Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום חניתי בחושך עם האוטו ובלי לשים לב ירדתי מדרגה עם הגלגלים הקידמיים.

מיד באתי לתקן את הטעות, הכנסתי לרוורס, הרמתי קלאץ עם גז בשביל הפעולה, האוטו ניסיה טיפה לעלות, וזהו. הקלאץ היה למעלה, בהילוך אחורי, הטורים עלו למעלה כאילו אני על ניוטרל, וריח הגומי (, מתכת, או מה שזה לא יהיה) השרוף חגג.

לאחר מכן הכנסתי שוב להילוך אחורי וניסיתי שוב והצלחתי לצאת מהמדרגה.

יש לציין שהקלאץ גם ממש גבוה, כמעט בסופו. אבל מעולם לא החליק לי או עשה בעיות חוץ מהיום.

האם זה סימן מובהק של קלאץ' גמור או שמשהו אחר היה יכול לגרום לבעיה?

פורסם

אכן סיפור קשה, וגם בשעה מאוחרת, אך למה לא לספר לנו כמה ק"מ עבר הרכב?

ומתי הוחלף ,אם בכלל, קלאץ בפעם האחרונה ?

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה בעצמך, (במוסכים ראתי שמבצעים אותה)

תרים בלם חניה, תכניס לרוורס שחרר קלץ' במכה, ולחץ גז ,אם הרכב לא נכבה והטורים עולים אז הקלץ' גמור, אם הרכב נכבה משמע שהקלץ' תקין.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הרכב עבר 180 אלף ק"מ. הוא אצלי כחודש ואנני מכיר את היסטוריית הקלאץ' שלו.

ESTK, נשמע אחלה רעיון אבל כיוון שהריח לא כ"כ סימפטי אני דיי בטוח שזה פוגע בצורה כזו או אחרת במערכת, אז אני אוותר על הניסיון.

פורסם

אתה לא יודע מה עבר על הרכב בו אתה נוהג? זה כבר אומר דרשני.

האם בדקת לפני הקניה? אם המצב כה גרוע, סביר להניח שרשמו משהו על הקלאץ, גם אם לרוב זה סוג של כסת"ח.

מציע שתיגש למוסך, כדי לבדוק האם יש צורך בהחלפת קלאץ ואולי גם תבדוק לגבי טיימינג.

פורסם

אינני נוהג לבצע בדיקה במכון לפני קניה. קניתי את האוטו בידיעה שהקלאץ' גבוה, קשה, ובוודאי אצטרך החלפה בקרוב. פשוט אינני מכיר את תופעת ההחלקה כיוון שעדיין לא נתקלתי בזה.

ESTK, עשיתי את הבדיקה שאמרת לי בהילוך שני והמנוע נכבה, הקלאץ' שוחרר ב2 וחצי אלף טורים.

האם הבדיקה נכונה?

פורסם

יכול להיות שהמדרכה הייתה גבוה מידי, והרמת את הסל"ד גבוהה ותוך כדי ניסת לשחרר את הקלאץ, בטח שהוא יחליק ויתחמם.

בדיקה נוספת לקלאץ, קח את הרכב לעליה קצת קשה, שלב הילוך גבוה ותסחט את דוושת הגז עד הסוף, אם הסל"ד מזנק גבוהה והרכב לא מאיץ הקלאץ מחליק, אם המנוע מתקשה בעליה והסל"ד לא עולה הקלאץ תקין.

פורסם
יכול להיות שהמדרכה הייתה גבוה מידי, והרמת את הסל"ד גבוהה ותוך כדי ניסת לשחרר את הקלאץ, בטח שהוא יחליק ויתחמם.

מסכימה לגמרי - ריח גומי שרוף במקרה בודד (ועוד בנסיעה ברוורס) ו/או נקודת הפרדה גבוהה לא מעידים על כך שהקלאץ' גמור.

• תוכן חדש...