Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לבנות קרוס אובר פשוט לקומפוננט של מורל PULSE 6.5, אשר יסנן את כל תחומי הבאס. שמעתי שאפשר לשים קבל בעל ערך מסוים (שניתן לחשב באתר מסוים) בטור עם הוופר, וכך ולסנן את כל התדרים מתחום מסוים ומטה (במקרה הזה את כל הבאסים).

שאלתי היא האם הקרוס הזה לא יתנגש עם הקרוס המקורי של המורל, ויפעל כראוי?

תודה לכל העוזרים :arrow:

פורסם

אני לא רוצה לשמוע באסים מהוופרים (מיד באסים) לכן אני רוצה קרוס לוופר עצמו (חוץ מהקרוס המקורי של החברה) שיסנן את כל הבאסים. הקרוס המקורי של החברה נותן לוופר גם מיד וגם באס.

את כל זה אניי רוצה לעשות כי אני מחבר על מגבר 2 ערוצים סאב בגישור, וגם לכל תחנה קומפוננט, אז אני לא יכול להשתמש בקרוס של המגבר בשביל מה שאני רוצה.

כרגע על הסאב יש קרוס פאסיבי, ואני רק צריך לגרום לקומפוננטים לא להוציא באס.

בבקשה עזרה :wink:

פורסם

במידה ואתה מוסיף עוד קבל תוחם לאחר הקרוס המקורי

תצטרך לחשב את הערך של הקרוס המקורי + הערך של הקבל שאתה מוסיף

טעות נפוצה של אנשים היא לתחום אחרי היציאה מהקרוס המקורי בלי לקחת אותו בחשבון

כמו כן תשקול אפשרות לחבר את המידים ישירות למגבר ולתחום אותם דרך הקרוס של המגבר

אציין שלטובת פעולה כזו אתה חייב להשתמש במגבר איכותי בעל קרוס אובר מדוייק

כמו כן עליך להיות זהיר בכיוונים

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

ברוס של המגבר לא אוכל להשתמש למטרה זו כי יושב עליו גם סאב על אותם ערוצים.

עזרת לי מאוד בעיניין, וכעת אני יודע שצריך להתחשב בקבל של הקרוס המקורי בנוסף לקבל שאני שם (זאת הכוונה כן?).

כמו כן, האם אפשרי לשים קבל לפני הקרוס, ובכך הקרוס יקבל רק את תחום התדרים המבוקש (לדוגמה 50 HZ ומעלה), מבלי להתייחס לרכיבים הפנימיים של הקרוס?

תודה 8)

פורסם

הדרך היחידה להתעלם מהרכיבים והערכים של הקרוס היא פשוט לא לחבר את הקרוס

כמו כן לדעתי ומנסיוני אין מה לפחד מאי חיבור הקרוס

בסך הכל כל אחד אוהב את המוסיקה שלו באופן אחר

אין שום סיבה שתאהב את מה שאנשי מוראל אוהבים

אגדיל ואומר שבמצב שיש לך זמן לשחק ב-ניסוי וטעיה יש מצב סביר שתגיע לתוצאות טובות יותר ממה שמורא "הנדסו"

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

איך לבנות את הקרוס -

www.bcae1.com

וגם יש מידע לא רע בכלל בתוך האינדקס "תיאוריה" ב www.autosound.co.il

קבלים - מורל לרוב עובדים עם bennic ובסטים היקרים יותר גם עם מאנדורף - אתה תוכל להזמין כל מיני קבלים בכל הערכים מכאן www.madisound.com כולל סלילים, נגדים ושאר ירקות.

רצוי שתקרא קצת חומר רקע על קרוסים - זה לא פשוט כמו שזה נראה, סלופ, היפוכי פאזות בין דרגות חיתוך, מעגל זובל, L-פאד וכו' וכו'...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערב טוב לאנוס מה שלומך?

קודם הרשה לי לומר שכל מה שכתבת מעל הוא נכון

אבל לפעמים החיים הם הרבה יותר פשוטים מהתיאוריות

אני אומר שטייפ אר בהחלט צודק בניסיון שלו לשפר את הסאונד מבחינתו האישית

ואני גם אומר שלא יזיק אלא להיפך להתחיל לשחק עם קבלים בערכים הנכונים עד למציאת הסאונד הנכון לו

ואני אומר שגם מבחינת הפאזות וכיווני הסאונד הוא בקלות יכול להגיע לצליל טוב יותר לטעמו

להזכירך הקרוס נבנה על ידי בני אדם כמוני וכמוך (במקרה הזה אציין בני אדם פחות נחמדים ממני וממך)

ובסך הכל הקרוס ניתן לשינויים אישיים די בקלות כדי להתאימו אישית ולא ליפול לאפקט העדר

הקרוסים שמיוצרים בסטים הממוצעים (+,-) הם מסחריים ומותאמים לאוזן הממוצעת הם ממש לא מדברים לאנשים עם דרישות ויחודיות שונים מהממוצע

לכן אני אומר שחקו בקרוסים כאוות נפשכם ושחקו בקבלים וסלילים כאוות נפשכם ותיצרו את הצליל המתאים לכם ספציפית ובכיף

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

שלומי טוב D.C

הכוונה שלי היתה לבניה של קרוס אובר ברמת יצרן ולא לשימוש בקבל בודד או סליל בודד, סה"כ הקרוס הכי פשוט בנוי מרכיב אחד לכל סוג של חסימה.

