Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מישהו יכול להמליץ לי על מטחנת קפה טובה-זולה?


JMG
שימו לב! השרשור הזה בן 5823 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

טוב, אחרי שלפני כשנה עזרתם לי מאוד לבחור מכונת קפה (כרומקס), אני חוזר אליכם, מומחי הקפאין, עם שאלה נוספת:

 

אני מחפש מטחנה בגבול ה200 שקל, שתהיה מסוגלת לטחון קפה, שיתאים למכונת אספרסו ביתית (17 באר). כלומר היא לא חייבת להפוך את הקפה לאבקה מוחלטת, אבל שגם לא תעשה אותו גס מדי.

 

בקיצור - עברתי על זאפ, אבל יש המון סוגים ולא על כולם יש ביקורות.

 

אשמח לייעוץ מנסיון אישי (קישורים למוצר הספציפי יתקבלו גם כן בברכה).

 

תודה

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משתמש במטחנת brown מדגם KSM2 לטחינת תבלינים

, המטחנה משרתת אותי כבר שלוש שנים בצורה מעולה,

אתה צריך לטחון בפולסים ולקבוע לבד את גודל הגרגרים הרצוי,

מכסה הפלסטיק אכן נשחק לאחר שימוש רצוף, אך זה לא משנה מבחינת המטחנה.

רק צריך לנקות היטב לאחר הפעלה.

נקנתה ב-175 ש"ח ברחוב אלנבי בת"א, 24 חודשי אחריות.

 

להורים קניתי את המולינקס דגם שזהה ל- A505 , אך גם שם המכסה נשחק לאחר מס' הפעלות.

נקנתה במחיר זהה , גם בת"א.

למעט הפלסטיקה של המכסה, נראה לי ששני המכשירים יספקו אותך לשנים רבות.[/url]

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קיימת בעולם מטחנה שטוחנת באופן אחיד (גס/עדין, לא משנה, העיקר אחיד)

ב-200 ש"ח. הבעיה היא שלאספרסו דרושה טחינה אחידה,

ויש מכונות שלא סובלות טחינה לא אחידה.

 

במטחנת תבלינים אתה אמנם יכול ליצור טחינה דקה למדי, אבל היא תמיד תהיה

ערבוב של חלקים גסים מדי ואבקה דקה מדי.

 

אם אתה מתעקש על קניית מטחנת תבלינים, יש לא מעט אפשרויות

אפילו בסביבות ה-200 שקל. מטחנה טובה שתשרת אותך

במשך שנים רבות, עולה יותר, לצערי (700 מינימום, דיסקיות ולא סכינים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז בעצם ב200 שקל, כל מה שאני יכול למצוא זה סוג של "בלנדר", שלפעמים גם מגיע במעבדי המזון?

 

אם כך, אז זה באמת לא משהו...

 

אין שום דבר (עם דיסקיות) שיעלה פחות מ700 שקל? (המכונה עלתה לי 600, אז אם זה יהיה המחיר, אני כבר אבקש כמויות קטנות של קפה טחון וזהו.)

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, ואם נגיד אני מתפשר על מכונה ידנית. יש שם עתיד למשהו טוב? או שגם פה צריך להשקיע מאות שקלים למכונה נורמאלית שתתאים לטחינה למכונת אספרסו?

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מטחנות המבוססות על דיסקיות ולא על להבים,

הן המטחנות המקובלות בבתי קפה וכיו"ב.

 

קיימות גרסאות פשוטות/קטנות יותר גם לבית.

 

מטחנת הדיסקיות הזולה ביותר שיש היא ה-KG-59 של דלונגי.

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=130761

 

האמת היא שהמחיר מצוין, וואלה, לא ידעתי.

הבעיה של המטחנה הזאת (תוצרת סין), וגם של ה-KG-100 (תוצרת שוויץ, כבר לא משווקת, עלתה 500)

היא שהטחינה לא מספיק אחידה או דקה עבור אספרסו.

יכול להיות שמכונת האספרסו שלך מסתדרת עם טחינה לא דקה ולא אחידה,

אבל רוב הסיכויים שלא. אם יש לך אפשרות לבדוק, זה יהיה טוב.

 

מטחנות שיתאימו לכל מטרה, ולכל מכונה:

http://www.zcafe.co.il/Site/Product.aspx?ID=84

 

http://www.zcafe.co.il/Site/Product.aspx?ID=230

 

זאת מטחנה זהה ל-KG-100, עם שינוי קטן בכיול שמאפשר

טחינה דקה יותר, אבל עדיין לא מאוד אחידה:

http://www.zcafe.co.il/Site/Product.aspx?ID=221

 

 

- - - - - - -

תוספת:

במטחנות ידניות המצב די פשוט - זבל סיני בכמה עשרות שקלים,

או מטחנות יקרות להחריד של זסנהאוס. אין באמצע.

קישור לדוגמה (המחירים באמת מופרעים,

אלה מטחנות שמיוצרות בגרמניה, כמעט עבודת יד)

http://www.sweetmarias.com/prod.zas.shtml

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ווואו! איזה העמקה לפרטים!

נראה לי שאתה כותב בפורום הלא נכון :)

 

הזמנתי את הKG59, לאחר שחברה שלי בדקה באווה, ואמרו לה ספציפית על המכונה הזו (בתיאום מושלם עם העצה שלך פה), שהיא מתאימה לעבוד עם הכרומכס הספציפית שלי, ככה שהכל אמור להסתדר יופי!

 

המון תודה על העזרה גם לך וגם לסאונדר!

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שאתה כותב בפורום הלא נכון :)

 

סיכמת את החיים שלי במשפט אחד. :roll:

מוריד את הכובע. תתחדש ותהנה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שבועיים מאוחר יותר ...

