Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה

האם מנוע קטן \ מכונית קטנה, ישמור על פאסון לאורך פחות קילומטרים מאשר מנוע גדול \ מכונית גדולה?

ואם כן, זה אומר שמנוע של מכונית קטנה עם הרבה קילומטרים מחזיק פחות ממנוע של מכונית גדולה עם הרבה קילומטרים?

תודה מראש

פורסם

חשבתי שיכול להיות שאולי יש סיבה שנובעת משחיקה מיוחדת למיסבים, למומנט גדול על הציר, ללחצים שונים בבוכנות, שחיקה לבוכנות או משהו כזה

פורסם

קח דוגמא:

מנוע של פיאט פונטו (כזו עם שעון חום 8)) יכול להחזיק 300K אם טופל לפי הספר.

מנוע של 405 נפח 1600 מחזיק בסביבות 200K גם אם הוא טופל לפי הספר.

יש עוד דוגמאות של טויוטה ומרצדס אם אתה מעוניין.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

דווקא ראיתי 405 1.6 שהיתה עם יותר מ 300K עם מנוע מקורי.

לדעתי חוץ ממקרים בודדים כל מנוע שטופל כראוי ולא נשחט על ידי נהגים צעירים למשל, יכול להגיעה להרבה מאוד קילומטרים.

פורסם

ברוב המקרים ובמנועים של פעם נטולי האלקטרוניקה מנוע גדול (V8 %5700) יחזיק יותר ממנוע 1600

מנוע גדול עתיר מומנט יעבוד על טורים נמוכים הרבה יותר ממנוע קטן- משמע פחות שחיקה

במנוע גדול גם כשהוא כבר מת (שותה שמן ומשפריץ מכל הכיוונים) התחושה מבחינת נהיגה לא תשתנה הרבה, עדין תרגיש שהוא חזק ובריא

כמובן שכל מנוע אפשר לשחוט מהר מאוד והכל תלוי בתחזוקה שלו

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

ברוב המקרים , למנוע הגדול יותר תהיה עליונות בכל הקשור לשרידות לאורך זמן, כמובן בתלות באחזקה.

אך מאידך, ישנם מנועים קטנים שבנויים בצורה מדהימה,מחומרים טובים,שיחזיקו המון, כגון מנועי בוקסר של סובארו.

בברכה.

פורסם

תיאורתית לגדול תהיה עדיפות (כמובן על אותו גודל רכב) אבל מעשית מה שקובע הוא התכנון הבסיסי של המנוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברוב המקרים , למנוע הגדול יותר תהיה עליונות בכל הקשור לשרידות לאורך זמן, כמובן בתלות באחזקה.

אך מאידך, ישנם מנועים קטנים שבנויים בצורה מדהימה,מחומרים טובים,שיחזיקו המון, כגון מנועי בוקסר של סובארו.

בברכה.

מסכים לגבי סובארו,היתה לנו DL 88, הרכב היה עם מעל 500,000 (לא עבר מעולם שיפוץ) ונסע כמו ענק 6 פעמים בשנה לאילת,בלי יותר מדי להתבכיין.....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פה כבר נכנס נושא הדיזל מול הבנזין. מנוע הדיזל בנוי לאורך חיים ארוך יותר ממנוע בנזין אתה יכול לחפש בפורום דובר על זה כבר.

אין שום קשר בין נפח מנוע לבין אורך חיים.

פורסם

לטעמי, למנוע גדול יהיה יתרון מבחינת אורך חיים.

אבל ישנם פרמטרים אחרים שמשמעותיים מאוד לאורך חיי המנוע, כמו: איכות חומרי הגלם, איכות התיכנון, איכות האביזרים ההקפיים, אופי הנהיגה ברכב וטיב הטיפול במנוע.

מכאן שאי אפשר לקבוע באופן נחרץ שום דבר.

פורסם

עד כמה שאני יודע, בחלק מהמקרים דוקא יש חשיבות גבוהה לגודל המנוע.

קחו לדוגמא רכבים כמו סובארו ג'סטי או סוזוקי סוויפט עם מנועי 1000. המנועים האלה בדר"כ עוברים ראש כל שנה פק"ל. אפילו אם נהגו בהם ברכות וללא מאמצים מיותרים. המנוע שהוא 3 בוכנות לא חזק מספיק ולא שורד מספיק זמן. לעומת זאת דגמי ה 1300 של אותם רכבים עם נפח מנוע גדול יותר ו 4 בוכנות לעומת 3 (יותר כוח) מחזיקים כמו גדולים לאורך זמן ללא הצורך לפרק ראש כל חצי שנה לשיפוץ

ברכבים החדשים (95 ומעלה) אולי יש פחות חשיבות לנפח, כיוון שבשנים המתקדמות המנועים בנויים מחומרים הרבה יותר איכותיים ועמידים, ומתוכננים בצורה הרבה יותר טובה.

בברכה,

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

ידידה שלי נוסעת על פגו 205 ג'ונייר 1124CC מודל93 עם מנוע מקורי שכבר נושק ל262K מקורי ומנוע עוד לא ניפתח .

האוטו מטופל ניקנה מיד 1 ומטופל שוטף טיפולים תקופתיים .ולעומת זאת אח של אבא שלי עשה ראש מנוע בסופר לנסר 97 1600שלו שכולה גמעה 103K ,כמו שאנו נוטים להסכים אחד עם השני-לרוב הפרמטר הכי חשוב הוא רמת הטיפול ואופי הנסיעה לאורך שנותיו של הרכב.

אבל פה רציתי להמחיש בצורה הכי בסיסית שאין ממש קשר ישיר לנפח גדול-חיים ארוכים,אל מול נפח קטן-תמותה בגיל צעיר.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...