Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוק מפגר בלי הרבה מחשבה

כל ה3 חודשים האלה אני יכול לספור על יד אחת את כמות הנסיעות שעשיתי עם מלווה

וגם הנסיעות האלה לא למדתי כלום כי חוץ מלנסוע ישר אתה מפחד לעשות טעות ( אבא עצבני )

לדעתי רעיון הכי טוב לקצר את תקופת הליווי לחודש מקסימום ופשוט איכשהו לפקח על זה ולעשות מינימום שעות של נסיעות בחודש הזה

אבל זה לא יקרה אז מסכנים החברה שמוצאים רשיון כי חצי שנה זה נצח.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טימטום...

בתקופת הליווי שלי עשיתי אולי 20 נסיעות ב3 חודשים..

עדיף לעשות משהו אחר.

ליווי חודש - להכיר את הרכב/דרכים/כבשים +-

עוד חודשיים עם מלווה מהלילה סביבות 22:00

וזהו.

הליווי לא תורם כלום כאשר כמעט ולא עושים נסיעות.

פורסם

די להתבכיין.המלווה הוא חשוב מהסיבה הפשוטה שנהג שהרגע עבר טסט פשוט לא מוכן לנהוג לבד על הכביש, ומלווה של חודש זה פשוט בדיחה (אם עשיתם 20 נסיעות ב-3 חודשים, כמה תעשו בחודש? 6 מקסימום? יותר סביר שתעשו נסיעה-שתיים או בכלל לא תסעו). המלווה צריך לשבת לידכם, לא כדי ללמד אתכם איך לנהוג, אלא כדי לתת לכם מעט מהנסיון שלו על הכביש. בגלל זה העובדה שהמלווה "גורם לך לנסוע כמו סתבא בת 69" ממש לא רלוונטית. נהג חדש שזה עתה קיבל רשיון צריך לנסוע מאוד בזהירות, כי פשוט אין לו את הנסיון שמאפשר לצפות הפרעות ומפגעים, ואת היכולת להגיב אליהם במהירות מספקת.

זה שאתה מפחד לעשות טעות, זה דבר טוב! אם אתה לא מפחד לעשות טעויות עכשיו, מצבך רע, ואני לא מאחל לאף אחד לנסוע לידך. טעויות כולנו עושים, אבל הפחד מהן מצמצם אותן למינימום (כמובן שלא חייבם לשקשק מהפחד של לעשות טעות, אבל להיות מודע לעובדה שזה אפשרי).

מי שבכוונה נסע מעט בזמן המלווה, אין לי מה להגיד לו. זו טפשות לשמה. אין שום סיבה לנסוע מעט בזמן הזה, גם אם לא נעים שאבאל'ה מסתכל איך אתם נוהגים.

הדבר היחיד שבאמת בעייתי הוא שיש אנשים שאין להם מלווה כלל, ולא נוהגים שלושה חודשים מחוסר ברירה. במצב כזה, כמו שכבר כתבתי, החוק החדש יכול רק לעזור.

אגב, אני מודע לעובדה שיש הורים שמלמדים הרגלי נהיגה לא נכונים. לצערנו אין מה לעשות בנוגע לזה, וביטול של חוק המלווה יצור מצב גרוע בהרבה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

זה בכלל לא שטות!

תקופת המלווה זה פרק זמן החשוב ביותר, מה שאתה לומד מהמורה נהיגה , לא תמיד מספיק ממה שאתה לומד מאבא \ מלווה אחר.

אני יש לי רישיון 3 שנים , ואני יכול להגיד שהמלווה השפיע נורא לטובה, גם כשנהגתי כמו סבתא אבל עדיין שאתה נוסע עם המלווה אתה רוכש ביטחון ומסתגל לכביש בצורה טובה יותר.

ובכלל, שהעריכו לחצי שנה זה טוב . (אולם זה באסה רצינית ) , אבל המלווה תקף מ השעה 21:00 אחרי השלושה חודשים הראשונים ככה שזה לא נורא.

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

לדעתי, צריך להשאיר את המלווה על 3 חודשים, אבל שיגדירו מספר שעות מסויים בו חייב הנהג לנהוג עם המלווה (הבעיה היא כמובן הביצוע, אבל הכל אפשרי אם רק רוצים).

וכמובן, יחייבו קורס נהיגה מתקדמת (ויוזילו עלויות בנוסף).

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

תקופת ליווי של שלושה חודשים מספיקה בהחלט.

לכל אלה שאומרים שמלווה זה מיותר, לדעתי זה לא נכון בכלל. אבי הוא המלווה שלי והוא לימד אותי המון! אפשר להגיד שלמדתי לינהוג מההתחלה.

