Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי שנשים לב, הגענו לארוע השלישי באליפות ישראל לעונת 2008.

הארוע יתקיים ביום שישי ה-30 למאי במרכז הקארטינג לטרון ובמסגרתו יערכו המירוץ ה-2 בליגת ה-2 פעימות 'פורמולה ימאהה' וה-3 בליגת הדו מנועי 'טווין קאפ'.

כחלק מהמסקנות מהמירוצים הקודמים, יתווסף למירוץ שופט נוסף.

במהלך היום, ישיק טימו הירבי את היצירה החדשה שלו - קארט 2 פעימות עם 2 מנועים. בינתיים אני קורא לזה 'פורמולה 2 על 2', ואני מקווה שטימו יספיק להכין אותו כמו שצריך בשביל לרדת מרף החצי דקה להקפה במסלול.

המירוצים ייערכו במסגרת לוח הזמנים המצורף.

הערות:

* ההרשמה למירוץ נסגרת 5 דקות לפני תחילת תדריך הנהגים.

* נהג שיאחר לתדריך הנהגים ללא אישור ממני או כלל לא יופיע, גם אם הוא נרשם למירוץ, לא יוכל להשתתף וכספו לא יוחזר.

* בזמן הבדיקות הטכניות על פי לוח הזמנים, חל איסור על 'פורמולה ימאהה' לעלות למסלול.

* הבדיקות הטכניות ימשיכו במידה ויש צורך גם במהלך תדריך הנהגים. אין צורך שנהג יהיה ליד הקארט במהלך הבדיקות.

* נהגי 'פורמולה ימאהה' חייבים בציוד נהיגה מלא כמוגדר בתקנון. נהגי 'טווין קאפ' חייבים סרבל מלא וכפפות מכל סוג שהוא.

* עלות השתתפות 'פורמולה ימאהה' - 400 ש"ח. עלות השתתפות 'טווין קאפ' - 350 ש"ח (כולל מקצה אימון חינם).

* ביטוח אישי חובה לשתי הקטגוריות. על הנהגים להביא צילום פוליסת הביטוח שלהם עם הסעיף הנוגע לקארטינג. נהג שעדיין לא ביטח עצמו, יכול לקבל פרטים בקישור הבא: http://www.mykart.net/phpbb/viewtopic.php?t=1854

לוז:

12:00 – אימונים חופשיים 'פורמולה ימאהה' + 'טווין קאפ' (ניתן יהיה להתחיל באימון קודם, בהתאם לפעילות במסלול)

13:00 – בדיקות טכניות 'פורמולה ימאהה'

13:30 – תדריך נהגים 'פורמולה ימאהה' + 'טווין קאפ'

14:00 – הגרלות 'פורמולה ימאהה' + טווין קאפ'

14:15 – חצי גמר א' 'טווין קאפ' I

14:30 – חצי גמר א' 'טווין קאפ' II

14:45 – חצי גמר א' 'פורמולה ימאהה'

15:00 – חצי גמר ב' 'טווין קאפ' I

15:15 – חצי גמר ב' 'טווין קאפ' II

15:30 – חצי גמר ב' 'פורמולה ימאהה'

15:45 – גמר ב' 'טווין קאפ'

16:00 – גמר א' 'טווין קאפ'

16:15 – גמר 'פורמולה ימאהה'

16:30 – בדיקות טכניות למנצחי 'פורמולה ימאהה'

16:45 – פודיום 'פורמולה ימאהה' + 'טווין קאפ'

בהצלחה למתחרים,

ירון אדרי

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

כנראה שאלה רטורית, אבל בכל זאת כדי לא להותיר צל של ספק:

הפורמולה ימאהה 2 פעימות ע"ב כלים פרטיים, נכון? אין אפשרות להשכרה?

:roll:

פורסם

בהצלחה לכולם - במירוץ הקודם השתתפו כ 11 נהגים והיה הרבה אקשן.

לדרור: אם אין לך קארט משלך, אתה יכול להתמודד בקטגוריית הדו מנועי ... בשתי פעימות העניינים קצת יותר מסובכים.

בשנה שעברה הייתה תקופה בה איגור גלר ואיציק מנשה השכירו כלים להתנסות בנהיגה על ימאהה 2 פעימות במחיר סביר יחסית, והאמת היא שזה מה שהכניס אותי לתחום.

לטווח הארוך יותר זול לרכוש קארט משלך, להתאמן באופן אינטנסיבי ולהתחרות בסופו של דבר.

