Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עזרתם לי מאוד בבעיה שלשום (נזילה חוזרת במנוע) שהסתיימה בשלום, אבל לצערי הצרות לא נגמרו. אז אני פונה לעזרתכם שוב אני חושבת עם בעיה רצינית יותר. תקציר הפרקים הקודמים: אחרי בעית נזילה רצינית הוחלפו משאבת מים, רצועת טיימינג, עוד צינור דולף קטן ונעשה טיפול 10,000 ליונדאי אקסנט אוטומטית שנת 97, 120 אלף קילומטרים.

היום אחרי תיקון הנזילה השניה נסעתי מעט עם המכונית והכל היה בסדר. אבל, כשחזרתי הביתה (מרחובות לירושלים) ממש בכניסה לעיר כבר אחרי העליות, פתאום המכונית במקום להיכנס להילוך רביעי (בערך בשישים קמ"ש) כאילו ירדה חזרה להילוך שני. האוטו עשה רעש נוראי של טורים גבוהים (האוטו ישן אז אין מד-טורים...) והייתי צריכה להוריד את הרגל מהגז, להוריד מהירות ל-50 קמ"ש ואז האוטו נתן מעין קפיצה חזקה ועבר הילוך. זה קרה עוד כמה פעמים בדרך, פעם בסביבות 40 קמ"ש פעם בסביבות 30 קמ"ש.. לפעמים זה היה בסדר, ולפעמים לא. אם אני מעבירה לניוטרל ואז חזרה לדרייב - ההילוך עובר בסדר והרעש מפסיק.

אני חייבת לציין שכמה דקות לפני שזה קרה שיחקתי בלי לשים לב עם הכפתור של ה-ECON/NORM שעל תיבת ההילוכים. אין לי מושג מה הוא עושה אז אני לא יודעת אם זה קשור.הוא היה ב-ECON ואז הייתה בעיה, וכשהעברתי אותו ל-NORM היה נדמה שהבעיה מפסיקה. אבל, אחרי עצירה המכונית הרגישה כאילו היא מתחילה לנסוע מהילוך שני ולא מראשון.. הייתי צריכה ללחוץ ממש על הגז עד שעברתי מהירות של 20 קמ"ש כדי שלאוטו תהיה עוצמה.

אני ממש מפחדת שזה מצביע על בעיה רצינית בגיר, אבל הסמיכות של הבעיה לבעיות הקודמות גורמת לי לחשוב שאולי יש קשר לטיפול, או לרצועת הטיימינג או ללחיצה על כפתור ה-ECON. בדקתי שמן גיר ולמיטב הבנתי המפלס בסדר (קצת מעל הסימון של ה-HOT אחרי כל הסיבובים שעשיתי. כמובן שהאוטו בניוטרל ולפי כל ההסברים שמצאתי פה בפורום).

האם האוטו מתפרק לי בין הידיים? סליחה על בלבולי השכל, ושוב תודה על העזרה.

פורסם

את נלחצת מהר מידי.

שני עובדות:

1. בגיר אוטומט - בעליות מטבע הדברים שהגיר ירד/ישאר על הילוך נמוך, במיוחד כשאת לוחצת על דוושת התאוצה.

2. בחלק מהרכבים קיים כפתור על ידית ההילוכים שמגבילה את העברת ההילוכים (עד שני או שלישי), כך שאם לחצת עליו הרכב אמור קצת לצרוח. תשאירי את הכפתור במצב הנורמלי ותבדקי שוב אם משהו חריג.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

שלום,

מסתבר שהדיסקיות בהילוך רביעי נשחקו והחליקו. הן הוחלפו והכל כעת תקין.

סיפור של 800 ש"ח. שוב תודה לכולכם וחג שמח. בתקווה שלא אזדקק יותר לעצתכם בקרוב...

פורסם

יש לי בעיה דומה שזה לא מעביר לי משלישי לרבעי וטורים עולים אמרו לי שאני צריך שיפוץ גיר ... איפה עשית את החלפת הדסקיות ?..תודה על ההקשבה :]

• תוכן חדש...