Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הגורם שמשפיע יותר זה סוג הבן אדם שיושב מאחורי ההגה.

לי יש רישיון כבערך שנה ו2-3 חודש, פעם אחרונה שנסעתי על ידני הייתה בטסט (דיזל), ואולי מאז בפעמים יחידות יצא לי על ידני.

מאז רק אוטומט, ונסעתי על אוטומט כבר יותר מ30K.

ליפני חודשיים הייתי אמור לעשות סידור עם הרכב של דודה שלי, פגו 106 ידנית.

בהתחלה קצת לוקח זמן להרגיל תעצמך להילוכים, אבל לא נכבה לי המנוע, ולא היה לי בעיה בזינוק בעליה, ולא, לא שכחתי להעביר הילוכים.

פורסם

אני חושב שזה גם תלוי ברכב עצמו , יש רכבים שכול הסנכרון של הקלאטש הוא בעייתי לעומת אחרים .

גילוי נאות , הפחד שגרם לי הקלאטש במבחן , גרם לכך שלא יכולתי להבחן בכלל ולכן הלכתי על רשיון לאוטומאט (פשוט הייתי קופא מפחד כשהבוחן היה נכנס למכונית) . כך שלחלק זה לפעמים כן בעיה

ואני לא חושב גם שחוץ מכבישים בין עירוניים פתוחים יש זמן ו/או מקום להנות ממש מגיר ידני . כי רוב הכבישים די פקוקים , ולעבור בכביש פקוק עם ידני זה לא בדיוק נחמד

בברכה יהודה

פורסם

יהודה, באיזה רכב "הסנכרון של הקלץ'" בעיתי לעומת אחרים ?

הכל עיניין של הרגל, לך יש בעייה בנושא הזה, לאחרים לא, ברגע שאתה רגיל לגיר ידני, וצברת בנהיגה על ידני מספר שנים/עשרות אלפי קילומטרים, אתה יכול לנהוג על כל רכב, עם כל קלאץ,' גם או הוא לא הכי הדרגתי ונוח, אתה בכלל לא שם לב לזה, וזה לא מפריע לך בשום צורה, גם לא בפקקים.

שים לב, שהרבה נהגי מוניות קונים עדיין מרצדסים עם גיר ידני.

פורסם

ההגזמות פה הולכות ומתגברות.

אני נהגתי על ידני לאחר שנתיים עם אוטומט וזה עבר די חלק. אז ברור שהיו החלקות קלאץ וכיבוי מנוע (מאוד מאוד מעצבנים), אבל אני לקחתי את הרכב למגרש חנייה רייק, התאמנתי עשר דקות ויצאתי לדרך- זה הכל !

פורסם

נשאלה השאלה - לאחר כמה זמן השליטה תיהיה 100% ?

אני בטוח, שאחרי 10 דקות תירגול השליטה שלך לא הייתה 100%, עדיין היו פיספוסים פה ושם, ואם היית מגיע למקום עם תנועה כבדה, היית מפספס וטועה עוד יותר.

זה שהצלחת לצאת לדרך בלי שהרכב יכבה, לא אומר שהשליטה שלך היא 100%.

שליטה מלא בגיר ידני - זה החלפות הילוכים בכל מהירות ובכל סל"ד, ללא שום מכה או זעזוע של הרכב, זה נהיגה "אוטומטית" ברמת אינסטינקטים, כשאתה תמיד נמצא בהילוך המתאים, המנוע לא נכבה אף פעם ובשום תנאי, אתה יוצא מהמקום ללא החלקה מיותרת של הקלאץ', אתה יודע לזנק בעליה ללא שימוש בבלם יד, והרכב לא מיתדרדר ולא סנטימטר, אתה נוהג חלק וחסכוני.

את כל זה למדת ב 10 דקות במגרש ?

פורסם

בלי לנסות להתחכם - שליטה 100 אחוז ברכב היא הרי שליטה שאתה מכיר את רכבך עד לחלקים הקטנים, לא? אם כן, אז יש אנשים שגם אחרי עשר שנים לא שולטים 100 אחוז ברכבם.

כאשר אני עניתי על עניין השליטה, אני התכוונתי לכך שאתה יכול להגיע למצב של נסיעה חלקה ברכב, ללא מצב של איבוד שליטה.

אז כן, אני חושב שהגעתי לכזו שליטה ואני ממש לא סופרמן.

פורסם

חלקכם ממש מגזימים. אני למדתי על ידני, וחוץ מנהיגה של 5 דקות בסופה, לא נהגתי על ידני כמעט שנה וחצי. כשהתחלתי להוג על ידני- לא נכבה לי המנוע, ולא היו קפיצות. בהתחלת נסיעה הראשונה שעשיתי לא נתתי מספיק גז, והרכב קצת רעד. אחרי זה, הכל הלך די חלק (לשליטה של 100%, אגב, לוקח חודשים להגיע, לא ימים. תוך מספר ימים אתה שולט ברמה של 80%-90%, אני חושב שמיד כשהתחלתי לנהוג חזרתי לרמה של 75%).

גם כשנהגתי בסופה (רכב מאוד קשה לתפעול, יחסית, קלאץ' ארוך כאורך הגלות ומוט הילוכים ארוך אפילו יותר, ובנוסף האקזמפלר שעליו נהגתי היה שחוט), לא היו לי יותר מדי בעיות (לא נכבה לי המנוע, אבל בסופה זה לא חוכמה- הבעלים סיפר שהוא הצליח להתחיל פעם נסיעה ברביעי!).

"ai motoare capul doare"

פורסם

***עדכון***

אז ככה, בסוף הצליחו לסדר רכב אוטומטי, אז נהגתי כמובן פרפקט 100%.

בהתחלה קצת התאכזבתי כי קיוויתי לראות עד כמה אני זוכר איך נוהגים בידני, אבל את מה שידעתי, הראתי, במה שאני יודע.

בכל זאת אני מקווה לחזור לידני בקרוב.8-)

Xbox12341

פורסם

זה באמת יותר תלוי במי שאתה

אני במקצועי נהג משאית וגם פרייבטים

ידניים עם 8 הילוכים וחוזר לאוטומט וחוזר לפרייבט וכ"ו

כל רכב והאופי שלו - פשוט צריך להרגיש אותו

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

*** עדכון מעניין ***

אז היום נהגתי על ידני אחרי שנתיים, ולא לקח לי שבוע להתרגל, לא יומיים ולא שעתיים. תוך 10 שניות נהגתי רגיל כאילו אתמול נהגתי על ידני. בהתחלה לא האמנתי אבל זה היה ממש פשוט. כנראה שהרגש ברגל עדיין טרי.:-)

Xbox12341

פורסם

נספחתם קצת ?

מפברואר~ 2003 לא נגעתי בידני , ובחיים לא נהגתי על ידני בנזין . לפני חודשיים נהגתי על אסטרה ידנית בנזין , נסיעה של 15 דקות שבה נזכרתי בכל . הדבר היחיד שהראה את חוסר הנסיון שלי עם בנזין זו העובדה שקצת הגזמתי עם הגז בזינוק בעליה .

מאידך , רכבתי על ידני .

• תוכן חדש...