המלווה מנסה להעביר אלייך את הידע ואת הניסיון שהוא רכש עם השנים. כמובן שאתה לא תהפוך להיות לנהג מומחה, אבל זה בהחלט יעזור לך בעתיד.

ולא תמיד מכריחים אותך ליסוע כמו סבתא.

פורסם

חוק מטומטם לדעתי.

אבל אממ שאלה קטנה..

כבר יש לי רשיון, ותקופת המלווה שלי נגמרת עוד קצת פחות מחודשיים.

נגיד, רק נגיד שהחוק יכנס לתוקף לפני שיגמר לי, האם אהיה מחוייב גם? או שרק מי שהוציא רשיון אחרי שהחוק נכנס לתוקף?

פורסם

בתור נהג שסיים את המלווה שבוע שעבר ביום חמישי, אני יכול להגיד שמלווה זה הדבר הכי חשוב!

שיעורי נהיגה מלמדים רק איך לנהוג בכביש לפי חוקים.

נהג שנהג רק על רכב של מורה נהיגה ואז עולה על רכב טרנטה כי לא לכולם יש רכב חדש,

חייב שמישהו שמכיר את האוטו ישב לידו ויסביר לו,

אני יתן לדוגמא אותי. יש לנו רכב די ישן, פיזו 205 1.4 93. רכב טרנטה לכל הדעות!

פעם ראשונה שבאתי לנסוע על האוטו שיחררתי קצת קלאצ וברקס כמו בשיעורי נהיגה [סקודה אוקטביה 1.9 דיזל]

והאוטו נכבה. אבא הסביר לתת גז ואז לאט לאט לשחרר קלאצ, בעליות יותר גז וגם יותר קלאצ'.

נהג חדש לא יכול להיתמצא ישר ברכב, להרגיש את התגובות של האוטו להכיר את הברקס, הוא חייב תקופת ליווי

וחוץ מזה.. מקבלים ביטחון חיובי עם המלווה!

אני ביום סיום המלווה שלי נהגתי מחדרה עד לראש העין לבד ואפעם לא נהגתי לשם עם המלווה.. נסיעה של שעה בערך.

אם לא היתי בתקופת מלווה לא היה לי האומץ לנסות את זה בכלל

לקיצור..נהג שלא נהג לפחות 20 נסיעות אפילו של 15 שעה עם הורה או מלווה כלשהו

עדיף שלא יעלה לכביש כ''כ מהר, שיעשה שיעורי ריענון לפני מחשבה לעלות לכביש!

עומר.

נהג חדש שסיים את המלווה ב9.4 השנה..

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

שלום לכולם

אני חחושב שהחוק הזה אינו נכון

כל מה שיקרה זה שיותר ויותר בני נוער פשוט "יגנבו" ויתחילו לסוע לפני תום תקופת המלווה

אני גם חושב, שכדי ליסוע עם המלווה(ברך כלל אבא או אח גדול(מעל לגיל 24 לפי הנדרש)) אתה צריך שיהיה לו זמן

וכל מה שיקרה זה שבחצי שנה החברה הצעירים יחלידו כי יצא להם לנהוג לא לעיתים קרובות.

אני כן חושב שתק' מלווה חשובה אך לא לכל כך הרבה זמן, חודשיים-שלושה זה מספיק

דבר שיותר חשוב לטפל בו לפני,זה מתן הרשיונות לאופנוע לילד בן 16- כולנו יודעים מה עבר לנו בראש בגיל 16 - בעיקר פוזה כנראה

נק' למחשבה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

ואם גם היה להם שכל - הם היו מחייבים קורס נהיגה מתקדמת כתנאי לנסיעה ללא מלווה...

עידן

אם היה להם שכל - הם היו מחייבים קורס נהיגה מתקדמת בלי קשר למלווה, כתנאי להוצאת רישיון.

או במקום הקורס "רענון נהיגה" שעושים אחרי 3 שנים עם רישיון - לעבור קורס נהיגה מתקדמת.

מי מאלו שלמד נהיגה בשנים האחרונות תרגל אי פעם בלימת חירום - תגידו לי ?

מי מאלו שלמד נהיגה בשנים האחרונות למד שמראה פנורמית זה טוב ?

מי מאלו שלמד נהיגה בשנים האחרונות יודע מה עושים אם צריכים לרדת לשוליים תוך כדי נסיעה ?

(שאלות רטוריות, לא צריך לתת הסברים פיזיקליים, רק נקודה למחשבה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לדעתי היוזמה מבורכת, ככל שזמן המלווה גדל רמת הנהיגה והניסיון ייגדל.