טוב, אז לאחר שבוע של עבודה יומיומית של המטחנה החדשה, אני מעדכן בתוצאות:

 

באופן כללי, מבחינת ביקורת, אני אציין שיש צורך בטחינה כפולה, בכדי להשיג גודל רצוי למכונת אספרסו (אבל מצד שני, גם בבתי קפה ובאווה ראיתי שטוחנים את הקפה פעמיים לפעמים). ולאחר הטחינה השניה, לא כל הגרגרים יוצאים סימטריים לרמת אבקה, וייתכן מצב של חוסר אחידות בטחינה.

אבל - דווקא במכונה שלי, זה יתרון, מפני שהמכונות הזולות לא עובדות על לחצים מטורפים (שלי מוצהרת 17 באר), וטחינה דקה מדי סתמה לי לא פעם את הפילטר.

 

המכונה שאני משתמש בה היא Chromex ES170, דיי בסיסית (אבל ממש מספיקה לדרישות הביתיות), ואני חייב לציין, שבשביל חובב קפה, עם תקציב מוגבל, החבילה הזו יחד מספקת מענה כמעט מושלם בשביל לשתות קפה טרי וטעים כל בוקר!

 

לסיכום:

Chromex ES170 במחיר 600 שקל. (אין שום סיבה לשלם עליה 1000 שקל שדורשים בחנויות).

Delonghi KG-59 במחיר 290 שקל. (מחיר בזאפ).

 

והרי לכם חבילה בפחות מאלף שקל, להכנת קפה איכותי וטעים בבית!

 

לבריאות.

 

שוב - המון תודה לאלו שעזרו לי לבחור את הציוד!! אין עליכם :)

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, לגבי ה-ES170.

בדיוק קניתי אותה לפני שבוע - ההמלצות עליה קצת מוגזמות לדעתי:

היא רועשת, מלכלכת (הרבה הרבה יותר מדי) את הסביבה, מלכלכת את עצמה, הנדסת אנוש מרגיזה אבל עושה קפה טוב. זה כן.

 

אולי זה בגלל שעבדתי עד עכשיו עם מכונת נספרסו וקפסולות. ממש טריק פשוט שעושה את החיים הרבה יותר קלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

א. למיטב ידיעתי, גם זאת מתאימה לקפסולות, אבל אני לא ניסיתי, וטוב לי עם הפולי קפה הטריים שלי :)

ב. בהחלט יש לה חסרונות, כמו רעש, מגש מים מתקלף ולחץ לא יציב בזרבובית בתחילת ההקצפה. אבל!

 

על החסרון של הרעש, אפשר להתגבר בקלות, בייחוד אם אתה לא חייב להכין קפה כשכולם ישנים.

המגש - גם ככה מכוסה ע"י הרשת, אז לא רואים את החלודה, וזה לא שזה אזור שממנו אנחנו שותים אחרי זה.

והזרבובית - אם אתה נותן לה לרוץ על סרק (לתוך כוס ריקה) במשך כדקה, הלחץ מתחזק, ומתייצב, ובהחלט (עם קצת נסיון) אפשר להגיע איתה לקצפת מעולה וסמיך!!

 

וכמובן - כמו שבעצמך ציינת - הקפה יוצא טעים בטירוף! (אני בכלל לא חובב קפה, ואפילו אני מכין לעצמי במכונה פעם בכמה זמן.) (המכונה והמטחנה נקנו בשביל חברה שלי, שהיא חולת הקפה בבית).

 

אגב - המלצה חמה: לא להתפשר, ולקנות קפה אצל היבואנים (אווה/איליי וחבריהם) או (קצת יותר יקר) בבתי קפה איכותיים (אנחנו קונים מilan's ["נגרו אלגרו"/"קו המשווה"] בהרצליה, ומגרג בחיפה [התערובת הפרטית שלהם]).

הרבה יותר טעים מהקפה בשקיות שקונים בסופר.

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אילי לדוגמה אפשר לקנות בסופר, לא צריך לרוץ ליבואן.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אילי לדוגמה אפשר לקנות בסופר, לא צריך לרוץ ליבואן.

 

 

קטנוני. :roll:

 

(אגב, אני עוד אף פעם לא קניתי איליי, אני קונה רק באווה או תערובות שאווה מספקת לבתי קפה [ע"ע גרג/אילנ'ס]).

קפה מעולה!

ומחירי יבואן בד"כ יותר נמוכים (8-10 שקל ל100 גרם).

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אילי לדוגמה אפשר לקנות בסופר, לא צריך לרוץ ליבואן.

 

לקנות קפה בן 3 חודשים לפחות זה בזבוז כסף.

וואקום שמאקום, זה ממש לא משנה - קפה מתחיל מאבד מטריותו 3 ימים לאחר הקלייה,

וכעבור שבועיים הוא כבר ישן. קצב איבוד הטריות גדל אם הקפה טחון, חשוף לאוויר וכו' וכו'.

 

חוץ מזה, אילי ושאר פירמות איטלקיות מיובא באונייה, ועדיף לקנות קפה שמסופק טרי-טרי

פעם בשבוע מבית קלייה בארץ, על פני משהו ששכב במחסנים כמה שבועות טובים.

הקפה שאווא משווקים בשמם או עם מדבקה, אכן ברמה גבוהה ביותר.

 

השלב הבא: קלייה עצמית של קפה ירוק.

זול בהרבה, טעים, והכי טרי שיכול להיות (הפרמטר הכי חשוב בקפה).

פרטים? פורום 320 בתפוז (נשמע כמו פרסומת, אני יודע).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...