Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
audiocontrol 4XS

זה בדיוק מה שיש לי ברכב.

אני משתמש בו כרגע לחיתוך של המידבאסים המידים והטוויטרים אבל בעקרון אני יכול גם לחבר דרכו את הסאב וופר.

הוא קרוס ארבעה ערוצים ? כלומר טרי מלא לקדמיים וגם סאב ? ואם כך כמה עולה כזה דבר ? סתם לשם עניין

בברכה יהודה

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה?

ל-H700 יש 8 ערוצים עצמאיים לגמרי שכל אחד מהם אפשר לתחום בין 20HZ ל-20KHZ, לכוון LEVEL בנפרד, לכוון SLOPE בנפרד (FLAT to 30Db).

אני השתמשתי איתו ברכבי בעבר לצורך עבודה ב-4WAY, הקרוס/פרוססור שבזמנו התקרב ליכולות שלו היה ה-DQXS, מעבר לזה, יש עוד פתרון יותר יקר והכי טוב שאני מכיר כיום וזה ה-UCS PRO של ALTOMOBILE.

איציק.

קודם כול מצטער על התגובה הנוספת , פשוט אחרי שעניתי ללאנוס עברתי על דבריך

הדבר הזה שהזכרת , ראיתי בספפיקציות שיש לו DAC20BIT או 24BIT ? ע"פ מה זה נקבע ? ולדעתך מה האיכות שלו ? והאם יש לך הערכה לגבי העלות שלו ? כי על פניו אתה יכול לקנות HU פשוט (למשל פאנאסוניק ב750 ש"ח), ולחבר אליו את הקרוס הזה ולקבל איכות של 9255 , אז למה אנשים קונים את ה9255 ?

פשוט מסקרן אותי מה דעתך בנידון

בברכה יהודה

פורסם
הוא קרוס ארבעה ערוצים ? כלומר טרי מלא לקדמיים וגם סאב ? ואם כך כמה עולה כזה דבר ? סתם לשם עניין

טרי מלא לקדמיים וגם סאב - מכשיר חדש כזה צריך לעלות סביבות ה1700 שקל, אני קיבלתי את שלי מחבר שהביא במקומו את ה"קוסם" והוא מרוצה ממנו.

החסרונות של המכשיר הם שאכן - הוא לא בדיוק אקטיבי אלא יותר פסיבי שניתן לשינוי בעזרת נגדים.

בנוסף לכך - טיימ קורקשיין - אני נאלץ לעשות אצלי ברכב תיקון השהייה של כל צד ביחד ולא כל רמקול בנפרד משום שמהHU אני משתמש רק ביציאה אחת שנכנסת לקרוס הזה והוא עושה את הפיצול לשלושה מגברים.

אבל זה זניח מאוד כי יש ברכב תוצאה טובה מאוד והקרוס בפני עצמו הוא פשוט מכשיר מדהים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם להמשיך את מה שהתחלתי להגיד, בהנחה ואני צודק, מדוע לא להשתמש בקרוס שב-HU לחיתוך של טוויטר, מיד וסאב ואת החיתוך של המיד-בסים לבצע מהמגבר או לחילופין לחיתוך טוויטר,מיד ומיד-באס ואת הסאב לחתוך מהמגבר שלו?

פורסם
אם להמשיך את מה שהתחלתי להגיד, בהנחה ואני צודק, מדוע לא להשתמש בקרוס שב-HU לחיתוך של טוויטר, מיד וסאב ואת החיתוך של המיד-בסים לבצע מהמגבר או לחילופין לחיתוך טוויטר,מיד ומיד-באס ואת הסאב לחתוך מהמגבר שלו?
כי בשביל לחתוך מיד אתה צריך לתחום אותו גם מלמעלה וגם מלמטה שזה אומר HPF וLPF , אז מה נותר לך ? מה עוד שאתה צריך כאן אפשרות לקבל טווח תדרים די רחב , כול הסיפור של לעבור לטרי וואי במקום 2 , זה במקרים והדרייברים שלך , מגיעים לאזורים שבהם הם מתחילים להתעוות (גם אם זה לא שמיע) ואתה רוצה לחלק את העומס . אבל אז אתה צריך לוודא שיש לך טווח רחב של תדרים לבחור מהם וסלופ שנע בין 12 ל24 אמיתי . כמה מכשירים סטים של HU ומגבר יכולים לעשות את זה ? לא הרבה אם בכלל.

