Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, קוראים לי יאיר ואני נהג חדש (ווידוי מרגש מאוד ... :roll: )

בכל מקרה רציתי לדון איתכם על נושא של מהירות, אני מצידי כמו כולם בכיף הייתי נוסע ב180 כל הזמן, אבל במסגרת החוק מתאפשר לי לנסוע במהירות המותרת בלבד.

מה שמעצבן אותי זה שכאשר אני נוסע בכביש במהירות המותרת המקסימלית בו ואף קצת מעליה, ולא יורד כמעט אף פעם (חוץ מפקקים ועירוני שאין אפשרות ל50) מהמהירות המקסימלית, אני נוסע 90 אחוז מהזמן בנתיב הימני כדי שיוכל לעקוף אותי מי שרוצה,וכשאפשר בנתיב האמצעי,

ולהמרות זאת זה לא טוב להרבה מהנהגים האחרים, הם עוקפים אותי על פסי רכבת, בפס הפרדה רצוף, מימין, בסיטואציות שגורמות לי לשנות באופן חד את המסלול שלי וכיוצ"ב ...

אני מודע לזה שכן אתם רוצים לנסוע במהירות גבוהה, ואולי מחכה לכם בבית צעירה יפה וחרמנית, אבל מה לעשות שאני קמצן ולא בא לי לשלם קנסות, לא בא לי על שלילה (במיוחד שנהגים חדשים דופקים חזק בקטע הזה ...) ובכלל אני מאמין שהעוד 20 קמ"ש האלו לא ישנו יותר מדקות ספורות עד שאגיע ליעדי.

אז בחיא'ת תסבירו לי מה הקטע שלכם ? ולמה אתם מסכנים כ"כ הרבה אנשים בגלל זה ? מילא תעקפו בסבבה אבל למה ככה :?:

פורסם

זה בדיוק הבעיה !!

יש לי רשיון כבר 14 שנה ויום יום אני נדהם מכמות המטומטמים שמבצעים עברות על ימין ועל שמאל !

נוסעים בנתיב השמאלי לאט ולא יורדים לימני כאשר מגיע מאחור רכב ומהבהב..

עוקפים על פס לבן כאילו הוא רק לקישוט... טסים בהרבה מעל המותר... נוסעים לא חגורות,

מדברים חופשי בסלולרי... מחנים כאילו הכביש של אבא שלהם, עוקפים מימין...

לא חסרות עברות שהנהג הישראלי מבצע כל הזמן...

למה אתה שואל ???

לא יודע...אולי המאצ'ואיזם הישראלי הדפוק...

בכל אופן...אין יום שאני לא עולה על הכביש ורואה את אותם דבילים...

לא שאני כל הזמן נוהג כמו שצריך אבל יש דברים שלעולם לא אעשה !

(שיחה ללא דיבורית, נהיגה בשמאל לא למטרות עקיפה, חצית קו לבן, מעבר באור אדום,

נסיעה באין כניסה, חנייה בחניית נכים, נהיגה ללא חגורה, נהיגה פראית, אי עצירה בתמרור

עצור, אי מתן זכות קדימה ועוד מלא....)

אתה...אתה נהג חדש...תשתדל לא ללמוד מהנהגים הללו אלא שמור על מה שלימדו אותך...

סע לאט... שום דבר לא שווה שתעשה תאונה...שום דבר !

גם לדפוק ת'אוטו בפח זה לא נעים...

שמור על עצמך ותהיה אתה בסדר...אל תגיד - "אם הם ככה אז גם אני יכול"

פורסם

מתי לעזאזל אנשים יפסיקו לבא ולהתלונן על הנהג הישראלי המצוי,

ועל כל מחלותיו ומגפותיו,

בפורום שנלחם נ-ג-ד התופעות הנ"ל, וכן מנסה ליצור תרבות נהיגה כלשהי? :mad:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

אני רואה בלי סוף עברות, רק אתמול באמצע כביש עירוני אבל עם הגבלת מהירות 70 החליט נהג מונית לעצור עצירת פתע .... למה ? כדי להוריד לקוח .... ומי היה אחריו ... אני, כמובן שהוא עצר ממש באמצע הכביש :( טוב שיש לפחות בלמים טובים (-:

בכל מקרה רשמתי את ההודעה שלי מכיוון שהקטע של עקיפות זה קטע שקורה ממש בלי סוף, אולי זה כי רואים את השלט הצהוב הבולט של ה"נהג חדש" ומרימים את האף, כנראה זה מגדיל לאנשים את האגו שהם כבר עברו את השנתיים של השלט הזה והם יכולים עכשיו להשתלט על העולם .... מי יודע :?

