Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדגר, אתה תתפלא אבל ההבדל בעוצמה הוא לא מה שהיית חושב.. על אחת כמה וכמה שמערכת החשמל ברכב היא סטנדרטית.

לא דיברתי על זה, דיברתי על שוני בתנגדויות של סלילים.

תקרא עוד פעם מה שכתבתי

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בטוח שהכוונה היא לא להתנגדות, אלא למטען?

אם התרגום נכון אז המשמעות לא ממש ברורה לי.

רומן צודק לדעתי,

הוספת נגדים היא בעלת אפי עומס טהור (ניגודי) ואיךו רמקול הוא בדרך כלל דמיוני שלילי (סלילי - השראה), בדיקה כזאת היא רק כדי "לרמות את המגבר" ולתת תחושהשל ההספק שהולך לאיבוד אבל היא לא מייצגת באמת את מה שיקרה לסאונד במערכת בו הרמקול הוע עם עומס שונה...

דוגמת פירוטכניקה.

זה המשפט המקורי. שברתי את הראש רבע שעה איך לתרגם אותו. לא הצלחתי אז קיצרתי אותו:

100% This test is not

valid in fact as the resistive loads added, let the amplifier off the hook as the

reactive components of the load are confined to the 4 ohm part. The idea of this test is to

keep the loudness about constant but load down the amplifier.

מפלצת ירוקה, מה שרשמת נכון, העכבה (התנגדות? עד היום לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם למרות שהמתרגל שלי לפיזיקה ניסה להסביר ובשורה התחתונה אמר שברמקול זה אותו דבר :?) משתנה ללא הרף, ומזנקת בעיקר סביב תדר ההדהוד העצמי (FS), אבל לכל רמקול יש טווח תדרים די רחב בו ההתנגדות (עכבה?) נשמרת קבועה פחות או יותר.

קיפוד, עצם זה שהמגבר התחמם כשעברת ל 1 אוהם כבר מעיד על שינוי בצורת העבודה של המגבר. בשורה התחתונה הורדת אוהמים לאו דווקא תורמת לשמיעה יותר חזקה אבל כן מאמצת יותר את המגבר ופוגעת בביצועיו.

אפשר להמשיך ולהתווכח מהיום עד מחר כן או לא, בשורה התחתונה כל אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה. אני ממש לא הייתי מתייחס בביטול לדברים שאדון מנץ רושם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני ממתין לתגובה של אלי (I) שאמר שהוא קיבל הבדל שמיע ומורגש מאוד כאשר חיבר את הסאב שלו ב 8 אוהם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בדיוק. ומשום כך אני עובד ב 4 אוהם. ואוטוטו 8 אוהם במידים ובווופרים.

ואחרי זה ב 16 ואחרי זה ב 32 ?

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

לא צריך להגזים - אבל מה שחשוב להבין שרמקולים ביתיים, אין סיבה לשלול אותם לשימוש ברכב בגלל שההתנגדות שלהם היא 8 אוהם.

הבעיה היחידה איתם זה שהם לא מיועדים לסביבת התקנה עויינת כמו זו שמוצאים ברכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא מדוייק, הדבר היחיד שמשנה הוא החוממר ממנו עשוי ה"קון" (ממבנרה). רמקול מנייר דחוס יחזיק מעמד פחות מרמקול מפוליפרופילן, אלומיניום או קוולאר. מעבר לזה אין כל שינוי במבנה הרמקול.

אגב אוהמים ומגברים - למה הטוויטרים של רמקולים כמו הת'זיס או מורל סופרימו (ואני בטוח שעוד כמה) מגיעים ב 6 או 8 אוהם? אני די בטוח שזה קשור לעניין ההגברה.

איתמר.

פורסם
ואחרי זה ב 16 ואחרי זה ב 32 ?

אתה מגזים. הסיבה היא שיש לי מגבר של STEG שמוצהר 250W לצד ב 4 אוהם (220.2X) והוא מגביר רק את הוופרים. אין סיבה שאני לא אנצל אותו ב 8 אוהם. במיוחד עם דרייברים שכאלו:

296-603_L.jpg

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=296-603

עד שאקנה את הוופרים, ייקח קצת זמן.

בינתיים, את אלו אני מזמין מחר:

!BY81zjQBWk~$(KGrHgoOKkUEjlLmVpKoBKkV0FLTfg~~_12.JPG

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220470382518&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123

המחיר שקיבלתי עליהם פשוט ביזיוני.. ( 70 דולר כולל משלוח והצהרתם כמתנה - מחיר רצפה בשביל דרייבר שקיבל ביקורות מקיר לקיר)

ת'אמת (כלומר את האמת), גם עם הסאב אני יכול לעבוד ב 8 אוהם עם המפלצת שלי אבל נראה לי שנשאר ב 4 לבינתיים.