יש כמה מגברים שמתגאים בכך שיש להם קרוס די טוב אבל זה עדיין לא קרוס אלקטרוני אמיתי שמאפשר חופש גדול בחירת התדר והסלופ בכול האפשרויות .

אז אלא אם כן ,אתה מכיר משהו שאני לא מכיר ,אני לא חושב שזו אופציה.

בברכה יהודה

פורסם

בקרוס של ה-HU הספציפי הזה הקרוס הוא כזה:

טוויטרים: היי פאס של 25Hz-20kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

מידים: לו פאס של 630Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB, היי פאס של 25Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

סאב/מיד באסים: לו פאס של 25Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB, היי פאס של 16Hz-250Hz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

זה לא מספיק טוב???

פורסם
בקרוס של ה-HU הספציפי הזה הקרוס הוא כזה:

טוויטרים: היי פאס של 25Hz-20kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

מידים: לו פאס של 630Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB, היי פאס של 25Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

סאב/מיד באסים: לו פאס של 25Hz-10kHz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB, היי פאס של 16Hz-250Hz או כל התדרים, סלופ של 6DB,12DB או 18DB.

זה לא מספיק טוב???

טום - הטוויטר שמנגן הכי נמוך שאני מכיר בשוק זה הסופרימו של מורל והוא מנגן החל מ800 הרץ וגם זה בתיאוריה.

אתה זורק לאוויר מונח כמו היי פאס 25 הרץ בהקשר לטוויטר - לא קשור.

הסלופ של הקרוס אובר זה בעצם עד כמה חיתוך התדר הוא תלול (חד) - כרגע זה לא משנה.

במערכת שלושה חלקים בדרך כלל המיבאס יהיה בתחומים של 60 הרץ עד ה900 הרץ

המיד יהיה בתחומים של החל מ120 הרץ עד ה7 קילו הרץ

והטוויטר יהיה בדרך כלל מה2.5 קילו הרץ ומעלה.

ברוב המגברים יש קרוס שהוא או LPF או HPF ובדרך כלל התחום הוא 50 הרץ עד ה300 ולפעמים גם עד ה500 הרץ

מעטים הם המגברים שיש להם בנד-פאס בקרוס אובר או כפתור X10 לשימוש של היי פאס לטוויטרים.

רוב הHU שיש להם יכולות של 3WAY עולים מינימום 2000 שקל (ברוב המקרים) ואלה שיש להם 4WAY בדרך כלל מדובר על 4000 אלף שקל ומעלה וגם - יש בודדים כאלה.

בשביל חיתוכים כאלה צריך כבר מכשירים יותר רציניים - כמו מה שמדובר בת'רד כאן

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בסה"כ העתקתי את שכתוב בחוברת ההפעלה של ה-HU (קלריון 775 להזכירכם).

אין בעיה לחבר הטוויטרים דרך מגבר הסטריאו 60 שלו ולחתוך אותם דרך הקרוס של המכשיר (לצורך העניין 2 קילו הרץ בHPF.

אין בעיה לחבר את המידים דרך 2 ערוצים של המגבר 4 ערוצים שלו וכנ"ל לחתוך אותם דרך המכשיר (לצורך העניין HPF של 315 הרץ וLPF של 4 קילו הרץ)

הבעיה היחידה ששמתי לב אליה רק עכשיו זה שיהיה קושי לפצל את היציאה הנותרת גם למיד-בסים וגם לסאב. אם יש פתרון לזה אז אין צורך לקנות לדעתי קרוס חיצוני יקר.

אולי ניתן להגדיר את החיתוך של היציאה האחרונה כLPF של נגיד 400 הרץ וHPF ככל התדרים (through) ואז לפצל אותה אחד לשני הערוצים הנותרים במגבר ה-4 ערוצים ודרכו לחתוך אותם בHPF של 60 הרץ ואת הפיצול השני למונובלוק ושם לחתוך את הסאב בLPF של 80-100 הרץ.

תֹם

פורסם

תמיד אפשר לפצל את היציאה של הסאב למידבאסים ואז פשוט לחתוך את הסאב נמוך יותר - זאת היתה התכנית המקורית שלי

אבל הבעיה אצלי התעוררה ברגע שרציתי להוסיף קצת "צבע" למידבאסים - הייתי פשוט מביא את הסאב למריחות מגעילות וזה בגלל שלמידבאסים אצלי ניתן להוסיף הרבה מאוד באס בעזרת האקולייזר - אבל לא ניתן היה להפריד את התוספת הזאת מהסאב וופר.

