Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא של ביטוח נתחן רבות בפורום,אבל,תמיד יש אבל.

הרכב שלי הוא סיאט איביזה שנתון 07 "ספורט". השנה שעברה עכשיו הינו מבוטחים בהראל.

נתבקשנו לחדש את הביטוח אולם לא יתכן שרק החברה הנ"ל תבטח את הרכב לכן התקשרנו לעוד חברות.

העניין הוא ששאלו אם הרכב הוא רכב ספורט אז התשובה אינה חד משמעותית,למה?

כאמור הרכב מוגדר כספורט ע"י סוכנות סיאט משום שיש לו תוספת של כ25 כ"ס ועוד תוספות קוסמטיות חיצוניות מאשר לדגם הרגיל של ה1.4 .

העניין הוא שברישיון רכב לא כתוב דבר שהרכב הוא רכב ספורט. באחת מן חברות הביטוח נשאל לגבי הרישיון רכב אם הוא בעל טורבו (הלוואי) אבל הוא לא ונשאל בנוסף אם כתוב שהגדרתו היא ספורט וכמו כן גם התשובה כאן היא חד משמעית שלא(ההתיחסות היא לרישיון רכב).

העניין הוא שאם החברה מוכנה לבטח את הרכב ויאמר לה שהרכב הוא מנוע 1.4 בעל הספק של 100 כ"ס,במקרה חס וחלילה פגיעה או נזק לרכב שהביטוח לא יגיד שלא הודענו לו שזה רכב "ספורט" והוא לא מוכן לבטח.

המחיר שבהראל הוא די גבוהה ויכול להיות שיהיה ניתן לקבל מחיר יותר "נורמלי" מחברת ביטוח אחרת,אבל שוב השאלה היא אם הביטוח לא יתנער אם וכאשר יהיה נזק לרכב.

מבקש את עזרת המומחים בעניין ואשמח לתשובות רציניות.

בתודה רבה,בן.

Got To love It

פורסם

החשש שלך מפני חברות הביטוח מוצדק בהחלט וטוב שאתה נוקט בגישה זהירה.

לשאלתך, אני במקומך הייתי ניגש לסוכן ביטוח רציני, נותן לו צילום של רישיון רכב ומבקש הצעת מחיר לפי נתוני הנהג והרכב (מהרשיון).

מאחר ולא הצהרת דבר לגבי הרכב אלא רק לגבי עברך הביטוחי, אני אינני רואה בעיה בסיטואציה כזו.

בהצלחה !

פורסם

לדעתי יש לך עסק עם חברות ביטוח לא מקצועיות בעליל

אתה בתור אדם ענוד עניבה לא אמור לדעת אם הרכב שלך ספורט או כמה כוחות סוס יש לו (רד לסוף דעתי)

לחברות ביטוח אמור להיות מסד נתונים עם מחירים לכל דגם ולא להיסתמך על סמך הצהרת הלקוח.

פשוט תן להם את קוד דגם הרכב כפי שהוא מופיע בביטוח החובה (במילים אחרות , קוד הדגם שמופיע במחירון לוי יצחק)

se tue

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

החברת ביטוח שדובר איתה היא a.i.g .

הבחורה שעימה שוחחתי שאלה אם ברישיון רכב כתוב שהרכב הוא ספורט ואם יש לרכב טורבו,שוב שני התשובות היו שליליות.

להתקשר שוב ולשאול אם פשוט לשלוח לה תצלום של רישיון הרכב ולאחר מכן לקבל הצעה? (אם הם מבטחים בכלל).

האם לרכב ספורט אמור להיות כתוב ברישיון הגדרה של "רכב ספורט"?

אם יש עוד אפשרויות שאפשר לנקוט בנגוע לביטוח הרכב אני אשמח לכמה שיותר אופציות ואפשרויות.

בתודה,בן.

Got To love It

פורסם
אם יש עוד אפשרויות שאפשר לנקוט בנגוע לביטוח הרכב אני אשמח לכמה שיותר אופציות ואפשרויות.

בתודה,בן.

נסה לצמצם את מספר הנהגים - ביטוח לשני נהגים נקובים בשם יעלה לך הרבה פחות מביטוח לכל נהג (כמובן אם זה אפשרי מבחינתך).

פורסם
החברת ביטוח שדובר איתה היא a.i.g .

הבחורה שעימה שוחחתי שאלה אם ברישיון רכב כתוב שהרכב הוא ספורט ואם יש לרכב טורבו,שוב שני התשובות היו שליליות.

להתקשר שוב ולשאול אם פשוט לשלוח לה תצלום של רישיון הרכב ולאחר מכן לקבל הצעה? (אם הם מבטחים בכלל).

האם לרכב ספורט אמור להיות כתוב ברישיון הגדרה של "רכב ספורט"?

בתודה,בן.

בזמנו אני זוכר שאימי ביקשה מאחת מחברות הביטוח האלה הצעת מחיר לביטוח מקיף לאיביזה, הם נותנים מחירים בשמיים, מתוך כוונה (לדעתי) שאנשים לא יבטחו אצלם. הם מעדיפים את האנשים היותר מבוגרים, עם מכוניות ב"עדר".

לדעתי, עדיף לך לעשות סיבוב בין סוכני ביטוח (ולא דרך חברה, שכל פעם השיחה היא עם מוקדן אחר, ואתה צריך לספר את כל הסיפור...מההתחלה).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

שורה תחתונה, ספק להם רק את שנתון הרכב וקוד הדגם.

אל תענה על שום שאלה אחרת, אם לא תקבל מחיר חד משמעי, תעבור חברה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קודם כל, אני ממליץ לך לפנות לסוכן אמיתי ולא לסוכנים הוירטואלים של AIG ושות'.

