Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר.

לא שזה יעזור לך אבל הקליאו יותר גדולה מאחור ממגאן קופה. 5 אנשים בקליאו זה צפוף אבל 4 יסתדרו מעולה.

Veni Vidi Vici

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה כותב מנסיון? כי אני כן! ויעיד על כך גם חברי- בעלים של ctr 2003, הסיוויק לא בורחת לקליאו לשום מקום!

אני ממליץ שתתחלפו ואז תחזור עם רשמים...

אולי הוא לא יודע לנצל את הכלי שלו....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אתם מוזמנים להפסיק את הויכוח העקר בנוגע למי יותר מהירה, סיויק או קליאו. מעבר לעובדה שזה לא באמת חשוב, אפשר בקלות להגיד שהן דומות למדי בכוחן. בסופו של דבר מדובר כאן ב-172 כ"ס על 1035 קילו, לעומת 200 כ"ס על 1200 קילו, שזה לפי המחשבון שלי יחס כמעט זהה של כ"ס לטון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן זה לא כזה קריטי בשבילי.. 2 מכוניות קדימה\אחורה.

העיקר שרכב ירגיש קצת יותר מ"זריז"...

קליאו MK2 , אין כרגע למכירה בYAD2.

האם הם נשכרות הרבה מעל המחירון ? כמה בערך +- ?

במה הוא יותר מאובזר מהMK1 ?

פורסם

תמיר, לדעתי - תמשיך עם האיביזה (או שתעבור לליאון 20VT).

הקליאו לא תספק אותך מבחינת כוח ואני די בספק אם הסיוויק תספק אותך.

תשקול את הנושא...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה עם A3 טורבו , שנת 2001 (ידנית כמובן) ועם 180 כ"ס , המחירון שלה הוא בסיבות ה 70,000 ש"ח . לפי דעתי , ואני לא מנסה להעליב חלילה , אבל אוודי זו קפיצת כמה מדרגות מסיאט.

אני נוהג על "חיה כזאת" כבר כמה חודשים ואני נהנה מכל רגע. אמנם קצת קשה למצוא רכב כזה ובכלל קשה עוד יותר למצוא אחת נקיה. אבל שווה את המאמץ.

יש לי שני חברים (לא רק שניים), אחד עם FR והשני עם CUPRA , שתיהן שנת 2007 , והאוודי לוקחת אותם מבחינת נוחות נסיעה , גימור, כוח , ותאמין לי , שהאוודי היא יותר זולה לאחזקה משתי הנ"ל.

אני לא מוכר את שלי ואין לי מניות באוודי (עדיין) , אבל אם הייתי צריך להחליט בין שני המותגים הללו , הייתי הולך על אוודי

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

פורסם
יש לי שני חברים (לא רק שניים), אחד עם FR והשני עם CUPRA , שתיהן שנת 2007 , והאוודי לוקחת אותם מבחינת נוחות נסיעה , גימור, כוח , ותאמין לי , שהאוודי היא יותר זולה לאחזקה משתי הנ"ל.

אל תהיה ילד,

אני לא מתווכח חלילה לגבי איכות הנסיעה והגימור.

אבל לגבי הכח אני די חולק עליך- זה אותו מנוע ולדעתי (אין לי כח לחפש) לסיאט יש יתרון בסעיף המשקל כך שהביצועים אמורים להיות אותו דבר או טובים יותר.

בקשר לאחזקה- לא רואה סיבה מדוע להחזיק FR 2005 יעלה יותר מאשר להחזיק A3 2001 ועם לחסרים שלך זה עולה יותר אז שיחליפ מוסך ו/או חברת ביטוח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הרכב שלך מודל 2006-7, לא?

אם הוא 07, אני מניח שהוא יקבל בשוק באיזור ה100 אלף (זה כמה שאחד מהבסיס שלי שילם על שלו) ? אם 06 אז עוד כמה אלפים פחות?

נניח שתקנה אוטו אחר, תעשה לו יישור קו? יעלה לך עוד כמה אלפים? נגיד בסוף, אחרי כל התהליך, בדיקות של רכבים, העברות בעלות וכו' וכו'..

תגיע ל20 אלף הבדל..

בשביל 20 אלף שקל שווה לך לרדת לאוטו זקן בכמה שנים מהאוטו שלך, שעבר כבר אי אלו עשרות-אלפים-קילומטרים אצל בעלים שסביר להניח שאתה לא מכיר ולא יודע איך תחזקו את הרכב,

לחלק מהרכבים פה, סביר להניח שגם עלות הביטוח תהיה יותר גבוהה מזו של האיביזה,

בנוסף - דבר ידוע הוא שרכב ספורטיבי יד שניה הוא בד"כ מתכון לצרות למיניהן..

ואם כל זה לא מספיק, אז אתה ככל הנראה תצטרך להתפשר; או על רכב יותר חלש (306?) או יותר זלזלן דלק (GT?)

או על כזה ככל הנראה יהיה לך מאוד מאוד קשה למצוא אחד במצב נורמלי שיכנס בתקציב (קליאו ספורט/CTR?).

זה באמת שווה לך?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
התנהגות טובה יותר אפילו מרנו קליאו עם מתלי "קאפ אדישן", מרגישה ונראית ספורטיבית בכל היבט

שכח ממה שראית בטופ-גיר.

הפעם זה לא רלוונטי לארץ.

ה-CTR מתנהגת פחות טוב מקליאו רגילה לא צריך קאפ-אדישן.

והיא ממש לא מאוזנת בהיבט של התנהגות-יחידת כוח.

