Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה להאמין, אבל האינטרנט כבר הצליח להגיע עד לקיבוץ :-)

לא מדויק, כי לצטט רק משפט אחד מתוך שניים רלוונטיים שאמרתי בנושא, זה מה שנקרא: "הוצאת דברים מהקשרם" וזה פוגע בדיוק של הבנת הדברים. טעינת המצברים ע"י האלטרנטור נעשית אך ורק כשאין ברירה ולא כאופציה הראשונה, ולא ניתן להסיק מזה שאני עושה את זה שאני לא מאמין בהוראת היצרן.

יש רצוי ויש מצוי, ולפעמים כשאין ברירה עושים את מה שמצוי, אבל אסור שזה ישכיח מהראש מהו הרצוי, או בהקשר של נושא הדיון: זה קביל לטעון עם האלטרנטור כדי לנסות לבדוק את הדייהטסו בזמן קבלתו, אבל במשך ימי התיקון משניתנת האפשרות נכון יותר לחבר את המטען האיטי למצבר שימלא אותו בצורה בריאה.

פורסם

דוד וחנן, הכול מקובל עליי במקרה חירום ולחץ של זמן. גם לבנות טורבינה המונעת בעזרת משביי רוח צפונים שנושבים אחר הצהריים בכדי להטעין מצבר בצורה מהירה.

בל נשכח שהיום רוב הרכבים חדשים מגיעים מהחברה (בגולף כבר משנת 1999) עם מצבר אטום או 'חופשי מטיפול' עם 'עינית קסם' לניטור מצב המצבר ללא פקקים (או פקקים שאסור לפתוח).

סכנה מידיית וברורה

מצברים אלה אסור בשום פנים ואופן להטעין בטעינה מהירה עם מטען חיצוני - סכנת פיצוץ

איזה כייף לי :)

פורסם

חנן-ג'יפולוג כתב:

קשה להאמין, אבל האינטרנט כבר הצליח להגיע עד לקיבוץ :smile:

לא מדויק, כי לצטט רק משפט אחד מתוך שניים רלוונטיים שאמרתי בנושא, זה מה שנקרא: "הוצאת דברים מהקשרם" וזה פוגע בדיוק של הבנת הדברים. טעינת המצברים ע"י האלטרנטור נעשית אך ורק כשאין ברירה ולא כאופציה הראשונה, ולא ניתן להסיק מזה שאני עושה את זה שאני לא מאמין בהוראת היצרן.אף אחד לא הסיק שאתה לא מאמין בהוראות יצרן.

וכמו כן, לא נראה לי שיש כאן עניין של "הוצאת דברים מהקשרם." העקרון הובן, שגם במוסך עושים כך, במצבי לחץ או לא, זאת כבר שאלה אחרת, כי תמיד יש לחץ. לדעתי, ההקשר לסיבה לא רלוונטי להבנת העניין.

יש רצוי ויש מצוי, ולפעמים כשאין ברירה עושים את מה שמצוי, אבל אסור שזה ישכיח מהראש מהו הרצוי, או בהקשר של נושא הדיון: זה קביל לטעון עם האלטרנטור כדי לנסות לבדוק את הדייהטסו בזמן קבלתו, אבל במשך ימי התיקון משניתנת האפשרות נכון יותר לחבר את המטען האיטי למצבר שימלא אותו בצורה בריאה.אתה צודק.

בגלל שבמקרה הזה יש זמן, כך אטעין. יש לי מטען אלקטרוני איטי וחדש. המילה האחרונה בשוק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
העקרון הובן, שגם במוסך עושים כך, במצבי לחץ או לא, זאת כבר שאלה אחרת, כי תמיד יש לחץ.

זה בדיוק ההבדל בין לעבוד מסודר לבין להיות חאפר.

נתקעת בחילוץ דרך, הנעת עם כבלים ואתה באמצע שום מקום - זה מקרה חירום (שלשום חילצתי את אבי ששכח אורות דולקים ברכב. אחרי ההנעה ביקשתי ממנו לנסוע ללא אורות, מזגן ורדיו במשך רבע שעה).

הגעת למוסך ואתה רוצה להניע רכב שהמצבר שלו התרוקן - תן לו טעינת באמצעות מטען נורמלי, לפחות למשך חצי השעה הראשונה. חבל להעמיס את כל המערכת.

