

הצמיגים האחוריים היו המקוריים בני 5 שנים, וגילו סימני סדקים - ולכן הוחלפו.

מקווה שהשרשור הזה יעזור לאנשים שרוצים לרכוש רכב כזה יד 2 (חדש זו כבר טכנולוגיה שונה).

התמונה צולמה לפני כשבועיים.

סקודה.jpg

פורסם

אני מקווה ששמת את הצמיגים החדשים מקדימה ואת הקדמיים העברת אחורה. אם לא אז תעשה את זה, יקחו לך פחות מ-50 שקל על ההעברה.

ליסוע 60 אלף ק"מ ו-5 שנים על צמיגים ? באמת ?!

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...