Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את השאלה הזו אני שואל את עצמי בכל אימת שעוצר אותי ואת חבר שלי מישהו ברמזור או בחניה ושוטף אותו "אתה נוהג כמו משוגע" או "אתה מוכן להרגע?" (הבוקר) "אתה לא נורמלי" וכו'.

אמת, הוא נוהג בצורה שמפחידה את רוב האנשים שנכנסים איתו לרכב(לעיתים עד כדי אולטימטום), אבל לשם כך קנה רכב ספורטיבי. הוא לא נוהג רק לשם הגעה מנקודה לנקודה על המפה אלא גם כדי לקבל את מנת האדרנלין היומית שלו (ושלי)..

אני רוצה לחשוב שהוא לא מסכן את הנהגים האחרים בכביש יותר מאשר נהג ישראלי טיפוסי, הם בדרכם והוא בדרכו (אציין שיש לו 12 שנה נסיון בנהיגת כביש ספורטיבית ומעולם לא הייתה שם תאונה), אבל ברור ונהיר לי שזה מסכן את שאר משתמשי הכביש יותר מאשר אם היה נוהג כמו סבתא.

האם לדעתכם מדובר בעבריין??

אשמח לשמוע חוות דעת..

הבהרונת -

כחלק מנהיגה ספורטיבית במקרה הנדון, מדובר לפעמים בנהיגה "התחמקותית" אך לא חיתוכים ועקיפות מסוכנות, ולא גיחות ב 200 קמ"ש (הרבה דלק).

תקנו אותי אם אני תועה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה לא מתכוון לנהיגה "פרועה" per-se כי אם החבר היה נוהג ככה בכבישי הדרום הנטושים זה לא היה מפריע לאף אחד. הבעיה שלך איתו היא העובדה שהוא עושה את זה בכביש עירוני/בינעירוני עמוס במכוניות, וזה בפירוש לא בסדר. אם הוא מפחיד את רוב האנשים שנוסעים איתו אז זה כבר צריך להדליק אור אדום. אם זה לא מפריע לך אז אין הרבה מה לעשות, כי אני לא רואה סיבה שתגרום לו להפסיק לנסוע ככה (אולי חוץ מתאונה, או משטרה שתתפוס אותו).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל עוד נוצר מצב שחבר שלך מפחיד נהגים אחרים על הכביש, עד כדי מצב שהם נותנים לך הערות. סביר להניח שזו לא נהיגה בטוחה מי יודע מה.

GS300.

פורסם

ניתן לנהוג מהיר, זורם וזהיר, מבלי להיות "התחמקותי", "חותך" או מה שזה לא יהיה (אלא אם חברך מפנה סוכני שב"כ סמויים שניה לפני שהם נתפסים :lol:).

מי שנהיגתו זורמת, צופה(תרתי משמע) כמה רכבים קדימה ומרוכז דיו, לא זקוק לנהיגה "התחמקותית" (אגב, נדמה לי שההטיה הנכונה הוא מתחמקת, אבל נעזוב את זה.)

מי שמייצר עצבנות וחשש אצל משתמשי דרך אחרים מעלה את סף הסיכון אצלם. אם חברך אוהב לבצע דריפטים או פניות בלם יד בחניוני קניונים הומי אדם ורכב, אין הדבר מעיד על מודעות חברתית רבה, שלא לדבר על סוציופאטיה מסוימת.

רוצים "להתגרזן", "לתת בגז"(נראה לי שהביטויים האלו שגורים בפי חברך)? פנו להתחרות בצורה מסודרת בג'ימקאנות למיניהן, השתתפו ב"ימי מסלול"(בתקוה שבקרוב ייפתח סוף סוף המסלול בכוכב יאיר) או להבדיל פנו לכבישים הרריים נידחים בשעות בהן הכביש ריק (ותוודאו שאין עליו רוכבי אופניים ושאר מטיילים רגועים).

מאחל לכם נהיגה מהנה ובטוחה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ההבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה פרועה הוא גם ברמת הידע של הנהג.

אם הוא קיבל הכשרה, למד בצורה מסודרת ותירגל המון במגרשים סגורים ניתן להבין נהיגה קצת מהירה יותר גם בכבישים ציבוריים אבל לא נראה לי שזה המצב כאן.

יש הבדל בין לקחת מס' פניות בצורה מהירה ובין ללזגז בין מכוניות ולא לשמור מרחק.

פורסם

החבר שלך אולי דפוק ואולי לא. אי-אפשר להסיק איך בן-אדם נוהג רק מזה שאנשים מתעצבנים וחושבים שהוא משוגע.

יש על הכביש כל-כך הרבה נהגים שלא מבינים מה קורה סביבם ובהתאם מנתחים דברים לפי תפיסת העולם המעוותת שלהם (אולי שלנו מעוותת אבל זה לא משנה, יש פערים תפיסתיים בין נהגים שונים על הכביש). מספיק שאתה נוסע ב-10 קמ"ש יותר ממישהו שחושב שהוא קבע את הגבול למהירות ההולמת לתנאי הדרך ומעכשיו אתה בעיניו משוגע ולא נורמלי (אחרת אני לא מצליח להסביר למה לפעמים אנשים מהבהבים לי כשהם בנתיב ימני, אני בשמאלי, חולף על פניהם בנינוחות ללא קרבה, ללא זיגזוג, סתם יותר מהר).