...CASKA for life

פורסם

לכל מי שפנה אליי בנושא המידים של פונטק. בואו ונמתין לשמוע אותו לפני שנרוץ להזמין קבוצתית.. עוד שבועיים הוא פה.

...CASKA for life

פורסם

רבותיי, אין קשר באיך עובדים באודיו ביתי לבין איך אמורים לעבוד ברכב.

מדובר על שתי עולמות שונים לגמרי עם דרישות אחרות לגמרי.

בנוסף, שימו לב שהסיבה שעובדים בהתנגדויות גבוהה יותר בבית לא קשורה לאיכות אלא לאפשרויות הכיוון.

ברוב הרמקולים הרצפתיים יש ריבוי של אלמנטים רמקולים של שלושה וארבעה חלקים זה ממש לא דבר נדיר אלא מאוד שכיח.

שלא נדבר על טאוורים רצפתיים עם שמונה ואף עשרה אלמנטים.

לכן, כדי לקבל התנגדות סופית של 8 או6 אוהם כנפוץ באודיו הבייתי בחיבור מקבילי או טורי נדרשים לעבוד בהתנגדויות דומות.

כל נושא ההגברה שונה לגמרי בין בית לרכב, ושימוש בוולטאז של בית הוא לא דומה אפילו לרכב, הדרישות שונות והתאוריה שונה לגמרי.

אין פה כלל מקום להשוואה בינהם.

אני חוזר, אין קשר בין ההתנגדות של הרמקול לבין האיכות שלו- זה פשוט קשקוש לא מבוסס על כלום.

סליל שנע בתוך מגנט יותר התנגדות(עכבה), רמקול של 4 אוהם או 8 אוהם או כל אוהם שתרצו מדובר על התנגדות נומינלית במצב סטטי.

בפועל ההתנגדות הזאת היא על הנייר בלבד, והעכבה משתנה מאלמנט לאלמנט בהתאם לתדרים בהם הוא עובד.

וופרים לדוגמא מגיעים להתגדויות של 70-80 אוהם במהלך עבודתם.

טוויטרים חוצים את המאה ועד כמאתיים אוהם.

סאבים מגיעים גם עד 40 אוהם במהלך עבודה על ספקטרום התדרים הנפוץ שלהם (80HZ ומטה לרוב).

לכן, אין צורך להתייחס לזה בהתאם.

כי לפי התאוריה שהועלתה פה, מגבר בעל ספק כוח מיוצב המוציא הספק זהה בהתנגדויות משתנות הוא המגבר הכי איכותי עלי אדמות?:roll:

בקיצור, - פרופורציה.

under construction..

פורסם
זה המשפט המקורי. שברתי את הראש רבע שעה איך לתרגם אותו. לא הצלחתי אז קיצרתי אותו:

100% This test is not

valid in fact as the resistive loads added, let the amplifier off the hook as the

reactive components of the load are confined to the 4 ohm part. The idea of this test is to

keep the loudness about constant but load down the amplifier.

מפלצת ירוקה, מה שרשמת נכון, העכבה (התנגדות? עד היום לא ממש הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם למרות שהמתרגל שלי לפיזיקה ניסה להסביר ובשורה התחתונה אמר שברמקול זה אותו דבר :?) משתנה ללא הרף, ומזנקת בעיקר סביב תדר ההדהוד העצמי (FS), אבל לכל רמקול יש טווח תדרים די רחב בו ההתנגדות (עכבה?) נשמרת קבועה פחות או יותר.

קיפוד, עצם זה שהמגבר התחמם כשעברת ל 1 אוהם כבר מעיד על שינוי בצורת העבודה של המגבר. בשורה התחתונה הורדת אוהמים לאו דווקא תורמת לשמיעה יותר חזקה אבל כן מאמצת יותר את המגבר ופוגעת בביצועיו.

אפשר להמשיך ולהתווכח מהיום עד מחר כן או לא, בשורה התחתונה כל אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה. אני ממש לא הייתי מתייחס בביטול לדברים שאדון מנץ רושם.

איתמר.

שני דברים איתמר:

1. אתה צודק, דיברי מר מינץ נשמעים הגיוניים מאד, ניסיתי לגבות זאת בעוד פרטים טכניים (מקווה שהצלחתי) שורה תחתונה המאמר שהבאת נשמע נכון ותורם!

2.לגבי התנגדות לעומת עקבה: התנגדות טהורה של מוליך מתנגדת למעבר מטען חשמלי דרכה באופן קבוע בכל תדר ולכן מפל המתח שנוצר עליה (נופל עליה) זהה בכל תדר.

