Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור לי שלפי החוק שניהם הכרחיים. אך מבחינה מכנית אם ברכב אוטומט שמים בחניה את ההילוך בפארקינג, מה מוסיף ההנד ברקס?? בעיקר אם מישטח החניה הוא אופקי? האם ההנד ברקס בא להבטיח עצירה ואי הידרדרות רק במיקרה של כשל מכני בהילוך הפארקינג?

באם המכונית בחניה בהילוך פארקינג, ותקבל מכה חזקה ממכונית אחרת מקדימה או מאחורה, האם יהיה שבר במערכת ההילוכים האוטומטית? במידה וכן, האם חניה בניוטרל בצרוף הנדברקס עשויה למנוע שבר כזה ?

פורסם

לפי דעתי עדיף להפעיל את בלם היד כיוון שזה יגן על מצב חניה (לפחות במכות חלשות), כמו כן לעיתים קשה יותר להוציא את הרכב ממצב חניה כאשר בלם היד לא מופעל כיוון שיש עומס על המערכת.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

הוא שואל אם ניתן לוותר על הילוך פארקינג ולהרים הנדברקס בלבד,

כלומר לשים ניוטרל + הנדברקס.

מכיוון שהוא חושש שאם מישהו יכנס לו ברכב גלגלי השיניים שנועלים את הגלגל שלא יזוז, יישברו.

 

מצטרף לשאלה

Peugeot 306 1600 Diamond

יהלום אמיתי

פורסם
מבחינה מכנית אם ברכב אוטומט שמים בחניה את ההילוך בפארקינג, מה מוסיף ההנד ברקס??

מעצור היד בולם כל גלגל בנפרד, לעומת מצב החניה שנועל את הדיפרנציאל.

 

האם ההנד ברקס בא להבטיח עצירה ואי הידרדרות רק במיקרה של כשל מכני בהילוך הפארקינג?

לא, מפני שהוא פחות אמין מנעילת ההילוכים.

 

אם המכונית בחניה בהילוך פארקינג, ותקבל מכה חזקה ממכונית אחרת מקדימה או מאחורה, האם יהיה שבר במערכת ההילוכים האוטומטית? במידה וכן, האם חניה בניוטרל בצרוף הנדברקס עשויה למנוע שבר כזה ?

אולי. לא.

 

צריך לזכור את מהלך ההסטוריה: מעצור היד הומצא לפני ההילוכים האוטומאטיים. פשוט לא בטלו אותו.

 

ועוד הערה: כדי שלא יהיה לחץ על גלגלי השיניים ולא תהיה נקישה בהוצאת הידית ממצב חניה, רצוי - במיוחד בחניה שיפוע (עליה או ירידה, לא חשוב) להחנות כך:

1. לתמרן למקום הסופי שבו תחנה המכונית.

2. להעביר להילוך סרק.

3. למשוך את מעצור היד.

4. לשחרר את דוושת הבלם.

5. האוטו יזוז קצת ויעצר. לאחר שיעצר, לשלב את מצב החניה.

 

בצורה זו מעצור היד הוא שבולם את הרכב, ואין שום לחץ על גלגלי השיניים, אבל אם מעצור היד אינו תקין או שהרכב קיבל מכה - גם נעילת ההילוכים תבלום את האוטו.

 

דני

×
×
  • תוכן חדש...