הביטחון שאתה מקבל בעת הוצאת הרישיון לא תואם את הסיכון בכבישים שפשוט לא מודעים אליו בגיל 18.

לפי דעתי צריך לתת רישיון כבר בגיל 15 עם מלווה 3 שנים , האחריות היא על המלווה ועל הנהג החדש יהיה פיקוח צמוד.

לאחר 3 שנות ניסיון הנהג מודע הרבה יותר {למרות שזה גם לא מספיק} לסכנות ולמגבלות שיש לנהג.

לכל רכב סטנדרתי על הכביש יש המון כוח , ובגיל צעיר מדי וללא ניסיון קשה מאוד להעריך את הרכב ולהיות מודע לכוח העצום שלו.

יש יותר מדי משתנים, כאלה שלא תלויים בנהג עצמו שצריכים להיות מוכנים אליו { בורות בכבישים , גשם , נהגים אחרים }

:shock:
פורסם

לדעתי?

מי שאין לו רישיון עדיין מסכן

למרות שזה בחיים לא יגיע לחוק

ואם כן אז הם ממש מפגרים כי זה טיפשי רצח

שלושה חודשים זה די והותר... לדעתי אבל צריך לחייב לעשות קורס נהיגה מתקדמת בתום תקופת המלווה..

אבל זה הם לא יעשו.. הם רק יעלו את תקופת המלווה לשנתיים.

פורסם
מה כבר אפשר ללמוד שנוהגים עם מלווה ליד שגורם לך לנסוע כמו סתבא בת 69

אבא שלי לימד אותי איך יוצאים מהחלקה, בין השאר. ואיך לנהוג כמו בן אדם.

נהגתי על בסיס יומיומי עם מלווה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

לדעתי היוזמה מבורכת, ככל שזמן המלווה גדל רמת הנהיגה והניסיון ייגדל-אז זהו שאתה לא חושב על זה עד הסוף, להיפך , כמה כבר יוצא לך לנהוג בתק ' המלווה - תכלס לא יותר מידי- אז תמרח את זה על שישה חודשים אכשיו ופשוט רמת החלודה תעלה פי 700, חודשיים זה מספיק ואין נסיון טוב כביצוע.

הביטחון שאתה מקבל בעת הוצאת הרישיון לא תואם את הסיכון בכבישים שפשוט לא מודעים אליו בגיל 18-ובטח חצי שנה עם אבא במקום חודשיים תהפוך ילד בן 18 ליותר מחושב- אני ממש לא חושב כך, הפיתרון כאן יהיה לתרגל אותו במגרשים על מצבי חירום ולא חנייה ברוורס בזינוק בעלייה..

לפי דעתי צריך לתת רישיון כבר בגיל 15 עם מלווה 3 שנים , האחריות היא על המלווה ועל הנהג החדש יהיה פיקוח צמוד-תגיד לי אתה נורמלי, לפני שנייה הסכמנו שילד בן 18 מסוכן אז ילד בן 15 לא מסוכן???

לאחר 3 שנות ניסיון הנהג מודע הרבה יותר {למרות שזה גם לא מספיק} לסכנות ולמגבלות שיש לנהג-מי שלא מודע אחרי חודש כנראה לעולם לא יהיה מודע- לא צריך לנהוג בשביל להכיר את הסכנות בכביש בשביל יש לך כל יום מישו אחר שנמרח על משהו.

לכל רכב סטנדרתי על הכביש יש המון כוח , ובגיל צעיר מדי וללא ניסיון קשה מאוד להעריך את הרכב ולהיות מודע לכוח העצום שלו-לא זאת הבעיה, הבעיה לשלוט בפוזה, דבר שפשוט עובר עם הזמן.

יש יותר מדי משתנים, כאלה שלא תלויים בנהג עצמו שצריכים להיות מוכנים אליו { בורות בכבישים , גשם , נהגים אחרים }-כנראה שזה משהו שימשיך להיות משתנה בעייתי גם לנהג עם וותק של 200 שנה, תמיד יפתיע מחדש.[/quote]

בכל מקרה מה שאני אומר, זה שתק' המלווה תישאר כמו שהיא- פשוט במקום שהטסט ושיעורי הנהיגה יהיו כמו בתנאי מעבדה, ללא שום קשר לחיים האמתיים, שיתחילו לתרגל שם קצת את החיים האמתיים על הכביש - ככה אולי בן אדם יהיה מוכן למה שקורה ואז בפעם הראשונה שיחתכו אותו הוא לא יהיה בשוק ופשוט ישבור את ההגה כי פשוט לא היה לו פיתרון אלא אינסטינקט

שוב נק' למחשבה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...