Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי שבכפיר, דוכיפת וחרוב הם הגדודים עם הכי הרבה פעילות.זה נכון?

לא, הם פשוט גדודים עם פעילות מאוד מסוימת באיו"ש כל אחד בגזרתו, אם רצונכם לראות פעילות מגוונת אז הגדס"רים הם המקום, באיחוד גדס"ר גולני שבשנה האחרונה היה בכל גזרה אפשרית

(כן כן אני אומנם משוחד אבל כל מילה ברזל).

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגזרות החמות הם בעיקר רמאללה,שכם וטול כרם שאותם תופסים הגדודים דוכיפת,חרוב ונחשון לפי

הסדר כל זה מתוך 6 גדודים בחטיבה שעשתה בשנה החולפת יותר מ 50 אחוז מכלל הפעילות של צה"ל.

פורסם

וואו, אני לא מאמין, לירון מתגייס? מי אישר כזה דבר?

חיל אויר הא? מה תגידו על זה... היה שווה לשבור את האף אז הא? :)

בכל מקרה, אני באמת מאחל לך שזו תהיה התקופה הכי קשה והכי טובה שבחיים שלך. וכנראה שכך באמת יהיה.

תזכור שתמיד יש את הפורום להתבכיין בו :) וחברים מסביב שתומכים בך (גם אם הם מחיל הים המצ'וקמק הזה) :)

ובעיקר בהצלחה!

חופשי!

אבי .פ.

מיל במיל'

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
הגזרות החמות הם בעיקר רמאללה,שכם וטול כרם שאותם תופסים הגדודים דוכיפת,חרוב ונחשון לפי

הסדר כל זה מתוך 6 גדודים בחטיבה שעשתה בשנה החולפת יותר מ 50 אחוז מכלל הפעילות של צה"ל.

אתה קורא לפיצוחים האלה פעילות, וואלה יש שם פעילות לא דומה לחצי ממה שקורה בעזה/ לבנון וואלה טעמתי גם וגם

ודבר חשוב זה גם איזה פעילות עושיים בערים האלה

ושלא תבין אותי לא נכון כבודם במקומם מונח

בן

BENJ:

ROY:

פורסם
אתה קורא לפיצוחים האלה פעילות, וואלה יש שם פעילות לא דומה לחצי ממה שקורה בעזה/ לבנון וואלה טעמתי גם וגם

ודבר חשוב זה גם איזה פעילות עושיים בערים האלה

ושלא תבין אותי לא נכון כבודם במקומם מונח

בן

כן אבל שאתה לא בעזה ואתה בצפון אין שום פעילות אתה יושב ומגרד תביצים בגדר,ומלחמה עם לבנון אין כל יום.

פורסם
כן אבל שאתה לא בעזה ואתה בצפון אין שום פעילות אתה יושב ומגרד תביצים בגדר,ומלחמה עם לבנון אין כל יום.

אל תדאג כשאתה לא בעזה (למרות שתמיד יש פעילות בעזה) אז אתה בשטחים

ולבנון, לבנון זה משהו אחר

עזוב אני לא נכנס פו לוויכוחים ובודק למי יש יותר ארוך, רק מי שטעם מכולם יודע/ יכול להשוות

בן

BENJ:

ROY:

פורסם

כמה דברים:

1. כל אחד בטוח שהיח'/גדוד/חטיבה שלו הכי טובים.

מהרגע שאתה נכנס מרעילים אותך לאט לאט ואז אתה משוכנע שכל שאר החטיבות נחותות - כולם אותו דבר, חוץ מהצנחנים שהם הכי טובים (רק לכם מותר להיות משוחדים? :lol:).

2. כול הריקושט והחנויות האלו לפני הצבא זה דרך מצויינת להרוויח מלא כסף על גב של פרייארים שמתגייסים.

כמו שכבר נאמר לך, את כל הציוד שתצטרך תקבל ביחידה.