יחידת כוח יהלום יש לה, עם גיר ומנוע ברמה שאין כאלו דברים בהוט-האצ'.

אבל ההתנהגות בפירוש מאוד מאכזבת, קשיחה מידי ומתסכלת, היא אולי טובה במסלול כי לשם היא כויילה, כמו שמראים במבחני הדרכים של מגזינים בריטים שונים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אל תהיה ילד,

אני לא מתווכח חלילה לגבי איכות הנסיעה והגימור.

אבל לגבי הכח אני די חולק עליך- זה אותו מנוע ולדעתי (אין לי כח לחפש) לסיאט יש יתרון בסעיף המשקל כך שהביצועים אמורים להיות אותו דבר או טובים יותר.

בקשר לאחזקה- לא רואה סיבה מדוע להחזיק FR 2005 יעלה יותר מאשר להחזיק A3 2001 ועם לחסרים שלך זה עולה יותר אז שיחליפ מוסך ו/או חברת ביטוח.

עידן

1) אני לא ילד .

2) מבחינת כוח , אתה צודק , הקופרה יותר חזקה, לכאורה זה אותו מנוע וטורבו וגיר כמו שיש באוודי, והFR יותר זריזה כי גם , זה אותו מנוע וטורבו של ה A4 טורבו (לא A3 ) היתרון של האיבזות הוא המשקל ,נכון האיביזות הן יותר "קלות" מבחינת משקל ,אבל עדיין זה לא אומר שאוודי בהכרח היא יותר איטית

אבל אם מסתכלים בכללי , לפי דעתי האוודי עדיפה. ד"א אני והחברים מטפלים באותו מוסך ותמיד הם משלמים יותר.

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

פורסם

לגבי ה-CTR, כראייה באחת ההודעות הקודמות של ZIV- היא לא ממש מהירה יותר מקליאו. יותר גדולים ממני העידו ויעידו גם.

מה שכן, בקליאו לא תוכל לעלות להספקים בכזאת קלות שאתה עולה במנוע מוגדש. בעצם, גם -CTR לא.

ולבסוף, כל CTR במצב טוב שנמצאת כיום בשוק תעלה יותר מהרכב הנוכחי שלך.

אז כנראה שהיא בכלל ירדה מהפרק.

1) אני לא ילד .

2) מבחינת כוח , אתה צודק , הקופרה יותר חזקה, לכאורה זה אותו מנוע וטורבו וגיר כמו שיש באוודי, והFR יותר זריזה כי גם , זה אותו מנוע וטורבו של ה A4 טורבו (לא A3 ) היתרון של האיבזות הוא המשקל ,נכון האיביזות הן יותר "קלות" מבחינת משקל ,אבל עדיין זה לא אומר שאוודי בהכרח היא יותר איטית

אבל אם מסתכלים בכללי , לפי דעתי האוודי עדיפה. ד"א אני והחברים מטפלים באותו מוסך ותמיד הם משלמים יותר.

כמה תיקונים.

מה זה טורבו של A4 ולא של A3?

גם ב-A4, גם ב-A3, גם בדגמי הסיאט המוגדשות וגם בגולף GTI MK4 ישנם שני סוגים של טורבו בהתאם לדגם-

K03 שבדרך-כלל מופיע במנועי ה-150 כ"ס, ו-K03s שמופיע בדר"כ במנועים שמפיקים 180 כ"ס.

ישנו גם טורבו מסוג K04 שנמצע באודי TT קוואטרו 225, אך לא בדגמים שדובר עליהם כאן.

(אם אני לא טועה, ה-K04 מופיע גם בכמה גרסאות בודדות של גולף GTI MK4 180 שהגיעו לארץ במהלך שנת 2004).

לגביי עלות החלפים והתיקונים.

הרבה מאוד מחלקי המנוע והפנים ברכבים דומים. לפחות בשנים 2000-2002.

אם תפתח את מכסה המנוע בסיאט לדוגמא, תראה שעל כמעט כל החלקים מוטבעים סמלי VW ו-AUDI ולא סימלי SEAT.

הדשבורד בסיאט לאון 2002 הוא בדיוק אותו דשבורד כמו ב-A3, בדיוק אותו אחד. זאת סתם דוגמא לכך שאין שום נחיתות באיכויות.

ו... דווקא לגבי סכומי הכסף- אתה טועה ובגדול. יכול להיות שזכית ברכב ללא תקלות והוא שקט בנתיים, אך בבוא היום אתה תבין

למה נמצא הסמל של 4 העיגולים מקדימה.

בכל חנות חלפים אחרת מצ'מפיון או ממשווק מורשה, עלות החפים תהיה זהה או קרובה במחיריה אחד לשני.

אך, בצ'מפיון עלות החלפים תהיה מדורגת על-פי הגדרת הרכב לשוק, מרכב צעיר עד ליוקרתי (להלן: סיאט, פוולספאגן, אודי).

ואני לא מדבר על פילטר, או קוייל. מדובר על מנגנונים למניהם, חיישנים, חלקי פלסטיק שונים ועד לגירים וכדו'.

ולבסוף, מה גם שהאודי סופגת את ירידת הערך הגדולה ביותר עקב מחירה הראשוני היקר.

ושאף אחד לא יספר לי שהוא מכר A3 1.8T מעל המחירון.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

המצב היחידי שבו הסיאט תגיע יותר מהר מהקליאו או מה- gti6 לסוף המסלול זה כשזורקים את כולן ממטוס.

אולי לזה התכוונת כשאמרת שאתה "תוקף מסלול" כל שבוע.:-P

• תוכן חדש...