Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולנו,

לא משהו מסובך, מצברים לרכב.

עניין פשוט שלא דורש יותר מידי , אך כמובן בכל מקום מקום מדובר על אינטרס כספי .

ניגשתי לפני שבועיים לאוטו-דיפו על מנת לבדוק את מחירי המצברים, הייתי צריך מצבר לרכב של חברה שלי וזה היה ביום שבת.

לרוב אינני ניגש לשם למעט דברים דחופים או קטנים כי לרוב ב99.9% מהמקרים הם פשוט יקרנים.

לא מסובך לכאורה.

מדובר על רכב מסוג דייהו מדגם רייסר שנת 94.

המצבר המומלץ הוא כמובן 55אמפ"ש.

סטנדרטי נפוץ וזול.

ברכב היה עד עכשיו מצבר של חברת SPARK שזו חברה זולה שאני בד"כ לא הייתי פוזל לכיוון שלה אבל סתם בשביל העיניין שבדבר , המצבר היה ברכב 4.5 שנים של עבודה תקינה ללא בעיות!(שזה המון זמן יחסית למצבר).

נחזור לעניינו, הSPARK הוא 55A עם כח הנעה של 250 אמפר, שוב, פשוט מאוד וזול מאוד.

נכנס לאוטודיפו, רואה 3 סוגי מצברים שהם מוכרים.

1. שנפ, מסדרת הHIGH-TEC במחיר של 690 ש"ח.

2.VARTA מסדרת הBLUE במחיר של 590 ש"ח.

3.SPARK במחיר של 500 ש"ח.

ההיגיון אומר לי לשים את הSPARK, הרי גם ככה היה ברכב מצבר דומה לפני והוא גם החזיק כמה שנים טובות.

אבל מניסיוני עם VARTA הגעתי למסקנה מזמן שהVARTA עולים יותר זול משנפ, וגם מצברים טובים יותר.

את כל המצברים הזולים אני בכלל לא מחשיב אותם.

הגיע נציג שירות שלהם.

התחליל לשאול אותי שאלות.

ולבסוף הוא אומר לי בנחרצות, שלסוג הרכב שלי מתאים רק מצבר בעל לפחות 350 אמפר כח הנעה.

כלומר הSPARK יורד מהפרק כי כח ההנעה שלו הוא 250 אמפר .

אבל הרי אנחנו יודעים שברכב היה מצבר זהה כבר 4.5 שנים של עבודה תקינה ללא כל בעיות!.

אמרתי לעצמי אוקיי, אז הוא רוצה לדחוף לי מצבר יקר, בוא נראה מה הוא ממליץ.

המוכר ישר רץ לו אץ לו למדף השנפ ומוריד לי מצבר שנפ היי-טק 55 אמפר במחיר של 690 ש"ח "ואומר לי הנה! זה המצבר שמתאים לרכב שלך!".

אני שואל למה, ואז הוא ממהר להלל את השנפ כמצבר הכי טוב בעולם (מבלי בכלל לדעת שזה ישראלי) ואז הוא מראה לי בחיוך רחב את ה350 אמפר כח הנעה שלו.

אמרתי טוב, תודה אני אשקול את ענייני, ושאלתי אותו רק שאלה מאוד ברורה :" מה לגבי הVARTA? הוא לא טוב כמו השנפ".

הרי אני יודע שהוא זול יותר וטוב יותר.

המוכר עונה לי :"עזוב אותך VARTA זה בדיוק כמו הספארק".

המוכר הרתיח אותי.

וVARTA יש את הכח הנעה הכי חזק במצברים, יותר משנפ ויותר מכל המתחרים והמחירים שלהם הגיוניים.

ניגשתי למדף של VARTA ומה אני רואה.

לקחו טוש מרקר שחור, ומחקו את כל הכיתובים של הכח הנעה על המצברים של VARTA.!

חוצפה! , אני בודק בספר מצברים ולא מופיע שם כח הנעה.

קראתי למוכר וביקשתי ממנו לדעת כמה כח הנעה יש לVARTA, ואז הוא שוב אומר לי:" אמרתי לך זה כמו הספארק, סתם יקר בלי הצדקה לא מתאים לרכב שלך"

אמרתי לו טוב- תודה.

חזרתי למדף של VARTA הפכתי אותו עד שמצאתי למזלי מצבר כזה שרק בצד אחר מחקו את הכיתוב.

ומה אתם חושבים שהיה כתוב שם? : 480 אמפר כח הנעה.

כל זה הרי היה ידוע מראש, אחרת הם לא היו מוחקים את הכיתוב.

רק הרגיזה אותי כל ההתנהלות שלהם, ולמה בכלל הם מוחקים את הכיתובים, הרי זו זכותי בתור צרכן לראות מה כתוב על המוצר שאני קונה ושהוא לא יעבור איזושהיא צנזורה שיווקית כדי למכור לי שנפ.

זו הטעיה מכוונת, ואי מתן מידע מלא ללקוח.

במילים אחרות, שקרים רק על מנת למכור מוצר תוך כדי הטעיית הציבור.

בקרוב אני גם אפנה את העניין להתייחסות של שירות הלקוחות והנהלת חברת אוטודיפו.