פורסם

דוד אוליי שכחת אבל אני לא את השרשור הזה:

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1174543

אלטרנטור הוא פתרון רע מאד ולא מקצועי להטענת מצברים איך שלא תהפוך את זה. הוא גם מקצר את חיי המצבר וגם לא מסוגל להביא אותו ל- 100% טעינה. בוודאי לא לתקן מצבים של פריקת יתר. יש מחקרים מסודרים והנחיות יצרן לטעינת מצברי עופרת. התהליך כולל 2-5 שלבי טעינה:

1. טעינה בזרם נמוך מאד- רלונטי למצבר פרוק מאד עד להבאתו למצב בו אפשר לטעון אותו בזרם גבוה.

2. טעינה בזרם קבוע.

3. טעינה במתח קבוע.

4. טעינה במתח גבוה יותר כדי לשקם את מצבו.

5. טעינה צפה- מצב שמירה על המצבר טעון.

ככל שהמטען משוכלל יותר הוא מיישם יותר שלבי טעינה.

מאחר ומחיר מטען חכם היום זה בדיחה חבל בכלל לחשוב פעמיים.

פורסם

אביב כל הכבוד, איך זכרת את את השרשור הזה ?. :-P

ממנו העתקתי את מה שרפי לין כתב, "אלטרנטור של רכב יטען מצבר חלש ולא יגרם לו כל נזק מזרם הטעינה הגבוה ההתחלתי שדי מהר יורד כי מתח המצבר הנטען עולה כפי שכתבתם." את זה הוא כתב לפני שנתיים לאחר 40 שנות עבודה במקצוע.

את רפי לין אני זוכר משנת 1975 בערך. הוא עבד כחשמלאי ולאחר כמה שנים, כמנהל מחלקת חשמל, במוסך "משה קובלנץ "ז"ל, בת"א ליד הסינרמה. קובלץ היה המוסך הכי גדול באזור ת"א והסביבה.

אז אם רפי לין אומר חב"לז. מי אנחנו הקטנים לידו במקצוע, שיודעים טוב ממנו ?.

דוד.

פורסם

מרק אם אתה מצטט אותי לפחות עשה את זה כמו שצריך :-)

דוד אפשר לעשות אחד מתוך שניים- לנהל דיון על בסיס עובדות מדעיות- בשביל זה צריך ידע בחשמל. האפשרות השנייה היא לספר על ההסטוריה ועל נסיון והותק כערובה לנכונותן של עובדות. את דעתי אתה יודע. נסיון הוא אחד הדברים היותר חשובים בכל תחום אף איננו יכול להחליף ידע תיאורטי והבנה במקצוע. השילוב הטוב ביותר הוא השילוב של שניהם.

גם מצבר פרוק לא יצרוך לדעתי זרמים כ"כ גדולים שיגרמו לאלטרנטור להישרף. בסה"כ אלטרנטור יכול לספק עשרות אמפרים וזה אמור להספיק. הבעיה היא שאסור לתת למצבר זרמים כאלו גבוהים. במקרה הטוב זה יגרום לו לא להיטען עד הסוף, במקרה הפחות טוב זה יקצר את חייו ובמקרה הרע זה יגרום לפיצוץ המצבר.

אני בוודאי לא צריך לשכנע אותך, אתה יכול להמשיך להטעין כך מצברים עד יומך האחרון במקצוע. אך בהחלט אני יכול לומר על סמך הידע והנסיון שלי בתחום שאלו העובדות.

אגב ללמדך שמערכת טעינה רגילה ברכב היא כ"כ פשרה ולא אידאלית- ברכבים בהם מותקנים מצברי AGM (רגישים לטעינת יתר) יש בקר טעינה חכם שמבצע את הטעינה בצורה אידאלית למצבר.

מערכת טעינה קונבנציונאלית ברכב מיועדת אך ורק לטעינת מצבר שנפרק מעט עקב ההתנעה ולא יותר מזה.

פורסם

מתפרץ לשירשור , היכן ניתן לקנות מטען מצברים "חכם" שיטעין מצבר ג'ל של אופטימה .

אם מישהו יודע לגבי מחיר מה טוב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
יצחקי שבת שלום גם לך.

אענה לך אחת לאחת.

1. לא יודע על מוניות מזמן זרקתי אותם מעלי.

2. אנחנו לא מדברים על מצבר פרוק לגמרי, קרא שוב את מה שכתבתי על "הבחור ששמע מוזיקה ברכב".

