Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצצתי בהיינס ורשום שם שצריך להחליף שמן מנוע ומסנן שמן כל 3000 מייל או 3 חודשים (הקודם בינהם), שזה קצת פחות מ 5000 ק"מ. :shock: זה לא תחת סעיף של רכב שעובד בתנאים קשים, זה בתחזוקה וטיפולים שגרתיים.

להישמע להיינס או להמשיך להחילף כל 10000ק"מ?

(הרכב הוא לנטרה 1.6)

פורסם
הצצתי בהיינס ורשום שם שצריך להחליף שמן מנוע ומסנן שמן כל 3000 מייל או 3 חודשים (הקודם בינהם), שזה קצת פחות מ 5000 ק"מ. :shock: זה לא תחת סעיף של רכב שעובד בתנאים קשים, זה בתחזוקה וטיפולים שגרתיים.

להישמע להיינס או להמשיך להחילף כל 10000ק"מ?

(הרכב הוא לנטרה 1.6)

כל האמריקאים מחליפים שמן מנוע כל 3.000 מייל או 3 חודשים.

השאלה עד כמה אתה רוצה לשמור על הרכב ואיזה שמן מנוע אתה משתמש. אם זה מינרלי/חצי-סינטטי אז 10,000 ק''מ זה המקסימום, ואם יש לך גם הרבה נסיעות עירוניות אז 7-8 אלף ק''מ זה גג.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
כל האמריקאים מחליפים שמן מנוע כל 3.000 מייל או 3 חודשים.

השאלה עד כמה אתה רוצה לשמור על הרכב ואיזה שמן מנוע אתה משתמש. אם זה מינרלי/חצי-סינטטי אז 10,000 ק''מ זה המקסימום, ואם יש לך גם הרבה נסיעות עירוניות אז 7-8 אלף ק''מ זה גג.

ואת זה אני משוכנע שאתה אומר מהיכירותך העמוקה עם "כל" האמריקאים....

אנא, אם לא יודעים - מותר לא להגיב.

ולפותח השרשור - אתה מוזמן לשלוח מייל דרך האתר של היינס ולשאול אותם לפשר ההמלצה - התמוהה - לדעתי.

אני לא מכיר רכב שההמלצה לגביו היא לחליף שמן כל 3000 מייל או 3 חודשים, אלא אם זה טרקטור או משאית שעובדים 24/7, וגם אז, הזמן נמדד בשעות מנוע ולאוו דווקא ביחידות זמן קונווציונליות.

לדעתי - אין סיבה לחרוג מהמלצות היצרן הרשמיות ברכבים סטנדרטיים שמשמשים את בעליהם באופן הגיוני [למשל - רכב פרטי שאינו מונית]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

וחשבתי שהיינס זה בכלל הוצאה בריטית :roll:

לבחור עם הלנטרה, לדעתי החלפת שמן איכותי פעם בחצי שנה והחלפת מסנן מקורי פעם בשנה תהיה מעל ומעבר ע"מ לשמור את המנוע במצב מכני טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא מכיר רכב שההמלצה לגביו היא לחליף שמן כל 3000 מייל או 3 חודשים, אלא אם זה טרקטור או משאית שעובדים 24/7, וגם אז, הזמן נמדד בשעות מנוע ולאוו דווקא ביחידות זמן קונווציונליות.

לדעתי - אין סיבה לחרוג מהמלצות היצרן הרשמיות ברכבים סטנדרטיים שמשמשים את בעליהם באופן הגיוני [למשל - רכב פרטי שאינו מונית]

רון.

בולשיט, שמנים קונבנציונליים עדיף להחליף בתדירות גבוהה יותר מ-10 אלף ועל 15 אין מה לדבר בכלל (מה שגם מציין HAYNES).

פורסם
בולשיט, שמנים קונבנציונליים עדיף להחליף בתדירות גבוהה יותר מ-10 אלף ועל 15 אין מה לדבר בכלל (מה שגם מציין HAYNES).

במידה ואתה מתכוון לשמן מאכל/שמן זית/קיטניות/תירס אז התשובה שלך זוכה בציון 10 !!