כל רכיב שעושה עבודה (אור, צליל, תנועה,חום, גלי רדיו...) צורך הספק, משמע זורם דרכו זרם ויש עליו מפל מתח הנובע מהתנגדותו.

לעומת רכיבי התנגדות טהורה , יש רכיבים בעלי רכיב "דמיוני" +-J, הרכיב הדמיוני בא לתאר באופן מתמטי רכיב בעל אופי קיבולי אשר התנגדותו יורדת כשהתדר עולה (ולכן בחיבור טורי לעומס מתפקד כמסנן מעביר גבוהים - אותות בעלי תדר נמוך יראו אותו כעל התנגדות גבוהה יותר ולכן יפול יותר מתח מאותות אלו על גבי הקבל וישאר פחות לעומס).

סליל לעומתו מתנהג הפוך והתנגדותו עולה כשהתר עולה.

רמקול הוא בעל אופי סלילי לרוב אבל לא טהור ולכן תגובתו לכל תדר שונה וניתן לתאר גרף של תגובה לתדר.

בכל מקרה, כלח החישובים הנ"ל נכונים בד"כ לתדר קבוע ולא לזמני מעבר (פיק,בום,פאנץ) שם הרמקול ושאר הרכיבים מפתחים אופי זמני שונה ובשורה התחתונה צריך שדרגת ההגברה תהיה מסוגל לדחוף המון זרם, בשינוי פיתאומי, ככל שהמגבר יוכל לדחוף יותר זרם במהירות גבוהה יותר הסאונד ישמר טוב יותר, וזה קשה ויקר לתכנן ולממש.

אין תחליף לרכיבים יקרים ,מוליכים עבים , ספקי וממירי מתח מפלצתיים והרבה מהכל.

ולכן מגבר טוב בד"כ שוקל הרבה יחסית להספק (לא ההפך, אפשר למלא מגבר גרוע בעפרת :wink:).

מקווה שעזרתי.

פורסם

3 נקודות ביחס לדבריך:

1. ביחס להתנגדות הדרייבר. מה חדש ? אין ספק שההתנגדות של הטוויטר תעלה ככל שהתדר המוגבר יורד ויורד אל מתחת לתדר היעיל של הטוויטר. זה נכון באותה המידה לגבי כל דרייבר שמנסים לדחוף אותו אל המגבלות שלו.

2. ההבדל בין דרייברים דומים בהתנגדות שונה מתבטא בנתון הנצילות שלהם ואין ביניהם הבדל איכות (לפחות כזה שמורגש) ההבדל הוא במגבר שדוחף אותם ואיך הוא מגיב, מתנהג ושולט ביחס להתנגדות של הדרייבר.

3. הנקודה החשובה ביותר - גם אם נעזוב את עניין האיכות, יש את עניין הת'כלס. הרי גם אתה טענת כאן שאין טעם במגבר שמוציא 1500W/1000W RMS בהתנגדות סופית של 1 אוהם אם מערכת החשמל ברכב היא סטנדרטית. כל מה שאתה מקבל ב 1 אוהם עם מערכת חשמל סטנדרטית זה דרייבר פחות נציל ואת אותם +- RMSים שמערכת החשמל שלך יכולה להפיק גם ב 2 אוהם..

איך אתה מסביר את העובדה ש 90 אחוז מהפורום משתמש במערכת חשמל סטנדרטית ועובד ב 1 אוהם על דרייברים של -800/1000W RMS ? בעוד שלפי ההיגיון היה עדיף להם לעבוד ב 2 אוהם ? זה פשוט דפוק..

...CASKA for life

פורסם

קיפוד.

א. נתון הנצילות הוא מגוכך, ואין כל קשר בינו לבין איכות.

ולמעשה יש רמקולים בעלי התנגדויות זהות ואף נצילות זהה.

ב.99 אחוז מהפורום טועים, ואת זה אני אומר כבר למעלה מ5 שנים.

אין שום טעם במחשבה לעבוד בכאלה עוצמות בשעה שאין שום סיכוי בעולם שעם אלטרנטור סטנדרטי של 50-60-70 אמפר עם מצבר תואם יפיק משהו שקרוב לצריכת חשמל של מגבר לספק קילוואט.

בגלל זה ב"תחרויות" SPL שהיו פה עד היום לא גירדו את ה140 DB.

וזה עוד היה עם הAUDIOCONTROL המתירני בטירוף.

רק למי שהיה רכב עם מצברי פריקה מהירה או אלטרנטור חזק היה יכול לדבר בכלל על ההספקים הללו.

המינימום זה מצברי סטייל אופטימה\קינטיק וכו'.

אבל גם אלטרנטור הוא חובה.

under construction..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...