Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או הוו , ברור שזה לא (לגמרי) מעשי. לתומי חשבתי שזו שאלה תיאורטית כללית.

אבל אם כבר הגענו לכך , הנה הקבל

והנה המברגה.

הכל אפשר לעשות, תלוי כמה רוצים בכך (וכמובן, מה העלות :lol:).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

יש לי רעיון שתיאורטית הוא אמור לעבוד,

במקום קבל תיקח סליל הזרם דרכו ידעך באיטיות כשאתה תנתק אותו מהמעגל, (במידה ותיתן לו מסלול דעיכה שזה צריך להיות דרך המנורה) .ותחבר במקביל למנורה ולסליל דיודה בממתחח הפוך , (כמו המעגל הבסיסי של ממסר עם טרנזיסטור ודיודה)

לשאלתך כמה זמן יקח לזרם לדעוך ?

את זה אין לי מושג וצריך לחשב ,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עזוב ESTK , התיאוריה לא מתקבלת פה בברכה, ונפסלת על הסף ללא כל בדיקה. :|

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הנה המברגה.

הכל אפשר לעשות, תלוי כמה רוצים בכך (וכמובן, מה העלות :lol:).

ארז שיחקת אותה עם הלינק למברגה, שנטענת דרך שקע USB של מחשב תוך דקה.

איך אומרים הבריטים - רעיון "מעניין" :wink:

פורסם

בחייכם, מספיק עם השטויות :-)

לא צריך בכל עניין פשוט לשפוך חצי מהתואר.

וברור לכולם (או שלא) שכל שצריך לעשות בשביל לחשב את ישימות העניין הוא לקחת את התנגדות הנורה, את המתחים, להציב במשוואת הדפקים בהתאם לקבוע הזמן שרוצים ולקבל את הקיבול.

פותח השרשור שאל שאלה, רוצה תשובה מעשית ומסיטים את הדיון. כן אני מודע לקיומם שם Super capacitors ואף מכיר אותם מקרוב. לא צריך לחדש תחת השמש.

ארז לבחור עזרה בבניית המעגל אם אתה משתוקק לכך. אני בטוח שתוכל ללמוד קצת "תכלס" על הדרך. תמיד תזכור שעבודתו של מהנדס טוב היא לספק את הפתרון המתאים, הזול והפשוט ביותר לבעיה. פתרון פשוט הוא פתרון טוב.

במקרה הנ"ל אין צורך אפילו במעגל השוואה. כל שצריך הוא מעגל טעינה-פריקה פשוט וחוצץ זרם, מגבר יחידה אם תרצו וכד'.

רכיבים שקונים בשקל וחצי בכל חנות אלקטרוניקה.

מי שמוכן לקחת את הבנייה על עצמו, כולל פרסום מאמר מסודר עם צילומים אני אוכל לתמוך טכנית.

חידה עבור ארז-

בהינתן נורה מסויימת איזה מהפרמטרים שלה תיקח בחשבון כשתחשב את קבוע הזמן לטעינה/פריקה?

פורסם
+1

וגם אשמח לדעת איך הקבל שמחובר ( לשיטתו של gsi16v ) במקביל למנורה, מצליח לגרום למנורה להידלק בהדרגה.

לא התכוונתי שידלק עם פייד אלא רק יכבה.

ולא אמרתי שאני הולך לחשב לו איזה קבל לשים.

אצלי לדוגמא המגבר באוטו נכבה בצורה הזו עם קבל ומבודד ע'י דיודה.

אפשר למצא ערך של קבל שיצאים ללד או 2 במקום המנורה אם היא צרכן גבוהה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

או , אמנם אין לי נסיון מעשי, אבל חידות אני אוהב.

פרמטרים? התנגדות הנורה, הוא פרמטר מכריע. נורת להט משנה את התנגדותה ככל שהיא מתחממת, על כן הייתי לוקח בחשבון את התנגדותה המקסימלית הרלוונטית לצורך ענין זה, כלומר התנגדותה לאחר כ-1 עד 5 דקות פעולה (נניח שכחנו דלת פתוחה זמן רב). לדעתי, פרמטר זה בעצם יאלץ לקחת קבל יותר גדול (ממה שחשבתי בהתחלה בכ"א), מכיוון שמתח הקבל הולך ויורד, התנגדות גדלה תגרור זרם קטן יותר, ועל כן הנורה תכבה מוקדם מהמתוכנן (מתוכנן = לקיחת התנגדות קבועה בחשבון עבור הנורה).

אביב, למה אתה לא נותן חידות כמו באינטל? את שלהן אני פותר צ'יק צ'ק (והם מגרילים מחשב נייד).