אל תשכח שרכב מירוצים הוא כלי מאוד אישי - מיקום הדוושות, ההגה, תנוחת הכיסא ומידתו מותאמים באופן מיטבי לנהג (יש מידות מ XS עד XXXL!!!).

כיווני שילדה שעובדים טוב עבור נהג מסויים לא בהכרח מתאימים לאחר, יש נהגים שמעדיפים יחס העברה מסויים לעומת אחר... יש כאן המון אלמנטים של משחק שצריך ללמוד תוך כדי אימונים, אי אפשר ליפול לתוך קארט ולהיחשב תחרותי.

אני מאמין שהעוסקים בתחום שציינתי למעלה מסוגלים להציע חבילת התמודדות במירוצים שכוללת קארט מוכן למירוץ... השאלה היא אם אתה מעדיף רק לנהוג, או גם להבין את התחום הטכני ולטפל בקארט בעצמך, לפחות באופן מסויים (סטאפ, תיקונים מסויימים וכיו"ב).

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

תודה על המידע המועיל!

להיכנס לרכישת ואחזקת קארט משלי זה לגמרי לא הכיוון כרגע מאלף ושתיים סיבות ותירוצים.

לשכור קארט בשביל חווית התחרות (לא מוכרח לסיים על הפודיום בנסיון ראשון, במירוץ השני יהיה מספיק טוב עבורי :-) בהחלט כן.

אנסה לבדוק אפשרויות.

פורסם

אתה יכול לפרט טיפה יותר - איפה מתאמנים, מתי ניתן להתאמן, איך משפצים מנוע כזה כל מרוץ או שניים וכו'.

בעבר חשבתי להכנס לתחום אך זה היה מעבר לתקציב שלי בגיל 15-16, וכשמוסיפים לזה את הנפילה שהתחום הזה קיבלה כשלא היה מסלול תקני אחד, החלטתי לפרוש.

פורסם

זיו,

המסלול היחיד שפועל באופן מסודר נמצא בלטרון ליד מיני ישראל, שם אנו מתאמנים ומתחרים, על פי רוב בימי שישי. (והאמת אני עוד רגע בדרך לשם).

אימונים נערכים שבוע לפני כל מירוץ, ובנוסף אפשר להתאמן במועדים אחרים בתיאום מראש עם המסלול.

אם מדובר בקארט שלך - אתה פשוט מביא אותו למסלול ונוסע. יש אפשרות לאחסן את הקארט הפרטי שלך במסלול בעלות מסויימת כדי לחסוך בעלויות ההובלה.

אם מדובר בדו מנועי - צריך לתאם עם טימו הירבי, שמתפעל את הקארטים האלה.

יצא לנו גם להתאמן בנחשונים ובאשדוד. כיוון שהפעילות שם לא סדירה וקצת בעייתית, הוחלט להתמקד השנה בלטרון, שם יערכו מרבית המירוצים השנה.

אני ממליץ לך לבוא למירוץ ולהתרשם, לשוחח עם המתחרים ולהתרשם מהנעשה. אשמח לעזור לך להכנס לתחום :)

פורסם

אני לא זוכר מתי היה לי יום כל כך מפרך. אחרי שהגענו מוקדם וחשבנו שהכל כבר מוכן, התברר שמספרי הטרנספונדרים בפועל לא זהים למספרים שהיו רשומים בדפים. לכך יש להוסיף שהפעם לא הביא איגור גלר (שכחתי להזכיר לו) את הטרנספונדרים המתגברים ועל כן היינו צריכים להעביר טרנספונדרים בין הכלים. גם אם איגור היה מביא אותם, עדיין היינו צריכים להעביר כמה וזאת מהסיבה הפשוטה - מספר נהגי ה-2 פעימות ממשיך לגדול.

12 כלים דו פעימתיים היו בפיטס בשעה 12, 1 יותר מהמירוץ הקודם. אלא שמדובר ב-2 נהגים שהצטרפו - אלי סאיג וערן איגלר - כאשר יואב גולדבוים לא הגיע הפעם. בקטגורית 'טווין קאפ', התייצבו 10 נהגים בדיוק.