אני בן אדם שמאוד מעודד יוזמה אישית ועשייה עצמאית, אני פריק של DIY (עשה זאת בעצמך) והחנויות האהובות עליי הן אייס וראדיושאק.

אבל אני גם דוגל בלעשות שיעורי בית, אפילו אם אני הולך לבנות את הקרוס הכי פשוט בעולם, אני אנסה ללמוד איך בנויים החברה המסובכים יותר לפני כן, להבין את העקרונות, לחקור - לדעת!

באמת אולי הדבר הכי טוב יהיה לקחת את הקרוס המקורי ולשנות את הערכים של הרכיבים הנמצאים בו - סה"כ לפולס יש קרוס פשוט מאוד, עד כמה שאני זוכר יש בו קבל ואיזה שני סלילים, יכול להיות שאפילו יש נגד לייצוב התנגדות מול הרמקולים(חיתוך ב6 דיבי לכל כיוון)

לשנות שם את הערך של הקבל למשל ל500 מיליפאראד בשביל לקבל חיתוך ב80 הרץ או ל100 מיליפאראד בשביל לחתוך בסביבות ה400 הרץ יהיה קל מאוד.

אבל אם פותח הת'רד היה קורא קצת חומר ומגלה שכל יצרן מייצר קבל שונה ושקבל של בניק לא ישמע אותו הדבר כמו קבל של אם-קאפ או מילר הוא פתאום יבין שצריך לבחור את היצרן בקפידה ולא רק את ערך הקבל.

שימוש בקבלי בניק ברוב הסטים של מורל זה מה שנותן למידבאסים את הצליל הרך שלהם, תשים קבל אחר ופתאום יהיה לך סאונד יותר פאנצ'י בגלל התכונות של הקבל - זאת רק דוגמא קטנה.

מכאן ועד שם אפשר להגיע לקרוס שמגן על עצמו ועל הרמקול מעומס יתר וכמובן גם התאמת התנגדות של הקרוס לסט בשביל שהמגבר יראה התנגדות סופית שהוא מתוכנן לעבוד בה וכו' וכו'... אני אפילו לא מנסה להתעסק בזה כי אין לי מספיק תקציב בשביל לחקור רכיבים של קרוס אובר בניסוי וטעיה ארוך טווח.

אבל זה בהחלט כיף מידי פעם לפעם לעשות נסיונות כאלה ואני חושב שכל אחד צריך - אבל לא בלי הבנה, כי אחרת, מה הטעם?

נראה לי דרך אגב שאני דיברתי על הקרוס של המילניום - קרוס פתוח של פולס מעולם לא ראיתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובות, כל פרט עוזר מאוד.

פתחתי את הקרוס של הפולס ואכן הוא מאוד מאוד פשוט ,וכנראה שאני אשנה שם את הקבל, ואם אקבל צליל שאני לא אוהב אני אקנה קבל מאותה חברה של הקרוס המקורי. כמו כן קראתי לא מעט באתרי אינטרנט אודות סוגים שונים של קרוס אוברים, וגם אשתמש בקישורים שנתת לי (לאנוס).

שוב תודה על התגובות!

פורסם

זה לא כל כך קל ליבנות קרוס. וחוץ מזה שהוא לא ימצא רכיבים בשביל זה.פה בארץ אלה אצתרך להזמין אותם מחול. זה יעלה יותר מהסט של מורל פולס אז לא כדאי להתחיל אם זה. הייתי חושב בכיוון של מגבר שיגביר את הפולס ובוא בטח שיהיה כבר חיתוך של רמקול בHPF בתדר הרצוי. ב 500 ש"ח לא בעיה ליקנות מגברון יש שניה שיגביר את הפולס כמו שצריך. ובוא כבר יהיה מה שצריך :) בהצלחה.

הקבל שאתה רואה בקרוס של הפולס הוא חותך תדרים של טוויטר בHPF. ה סלילי שאתה רואה בקרוס הוא חותך את התדרים בLPF של הוופר זה אומר מלמעלה. לדוגמה ב 3K.

