Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:?:לפני פחות מחודש נכנסתי למכון רדיטורים לאחר שהיה סדק במכסה הפלסטיק העליון שברדיטור (לא מכסה מילוי המים) החליפו המכסה,מילאו מים ובדקו האם התרמוסטט פותח מעבר.

אתמול שוב יצאו אדים ממכסה מנוע,לאחר שצינור מים התפוצץ.בדיוק במקום בו הם הכניסו חיבור Tלעקיפת הרדיטור הפנימי של החימום.דוממתי מייד את הרכב

והרכב נלקח לאותו מכון בגרר.והם מילאו את הרדיטור הראשי שהיה ריק לגמרי והנעתי את המנוע מייד פרצו מים לגובה מפתח המילוי. והם אומרים שהמנוע הלך.ושהקומפרסיה גורמת ללחץ במים ושיש כנראה איפוא שהוא חור ושהלחץ מגיע מהמנוע למים.

(המנוע הוא מנוע ,חדש יחסית שעשה כ 40.000 ק''מ בלבד) וזה כנראה מה שגרם גם לסדק במכסה הרדיטור קודם.

זה הסיפור. והשאלות הן

א'. האם המקרה קרה בגלל טיפול לא נכון בתקלה הראשונה?

ב'. מה מומלץ לעשות עכשיו.?

ג' .בהנחה שצריך טיפול למנוע ,איפה מומלץ לעשותו,ומה הנזק הצפוי?

בתודה pal

פורסם

נוזל קירור עובר בתעלות ייעודיות בבלוק מנוע, אם הנוצר חור בבלוק שמוביל דווקא מהבוכנה אל התעלה הזאת...פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה, אבל תאורטית אפשרי, הלחצים בתור הצילינדר מאוד גבוהים ככה שזה יכול להסביר את פריצת המים ושבירת המיכל.

נ.ב.

אם הבנתי נכון הוחלף באיזשהו שלב מנוע ברכב ואם כך אני חייב לומר: המנוע לא עבר 40,000 ק"מ אלא עבר 40 אלף קילומטר בתוך הרכב שלך, אין לדעת כמה כבישים נחרשו עד כלות עם המנוע הזה לפני שהוא נפרד לעד הרכב המקורי שלו עקב תאונה או סתם הורדה מהכביש ומכירה לפירוקים ועבר אלייך.

פורסם
נוזל קירור עובר בתעלות ייעודיות בבלוק מנוע, אם הנוצר חור בבלוק שמוביל דווקא מהבוכנה אל התעלה הזאת...פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה, אבל תאורטית אפשרי, הלחצים בתור הצילינדר מאוד גבוהים ככה שזה יכול להסביר את פריצת המים ושבירת המיכל.

נ.ב.

אם הבנתי נכון הוחלף באיזשהו שלב מנוע ברכב ואם כך אני חייב לומר: המנוע לא עבר 40,000 ק"מ אלא עבר 40 אלף קילומטר בתוך הרכב שלך, אין לדעת כמה כבישים נחרשו עד כלות עם המנוע הזה לפני שהוא נפרד לעד הרכב המקורי שלו עקב תאונה או סתם הורדה מהכביש ומכירה לפירוקים ועבר אלייך.

ראשית תודה על התגובה

הרכב יד ראשונה ואני החלפתי מנוע לפני כ 5 שנים,והרכב הוא רכב שני של הבן ונוסע מעט

אני תוהה אם יש חור אז מים יגיעו לצילנדר ואם יש בו מים האם המנוע יניע,(אולי בצילנדר הספציפי לא יהיה ניצוץ אך השאר יעבדו)

פורסם

כמה חבל, גם לי יש יונדאי לנטרה וגם לי היתה לי לפני שנה וחצי בעיה דומה.

המנוע שלי עבר אירוע התחממות כבד עקב פריצת פקק כלשהו ברדיאטור ונזלו כל המים...גם אצלי זה יצר מה שנקרא לחץ הפוך (קומפרסיה הפוכה) והמים קפצו החוצה דרך הפקק מילוי ברדיאטור...

הייתי צריך לעשות שיפוץ כללי למנוע לאחר מכן וזה עלה לי המון...

קרה לי גם התרחיש הראשון שציינת על התפוצצות צינור מים...

התפוצץ לי לפני חצי שנה צינור עליון, למזלי שמתי לב לזה בזמן והמנוע לא התחמם חזק וכך נמנע נזק עצום

אין לי מושג אם הסדק שהיה לך ברדיאטור קשור לזה שהתפוצץ אצלך צינור מים...

מה שכן אם הגעת למצב של לחץ הפוך במנוע, כנראה שהמשכת לנסוע יותר מדי זמן אחרי שהתפוצץ הצינור מים.