פורסם

עוד אחד שמושפע מפרסומות "גבר, אתה בדרך לקבר"... אתה גם בטח "מוריד את הרגל מהגז"...

וברצינות, לדבר בטון מתנשא על מהירות בפורום בו רוב החברים דוגלים בנהיגה ספורטיבית (ומה לעשות שהאחרונה מלווה בד"כ, אם-כי לא תמיד, במהירות החורגת מהגדרות המחוקק בארץ הקודש), אך יודעים, בשאיפה, להפריד בין מהירות להתפרעות, גובל בטיפשות.

נ.ב.

אמירות כגון אלו הן עדות לכך כי כל שטות שתוציא הרשות לבטיחות/מלחמה בתאונות/אנא אערף/חיפוש מטבע מתחת לממל"ז (אין מיותר, לא צריך למחוק),תמצא אוזן קשבת אצל מי שמוכן to take shit, pay for it and make others feel guilty.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מתי לעזאזל אנשים יפסיקו לבא ולהתלונן על הנהג הישראלי המצוי,

ועל כל מחלותיו ומגפותיו,

בפורום שנלחם נ-ג-ד התופעות הנ"ל, וכן מנסה ליצור תרבות נהיגה כלשהי? :mad:

מתי שיפנימו אנשים עמוק במוח מהי "תרבות נהיגה" ולמה זה לא טיפשי שאסור לנסוע באדום וצריך לעצור בתמרור עצור ....

ואני לא מדבר על חברי הפורום בפרט אלא על כלל הנהגים שעושים עברות

פורסם

אני מצטרף לRS6

הפורום נלחם נגד תופעות כמו שאתה מתאר יום יום וגם אנחנו נגעלים מאותם תופעות שמסכנות

גם אותנו

אין לי שום דבר נגד מהירות (ויעיד על כך הדו"ח היפה שמולי) בתנאי שזה בא עם בטיחות

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
אני רואה בלי סוף עברות, רק אתמול באמצע כביש עירוני אבל עם הגבלת מהירות 70 החליט נהג מונית לעצור עצירת פתע .... למה ? כדי להוריד לקוח .... ומי היה אחריו ... אני, כמובן שהוא עצר ממש באמצע הכביש :( טוב שיש לפחות בלמים טובים (-:

בכל מקרה רשמתי את ההודעה שלי מכיוון שהקטע של עקיפות זה קטע שקורה ממש בלי סוף, אולי זה כי רואים את השלט הצהוב הבולט של ה"נהג חדש" ומרימים את האף, כנראה זה מגדיל לאנשים את האגו שהם כבר עברו את השנתיים של השלט הזה והם יכולים עכשיו להשתלט על העולם .... מי יודע :?

לא , לא טוב שיש בלמים טובים , אתה מדבר עלינו ואתה זה שמסתמך על

הבלמים שלך במקום לשמור מרחק המספק לבלימה בכביש מהיר

נראה לי לפני שאתה יוצא בהצהרות אתה צריך לעשות בדק בית.

פורסם

עובדה שהנהג מונית המטומטם עצר עצירת פתע והייתי במרחק מספיק כדי לבלום תוך כדי אי גרימת תאונה לכל המכוניות שהיו מאחורי, ז"א שאני לא בלמתי בלימת פתע אלא בלימה חזקה אבל מדורגת

פורסם

יאיר, ידיד יקר שלי, מגיע לך כל הכבוד ובגדול!

מגיע לך פעמיים: פעם על זה שאתה נהג שומר חוק ופעם נוספת על כך שלמרות היותך נהג צעיר אינך נגרר להתנהגות מטופשת ומסוכנת של ישראלים מכוערים טיפוסים בכביש.