לגבי שאר השמנים תשאיר את הדעה הזו לעצמך ,O.K או שתכתוב נימוק מפורט מלווה בהמלצות של יצרני הרכב בלבד , לא קישורים עם דעות אישיות וחומר שנטחן והועתק אין סופר פעמים.

מה דעתך על החלפת פלגים ? כול כמה ?

כמובן שאני מתייחס לרכב שטופל כראוי ומצב תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברכב שלי אני נוהג להחליף שמן כל חצי שנה/5,000-8,000 ק"מ. הרכב נוסע מעט והשמן מתחמצן גם אם הרכב בעמידה ממושכת. בגדול מי שיש לו את האפשרות, עדיף להשקיע בסינטטי מלא ולהחליף כל 10,000 ק"מ או שנה. (כלל אצבע)

סתם דוגמא לקמצנות: בצבא החליטו לחסוך ולהגדיל את מרווח הטיפולים באופל אסטרה (DTi) מ 15K ק"מ ל30K ק"מ, אי לכך ובהתאם לזאת החליפו את השמן ל5W40 סינטטי מלא, כאילו שזה מה שיחזיק את הרכב בחיים ללא טיפול, מה שקרה בהמשך זה מנועים שאוכלים שמן בכמויות (בעיקר לאחר 15K), נזילות שמן ומנועים ששובקים חיים.

המסקנה: גם אם קניתם שמן סינטטי, זה לא אומר שהוא יחזיק לנצח. על דברים כאלה חבל להתקמצן ואח"כ להצטער..

פורסם
ברכב שלי אני נוהג להחליף שמן כל חצי שנה/5,000-8,000 ק"מ. הרכב נוסע מעט והשמן מתחמצן גם אם הרכב בעמידה ממושכת.

אתה עושה נכון, כל הכבוד.

DANNIEL, שמנים סינטטיים הם לא קונבנציונליים (לידיעתך).

מרק10, המלצות יצרן לעתים קרובות מלמדות על מגמת טיפולים לרכב בתקציב מוגבל ולא דווקא על שמירת הרכב. אתה יכול ללמוד על כך מיצרני רכב פאר שאינם חוסכים בעלויות אחזקה והמלצות לטיפולים הם ברמה גבוהה מאוד. כמו למשל MAYBACH שממליצים על שימוש בשמן סינטטי בלבד ברמה גבוהה ביותר של חברת FUCHS, או MASERATI שמשתמשים בשמן מנוע בכל העולם רק מיובא מאיטיליה AGIP ולא בשום דבר אחר. אלו רק שתי דוגמאות.

פורסם

הדוגמאות לא מלמדות כלום, רק על פנאטיות מוגזמת של יצרני רכב מאוד אקצנטריים.

ולידיעתך כבר מזמן אין דבר כזה שמן לא קונבנציאונלי, זו לא לוחמה ביולוגית, ושמנים סנטטים נפוצים לא פחות מהמינראלים.

כל שמן בין אם הוא סנטטי מלא, למחצה או מינראלי הוא שמן, ורמת הצמיגות והאיכות הן אלו שמעידים על התאמת השמן למנוע.

תדירות טיפולים עפ"י היצרן של 5K ק"מ או 3K מייל כמעט ולא ניתן למצוא לרכב פרטי, גם באמריקה, והאמת שיחד עם רמת השמנים שיש כיום זה ממש לא נחוץ ובזבזני. 10-15K ק"מ או שנה להחליף שמן זה די והותר, אלא אם אופי הנסיעה הוא חריג במיוחד או המלצת היצרן קפדנית יותר.

דבר נוסף , ביום שבו היינז יהיה ספרות טכנית מובילה בענף הרכב אני מוכר את כל הצ'ילטונים ומיט'שלים למיניהם וספרות המקור של היצרן שיש ברשותי ורץ להזמין היינז.

עדיף להשקיע בסינטטי מלא ולהחליף כל 10,000 ק"מ או שנה. (כלל אצבע)

ודבר נוסף ואחרון, לכתוב כלל אצבע בסוגריים ממש לא עושה את זה כלל אצבע (גם אם זה כתוב ללא סוגריים), אז גולשים יקרים בבקשה להתעלם.

• תוכן חדש...