לכן - בכדי להיות מסוגל להשתמש במידבאסים ללא להשפיע על הסאב וופר הייתי צריך להפריד את המידבאסים מהאקולייזר של המכשיר ובגלל זה הייתי צריך גם אקולייזר חיצוני וגם קרוס חיצוני.

חיתוך זה לא הבעיה - הבעיה היא כיול המערכת - שם אתה כבר תבין שבשביל לעשות את זה כמו שצריך, HU 3WAY זה פשוט לא מספיק.

Pioneer TS-X150

פורסם
ה- ZAPCO בהחלט מאפשר מגוון חיבורים החל מ- 3WAY וגם 4WAY כנס לאתר ZAPCO תחת Heritage (דגמים ישנים) ושם תוכל להוריד PDF עם כל אפשרויות החיבור שאתה חולם.

בהצלחה.

מישהו באצת יכול להסביר מה הולך עם ה-ZAPCO הנ"ל?

מה האפשרויות? ניתן לחבר לכל מכשיר? כמה עולה חדש? מייצרים עדיין?

את האלפיין H700 סבבה..לאיזה HUים ניתן לחבר אותו? כמה הוא עולה בחו"ל כולל הראש ששולט עליו?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

ה H700 בא עם יחידת שליטה משלו.

ה H701 בא בפרוססור בודד, ששולטים עליו רק כמה רדיודיסק בודדים מבית אלפיין , אבל יש לו אופציית הוספה של יחידת שליטה RUX משהו , תבדוק באתר שלהם.

ה H700 כבר לא נמכר חדש, וניתן להשיג רק יד שניה , ה H701 אני משער שיעשה בסביבות ה 350 דולר חדש.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
ה H700 בא עם יחידת שליטה משלו.

ה H701 בא בפרוססור בודד, ששולטים עליו רק כמה רדיודיסק בודדים מבית אלפיין , אבל יש לו אופציית הוספה של יחידת שליטה RUX משהו , תבדוק באתר שלהם.

ה H700 כבר לא נמכר חדש, וניתן להשיג רק יד שניה , ה H701 אני משער שיעשה בסביבות ה 350 דולר חדש.

את ה- H701 לאיזה רדיו דיסק ניתן לשדך? תן לי דגמים [=

700 וה- 701 עושים את אותם הפעולות?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

במחירים האלו , אולי כן כדאי ללכת על 9255 . הוא עולה 800-1000 דולר , ומקבלים גם איכות סאונד יותר טובה מדק פשוט , וגם כמובן קרוס 4 WAY מעולה

בברכה יהודה

פורסם
תמיד אפשר לפצל את היציאה של הסאב למידבאסים ואז פשוט לחתוך את הסאב נמוך יותר - זאת היתה התכנית המקורית שלי

אבל הבעיה אצלי התעוררה ברגע שרציתי להוסיף קצת "צבע" למידבאסים - הייתי פשוט מביא את הסאב למריחות מגעילות וזה בגלל שלמידבאסים אצלי ניתן להוסיף הרבה מאוד באס בעזרת האקולייזר - אבל לא ניתן היה להפריד את התוספת הזאת מהסאב וופר.

לכן - בכדי להיות מסוגל להשתמש במידבאסים ללא להשפיע על הסאב וופר הייתי צריך להפריד את המידבאסים מהאקולייזר של המכשיר ובגלל זה הייתי צריך גם אקולייזר חיצוני וגם קרוס חיצוני.

חיתוך זה לא הבעיה - הבעיה היא כיול המערכת - שם אתה כבר תבין שבשביל לעשות את זה כמו שצריך, HU 3WAY זה פשוט לא מספיק.

אם כך מדוע לא להוסיף למערכת קרוס 2WAY בלבד ולחבר אותו לאחת היציאות?

פורסם

אתה שואל את השאלה שלך כאילו שיש משהו פסול או אסור ברעיון מקורי.

מותר לעשות הכל וזה אפילו רעיון טוב שאם הייתי חושב עליו סביר להניח שהייתי מוכן להשתמש בו - במקרה שלי, עמד לרשותי מוצר מדהים שפתר לי את הבעיה.

אם אני לא טועה - יש מישהו כאן בפורום שמוכר 2XS של אודיו קונטרול. אולי אפילו שנים כאלה, או שראיתי את זה באיביי? - לא זוכר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...