Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בזמנו עבדתי על 106MKII עם ראם אייר של סימוטה,ואצלי הנשם היה מחובר לצינור אלומיניום בקטע שאחרי הפילטר הראשי.

לי יש ניסיון לא טוב כי לאחר חודשיים הרכב גימגם ,פתחתי את כל העסק וגיליתי חיישנים מזוהמים בעיסת שמן ואבק ובעיקר במנוע הצעדים,ביצעתי ניקוי,והרכבתי נשם ניפרד ונסעתי 4 חודש ולא היו בעיות.

כמו כן כשהנשם מחובר למערכת הקיט,אז אתה שוב מכניס אוויר חמים ללוע הסעפת.

מה שאני עשיתי בסוף-מתחתי צינור גומי מצינור הנשם במיכסה שסתומים ועד למטה לכיוון הריצפה-ושם חיברתי פילטר קטן.

ככה גם איזור המנוע אינו מתלכלך בשמן כתוצאה מפעולת הנשם.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אסף -

וסלחו לי רגע על השאלה:

הנשם, לא אמור לשמש כנשם ולמעשה גם להחזיר את אדי שמן חזרה למנוע? למעשה לפי מה שהבנתי ממה שאסף ביצע - שהנשם עומד הפוך ואם אני מבין נכון יש סיכוי גדול שהצינור של הנשם יסתם כי ה"לכלוך" שהנשם עוצר לא יכול לחזור למנוע?

או שזה תקין? סתם להבנה.

פורסם

לא הכי הבנתי את שאלתך אבל נישתדל לקלוע:הנשם בעצם כשמו כן הוא נושם ויונק[וואקום] כתוצאה מפעולת השסתומים אשר יוצרים לחץ של אדי שמן במיכסה שסתומים.

יצרני הרכב יצרו את המערכת כסגורה וזאת ע"מ לשמור על איכות הסביבה ורמת הזיהום,נוסף על כך לשמן את הפרפר והחלקים הנעים בסעפת היניקה ע"י אדי השמן.בבית פילטר מקורי תיכננו את כניסת הנשם כך שהיא תהיה קצת לפני הפילטר בבית הפילטר ובכך אדי השמן מסוננים מחליקי אבק וכמו כן ,חלק מסויים מאדי השמן "ניספגים" על הפילטר ושאר אדי השמן החמים ו"המסוננים" חוזרים לסעפת היניקה. בצנרת של פילטר פתוח ,אם מחברים את הנשם לצנרת אז החיבור יהיה תמיד אחרי הפילטר בצנרת ולכן רוב אדי השמן עם מעט ליכלוך יוזרמו בחלל הצנרת אל בית הסעפת וליכלוך שמנוני יתיישב לו על החיישנים,מנוע צעדים ושאר ירקות.

וכמו כן כשאתה מתקין פילטר פתוח המטרה היא לנטו אויר קריר ,לכן תראה אנשים שמרכיבים נשמים פתוחים.

כמובן שנשם דורש גם הוא ניקוי מדי פעם,אצלי ניקוי מתבצע אחת ל7K עם ערכת ניקוי של K&N.

ולסיכום סה"כ השיטה שעשיתי אצלי המטרות היו:

1.לשמור על אוויר כמה שיותר קר בצנרת.

2.למנוע מעבר של אדי שמן שתופסים בדרך קצת אבק וגורמים לבעיות עם החיישנים ומנוע הצעדים.

Guest רונאלדיניו
פורסם

מחזק את כל מה שכתב אסף, מלבד העברת הצינור לתחתית הרכב. מזהם (אדי שמן מסרטנים) ולא עובר טסט אם הבוחן שם לב. אני אישית עושה אותו דבר, אבל אני לא דוגמא :-P

פיתרון טוב הוא להשתמש במיכל איסוף שמן - Oil catch can. מסנן את אדי השמן ומחזיר אוויר (עוד קצת חמצן) למע' יניקת האוויר. ברכב אטמוספרי כמות השמן שתיאסף שם מאד מאד זניחה. תנסה למצוא ב - eBay.

CanInside.jpg

פורסם

כן אני מתכוון לערכת הרגילה של הפילטר הגדול.

גם לפני שהייתה לי ערכה ,הכנסתי לדלי עם מים וכפית אבקת כביסה ואחרי זה השראתי במים פושרים נקיים,ושימנתי קצת בשמן מנוע.

אגב לזה שמעליי-לא בעיה בטסט להחזיר הכל כמו שהיה כולל הבית פילטר המקורי-עניין של 10 דקות.

למרות שטסט אחרון לא התאמצתי להוריד לא את הצנרת יניקה ולא את הדוד -ועברתי כמו גדול.

פורסם
הנשם בעצם כשמו כן הוא נושם ויונק[וואקום] כתוצאה מפעולת השסתומים אשר יוצרים לחץ של אדי שמן במיכסה שסתומים.

מסכים ומחזק את הדברים שכתב מלבד המצוטט.

הלחץ\תת לחץ בחלל המנוע נוצר מפעולת הבוכנות מעלה ומטה. כאשר הבוכנה עולה היא יוצרת תחתיה תת לחץ ולהיפך.

בנוסף נוצר לחץ בחלל המנוע ע"י הגזים שנוצרים בפעולתו ,שחלקם חומק מבין הטבעות (רינגים).

בעיקר במנועים עייפים ,ישנים.

במנועי טורבו חזקים במיוחד התופעה אף חריפה יותר ,לעיתים עד למצב שהמנוע מקיא שמן דרך הנשמים.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
מחזק את כל מה שכתב אסף, מלבד העברת הצינור לתחתית הרכב. מזהם (אדי שמן מסרטנים) ולא עובר טסט אם הבוחן שם לב. אני אישית עושה אותו דבר, אבל אני לא דוגמא :-P

פיתרון טוב הוא להשתמש במיכל איסוף שמן - Oil catch can. מסנן את אדי השמן ומחזיר אוויר (עוד קצת חמצן) למע' יניקת האוויר. ברכב אטמוספרי כמות השמן שתיאסף שם מאד מאד זניחה. תנסה למצוא ב - eBay.

CanInside.jpg

פיתרון יפה, אך יקר.

למה לא פשוט לשים פלטר דלק שקוף וזול באמצע צינור הנשם המחבר את מכסה ראש מנוע לפני הפרפר ?

האדים ימשיכו לצאת בואקום אך הג'יפה תישאר במסנן, אחת ל 7K מחליפים את המסנן או כאשר רואים לכלוך במסנן השקוף בעלות של כ 15 ש"ח.

פורסם

אפשר לבנות CATCH CAN ממש בקלות אפילו מרכיבים שנימצאים בבית ורק לקנות נשם כזה וזהו ולא צריך את כל החרטה הזאת של האויר והניקוז מלמטה אז מוציאים אותו כל 5 אלף ק"מ ומרוקנים זה ממש שטויות..

נעשה כבר וכל העלות לא עברה 50 ש"ח..

S2K-T...R.I.P

• תוכן חדש...