תדריך הנהגים החל באיחור של חצי שעה וכאן המקום לפנות לנהגי הדו מנועי. בכדי שתוכלו לנצל את מקצה האימון שלכם, אנו נאלצים כבר בפעם השלישית לדחות את תדריך הנהיגה. הפעם, רוב הכלים היו מוכנים כבר בשעה 12:00, אך אתם מגיעים רק בשעה 13:00 במקרה הטוב. פעם בחודש, תצאו מהעבודה / לימודים / קניות או מה שלא יהיה מוקדם יותר - חצי שעה זה הכל. לאימון במירוץ הבא אתם פשוט לא תוכלו לעלות.

2 פעימות החל עם אקשן מיידי כששוב, מדובר ב-12 נהגים. העקיפות על המסלול היו רבות והנהגים הראו יכולת נהיגה גבוהה מאוד. נקודה אחת ראויה לציון היא העקיפה של ולרי על רוי, שהוכיחה כי היותו רוקי רק עושה לו עוול. ולמרות זאת, הרי מדובר במירוץ ופניית ההירפין יצרה דרמה גדולה בחצי הגמר השני ובגמר. לבסוף, ניצח עומר מנור כשאחריו ציון סופר ודודי סטרוסלסקי (במירוץ הליגה השני בקריירה). סלבה סיים במקום הרביעי.

דרמות סיפקה גם קטגוריית 'טווין קאפ', שלא הניבה הקפה אחת ללא עקיפות. את המקצה הראשון ניצח תומר ונטורה במירוצו השלישי בקריירה - תוצאה יפה מאוד. ליאור ויסלברגר, שזינק בשני חצאי הגמר מהחלק האחורי בגריד, מצליח בכל המקצים להגיע אל החלק הקדמי ולבסוף מסיים שני לפני אור רום. אור הירבי מסיים במקום הראשון.

לסיכום ניתן לציין כי היה מירוץ מוצלח, למרות שיש עוד לא מעט דברים הטעונים שיפור. כפי שאני עושה בכל מירוץ, שינויים נדרשים יעשו כבר לקראת המירוץ הבא שיהיה ב-4 ליולי. בחודש יוני אמנם אין מירוץ, אבל מצפים לכם שני ארועים אחרים - מירוץ סוף העונה בטורניר 'ספארקו קארטינג צ'אלנג' 3' ו'ספארקו 500' שמתוכנן להיות בלטרון אך הפעם עם הדו מנועי. תאריכים מדוייקים יפורסמו בנפרד לכל ארוע.

'פורמולה ימאהה' - תוצאות מירוץ מס' 2:

1. עומר מנור

2. ציון סופר

3. דודי סטרוסלסקי

4. סלבה אניסימוב

5. ולרי ווסקובויניקוב

6. בן קלה

7. ערן איגלר

8. אדר לוי

9. אלי סאיג

10. ירין שטרן

11. רוי ניסני

12. אנדרי שור

'פורמולה ימאהה' - דירוג לאחר מירוץ מס' 2:

1 עומר מנור 45

2 סלבה אניסימוב 38

3 ציון סופר 31

4 דודי סטרוסלסקי 29

5 ולרי ווסקובויניקוב 18

6 אדר לוי 16

7 יואב גולדבוים 16

8 בן קלה 15

9 ירין שטרן 15

10 רוי ניסני 15

11 ערן איגלר 10

12 אנדריי שור 9

13 אלי סאיג 7

'טווין קאפ' - תוצאות מירוץ מס' 3:

1. אור הירבי

2. ליאור ויסלברגר

3. אור רום

4. דרור לסט

5. אור מיכאלי

6. דביר בלנגה

7. עזרא עשיר

8. גל גרינברג

9. תומר ונטורה

10. דור צימברג

'טווין קאפ' - דירוג לאחר מירוץ 3:

1 ליאור ויסלברגר 81

2 אור רום 71

3 אור הירבי 66

4 דרור לסט 64

5 דביר בלנגה 52

6 עזרא עשיר 42

7 יואב גולדבוים 36

8 אור מיכאלי 34

9 דור צימברג 27

10 תומר ונטורה 27

11 גל גרינברג 27

12 גלעד לסט 26

13 יעקב מרינגר 15

14 אסף לוי 14

15 עודד בארי 12

16 דורון רחמים 11

ניפגש בארועים הבאים,

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

היה מירוץ חזק ומהנה ביותר - לי לפחות בתור נהג.

מקווה שהקהל שהיה נהנה גם!

חוץ מזה, חוץ מהקטע עם הטרנספונדרים שדי תקע אותנו, הכל תקתק לא רע בכלל. מקווה שימשיך ככה.

• תוכן חדש...