זאת דוגמא פשוטה אבל יש גם הרבה דברים אחרים. לפעמים אפילו חוסר הכרות עם חוקים גורמת לאנשים לחשוב שאחרים לא בסדר.

הרבה פעמים אנשים חותכים אותי, בלי לאותת, בלי להסתכל במראה אבל כמובן שמהבהבים לי כי אני המשוגע שהעז להגיע מהר ולהפתיע אותם ("מי היה יכול לחשוב שיהיה פה רכב, לפני 5 דקות הסתכלתי לא היה פה כלום").

תכל'ס, אם הוא מקבל הערות כאלה לעיתים תדירות, כנראה שהוא לא נוסע מספיק מהר :lol:

וברצינות, אני מאוד משתדל לא להפריע לשאר משתמשי הכביש ולא להפחיד אף-אחד אבל זה לא תמיד עובד בגלל איך שכל אחד רואה את הדברים. יש כאלה שיראו אותך עובר לנתיב שלהם כשאתה מהיר יותר ומאות מטרים לפניהם (כלומר, אין שום סיכון whatsoever) ועדיין ידפקו ברקס ויהבהבו, או כאלה שנלחצים רק מלראות אותך חולף על פניהם מהר. אחרים כמובן יתעצבנו ויהבהבו לך אם לא תעשה את זה (או אלה שמגיעים לתנועה צפופה ועמוסה ומהבהבים כאילו הכביש בעצם פנוי וסתם התנחלת להם בשמאל). אי-אפשר לרצות את כולם :roll:

ניר

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

שמע, לא יכולתי להוסיף דבר, הרבה אנשים פשוט מוציאים רשע מזוקק כלפי אחרים בכביש, את התוצאות רואים כל יום...

מה שכן, הכרתי אחד שהתקין פרוג'קטור (עם אלומת אור שיכולה להאיר מגרש כדורגל) מאחרי החלון האחורי, כך הוא מחזיר מנה כפליים למסנוורים :) , גם זו שיטה...

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
ניתן לנהוג מהיר, זורם וזהיר, מבלי להיות "התחמקותי", "חותך" או מה שזה לא יהיה (אלא אם חברך מפנה סוכני שב"כ סמויים שניה לפני שהם נתפסים :lol:).

מי שנהיגתו זורמת, צופה(תרתי משמע) כמה רכבים קדימה ומרוכז דיו, לא זקוק לנהיגה "התחמקותית" (אגב, נדמה לי שההטיה הנכונה הוא מתחמקת, אבל נעזוב את זה.)

מי שמייצר עצבנות וחשש אצל משתמשי דרך אחרים מעלה את סף הסיכון אצלם. אם חברך אוהב לבצע דריפטים או פניות בלם יד בחניוני קניונים הומי אדם ורכב, אין הדבר מעיד על מודעות חברתית רבה, שלא לדבר על סוציופאטיה מסוימת.

רוצים "להתגרזן", "לתת בגז"(נראה לי שהביטויים האלו שגורים בפי חברך)? פנו להתחרות בצורה מסודרת בג'ימקאנות למיניהן, השתתפו ב"ימי מסלול"(בתקוה שבקרוב ייפתח סוף סוף המסלול בכוכב יאיר) או להבדיל פנו לכבישים הרריים נידחים בשעות בהן הכביש ריק (ותוודאו שאין עליו רוכבי אופניים ושאר מטיילים רגועים).

מאחל לכם נהיגה מהנה ובטוחה.

התחמקותית\מתחמקת, זה כיף. כוחות\תאוצה(לכל מני כיוונים) הם ששובים את ליבנו כנהגים ספורטיביים הלא כן?

ואני רוצה לראות אותך צופה את "דוד פיגומים" ב B2500 החבוטה שלו סוטה לך לתוך הנתיב. לך תזרום איתו ועם נהגי המוניות\משאיות\סתם זקנות על הכביש - הכביש אינו מקום צפוי וביתר שאת כאשר מהירות נסיעתך גוברת. זה לא שח מט.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

ההבדל בינהם בכבישים הציבוריים הוא המינון.

אם אתה יכול להפסיק, זה ספורטיבי.

וגם למידת לקחים, אם אתה מחפש טעויות בנהיגה שלך, זה ספורטיבי.

אם אתה (או "החבר") בעצבים, רוצה להרוג את כל העולם, מחפש טעויות אצל כולם ולא אצלך, אתה מתפרע.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

pingaloca , הנה נתת דוגמא לנהיגה לא סתם "פרועה" , אלא מטומטמת וחסרת אחריות .

נהג שלא מסוגל להבין שהכביש , כמו כל מקום ציבורי אחר , מאכלס מגוון רחב של אנשים השונים זה מזה .