אני אעדכן את הפורום על הנושא במידה ותהיה לי התייחסות מצידם.

היה חשוב לי ליידע את הפורום .

שבת שלום.

under construction..

פורסם

מעבר לפניה להנהלת אוטו דיפו אני ממליץ לך לפנות ליבואן verta לישראל ולספר לו את הסיפור. אני בטוח שזה יהיה הכי אפקטיבי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

עוד משהו בעניין - התקנים לפיהם רשום "אמפר התנעה" שונים בין SPARK ל שנפ\וורטה. המקרה זכור לי כי בעבר היה בפורום דיון על הנושא הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן כוח ההתנעה הינו נתון חשוב בזמן בחירת מצבר, אך על תתייחס לנתון זה כתורה מסיני מכיוון שכוח ההתנעה חשוב במיוחד במדינות קרות שהטמפ' יורדת תחת לאפס.

כמובן נתון זה חשוב במיוחד ברכבי משא וג'יפים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני התעניינתי לפני חודשיים בערך במצבר בסניף בחוצות המפרץ (ליד חיפה) וקיבלתי הסבר על כל מצבר ומצבר, ללא שום העדפה של המוכר לחברה כלשהי...

פורסם

גם לי המליצו על VARTA באוטו-דיפו. עם זאת, אני לא פוסל את האפשרות ש"דחפו" לי מצבר חזק יותר ממה שאני צריך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

יתכן שזו יוזמה של מישהו בסניף הספיציפי, כנראה הם מקבלים תגמולים גדולים יותר על מכירת המצברים של שנפ, שימו לב שהם שמים מדבקות ברקוד צהובות על חלק מהמוצרים שהולכים לקופה, אלו הם מדבקות עמלת מכירה.

פורסם

בשבוע שעבר קפצתי לראות כמה עולה מצבר שנפ 60 אמפר לרכב שלי. המחיר היה 800+. חיפשתי במקום אחר (חשמליה) והמחיר היה כ-720 ש"ח לאותו מצבר.

המחירים באוטו-דיפו יקרים מאוד. אל תתפתו לקנות שם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מה שנאמר כאן לגבי המחירים של אוטו דיפו הוא לא מדויק בעליל.

זה נכון שהם לא זולים ושלא כל המוצרים שלהם נחשבים לטופ של ההיצע בשוק אביזרי הרכב, אולם יש לבחון כל מקרה לגופו. את רביעיית הצמיגים הנוכחית שלי קניתי אצלם וכן גם את המצבר שלי (לפני כחודש בלבד). הנ"ל נקנו לאחר סקר שוק ולאחר שהבנתי שהעיסקה אכן משתלמת עבורי.

יחד עם זאת, לעולם לא יהיה תחליף ל-common sense, קל וחומר כאשר מדובר ברשת גדולה שאנשי המכירות שלה לאו דווקא באים מתחום הרכב. היות ובמהלך השנה הקרובה אחליף את הצמיגים שלי, כבר מעכשיו אני מתחיל לרחרח אילו אופציות עומדות בפני זמינות. בעת קניית המצבר (בסניף גן שמואל, אם למישהו זה משנה) עשיתי סיבוב במחלקת הצמיגים שלהם ולאחר שמצאתי צמיג במידה המתאימה לרכבי, התברר שקוד המהירות שלו נמוך (אני זקוק ל-H ואילו הצמיג שהיה בחנות היה T).

קראתי לאיש המכירות ושאלתי אותו האם ניתן להשיג את אותו צמיג בקוד המהירות המתאים. לאחר שהתעניין לאיזה רכב הצמיג מיועד, הוא ענה שאין בעיה להרכיב את הצמיג הזה. אמרתי לו שלא ניתן כיון שהוא אינו תואם את המלצת היצרן. כשאיש המכירות ניסה לסתור טענה זו ע"י טענות בסגנון של "אבל ממילא אתה לא מגיע למהירות הזאת...", הבנתי שאין עם מי לדבר. אמרתי תודה וניגשתי לקופה לשלם עבור המוצר שבאתי לרכוש מלכתחילה תוך ידיעה שאאלץ להשקיע קצת יותר מאמץ כדי למצוא רביעייה הולמת עבור הרכב שלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני חושב שהמחירים שם יותר תנודתים מאשר יקרים

בסוף דצמבר קניתי שם מצבר שנפ 46 אמפר שעלה לי 463 ש"ח ואז היה עוד מבצע שקיבלתי שני שוברים

של 50 ש"ח כל אחד לקניה חוזרת

פורסם

אני קניתי לא מזמן להונדה שלי מצבר ב300 שקל מחר אני הבדוק איזה מצבר ואני הרשום כאן

אבל שם באוטו דיפו באמת יש לעם מריחים יקרים

יונדאי גטס :-D

פורסם

אין חדש תחת השמש...

מדי פעם אני נכנס לשם, לחפש איזו נורה קטנה או משהו כזה, ותמיד משתעשע מאנשי המכירות שלהם...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לצורך העניין רכשתי לאחרונה מצבר של וולטה[וולקן] 50A בעלות של 480 שח.

מעניין למה על וולטה לא שומעים באוטו דיפו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...