נ.ב: היתי מציע לך לשנות את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי. למשל "לחץ הפוך במנוע - מה זה אומר?" או "מנוע שהתחמם יתר על המידה"

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

פורסם

תודה על העיצה,אכן הכתוב בפורום

"לחץ הפוך במנוע - מה זה אומר?"

ונראה אם יהיו יותר תגובות.

היה עוזר לי אם היתה מציין איפה תיקנת את המנוע,וכמה זה עלה

תודה:?:

פורסם
:?:לפני פחות מחודש נכנסתי למכון רדיטורים לאחר שהיה סדק במכסה הפלסטיק העליון שברדיטור (לא מכסה מילוי המים) החליפו המכסה,מילאו מים ובדקו האם התרמוסטט פותח מעבר.

אתמול שוב יצאו אדים ממכסה מנוע,לאחר שצינור מים התפוצץ.בדיוק במקום בו הם הכניסו חיבור Tלעקיפת הרדיטור הפנימי של החימום.דוממתי מייד את הרכב

והרכב נלקח לאותו מכון בגרר.והם מילאו את הרדיטור הראשי שהיה ריק לגמרי והנעתי את המנוע מייד פרצו מים לגובה מפתח המילוי. והם אומרים שהמנוע הלך.ושהקומפרסיה גורמת ללחץ במים ושיש כנראה איפוא שהוא חור ושהלחץ מגיע מהמנוע למים.

(המנוע הוא מנוע ,חדש יחסית שעשה כ 40.000 ק''מ בלבד) וזה כנראה מה שגרם גם לסדק במכסה הרדיטור קודם.

זה הסיפור. והשאלות הן

א'. האם המקרה קרה בגלל טיפול לא נכון בתקלה הראשונה?

ב'. מה מומלץ לעשות עכשיו.?

ג' .בהנחה שצריך טיפול למנוע ,איפה מומלץ לעשותו,ומה הנזק הצפוי?

בתודה pal

user_online.gifreport.gif

פאל שלום רב !

ראשית ציין להבא כפי שציין חברי בני ל. את סוג הרכב שנת היצור וגודל המנוע.

שנית במנע פתיחת זרשורים זהים באותו נושא, וכוונתי לכפל השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=251520

מהשרשור אני למד מיועד שמדובר ביונדאי אלנטרה 94, אך לא צויין גודל המנוע.

ובהקשר לבעייתך, לא ניתן לדעת מה הנזק שנגרם למנוע עקב התחממות יתר ונסיעה ללא מים.

יתכן והתרמוסטט היה תפוס במצב סגור, מה שגרם לרתיחת יתר, ולפליטת מי קירור, בגלל הלחצים שנוצרו במערכת הקירור, שגרמו לסדקים בחלק הפלסטי של הרדיאטור, ולפליטת מי הקירור החוצה, ומכאן התחממות היתר,שגרמה לשריפת אטם ראש במקרה הטוב, ולסדק בראש או בבלוק במקרה הגרוע יותר.

על מנת לאבחן באיזה צילנדר פרץ הסדק, מבצעים במקרה הצורך בדיקת לחץ הפוך, על ידי חיבור לחץ אוויר , ישירות לכל צילנדר בנפרד לאחר פרוק הפלג של אותו צילנדר, במקרה שמים פורצים מהרדיאטור , ניתן בכך לדעת היכן הסדק.

יש לציין שבדיקה זאת מיותרת במקרה זה, כי ברור מראש שנגרם נזק המחייב תחילה פרוק ראש המנוע, רק לאחר פרוק ראש המנוע, ניתן לאבחן סופית האם ניתן וכדאי לשפץ ראש מנוע, או נגרם גם נזק בלתי הפיך לבלוק המנוע.

המתן להבהרות נוספות של חברי המלומד, בני ל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שוב שלום פאל,

בשרשור הראשון שפתחת בנושא ביקשת שאציין איפה תיקנתי וכמה זה עלה.

ובכן, תיקנתי את המנוע אצל מכונאי פרטי וזה עלה הרבה (הרבה מאוד)

במקרה שלי לא נגרם נזק לבלוק מנוע אך הראש מנוע הזדקק לשיפוץ רציני אשר כלל- יישור שטח, ליטוש תושבות, ניקוי כימי ומילוי.

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

פורסם

תודה באמת על התגובות

אם אפשר המלצות בת''א למוסך אמין ולא יקר לשיפוץ מנוע.והערכה למקרה הגרוע ביותר.

והערכה שלכם באם ה''תיקון'' הראשוני של מכון הרדיאטורים הוא שיכל לגרום לתקלה במנוע,

שכמו שצינתי עברו שלושה שבועות

מהתיקון אצלם,:?:

הרכב הוא יונדאי לנטרה 94 1600 אוטו'

• תוכן חדש...