Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי עם חבר שלי ברכב כמו שלי (סופר לאנסר ידנית), הוא לחץ פה ושם (לא שזה בריא ואני אומר לו את זה אבל הרכב שלו שיעשה מה שהוא רוצה) ובטעות העביר במקום לעלות לרביעי העביר למטה לשני אבל ממש לשניה כי הוא ישר הוריד את הקלאץ' למטה,

והחזיר לרביעי וכל זה קרה במהירות של 120 קמ"ש(בהילוך השני המנתק הצתה נכנס ב 100 קמ"ש בסופר לאנסר),

השאלה היא העם נכנס המנתק הצתה לפעולה במצב זה או שהסל"ד עלה מעבר ל 7 אלף לשניה?והעם נגרם נזק?דיברתי איתו הבוקר הוא אומר שהרכב נוסע כרגיל,אבל עדין מענין אותי מה קורה במצב כזה בגיר ידני,המנתק נכנס או שהסל"ד קופץ מעבר למנתק וגורם לנזק?

תודה מראש.:arrow:

פורסם

אני חושב שהמנתק הצתה פועל בסל"ד מסוים ולא במהירות מסוימת בכל מקרה הילוך מעבירים בלי גז, יחס ההעברה בהילוך לא יאפשר למנוע לעבור את מהירות הסיבובים המקסימלית עקב בלימת המנוע עם שחרור הקלאץ' במצב שאין תאוצה עם גז. המכה עלולה לגרום נזקים למנוע, לקלאץ' ולגיר אבל הסבירות שזה יקרה מפעם אחת נמוכה.

פורסם

המנתק לא יכול להגן מפני מצב כזה - הוא רק מנתק את ההצתה ו/או את הזרקת הדלק, זה לא יעזור אם מה שמעלה את הסל"ד זה הכנסת הילוך נמוך מדי.

החשש העיקרי בסל"ד יתר הוא פגישה בין שסתום לבוכנה (עקב כך שהשסתומים לא מספיקים להיסגר) ואם זה קורה - שסתומים מתעקמים והקומפרסיה נפגעת.

במקרה שתיארת סל"ד היתר היה מתון יחסית (20% מעל המנתק?) ולכן ייתכן שלא נגרם נזק.

כדי להיות בטוח לך תעשה בדיקת קומפרסיה אם אתה רוצה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא קרה כלום, זה בסדר.

אם לא שמעת חריקות נוראיות ו/או הרחת ריח שרוף ועשן ו/או נפלו חתיכות מתכת מהאוטו ו/או נשארו לך שלוליות נוזל מתחתיו הכל תקין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

WILL מה הקשר לבדיקת קומפרסיה? או שאתה מתכוון לנפילות לחץ (2 בדיקות שונות). בכל אופן זה לא יתן כלום.

אני הייתי חושש יותר לתיבת ההילוכים מאשר למנוע.

שילוב מהיר, בסל"ד גבוה, טוחן את האמא של המיסבים בת"ה.

כמו שאומרים אין להחזיר את החלב לפרה!

רמי

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

שאלה מטרידה באותו נושא

קרתה לי גם כזאת טעות כשהייתי עייף, אבל לא בטורים גבוהים ולכן לא קרה כלום. יותר מדאיג אותי זה מה יקרה אם בטעות אני אטעה ואכניס לרוורס כשאני יורד מחמישי לרביעי בגיר ידני. האם יש הגנה וההילוך לא יכנס, או שהוא יכנס חלק ובהרמת הקלאץ יהיה שם סלט אחד גדול?

אותו הדבר באוטומט, אם רוצים להעביר הילוך, האם אפשר בטעות להכניס מ D ל R .או שיש הגנה שתמנה מההילוך להיכנס.

אם יש הגנות, האם הם תלויות בסוג הרכב?

פורסם

באוטומט אני יודע ב 100% שיש הגנות לדברים האלה,תסע נגיד על D רגיל ותשלב ל R,זה לא ישלב עד שתעצור סופית.

תשלב מ D באיזה 100 קמ"ש נגיד ל 1 הוא לא ישלב עד שיגיע לגבולות של ההילוך הראשון.

בידני זה שונה,בגלל זה גם שאלתי.

פורסם

אני לא מבין איך הוא עשה את זה?? איך התיבה הצליחה לסנכרן כזה מעבר??

כנראה שהוא השקיעה כוח עצום על הידית הילוכים, על מנת לשלב להילוך שני בכזאת מהירות..

או שפשוט קצת התבלבלת במהירות או מד קמ"ש מזייף.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

1. באוטומט (לפחות בתיבות מודרניות) יש הגנות. נסיון שילוב הילוך "1" במהירות גבוהה הניב ניוטרל ולא מנוע מפוצץ.

2. בידני יש הגנה מפני שילוב חמישי-->רוורס.

3. שילוב שלישי-->שני כפי שתואר פה בסל"ד גבוה, אמנם גורם לבלאי בסינכרונים של הגיר, אבל אין מה לדאוג אם זה בוצע פעם אחת. זה לא גורם נזק מיידי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• ספונסר פורום
פורסם

ברוב המקרים סל"ד יתר גורם לגזירת טלטל ופתיחת חלון בבלוק מנוע.

באם לא קרה נזק מיידי.

תאמר לחברך שלהבא יהיה זהיר יותר,ויסע לשלום.

אורן

פורסם

לפעמים יש הפתעות בעמידות של מנועים.

לפני הרבה שנים הכנסתי ב-90 קמש להילוך ראשון (פורד אסקורט מסחרי שהיה ידוע באובדן הברקסים ) כדי להמנע ממשאית בסיבוב מוצא. - שום נזק לגיר/מנוע.

• תוכן חדש...