Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם,

הרכב הוא כאמור וולבו V40, מנוע 2 ליטר, אוטומאט.

היום במהלך נסיעה רגילה בעיר, אבי שם לב שהמאוורר מופעל בצורה מופרזת: כמעט לכל אורך הנסיעה, אחרי כיבוי המנוע (לפרק זמן משתנה בין דקה לעד 5 דקות אפילו) ומייד אחר כך אם מניעים את האוטו שוב, אז הוא שוב מייד נכנס לפעולה. עוד פרט מעניין: אחרי כיבוי המנוע, כאשר המאוורר ממשיך לעבוד, ניתן להפסיק את פעולתו על ידי סיבוב המפתח עד לקבלת זרם וחזרה עד להוצאתו מהסוויץ', עם הוצאת המפתח המאוור נכבה. בנסיעה האחרונה בת מספר דקות בלבד, מד חום המנוע עלה לכמעט סוף הסקלה, אולם נורת האזהרה הרלוונטית לא נדלקה וכעבור מספר שניות המחוג חזר למקומו הרגיל.

נא עזרתכם באבחון הבעיה.

תודה רבה מראש,

ליהי

פורסם

קודם כול לבדוק שהרכב לא מאבד מים, על הדרך גם לבדוק שמן שהצבע שלו בסדר ואין בו מים או טחינה על הפקק.

אם כל זה יצא תקין רוב הסיכוים שהיוניט חום הלך וצריך להחליפו.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

יש לבדוק אם התרמוסטט נתפס במצב סגור מה שמקשה על המים להתקרר או רדיאטור סתום יכול להיות גם משאבת מים חלשה.

ברגע שהשעון חום עולה יש לעצור בצד לכבות את המנוע לתת לו להתקרר.

יכול ללכת ראש מנוע אם הרכב יתחמם ויגיע לקו האדום.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מאור XXXX שלום רב !

אתה טועה ומטעה !

הסבירות שמאוור חשמלי יעבוד ברציפות לא הפסקה כמעט, גם ששעון החום יגיע עד סוף הסקאלה היא נדירה מאד, ולכן הסבירות הקלה, היא שהבעייה היא בקצר שגרם כבל הארקה, שסגר מעגל חשמלי והפעיל ללא צורך את מאוור הרדיאטור, וגם גרם לעלייה מדומה בשעון החום, נדיר אך אפשרי.

הסבירות השנייה והקשה יותר, שהתחממות יתר , גרמה למאוור לעבוד שעות נוספות, ולמד החום לעלות.

למען השקט הנפשי, יש לגשת מחר בדחיפות לחשמלאי רכב.

נא לחזור ולעדכן על הממצאים שהתגלו, לטובת חברי הפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה למה טועה ומטעה?

ברכב מתחמם, הדבר בראשון שאני לפחות בודק הוא אם הרכב מאבד מים ומאיפה.

במידה והרכב התחמם כתוצאה מחוסר מים, הסיכוי שאטם ראש מנוע ייפרץ הוא סביר בהחלט.

ולפי מה שאני יודע, כשהמחוג של החום מנוע משחק ללא סיבה והכל תקין רוב הסיכויים שזה יוניט חום או כמו ששי ציין תרמוסטט.

לגבי מה שאתה רשמת אני לא בדיוק הבנתי אותך, אבל לפי התיאור שלה לפי דעתי הוונטה תקינה.

בנסיעה בתוך עיר סביר להניח שהוונטה תידלק עוד בימים חמים שכאלה. בנוסף אני כמעט בטוח שהם נסעו אם מזגן שזה עוד מאמץ למנוע.

אחרי כיבוי מנוע כשחוזרים מנסיעה והשהסוויץ' פתוח, הוונטה לפעמים ממשיכה לעבוד.

אחרי כיבוי מנוע כשחוזרים מנסיעה ומניעים מחדש לאחר כמה דקות, גם סביר להניח שהוונטה תעבוד כי הרכב ממשיך להתחמם.

אז לא יודע מה איתך, אבל אני לא מוצא משהוא שלא תקין בוונטה.

כמובן שיכול להיות שאני טועה ואתה צודק, כל מה שכתבתי נכתב לפי התיאור של פותחת השרשור לבעיה.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
לילה טוב לכולם,

הרכב הוא כאמור וולבו V40, מנוע 2 ליטר, אוטומאט.

היום במהלך נסיעה רגילה בעיר, אבי שם לב שהמאוורר מופעל בצורה מופרזת: כמעט לכל אורך הנסיעה, אחרי כיבוי המנוע (לפרק זמן משתנה בין דקה לעד 5 דקות אפילו) ומייד אחר כך אם מניעים את האוטו שוב, אז הוא שוב מייד נכנס לפעולה. עוד פרט מעניין: אחרי כיבוי המנוע, כאשר המאוורר ממשיך לעבוד, ניתן להפסיק את פעולתו על ידי סיבוב המפתח עד לקבלת זרם וחזרה עד להוצאתו מהסוויץ', עם הוצאת המפתח המאוור נכבה. בנסיעה האחרונה בת מספר דקות בלבד, מד חום המנוע עלה לכמעט סוף הסקלה, אולם נורת האזהרה הרלוונטית לא נדלקה וכעבור מספר שניות המחוג חזר למקומו הרגיל.

נא עזרתכם באבחון הבעיה.

תודה רבה מראש,

ליהי

מאור שלום רב !

בלל חוסר מים מאורר לא יכנס לפעוחה בתדירות גבוהה, כמו ציינה פותחת השרשוא והשימוש במזגן הרכב מתחמם פחות אם כי מתאמץ יותר, אך בגלל כניסת שני מאוורים לפעולה בבת אחת, רמת החום אמורה להיות סבירה ולא גבוהה.

הצירוף מקרים של טמפרטורת גבוהה,ועבודת מאוררים מעידה על התחממות יתר או קצר, אך לא תקלה ביוניט חום הזקוק להחלפה.

אם כי יתכן שנזילת מים על קנוטקטור החיבור למאוור גרמה לקצר.

בדיקה יסודית במוסך וחשמלאי רכב חיונית.

ברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...