אם תשנה את הקבל זה לא יתן לך מה שרציתה. אם הבנתי נכון רציתה להוריד צלילים נמוכים מהוופר? אז בישביל זה תצתרך להוסיף קבל במהלך של וופר. וקבל בערך גדול מעוד. שעולה הרבה כסף.

בגלל זה צריך ליקרוא וליקרוא. H&O זה רק נירא יקר :) (זה רק נירא פשוט, זה לא כך)

פורסם

בהרבה מהסטים מורל משתמשים בקבלים של בניק, שהם לא כל כך יקרים

סה"כ הזמנה של שני קבלים 500 מיליפאראד של בניק ושני קבלים 100 מיליפאראד של בניק כולל הזמנה ומשלוח עלה לי סביבות ה100 שקל.

בקרוס של האילייט - הקבל שתוחם את המיד הוא של בניק למשל.

מה שסמתי לב למשל - לקחתי רמקול פשוט של פיוניר וחתכתי אותו ב80 הרץ עם קבל כזה שקניתי - הבאס שלו נהיה "חם" יותר בצורה מורגשת, בסוף חתכתי אותו ב400 הרץ אבל עדיין מרגישים שלסוג של הקבל יש השפעה, כי אותו הרמקול היה חתוך בקבל אלקטרוליטי פשוט שעולה חמישה שקלים באותו הערך והרמקול היה פשוט "יבש" - בלי טחינה.

מה שנותן למגבר את ה"צליל" שלו זה בעיקר הקרוס שמותקן בו - אז לקנות מגברון פשוט מיד שניה לא בהכרח יתן תוצאה טובה כי זה גם עניין של ניסוי ותעיה - הייתי משנה את הקרוס או מוסיף קבל לפני המידבאס.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים עם לאנוספורס

כמו שאמרתי בתחילת הפולמוס שהאפשרות הקלאסית היא לחבר את המידים ביציאות אחוריות של מגבר 4 ערוצים ואת הקרוס דרך יציאות קדמיות לטובת הטוויטרים זה האידיאלי

אבל המגבר חייב להיות איכותי כך שפועל יוצא הוא שלמגבר יש קרוס אובר איכותי ומדויק

לגבי עיניין קבלי הבניק

שוב אני לא חושב שזה הכרחי אני הייתי פשוט הולך לתחנה מרכזית ורוכש קבלים במספר ערכים (כמובן שמתייעץ איתם ומנסה לקבל קבלים איכותיים) לעניות דעתי מחיר כל קבל לא יותר משקלים בודדי

לאחר התעסקות עם הקבלים (חיבור טורי) אפשר להגיע כמעט במדויק לצליל הנכון ואז במידה ותרצה להחמיר אפשר יהיה להזמין קבל בניק בערך שהכי התאים לך

שוב אני לא תומך ב-100% ברעיון שההבדל בין בניק או מילר בערך דומה לקבל מהתחנה המרכזית יהווה שינוי ממש משמעותי

אני חושב שהשינוי לא ממש יהיה מורגש בסטים מהסוג של הממוצע + או-

בברכה

D.C

earthquake sound frik

פורסם

העניין הוא שהחנויות בתחנה מרכזית שמוכרים קבלים שהם בי פולריים (בלי קוטביות או יותר נכון קוטביות כפולה) מוכרים אותם בערכים שמשתמשים בדרך כלל בקרוס אוברים שהם לא דרגה ראשונה וגם לרוב הנוסחא הכי קלה לשימוש היא של באטרסוורט' ששם גם בחיתוך מדרגה שניה - ערכי הקבלים והסלילים נשמרים זהים רק שהם מתהפכים לפי סוג החיתוך.

בכל מקרה ניסיתי את זה, הלכתי לעפרוני (פעם היו בשדרות הר ציון 18 - עברו איפשהו ליד) שמתעסק עם ציוד הגברה מקצועי ולא מצאתי קבלים בי פולריים בערכים שהתאימו לי בכלל.

בחנויות האלקטרוניקה לא מצאתי קבלים בי פולריים וקבלים אלקטרוליטים רגילים שיכולים לעמוד ביותר מ100 מעלות צלזיוס או לפחות 70 מעלות ובזרם של יותר מ160 וולט (מדובר על AC כשמדברים על רמקולים) גם היה קשה מאוד למצוא.

בכל מקרה עם קבל שהוא לא ביפולרי יש סכנה שמגבר חזק מידי יגרום לקבל לפרוק וזה מתבטא בפיק מטורף (כואב מאוד באוזן - מנסיון) שגם מזיק מאוד לסליל של הרמקול.

D.C - אם אתה יכול להמליץ לנו על מקום טוב להשיג בו קבלים כאלה - זה יהיה שער קטן לגן עדן של ניסויים בקרוס אוברים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...