תחתונים, חולצות וגרביים (שלא מנפקים מספיק) אתה יכול לקנות במקומות אחרים בחצי מחיר לפחות ובד"כ גם סחורה טובה יותר.

(רק תזכור - בצבא חובה גרביים אפורות, חולצה לבנה מתחת למדי א', ולבן/ירוק זית/שחור - מתחת למדי ב' - לא כולם מרשים חולצה שחורה).

אני מציע לך באמת, לא להכנס למסע בזבוזים שמגיע בקלות למאות ואפילו קרוב ל-1,000 ש"ח על שטויות שלא צריך.

תתגייס, ולאט לאט תראה מה חסר לך, היח' יצ'פרו אותך בהרבה דברים (פליזים וכו'), זה לא באמת שאתה הולך לנצח, אתה תחזור כל סופ"ש, או סופ"ש שני במקרה הרע. ההורים יבואו לבקר (ערד זה חור אומנם, אבל עדיין בסה"כ שעתיים נסיעה מראשון).

תתארגן על הרבה סבלנות וסובלנות - בצבא יש הרבה טיפוסים שאוהבים לעשות הרבה רעש וצלצולים, הדרך הנכונה היא פשוט לשמור על פרופיל נמוך עד שתתבסס קצת.

בהצלחה ושפשוף נעים.

ד"א, אם אתה הולך לחיל האוויר ולקרבי וזה לא 669 או נ"מ, אז נשארו לי 2 אופציות, שתיהן מכובדות מאוד, בכל מקרה,שוב, שיהיה המון בהצלחה.

פורסם

חבר'ה באמת המון תודה על כל ההמלצות .

כמה שאלות:

כל החבר'ה שלי שהתגייסו כבר קנו והמליצו לי לקנות כל מיני דברים בריקושטים למיניהם וזה מה שהמליצו לי לקנות:

2-3 מנעולים - לנעול את התיקים.

5 זוגות גרביים צבאיות.

גופיות\ חולצות קצרו בצבע זית 2יחידות קצר ו-2 זית ארוך

תיק רחצה נתלה.

משחה נגד שפשפות.

משחת נעליים.

מראה בלתי שבירה.

כיסוי שעון.

אטמי אזניים סיליקון.

עט+ פנקס

טוש לא מחיק.

פק"ל כיסים.

ביגוד טרמי- זוג אחד (רק לגיוס נוב').

מה לא נחוץ?

שוב המון תודה,

לירון

פורסם

כמה שאלות:

כל החבר'ה שלי שהתגייסו כבר קנו והמליצו לי לקנות כל מיני דברים בריקושטים למיניהם וזה מה שהמליצו לי לקנות:

2-3 מנעולים - לנעול את התיקים. עדיף, למען הנוחיות שלך. זה מרחיק את הפושטקים, זה לא נותן 100 אחוז הגנה אבל עדיף מכלום. בטירונות תמיד נעלתי את התיק שלי. לפחות את כל הרוכסנים עם הכסף\הציוד היותר יקר כמו פלאפון או MP3.

5 זוגות גרביים צבאיות. - אפשרי אבל לא חייב, אתה מקבל כבר גרביים מהצבא. לא זוכר כמה. ואל תקנה בשום פנים ואופן מריקושט, הם ממש ממש ממש שוחטים במחיר וללא סיבה. תנסה להשיג צבאיות בחינם מחברים או חפש מקום זול יותר לקנות.

גופיות\ חולצות קצרו בצבע זית 2יחידות קצר ו-2 זית ארוך - צבע זית זה מיותר מאוד, כתשצטרך לצאת על הא' מהבסיס וישארו לך רק גופיות ירוקות נקיות זו תהיה בעיה (לובשים אותם רק על ב') עדיף שכולם יהיו לבנות, ירוקות תקבל כבר בבקו"ם, ואתה תחויב ללבוש ירוקות רק כשתצא למטווחים. חוץ מזה שכל השאר יהיו לבנות, הן מתאימות כמעט לכל המצבים.

