Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

יש לי שני סאבים של קיקר CVR12 שכל סליל הוא 4 אוהם ומגבר של פייל 3000D שהיה בזמנו גם תמיר מהפורום.

המגבר מספק ב1אוהם 1200 watt r.m.s ואם אני מחבר את שני הסאבים שכל אחד בהתנגדות 2 אוהם למגבר אז הוא ירד ל1.3 אוהם, השאלה היא אם הוא לא יטגן אותם כי הבנתי שהגיין לא בדיוק קובע את ההספק שיגיע לרמקול אלא הפרש של המתח או משהו.

תודה, מיקי.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

אהלן ,

דבר ראשון כאשר תחבר את שני הסאבים שכל אחד 2 אוהם יתן לך 1 אוהם ולא 1.3 אוהם כמו שרשמת אבל זה לא קריטי כי לאחר שהרמקול קצת מתחמם ההתנגדות שלו עולה .

אין שום בעיה לחבר אותם ב1 אוהם על המגבר בתנאי שהוא יציב ב1 אוהם

הוא לא יטגן אותם ולא כלום

כיוון גיין נכון שהוא תיאום מתח כניסה למגבר מהרדיו

והכל יהייה בסדר

בהצלחה .

פורסם
אהלן חברה,

יש לי שני סאבים של קיקר CVR12 שכל סליל הוא 4 אוהם ומגבר של פייל 3000D

רוני נראה לי שפספת פה משהו!:?

ההתנגדות הסופית של הסאבים תהיה 2 אוהם

השאלה היא האם המגבר יורד ל 2 אוהם

פורסם

asif אתה פיספסת ההתנדגות הסופית של כל סאב היא 2 אום ויש לו שני סאבים שזה אומר 2 אום +2 אום =1 אום סופי

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

א. המושג הוא עכבה ולא התנגדות. חשוב מאוד. התנגדות היא ב DC , עכבה ב AC.

ב.לסאב וופרים לרוב יש ירידה בעכבה בעבודה בווליום . לכן יש סיכוי שאם זה מגבר של פייל שהוא עדיין משהו סיני ולא מדהים, שאם אתה מחבר את שניהם במקביל ומקבל 1 אוהם , אתה יכול לרדת מתחת לזה. הטיגון הוא לא הבעיה אלא בעיות של ניתוקים, שליחת DC , עיוותים מטורפים, דיליי וכו...

תחבר הכל או ב 4 או ב 2 אוהם (זה בכל סאב כמה סלילים?) ותעבוד ככה.

אני מבטיח לך ששני סאבים ב 4 אוהם שמקבלים בטח איזה 300-400 וואט ידחפו מספיק אוויר שתרגיש אותם.

אצלי הסאב אולי יותר נציל ואיכותי אבל הוא מקבל סה"כ במקסימום מקסימום שהמגבר עובד על FULL 200 RMS וזה מפרק לי את הרכב לחתיכות.

ככה שאין סיבה להשתגע. :)

פורסם

סחתיין עליך :)

התנגדות זה ההפך של מוליכות :)

עכבה זה הכללה של חוק אוכם למעגל חלופין :)

אבל למה אתה חושב שהעכבה יורדת שהרמקול עובד ....

נראה לי ההפך

רמקול עובד = תיל מתחמם .

לפי הנוסחא f18366be4cda3995847335a658dbfed0.png (הנוסחא עובדת כאשר הרפרנס הוא 20 מעלות)

(מה שאומר שיגאל יודע על מה הוא מדבר )

ככל שהטמפ גבוהה יותר ההעכבה גדולה יותר . ככה שתכלס את ההתנגדות הכי נמוכה תקבל שאתה מדליק את המערכת ולא בזמן פעולה .

אם אתה חושב שאני טועה אז בבקשה .... תקן אותי

פורסם

אני יודע מה אני מדבר.

אימפדנס=עכבה.

רזיסטנס=התנגדות.

עכבה היא בAC . רמקול עובד ב AC .

נכון מה שאתה אומר לגבי החום. אבל זה זניח , במיוחד בסאב וופרים טובים שיש להם מערכת וונטילציה.

מה שכן עקב עבודת הסליל ושינויי הזרם יש המון פעמים נפילה. כמו כן זה תלוי תדר.

טוויטרים למשל סובלים מעליה בעכבה .

וופרים להפך.

תראה על רמקולים לרוב כמה שהם מרובי אלמנטים ובעלי אלמנטים כמה שיותר גדולים שכתוב עליהם (למשל לבית) נומינל של 8 אוהם , אבל יכולים לרדת גם עד 4 ו3 ומטה.

אגב זו הכללה לא נכונה גם שלי, יש מספיק אלמנטים מאוד מאוד יציבים.

אבל למה לדבר שיש דוגמא:

http://www.madisound.com/catalog/PDF/peerless/830876.pdf

XXLS של פירלס.

תוכל לראות שבערך בנק' התחלת השמע שם הוא עומד על 32 אוהם ויורד יורד יורד עד לבערך 2.5-3 אוהם בתדרי ה100 וקצת.

כאשר עולים בתדר הוופר באמת מתחיל לעבוד כמו מיד וכדי להזיז כזו בהמה הסליל מאוד מתחמם ואז עולה העכבה חזרה.:)

אבל אתה צריך להתייחס פר רכיב.:)

עוד דוגמא (הגרף לא ב 100% ברור אבל אותו הדבר בתכלס כשמסתכלים ) http://www.madisound.com/catalog/PDF/hivi/sp10.pdf

פורסם

מתחת ל50?

תהיה מופתע כמה מעט מידע יש שם...

העיקר הוא דווקא מעל.

אם אתה חותך סאב ב 50 אתה צריך וופר מקדימה מטורף. אתה גם הורג אותו באמצע האוקטבה.

אם אתה חות ב80 לפחות ניצלת אותו ל 3 אוקטבות ראשונות.

פורסם

לא חייב את כל האוקטבה אפשר לחתוך במרווח זך

בקוורטה ובקוינטה בסלוף נמוך הן יוצרות אוקטבה מלאה

אני חותך את הסאב ב50 סלוף 12 ואת הסט קדימה ב40 סלוף 12 .

ככה נשמע הכי טוב .

אני לא בטוח שברכב סאב צריך לנגן את כל האוקטבה לשלי יש בעיה עם הגבוהים והמידבאסים עושים את זה נפלא

מה גם שהפאנצ ממש קדימה ככה (אומנם חלש יותר )

פורסם

בגלל זה אני מחפש סאב יותר טונאלי משלי ....

בנתיים אני נשען על המידבאסים :)

באמא של דלת אקוסטית

הקטע שאני עובד גם פאסיבית ורק בחיתוך כזה הסט מאוזן .

ב60 או 70 אפשר להפגיז את המידבאסים אבל הטויטר והמיד מעצבנים

• תוכן חדש...