הם עובדים שם כמו רובוטים- יש להם סיווגים במחשבים והנציגה שומעת איביזה ספורט היא אוט' מקטלגת את ההצעה שלך לפי איביזה טורבו (זה מסביר גם למה היא טענה בנחרצות שיש לך טורבו).

נסה לפנות אל החברות האלו תוך כדי שאתה מספק רק פרטים כמו שנתון, נפח מנוע וכו'. אין לך מה להכנס לתת הדגם ושחק אותה כאילו אין לך מושג איך קוראים לדגם. אם הם יבקשו תשלח להם רישון רכב וזהו ששם בכלל לא מצויין ה"ספורט" שהיא ככל הנראה תוספת של היבואן הישראלי.

גם באירופה היו מקרים דומים כאשר חברות ביטוח לא רצו או גבו פרמיות גבוהות על רכבים שנקראו GTI. אז היתה תקופה שחלק מהיצרנים שינו את השמות של הגירסאות הספורטיביות שלהם (ע"ע פיז'ו S16).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפי דעתי הכינוי ספורט באיביזה הזאת זה יותר התייחסות לרמת גימור שונה ברכב. אולי תנסה להסביר לסוכני ביטוח שזה רק רמת גימור שונה ומאובזרת יותר ושזה לא רכב ספורט .

פורסם

שלום לך.

אשתי היא סוכנת ביטוח ולכן חלק די גדול מהמושגים שלהם לא זר לי.(אבל עדיין תעשה בדיקה לתשובתי).

עד כמה שידוע לי אתה לא אמור לנחש את קיטלוג הרכב שלך,לכל רכב והדגש הוא "לכל" ישנו הגדרה אצל סוכני הביטוח ויש להם קוד לכל דגם מסויים של רכב ולפי זה הם מחשבים את הפרמיה שלך,ולכן הדבר היחידי שצריך לעניין את הסוכן/נציג שאתה מדבר איתו הוא סוג הרכב במדוייק (לפי מחירון לוי יצחק בד"כ) ואיזה דגם לפי המחירון ,את שאר ההגדרות והבדיקות שהם יעשו. ועוד המלצה אישית, תיכנס לסוכנות ביטוח שאתה מכיר או קיבלת המלצה ותבדוק פיזית מול נציג את הפרמיה שהם מוכנים לבטח אותך ואז תעשה השוואה.

בהצלחה.

פורסם

עד היום לא הבנתי את האנשים שעושים ביטוח בחברות וירטואליות שכאלה.

המחירים שלהם מטורפים בצורה של כמה אלפים יותר מכל החברות האחרות, הפרמיה אצלם נבדקת לפי מספר הנקודות שיש לך במשטרה ועבירות התנועה שלך וכ"ו (טוב שלא שאלו כמה אני מרוויח בחודש). וגם אם תבוא נקי אתה עדיין תקבל מהם הצעה שתגרום לך לברוח. שלא לדבר בזמן תאונה אין ממש עם מי לדבר כי הכל וירטואלי.

ובסוף, הם לא מתעסקים ברכבי "ספורט", אז תתחיל לעבור לסוכן פרטי שישב איתך יסתכל ברישיון רכב ויתן לך הצעה.

גם בזמן תאונה יהיה לך עם מי לדבר ולא תשאר תלוי בין הטלפון לפקס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חברת הביטוח לא צריכה לדעת שרמת הגימור מכונה "ספורט".

זה שאמרת להם את זה , זה קשור לאגו שלך בלבד.

אין שום קשר בין הרכב הזה לבין המלה ספורט.

הרכב שלי מבוטח לפי :

גולף 1.8T, קוד דגם : XXXXX שפירושו : גולף GTI עם 5 דלתות.

הייתי גם יכול לומר : גולף GTI טורבו עם מושבי ספורט, מגנזיום בלה בלה בלה, ולהפחיד את הסוכנים

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מחזק את קודמיי - סוכן הביטוח צריך רק את קוד הדגם המופיע אאל"ט ברשיון הרכב (וגם במחירון לוי יצחק), זה הכל.

הסוכן מקליד את הקוד למחשב ומנפיק הצעה, במחשב חברות הביטוח יש כבר את רוב הנתונים לגבי הרכב (למעט סוג הגיר אם אני זוכר נכון)

ומצטרף להמלצה לבצע ביטוח מקיף ע"י סוכן בלבד ולא בחברות הישירות. בחברה ישירה אף אחד לא יתאמץ לעזור לך כשיש תאונה ואם הם יחליטו שלא בא להם לשלם או שהם מעכבים אותך אתה תוכל להתקשר 1000 פעם ולא יעזור.

ביטוח חובה דווקא ניתן לבצע בישירות, ממילא כשיש תביעה חו"ח עובדים עם עו"ד, והחברות הישירות די בסדר בתביעות האלו (מידע מעו"ד שמתעסקת בתביעות ביטוח חובה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כשקניתי את ה 106 ראלי אז חיפשתי איפה הכי זול לבטח אותה, היו חברות שברגע שאמרתי "ראלי" אמרו לא מבטחים רכב ספורטיבי ( אולי כי אני נהג צעיר, בן 22), ובחברות ביטוח אחרות אמרתי רק דגם ונפח מנוע וישר הם אמרו שזו ראלי (1300 סמ"ק), ובכל החברות, אלו שהיו מוכנות לבטח אותי המחיר היה קצת יותר יקר. בכל אופן ביטוח 9.000.000 נתנו הצעה טובה, היו למשפחה שלנו 2 תביעות איתם, אחת שלי על זה שהחלקתי עם קטנוע ועוד אחת של אבא שלי עם הרכב שלו והם תיפקדו ממש בסדר, תבדוק איתם!

• תוכן חדש...