Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לפני מספר חודשים, הוריי רכשו עבורי רכב, וכל הסידורים נעשו באמצעותם, כך שלא ידעתי על שם מי נרשם הרכב.

לאחר סכסוך בינינו, והחזרת הרכב אליהם, גיליתי כי הוריי שמו שלט למכירה על הרכב.

לאחר בדיקה במשרד הרישוי, גיליתי כי הרכב רשום רק על שמי.

הביטוח רשום על שמי ועל אבי.

האם הם יכולים למכור את האוטו ללא אישורי?

ובמקרה שהם מעוניינים למכור, איך הפרוצדורה מתבצעת? האם עליי לחתום על אישור כלשהו?

פורסם

אפשרי לרשום ולמכור רכב רק עם ת.ז, איך הם רשמו אותו על שימך? היה להם את הת.ז שלך?

אם אין להם את הת.ז שלך הם לא יכולים למכור אותו.

פורסם
אפשרי לרשום ולמכור רכב רק עם ת.ז, איך הם רשמו אותו על שימך? היה להם את הת.ז שלך?

למכור הם יכולים,אבל לא להעביר בעלות.

פורסם

כאשר הרכב נרכש, אבי רשם אותו על שמי עם התעודת זהות שלי.

יש אפשרות שהם יצליחו למכור את הרכב בצורה לא חוקית, ללא התעודת זהות שלי?

פורסם

ואם הוא קטין מתחת לגיל 18?

ורשום בת"ז של ההורים?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בוא נעשה סדר בבלגן:

1.בצורה חוקית הם יכולים למכור את הרכב בעצמם,אבל לא להעביר בעלות.

2.בצורה לא חוקית הם יכולים למכור גם אותך,לא רק את הרכב.

3.על מנת לבצע העברת בעלות,הם יצטרכו אחד משניים:

א.שאתה תיהיה נוכח בעת העברת הבעלות במשרד הרישוי,עם תעודת זהות כמובן.

ב.שתיהיה ברשותם תעודת הזהות שלך ובנוסף טופס ייפוי כוח של משרד התחבורה חתום על יידך.

כמה הערות אישיות:

* אני מקווה (ולמרות שאתה עדיין לא יודע את זה, גם אתה ממש מקווה) שהורייך לא יפעלו לפי סעיף 1, כי אז אתה תתחיל לקבל דו"חות חנייה\מהירות\זימונים למשפטים וכו', ולא יהיה לך בפני מי להתלונן,מה שנקרא "חפש את חברייך".

*בהנחה והורייך קנו לך את הרכב אני משוער שאתה בחור צעיר (תלמיד\חייל), אתה באמת רוצה להכנס "ראש בראש" עם ההורים שלך ולהקשות עליהם במכירת הרכב שהם קנו לך ?

עריכה,

ל' גם אם הוא קטין ורשום בתעודת הזהות של הוריו, זה רק פותר אותם מהצורך של הצגת תעודת הזהות שלו (גם זה אולי,כי אם הוא מעל גיל 16 כבר אמורה להיות לו תעודת זהות משל עצמו), זה עדיין לא פותר את ההורים מהצגת טופס ייפוי כח של משרד התחבורה, אותו הם יכולים למלא בצורה החוקית עם חתימתו של בנם (האוהב ?) או בצורה הלא חוקית של "יאללה רחל,תרביצי קשקוש בשביל הבן (האוהב ?)", למען האמת, לא ממש משנה אם יעשו את זה בצורה החוקית או הלא חוקית, שטויות לזייף את הטופס של משרד התחבורה ואף אחד לא ממש יבקש לראות את חתימתו של הבן (שכאמור, אוהב ?).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יוסי, אתה תצטרך להיות נוכח בעת העברת הבעלות.

בכדי לחתום תחת שם המוכר.

וישנה אפשרות שניקראת "יפוי כוח" במידה ואביך מציג יפוי כוח ממך

הוא כן מוסמך לחתום תחת שם המוכר במקומך.

וההעברת הבעלות תתבצע באופן חוקי לחלוטין.

פורסם
בוא נעשה סדר בבלגן:

1.בצורה חוקית הם יכולים למכור את הרכב בעצמם,אבל לא להעביר בעלות.

2.בצורה לא חוקית הם יכולים למכור גם אותך,לא רק את הרכב.

3.על מנת לבצע העברת בעלות,הם יצטרכו אחד משניים:

א.שאתה תיהיה נוכח בעת העברת הבעלות במשרד הרישוי,עם תעודת זהות כמובן.

ב.שתיהיה ברשותם תעודת הזהות שלך ובנוסף טופס ייפוי כוח של משרד התחבורה חתום על יידך.

ג. קומבינה ואז אפשר להעביר בעלות גם את הרכב של ראש הממשלה

כמה הערות אישיות:

* אני מקווה (ולמרות שאתה עדיין לא יודע את זה, גם אתה ממש מקווה) שהורייך לא יפעלו לפי סעיף 1, כי אז אתה תתחיל לקבל דו"חות חנייה\מהירות\זימונים למשפטים וכו', ולא יהיה לך בפני מי להתלונן,מה שנקרא "חפש את חברייך".