"אני מכיר אותו", הוא ישב עם מנוע כבוי ושמע מוזיקה עד שחברתו תרד. :razz:

3. משום שהוא נפרק ונטען פחות מס' פעמים.

4. טעינת יתר לא קשורה לנושא, לא מדובר בתקלה.

לצערי עניתי ולא השתכנעתי שטעינה רגילה ברכב, כשמדובר במצבר טוב ואלטרנטור תקין יגרמו נזק למצבר.

אני מבדיל בין בלאי טיבעי מוגבר לנזק.

קרא שוב את מה שמרק כתב, אולי לא הספקת.

אם חנן היה מדבר על בלאי, לא הייתי נכנס לויכוח. נזק לא מקובל עלי.

אלא אם תגיד לי שזו "אותה הגברת בשינוי אדרת". :razz:

דוד.

לדוד ולכל חברי בפורום שבוע טוב.

ראשית אני מתנצל שלא עניתי לך מייד על השאלות שלך.

1: אני מתיחס אך ורק בהבדל בין טעינת מצבר עם מטען לטעינת אלטרנטור, מה באמת טוב יותר למצבר.

2: לרוב המוניות מניעות את הרכב בבוקר ומדוממות מאוחר בלילה או לפנות בוקר (זה כאשר יש עבודה כמובן) וכל המצברים במונית סובלים מעודף טעינה(לא טעינת יתר אלה עודף טעינה) , הטמפרטורה הסביבתית שמתאימה למצבר הוא כ 27 מעלות צלזיוס מונית שעובדת 16-18 שעות ויותר ביממה במזג אויר ישראלי מחממת את המצבר לטמפרטורות שמקצרות את חייו וגורמות לנזקים הבאים - אלקטרולית שמתאדה ,התיבשות של החומצה בתוך העופרת ומונעות פעולה תקינה של תהליך האלקטרוכימי, לוחות עופרת מתעוטות וגורמות לקצרים בפלטות של המצבר, למרות אריזת המעטפה והחוצצים (וביגלל הנישורת של העופרת ). וזו הסיבה העיקרית למוות מצבר בתרם עת ושהאחריות מתקצרת ל שלושה חודשים. 3: בכול מצב של טעינת מצבר בתנאי מוסך צריך ורצוי לחבר מטען חיצוני כידי לבקר את עוצמת הטינה ואת איכותו ואת זמן הטעינה (באלטרנטור אין לנו שליטה ) , טעינה מהירה מחממת את המצבר וכאמור חום זה לא חבר של המצבר. 4: מצבר חי לאורך זמן רב יותר כאשר פריקתו לא תרד מתחת ל 30% וטעינתו היא איטית. וזה בדוק 5: מצבר שסבל מטעינת יתר מתחמם ושוב זה הנזק. לכן חנן צודק אין טעינת אלטרנטור טוב כטעינת מטען.

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי ידידי בוקר טוב.

נתחיל בזה שאני לא שאלתי שאלות אלא רק עניתי לך. :-P

כאשר יכנס אליך רכב עם מצבר פרוק , ותצתרך לבצע בדיקה כל שהיא, נראה אותך דוחה את העבודה כמה שעות,

ומטעין את המצבר בטעינה איטית.

היום אין לי חשק לעבוד מה עושים, גם לך זה קורה ?. :-P

דוד.

פורסם
יצחקי ידידי בוקר טוב.

נתחיל בזה שאני לא שאלתי שאלות אלא רק עניתי לך. :-P

כאשר יכנס אליך רכב עם מצבר פרוק , ותצתרך לבצע בדיקה כל שהיא, נראה אותך דוחה את העבודה כמה שעות,

ומטעין את המצבר בטעינה איטית.

היום אין לי חשק לעבוד מה עושים, גם לך זה קורה ?. :-P

דוד.

אני מטעין את המצבר בזמן העבודה על הרכב או שאני משבית את הרכב וממליץ לבעליו לטעון עם מטען , במידה של חוסר זמן שלו ממליץ לו לחזור לטעינה איטית וההחלטה היא שלו. :evil:

במיקרים חריגים מחליף למצבר שירות ואת שלו מכניס לטעינה איטית תמיד תלוי בסוג הלקוח (באים הוא קבוע או חד פעמי) .:-)

ואחרי סוף שבוע גם לי אין חשק לעבוד אבל מתגברים. :brickwall:

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...