Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה גם אני שוקל אולי להשתדרג מעט לאחר שנתיים+ עם הרכב, ולאחר שהמשכורת בהחלט מאפשרת זו.

אני חושב שכח זה הדבר האחרון שאני צריך, שדרוגי התנהגות כביש יותר מעניינים אותי.

כאן נכנס הקטע הפחדן שבי שאומר שאני רוצה להימנע ככל שניתן מהנמכת הרכב.

השיקולים שלי הם כאלו:
  1. הרכב משמש אותי לנסיעה יומיומית. זה כלי התחבורה שלי, ואני לא מוכן להתפשר בנושא הנוחות. אני מודע לעובדה שהנקודה ההתחלתית שלי היא לא ממש טובה ואף גרועה, אבל פחות מזה לא יתקבל.
  2. מפני שהרכב אמור להישאר פרקטי כמו שהוא, אני לא מוכן להנמיך אותו בכלל. אם אכן זה לא אפשרי (ואני דיי בטוח שלא) להשיג שיפור משמעותי, אני מוכן להנמכה קטנה ככל הניתן. 10-15 מ"מ הם בגבול הסביר, אך לא יותר.

חשוב להגדיר תקציב לפני שמתחילים, אני יודע, ולכן אני מציב לי כ4-5 אש"ח בשביל זה. זה כמובן בתנאי שאני אקבל את ההחלטה לעשות את המהלך הזה. כמובן שניתן להתגמש כלפי מעלה, אבל אני רוצה להיות דיי בטוח שאכן התמורה תהיה ראויה.

דברים שעד עכשיו הוצעו לי מרבים וטובים:

בעניין הבולמים אני יודע שיש את הקוני שתמיד היו ושכולם מדברים עליהם. האם הם באמת ניתן לכוון את הקשיחות אל מול הנוחות? האם ידוע על דליפות גז? (סתם שמועה שהגיעה לאוזני) האם הם מתאימים לקפיצים הרגילים שכרגע נמצאים אצלי ברכב?

הציעו לי גם את הבילשטיין B6. קראתי קצת באדיבות ידידנו גוגל, והבנתי שהם דיי טובים. האם נכון? האם הם מתאימים לקפיצים שכרגע נמצאים אצלי ברכב? האם הם ניתנים לכיוון?

האם אני יכול לצפות לשיפור בנוחות הנסיעה עם בולמ"ז משודרגים? (יחסית לנוחות הנסיעה כרגע, שלא מן המוצלחות)

בהנחה שאני כן אצטרך להשתדרג בתחום הקפיצים, מה מומלץ? הרכב שלי עבר כ-65,000 ואם ניתן להשתמש בקפיצים, מה טוב :)

האם ARB אחורי ייתן שיפור משמעותי אל מול המחיר שלו? האם הוא מנמיך את הרכב? (הרי הוא אמור לעבור בתחתית, מתחת לדוד האחורי במקרה שלי)

אני יודע שזה קצת ארוך, אבל אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לשפוך קצת אור על התחום המעניין הזה, שאין לי יותר מידי ידע בו.

הצעות נוספות יתקבלו בבררכה :)

תודה :)

!AWDSOME

פורסם

ה B6 יתאימו לקפיצים המקוריים שלך שכנראה שאין בכלל צורך להחליפם. אין צורך להנמיך את הרכב אם אתה מתקין את ה B6 ובוודאי שזה לא חובה להנמיך את הרכב. ARB אחורי יתן לך תחת יותר שמח. מה העובי של ה ARB שלך עכשיו ומה העובי ששקלת להרכיב? האם יש לך צמיגים ספורטיבים מאיכות טובה? ב 4-5K אפשר לקנות צמיגים טובים ואת ה B6 של בילשטיין + עבודה, לדעתי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כמו שציין RS, הרכב נועל רביעייה שכזו, במצב טוב מאוד. לקראת סוף השנה הם יוחלפו בכל מקרה, ככל הנראה לרביעיית S.Drive. לא כללתי את החלפת הצמיגים בתקציב מפני שזה משהו שאני מתכוון לעשות בכל מקרה, ללא קשר לדיון הזה.

כרגע אין לי ARB אחורי.

האם עלי לצפות להרעה בנוחות הנסיעה עם רביעית B6? אל מול המצב כיום, שכידוע לא מזהיר בכלל.

!AWDSOME

פורסם

מצטרף לשאלה, על כל שיקוליה.

אני חושב בדיוק כמו Caveman. רוצה לשדרג התנהגות אבל חושש מירידה בנוחות.

אגב, Caveman, אני עשיתי קצת ברורים לגבי הזמנה מחו"ל. אם זה מעניין אותך, אולי נוכל לחסוך עלויות משלוחה.

אני אתן יותר פרטים בפרטי.

פורסם

לעניות דעתי, האפקט של בולמים ספורטיביים ללא הנמכה בכלל הוא הרבה פחות מהצפוי -אני מניח שתתאכזב אל מול גודל ההשקעה.