תיק רחצה נתלה. - מאוד מיותר, אתה תקבל תיק רחצה בבקו"ם. לא כדאי לך לנצוץ ליד החברים החדשים שלך עם כל מיני תיקי רחצה נתלים ודברים שיעזרו לנוחיות שלך. חוק מאוד חשוב בטירונות - לא לנצוץ, תהיה קצת עמך.

משחה נגד שפשפות - אין צורך, כשתצטרך אם תצטרך, תקבל כבר מהחובש בחינם.

משחת נעליים.עדיף, אחרי שבוע הנעליים כבר לא יהיו נוצצות כמו ביום הראשון ותצטרך לצחצח נעליים לפני היציאה הביתה, וגם כל בוקר במסדרים. בדר"כ בבט"רים לא מספקים משחת נעליים, לעיתים יש ליד המשרדים וגם אז זה לא תמיד טרי. תקנה משחה קטנה, וגם את זה ***לא מריקושט*** המחיר שם גבוה בעשרות אחוזים מהמחיר הריאלי שלו. תקנה מחנות רגילה\שוק קרוב. שם זה יעלה לך משהו כמו 2 עד 5 שקל, לעומת ריקושט שזה עולה שם לפחות פי 4.

מראה בלתי שבירה. - לא יודע איך זה בקרבי, אני לא מוצא לזה שימוש. יכול להיות ששם בשלב יותר מתקדם תצטרך אחת.

כיסוי שעון. - אין צורך, לפחות לא בהתחלה, סתם התלהבות של צעירים. כשתצא באמת לשטח, תחשוב על לקנות.

אטמי אזניים סיליקון. - אין צורך תקבל במטווחים, אלא אם כן אתה רגיש באזור האזניים ותקנה למקלחת, זה כבר משהו אחר.

עט+ פנקס - פנקס תקבל בבקו"ם, אתה יכול לקחת איתך כמה עטים.

טוש לא מחיק.- קח לך אם אתה רוצה לרשום שם על הקיטבג ועל הציוד האישי.

פק"ל כיסים. - שכחתי מה זה תצטרך להזכיר לי...

ביגוד טרמי- זוג אחד (רק לגיוס נוב'). - תמיד טוב לקחת בגדים חמים בזמן הזה של השנה, אני עשיתי טירונות בזיקים - ממש על חוף הים, היה קפוא בלילה גם בחודש מאי.

מה לא נחוץ?

שוב המון תודה,

לירון

תוסיף לך MP3 פלוס סוללות לשבוע - יעזור לך להרדם בלילה, נותן קצת קשר עם העולם החיצוני.

גם סוללה נוספת לפלאפון - עדיף מאשר להטעין אותו בקיר מלא שקעים בלילה ואז או להשאר לידו או להשאיר אותו בהפקר לידיים זרות, גם ככה כל הזמן הפלאפון יהיה מכובה, רק כשצטרך - תתקשר.

שעון מעורר גם יכול להיות יעיל, תמיד טוב לקום כמה דקות לפני המ"כ שלך ולהתלבש כמו שצריך בלי לחץ. המכ"ים שלך גם יאהבו אותך יותר אם יראו שהם לא יצטרכו תמיד לחפש אותך ולראות אם אתה מאורגן בזמן, בקיצור רע לא יכול לצאת מזה.

בינתיים לא עולה לי כלום, את כל זה עברתי לפני שנה וחצי, את הרוב שכחתי.

מקווה שעזרתי, אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

כמה שאלות:

2-3 מנעולים - לנעול את התיקים. - חשוב - ורצוי מנעולים איכותיים יחסית (יש של רב-בריח) ולא סיניים בשקל תשעים שלכולם יש אותו מפתח.