יאללה ,אם כבר אז כבר: בחדר ישנם 2 חבלים תלויים בלולאות לתקרה, אורך כל חבל 50 מטר, החבלים מרוחקים 100 מטר אחד מהשני ו50 מטר מהקירות. מותר לקפוץ מגובה של עד 10 מטר, בלי למות. ניתן לחבר חבלים ללא הפסדי אורך (למשל , 2 חתיכות של 10 מטר כל אחת תתחברנה ל-20 מטר חבל). לא ניתן לקפוץ לגובה. דרוש: לאסוף 60 מטר חבל ביד, ולצאת בגאון מהחדר.

(לצורך הפשטות, גובה החדר כגובה החבלים, קרי, 50 מטר).

נ.ב - אני חשבתי יותר בכיוון של מעגל קבל-נגד שישלוט בזרם הטרנזיסטור, ויהפוך את הטרנזיסטור למתג פשוט עבור הנורה, אבל לא בדקתי/סימלצתי אם אפקט ירידת הזרם של הטרנז' ייתן את אפקט הדעיכה הדרוש (בכ"ז , יש לי עבודות הגשה ב- "תקשורת" על הראש). מה דעתך אביב?

שורה תחתונה: מעגל קבל-נגד בהחלט רלוונטי וישים עבור האפליקציה הזו, ולדעתי, גם הכי פשוט.

פורסם

ארז ידידי,

את שלב התאוריה של מעגלים חשמלים/אלקטרונים סיימתי מזמן עכשיו הגיע שלב התאכל'ס.

כאשר את הולך לבנות מעגל פיקוד/בקרה תאורה לרכב ובמיוחד לרכב מודרני עלייך לחשוב ע הרבה סיטואציות שעלולות לקרות בדרך לן מעגל של קבל+נגד=0.

קח לדוגמא מצב שהנהג פותח את הדלת וסוגר ופותח שוב פעם בהפרש של 1/10 של השנייה מה קורה אז ?

מה עם זליגה דרך הקבל ?

מעגלים מבוססי מפסק+נורה וקבל שייכים לתקופה של ביה"ס יסודי שלמדתי חשמל בסיסי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני מסכים איתך לגמרי, אכן מעגל קבל-נגד פשוט הוא חומר מבית הספר. הדיון הוא איכותי בלבד, ועל כן לא נכנסתי (וגם אין טעם בכלל להכנס) לכל הדקויות הדרושות בבנית המעגל בצורה זו.

שימו לב להשתלשלות העניינים, שהובילה דיון איכותי לדיון "התקדמות טכנולוגיית החשמל לדורותיה" :-P :

א. dorki שאל כיצד מעגל של נורה--נגד-קבל יוצר אפקט דעיכה בנורה (כלשהי)

ב. קיבל הסבר איכותי ממני כיצד המעגל פועל.

ג. הדיון הוסט לכמה זה מעשי (לא ממש) עבור אפליקציה ספציפית = FADE OUT לתאורת הרכב.

ד. הובאה דוגמה מעשית אמיתית ופועלת, המראה עד כמה הרעיון דוקא יותר מעשי ממה שסביר לחשוב (ואני מדבר רק על מעשי = בר עשייה בצורה הכי כללית).

ה. ברור לכולנו, שמעגל לאפליקציה הדרושה יבנה בצורה שונה ומתוחכמת יותר, ולא ע"י קבל-נגד. עם זאת, נתתי קולי לפסילת הרעיון הנ"ל על הסף, מכיוון שהוא אכן קיים. לא הכי יעיל, לא הכי טוב, ולא בטוח שיענה על כל הדרישות, אבל הוא קיים ואפשרי.

בבסיס הדברים, כמו שאמר אביב, הדיון הוסט ממטרתו הראשית, והיא לתת מענה לשאלת פותח השרשור, כיצד לממש את האפליקציה בפועל, ולא "בסיבור האוזן". השאלה של dorki היתה בעצם OFF TOPIC ולא היתה צריכה להיענות (על ידי) בשרשור זה, ועל כך צר לי.

אביב, לעניין התנגדות הנורה, הייתי סומך רק על מדידות שהייתי מבצע בעצמי, אך הייתי צריך לקחת בחשבון כל מיני מצבים (כדוגמת המצב שהזכיר מרק), וזו שוב סטייה מדיון איכותי , וכמובן גם לא ממש ישים (הרי אנחנו רוצים מעגל שיתאים לכל מצב, לא?)

אז... זכיתי בלאפטופ? :-P

פורסם

יישש!!!

לאפתוכס של בני ל. זה DUAL CORE או HARD CORE :lol: ?

• תוכן חדש...