*בהנחה והורייך קנו לך את הרכב אני משוער שאתה בחור צעיר (תלמיד\חייל), אתה באמת רוצה להכנס "ראש בראש" עם ההורים שלך ולהקשות עליהם במכירת הרכב שהם קנו לך ?

5 תוים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הוא כן מוסמך לחתום תחת שם המוכר במקומך.

.

לא הוא לא, טופס ייפוי הכח לא נועד להפוך זיוף לדבר לגיטימי.

טופס ייפוי הכוח נועד לכך שבעל הרכב (במקרה הזה,אם להאמין לפותח השרשור, בעל הרכב יהיה יוסי50) יחתום בו מעל הקו של מוכר הרכב.

הוא לא נועד לכך שמי שמעוניין למכור את הרכב פשוט יזייף חתימה.

במקרה לפני שבועיים אבא שלי ואני מכרנו את הרכב שלו (הרכב היה רשום על שם אחי כיוון שבזמנו נרכש כחדש דרך מקום עבודתו במהלך מבצע מכירת רכב), אח שלי חתם על ייפוי הכוח בכל המקומות והובהר לנו שללא חתימותיו של אחי הרכב לא יעבור בעלות.

פורסם

העניין הוא שבדואר הפקידה לא מכירה את החתימה של אח שלך וכל קישקוש יחשב כחתימה ואת שאר הפרטים אין בעיה למלא.

בפועל אם זה קורה בין אנשים שלא מכירים אפשרי שבעל הרכב יתבע את מי שצריך או במקרה של יוסי לתבוע את ההורים שלו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קצת סדר בדברים,

ישנו טופס יפוי כוח שהדואר כן מקבל.

ישנם מיקרים שבהם בעל הרכב לא יכול להיות נוכח בעמדת הדואר. (חו"ל, צבא וכו'... )

ולכן היפוי כוח שלו כן תופס לכל דבר! שבעצם הוא מאשר בחתימתו את האישור העברת הפעולה לאדם X שגם את פירטיו הוא מפרט

בטופס ההיפוי כוח שלו.

זה שאפשר לנצל את זה לצד הרע, (זיופים, קומבינות, מכירות ללא אישור כו'.. )

בשביל זה יש את מערכת המשפט בארץ, ועורכי דין רעבים.

את הדואר זה ממש לא מעניין זה בטוח.

למקרה של ספקות,

אני בעבר מילאתי טופס היפוי כוח לחבר , (שכל פרטיו ושלי מופיעים בו) והוא חתם בסעיף הקונה במקומי.

פורסם

בדיוק תומר,

כמו ששנינו כתבנו, אין שום בעייה לזייף את החתימה ואף אחד לא יהפוך את העולם בגלל זה, הגבתי למה ש-ADITI כתב שאבא שלו יהיה מוסמך לחתום במקומו, אין דבר כזה מבחינה חוקית.

החוק דורש חתימה כחוק של בעל הרכב.

ADITI,

אין שום ספקות לגבי קיומו של טופס ייפוי כוח, אכן יש כזה.

חשוב לציין שטופס ייפוי כח היחיד שמשרד הרישוי יקבל לצורך העברת בעלות על רכב זה הטופס שניתן להוריד\להדפיס מאתר משרד התחבורה.

פורסם
בדיוק תומר,

כמו ששנינו כתבנו, אין שום בעייה לזייף את החתימה ואף אחד לא יהפוך את העולם בגלל זה, הגבתי למה ש-ADITI כתב שאבא שלו יהיה מוסמך לחתום במקומו, אין דבר כזה מבחינה חוקית.

החוק דורש חתימה כחוק של בעל הרכב.

לא ידידי, כנראה שלא הבנת אותי נכון.

הכוונה היא לא שאבא שלו יחתום "יוסי" על טופס העברת הבעלות!

הכוונה היא שאבא שלו כן יוכל לחתום בטופס העברת הבעלות במקומו. (משמע תחת פירטי המוכר בסעיף)

פורסם

בוא אני אספר לך מקרה שקרה לי לפני 3 שנים.

כשסיימתי תיכון, רכשתי רכב ראשון ב 6K ממיטב כספי. הרכב היה על שמי כמובן.

אחרי שבועיים אבא שלי קיבל על האוטו הצעה של 8K והציע לי למכור. אך אני סירבתי, ולקחתי את הת.ז ואת הרישיון שלי איתי לעבודה ולא השארתי בבית אף מסמך מזהה.

בכל זאת אבא שלי הצליח להעביר את הבעלות על האוטו באותו יום כשהוא הציע בפנים הפקיד את הת.ז שלו שהייתי מופיע בה, למרות שאני מעל 18.

אני יודע שהדבר נעשה בצורה לא חוקית. הן מצד אבא שלי, והן מצד הפקיד בדואר. אבל מה לעשות, בקומבינה אפשר לסדר הכל בימינו, במיוחד אם מכירים אישית את הפקיד בדואר.

אגב, היום במחשבה לאחור, אני חושב שזאת הייתי החלטה טובה של אבא שלי, במיוחד אחרי שקיבלתי לידי את המחיר המלא של הרכב אחרי המכירה :).

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...