5 זוגות גרביים צבאיות. - חשוב ורצוי. בבקו"ם מקבלים 3 זוגות - לא מספיק

גופיות\ חולצות קצרו בצבע זית 2יחידות קצר ו-2 זית ארוך - מסכים, יהיה לך שימוש בהם - וגם בלבנות. המחיר זול מאוד אם לא תקנה בריקושט

תיק רחצה נתלה. - נראה לי מיותר.

משחה נגד שפשפות. - מהחובש.

משחת נעליים. - חובה, וגם מבשרת לצחצוח. ולא את הנוזלית שרוב הסיכויים שתשפך לך בתיק. אחרי הטירונות כבר היו לנו משחות בשפע ביח' אבל בטירונות מתקמצנים על הכל אז זה יכול לחסוך לך זמן וזה גם נוח.

מראה בלתי שבירה. - בשביל מה? גם ככה אתה כנראה עושה גאלח, ובשביל הגילוח יש את המראות בשירותים, בכל מקרה זה גרושים אז מה שבא לך.

כיסוי שעון. - עדיף שלא תבוא עם שעון 24 קראט זהב, אלא שעון מועד לפורענות, קסיו וכאלה שעומדים בהכל. אם אתה רוצה כיסוי, אז סבבה, רק אל תשתגע ותשלם עליו ים כסף. בכל מקרה היח' מחלקות כאלו עם הדפס של סמל היח' - כנראה שלא בשבוע הראשון שלך שמה... אז לשיקולך.

אטמי אזניים סיליקון. - הצבא מחלק בכל מטווח אטמי אוזניים + תקבל בבקו"ם. בכל מקרה אתה יכול לקנות זוג זה גרושים (כמה שקלים בודדים).

עט+ פנקס - חשוב מאוד.

טוש לא מחיק. - לא יכול להזיק, בעקרון זה ע"מ לרשום ת'שם שלך על כל דבר שאתה חותם עליו וגם על התיק שלך.

פק"ל כיסים. - אפשרי ביותר, עולה מעט ויכול להיות מאוד מועיל אם אתה אדם מסודר ולא רוצה שהכל יהיה מפוזר בכיסים.

ביגוד טרמי- זוג אחד (רק לגיוס נוב'). - אני לא הייתי צריך, לפי דעתי כדאי לך להמתין עם זה.

מה לא נחוץ?

שוב המון תודה,

לירון

ההערות בגוף ההודעה.

פורסם

לפי התגובה שלך אני מבין שאתה בכל זאת תקנה כל מה ששאלת, כי אחרי הכל זה לא יכול להזיק, ובכל מקרה הולכים לא סתם לטיול... אלא לצבא(!) ואז אתה תקנה את הכל....

טוב נו, כמעט כולנו עשינו את זה, טעויות של צעירים. מה שכן תזכור את הטירונות טוב טוב ותנצל אותה לטובה, זאת הולכת להיות החוויה של החיים שלך...

ותקנה את כל מה שרצית, למרות שאתה לא תשתמש ברוב. אבל נסה לשמור על המוצרים האלו, שיזכירו לך את התקופה היותר תמימה שלך בצבא... סוג של מזכרות :)

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אתה מראשל"צ כמדומני - יש (או הייתה, עד לפני כמה שנים) בלישנסקי 11 (איזור תעשייה חדש) חנות דמויית ריקושט, שניתן לקנות שם תחתונים, גרביים, גופיות וכו' בסטים של 2+5 חינם, 5+10 חינם וכו' במחירים זולים מאוד.

מוצרי לבוש שקניתי שם החזיקו לי למשך כל הצבא ועד היום (7 שנים).

לגבי רשימת הקניות ששאלת - לדעתי תקנה בגדים כך שיחד עם מה שתקבל בבקו"ם זה ישלים לך ל-14 יום (אם אתה קרבי, גם ל-21 יום ולא תצטער).

פורסם

אני לא אקנה את הכל.

יש דברים שהבנתי שאפשרי להוריד מהרשימה.

מקסימום ביציאה הראשונה שלי הביתה אני אקפוץ לקנות השלמות.

• תוכן חדש...