זה לא עניין של מהירות! זה עיניין של תרבות (או למעשה - חוסר של תרבות!) נהיגה ולא רק נהיגה. אלה שנדחפים בתור בק"ח יעקפו אותך מימין ויידחפו חזרה בצומת. אלה שיורקים ברחוב מתחת לרגליים, אלו אותם המכוערים שמרוקנים את המאפרה מהחלון של המכונית. וכדומה תמצא לצערי הרבה דוגמאות (לא לחיקוי כמובן)...

אני די חדש בפורום זה, אבל כבר בפרק הזמן הקצר שאני מנסה לתרום כאן את דעתי לעיון הכלל, הנושא הזה עלה כמה וכמה פעמים בגיוונים שונים.

אנא ממך, בנאדם יקר, אל תיגרר אחרי הכעס שלך תנסה לרסן את רצונך להחזיר למרגיזים באותו מטבע (אני מקווה שאין לך). כמו שמישהו כאן אמר, אבולוציה פועלת לטובתנו והברברים בכבישים (וחיי יום-יום) שמסכנים את עצמם יום-יום ייכחדו מעצמם בעתיד הקרוב... :)

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

אם כבר על "תרבות הנהיגה הישראלית"...

גם אני נהג חדש, נהגתי במרכז ת"א מקום עמוס וסוען מאוד אז בגלל שקצת אין לי בטחון נסעתי 40-45 כדי להיות בטוח בעצמי ולהיות מוכן לבלימה פתאומית...

הגעתי לרמזור הייתי ראשון ומאחוריי הייתה מכונית מיצובישי סופר לאנסר ואחרייה ניידת משטרה רגילה לכל דבר...

התחלתי להנהוג והלאנסר עקפה אותי בקו לבן ברוחב לפחות של מטר הייתי אומר אז אמרתי לעצמי, "אה הנה אחד שצריך להוריד מהכביש, יש נייד מאחורה היא בטח תדפוק אותו"

אז הניידת גם עקפה אותי בקו הלבן (אז עוד חשבתי שתעצור אותו...) והיא פשוט המשיכה כאילו כלום, אמרתי לעצמי אולי היא מחכה לראות אם הלאנסר תעשה עוד שטות או שבכלל זה היה רכב חשוד אז היא בטח רצתה לעקוב אחריו... אבל, הניידת ישר אחרי העקיפה פנתה בצומת לעומת הלאנסר שהמשיכה ישר...

ואני רוצה רוצה להגיד שהלאנסר לא קשורה למשטרה בכלל אלא אם היה לה איזה קצין בתוך האוטו שיכול להרשות לעצמו... הלאנסר הייתה אפורה ואיך שאני פחות או יותר יודע שסמויות מסתיימות ב-00,15,50 צבע לבן ועם וילון מאחורה - שום חלק לא נכלל בלאנסר...

אני הייתי בהלם מהסיטואצייה המגעילה הזאת ואם חס וחלילה השוטר הזה היה נכנס באיזה הולך רגל או אני לא יודע מה... בכלל לדעתי גם ההתנהגות של השוטרים לא פיירית בכלל בכבישים... למשל אני נהגתי בכביש עירוני 50-55 בירידה (אני לא איש של מהירויות) באה ניידת גם רגילה לכל דבר והיא פשוט שמרה מרחק ממני אולי חצי מטר ואני לא מגזים את ההגה שלו כבר ראיתי במראה שלי, אז הגברתי טיפה מהירות לכיוון ה-60 אבל חששתי שזה איזה תרגיל מלוכלך של השוטר לגרום לי לנסוע מהר ואז לתת לי דו"ח...

אז מה נגיד... יהיה טוב אה...

פורסם
אז ככה, קוראים לי יאיר ואני נהג חדש (ווידוי מרגש מאוד ... :roll: )

בכל מקרה רציתי לדון איתכם על נושא של מהירות, אני מצידי כמו כולם בכיף הייתי נוסע ב180 כל הזמן, אבל במסגרת החוק מתאפשר לי לנסוע במהירות המותרת בלבד.

מה שמעצבן אותי זה שכאשר אני נוסע בכביש במהירות המותרת המקסימלית בו ואף קצת מעליה, ולא יורד כמעט אף פעם (חוץ מפקקים ועירוני שאין אפשרות ל50) מהמהירות המקסימלית, אני נוסע 90 אחוז מהזמן בנתיב הימני כדי שיוכל לעקוף אותי מי שרוצה,וכשאפשר בנתיב האמצעי,

ולהמרות זאת זה לא טוב להרבה מהנהגים האחרים, הם עוקפים אותי על פסי רכבת, בפס הפרדה רצוף, מימין, בסיטואציות שגורמות לי לשנות באופן חד את המסלול שלי וכיוצ"ב ...