מספיקה פעם אחת שהוא יסנוור "עלאק-בחזרה-על-פי-ההגנה-הטובה-ביותר-היא-התקפה" נהג (או נהגת) מבוגר (או "סתם" אחד בעל ליקוי ראייה אך שכשיר לנהיגה , לא רוצה לדעת אפילו אם הדבר נכון גם לחולי אפילפסיה הכשירים לנהיגה) , ולאותו הנהג יקחו כמה שניות יקרות עד שראייתו תתאושש , כמה שניות שיספיקו לגרום לתאונה (עם החבר האידיוט שלך שיבלום בכוונה לאותו הנהג שסינוור כי הרי זו מלחמה , עם מכוניות אחרות , בסטייה לתעלה וכו') .

הדבר הזה גרוע לא פחות מ-"לחתוך נתיבים" (כי הרי הנהג שאותו אנחנו חותכים דווקא לא נותן לנו להיכנס לנתיב) , מעקיפות חסרות אחריות (כי הרי אותה הנהגת שנוהגת לאט עושה את זה בכוונה , ולכן אנחנו חייבים לעקוף אותה , ולא חשוב אם זה לקראת מעבר חצייה או בכביש מהיר תוך כדי שאנחנו מפלסים מכוניות לשוליים) , לא לדבר על הפתיחות ברמזור (אלה שבזמן שהנהג בהאודי שנמצאת בנתיב לצידנו בכלל לא שם לב אלינו , ואנחנו כל כך מרוכזים בתחרות איתו שמי יודע אם לא נאבד שליטה פתאום , או שאם הנתיבים מצטמצמים איך נחתוך את אותו הנהג בכוונה) .

הביקורת שלי היא לא כלפייך , אלא כלפיי החבר שלך .

אני לא מתיימר להגדיר את כל המונח "נהיגה ספורטיבית" , אבל אחד התנאים הוא להבין היטב את המשתנים בכביש , שהחשוב בהם הוא המשתמשים האחרים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

נשים גם מעירות לך שאתה "נוסע מהר" כשאתה רוצה לנסוע קרוב מאוד למהירות המותרת והן לא נותנות לך, כי הן בנתיב השמאלי ומאותתות שמאלה במשך כל הנסיעה, ככה שאתה לא באמת יודע מתי הן יפנו שמאלה ואתה גם לא רוצה לעקוף מימין.

אתה מסמן להן ואז כשהן מעירות לך, אתה מספר להן על מעלליהן ורואה פזילה קטנה לעבר לוח השעונים והרכנת ראש ואח"כ במראה האחורית איך הן עוברות לנתיב הימני ואז האיתות הימני נשאר דלוק למשך כל הנסיעה.

תלוי על מה העירו, למה העירו ובאיזה איזור.

יש אנשים שאם הם שומעים קצת רעש מנוע, סימן שאתה עבריין.

יש אנשים שאם אתה נראה להם מהיר מידי יחסית לעצמם (כן, גם כשהם לא בתנועה), אתה עבריין.

אבל מה, כדאי להשתדל שגם לאנשים כאלה לא יהיה על מה להעיר לך.

פורסם

תכל'ס, אם הוא מקבל הערות כאלה לעיתים תדירות, כנראה שהוא לא נוסע מספיק מהר :lol:

ניר

:lol:

מבחינתי התפרעות היא נהיגה ללא חשיבה תחילה, ללא סבלנות. ואילו נהיגה ספורטיבית ההפך.

לא הסבר הכי ממצה בעולם, אבל זו הדרך שאני רואה את הדברים.

אביחי

פורסם

הבעיה בנהיגה מהסוג שציינת הוא גורם אחד שאף אחד לא שולט בו, שאר משתמשי הכביש. כמו שנאמר פה נהג או נהגת ברכב חולף יכולים להילחץ רק מהמראה של רכב טס לכיוונם במראה האחורית. זה עלול לגרום לסטיה מהנתיב, בלימה פתאומית וכו'. יש עוד תופעה מעניינת שאני מרגיש על בשרי מדי פעם והיא תופעה ה"גם אני רוצה". הרבה פעמים בזמן נהיגה מהירה במעט אני מוצא עצמי ב"תחרות" עלק עם מישהו שחייב להוכיח שהוא יותר מהיר. מיותר לציין שבמידה והכביש לא פנוי והשכן לא בעל רכב ספורטיבי אני מעדיף לחסוך בדלק. בכל אופן, כמוני, נסו להמנע מלהפחיד נהגים אחרים או לנסוע ספורטיבי\מופרע בכביש עם תנועה ערה, עד שלא יהיה לנו מסלול נורמלי להתפרק בו לפחות ננסע מהר אבל בהתאם לתנאי הדרך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
שאלה: מהו ההבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה פרועה?

תשובה: המקום בו מתבצע הנהיגה.

בכביש ציבורי זה התפרעות. נקודה.

עוד רעיון:

נהיגה פרועה הינה נהיגה ללא שליטה (נהיגה מעבר ליכולת הנהג, המכונית, תנאי הדרך וכל קומבינציה שלהם).

נהיגה ספורטיבית מבוססת כולה על שליטה.

אגב, נהיגה ספורטיבית הינה באופיה דפנסיבית - צפיית הארועים קדימה ותגובה בהתאם.

• תוכן חדש...