אני הייתי מרכיב סט קוילאובר של VMAX הולנד - רגע.....רגע, הם אמנם לא קוני/ או בילשטיין אבל נותני VALUE FOR MONEY מהגבוהים בשוק ואיתם תוכל אתה לקבוע את גובה המרכב (קדמי/אחורי) כאוות נפשך ולטעמך האישי - המחיר של הסט + כיוון הפרונט והרכבה צריך להיות +- בתקציב שלך.

ARB - מומלץ ביותר - הוא לא תחליף לבולמים אבל מוסיף המון - עניין של 1000 ש"ח +- אם תזמין אותו יחד עם הבולמים.

סופסוף - אחד שלא "חייב" עוד כח בשביל ל"נצל" את האוטו.....

חגי

...CASKA for life

פורסם

כמו שכבר נאמר, אם תחליף רק את הבולמים ולא את הקפיצים, למרות שזה אפשרי השיפור שתקבל יהיה פחות משמעותי.

עד כמה שאני יודע מומלץ מאוד השילוב של בולמי בילשטיין עם קפיצי אייבך, תברר (פיט סטופ) אם יש קפיצים לרכב שלך בגובה מקורי. אני יודע שיש קפיצים ברכבים מסויימים שמגיעים גם בגובה המקורי.

בהחלפה של הדברים האלה אתה בעצם מקשיח את הרכב, לכן הנוחות לא תשתפר ועלולה גם להיות פחות טובה, פגשתי רכבים שהקשיחו ולא הרגשנו פגיעה בנוחות. לרוב הקפיצים הספורטיביים הם פרוגרסיביים, מה שאומר שהם רכים בחלק הראשון של התנועה, ומתקשים יותר בהמשך.

תבדוק אם יש, וכמה עולים קויילאוברים לרכב שלך, קויילאובר במידה ואתה לא יודע זה במילים פשוטות בולם + קפיץ, מתפקד לרוב בצורה האופטימלית ביותר, והגובה ניתן לכיוון, כמובן שהמחיר גבוהה יותר, אבל אם אתה מוכן להתגמש כלפי מעלה קצת זה לדעתי בהחלט יעשה שינוי לטובה, שוב אני לא יודע אם קיים קיט כזה לרכב שלך.

פורסם

הקפיצים הקדמיים שלי כרגע מורכבים על הבולם עצמו, זה בעצם הופך את זה לקויילים?

אם בעצם הקפיצים/בולמים יהיו פרוגרסיביים, זה אומר שנוחות הנסיעה ברובה לא תיפגע לא?

ולגבי הARB, מרווח הגחון (או התחת) של הרכב יקטן לאחר התקנה של כזה, לא?

אני יודע שאי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, אבל אני מנסה להשאיר אותה כמה שיותר שלמה :)

סופסוף - אחד שלא "חייב" עוד כח בשביל ל"נצל" את האוטו.....

כח זה ממש לא הכל :)

!AWDSOME

פורסם

1. ARB לא אמור לפגוע במרווח הגחון - הוא מורכב כשהוא צמוד לרצפת הרכב ומעל האגזוז. (אני כמעט בטוח שבכל הרכבים...)

2. פרוגרסיביים - אכן אומר שהם יותר נוחים ומניסיון שלי (איביזה FR) שילוב של אייבך בילשטיין הוא מעולה ויותר נוח מהסט-אפ הנוכחי.

3. אם אתה לא מעוניין להנמיך את הרכב - הפתרון כאמור הוא קוילאובר מתכוונן - בילשטיין כזה אמור לעלות +- 10000 ש"ח כולל עבודה ולפיכך חורג בהרבה מהתקציב שלך ופשוט אין טעם - תנסה ותבדוק את הקוילאוברים בהודעתי למעלה - הביקורות מצויינות

חגי

...CASKA for life

פורסם

גדעון לא ישבתי ברכב שלך אבל הבנתי שהנוחות של האבארט' מזעזעת.

ישבתי בפג'ו 106 עם קפיצים בולמים של אייבך בלישטיין והנוחות הייתה סבירה ולא נפלה בהרבה מהנוחות של האיביזה שלי.

יש ח'ברה עם קויילאוברים של VMAXX שאמרו שהנוחות אפילו השתפרה מבולמים קפיצים של הקופרה.

אני בטוח שגם אצלך יופיע שיפור ניכר בנוחות בנוסף להתנהגות.

פורסם

במידה והרכב משמש את פותח השרשור ביום יום לא הייתי ממליץ על הנמכה וממליץ על ה-B6.

הבילשטינים מתחלקים לרמות לפי הנמכה, ה-B6 מתאימים בדיוק לחבר'ה כמוך שלא מעוניינים בהנמכה.

מניסיון שלי הם לא מרסקי עצמות ואף נוחים למדיי.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם
אל תיגע בבולמים של קוני הם קשים וגם המצב "הרך" שלהם קשה ובלתי נסבל.

אין הרבה הבדל בנסיעה של האוטו ובנסיעה על עגלה של סופר.

לא הייתי נוגע בקוני ולו רק בגלל שהיבואן לא מאמין במוצר שלו . ועוד לא דיברתי על רמת שירות...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כן, הבנתי מקריאה כאן בפורום שעם הבילשטיין מגיעה אחריות עם טווח ארוך יותר משל הקוני, זה חשוב.

!AWDSOME

• תוכן חדש...