אני מודע לזה שכן אתם רוצים לנסוע במהירות גבוהה, ואולי מחכה לכם בבית צעירה יפה וחרמנית, אבל מה לעשות שאני קמצן ולא בא לי לשלם קנסות, לא בא לי על שלילה (במיוחד שנהגים חדשים דופקים חזק בקטע הזה ...) ובכלל אני מאמין שהעוד 20 קמ"ש האלו לא ישנו יותר מדקות ספורות עד שאגיע ליעדי.

אז בחיא'ת תסבירו לי מה הקטע שלכם ? ולמה אתם מסכנים כ"כ הרבה אנשים בגלל זה ? מילא תעקפו בסבבה אבל למה ככה :?:

מזל טוב, נתקלת בחוסר סבלנות וסובלנות של הנהג הישראלי המצוי.

כולנו מכירים את התופעות שציינת, לצערינו זו המציאות בכבישים בישראל - אבל כמו שאמרו קודמיי אם אנחנו נהיה בסדר דארווין כבר "יטפל" באחרים.

גם לי (אתה לא מכיר אותי, אז אציין שאני כבר לא "נהג חדש" כהגדרתו בחוק, ואני אוהב מאוד לנסוע מהר בכבישים מהירים) קרה לא פעם ולא פעמיים שנהגים מאחורי סיכנו אותי ואת עצמם בחוסר הסבלנות שלהם. לנהגים האלו (במיוחד לנהג המונית שעקף אותי על קו לבן בסיבוב ללא שדה ראייה בתוך העיר כש*אני* נוסע 50) צפוי בו?ם גדול, השאלה היא רק מתי. זכור זאת ואל תהיה כמוהם.

אם אתה מזהה אחד כזה (נדבק אליך 10 ס"מ ומחכה להזדמנות הקלושה ביותר) השתדל לתת לו לעקוף ושימשיך הלאה.זכותך המלאה לנסוע במהירות סבירה בנתיב הימני ועדיף לך לא להיות בקרבתם של הנהגים המסוכנים הללו. גם לא כדאי להתעצבן - העצבנות היא עונש שאתה נותן לעצמך...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

צריך להפריד בין נסיעה מהירה לנדיעה מסוכנת

אני נוסע מהר ויעיד על זה כל מי שמכיר אותי אבל זה לא קשור... סבתא שלי נוסעת 20 קמ"ש באיילון ודופקת את האוטו 50 פעם ביום או בדיוק היום קרה לי מקרה שאיזה אישה על אופנוע נסעה (אמנם בעיר אבל בכביש גדול ורחב) על 40 ואני נסעתי על 60 ובאתי לעקוף אותה וה"חכמה" חותכת לי נתיב וכמעט הורדתי אותה או שפעם אני עומד ברמזור מאותת ימינה הרמזור מתחלף לירוק איך שאני מתחיל לסוע עוקף אותי אופנוע מימין!! בזה צריך להילחם

בקיצור צריכים להבין שנהיגה מהירה היא לא בהכרח מסוכנת גם נהגים שנוסעים לעט יכולים לסכן את חייהם וחיי אחרים אתה רק צריך ללמוד לשלוט באוטו, לעשות באמת קורס נהיגה וכו... ברגע שאתה מגיע למצב שאתה יודע שיש בכוחך לסוע מהר וטוב ואתה יודע שאתה לא מסתמך על הפעולות של נהגים אחרים אלא רק על הפעולות שלך אתה יכול לסוע גם 100 בעיר רק תדע לעצור ולהאט אם וכשצריך ומי שנוסע לאט באמת ומרוצה מכך שייסע בימין אין לי בעיה אבל אני לא רואה סיבה לסוע בימין תמיד (לפעמים כן) כשאני נוסע יותר מהר מכל מי שנוסע בימין אין לי שום סיבה להאט בשבילם זה הכל.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

אני מצטרך ל Oscar על קריאות ה:

כל הכבוד לך !!

ראוי להעריך נהג חדש המסוגל לראות את המצב בכבישים כמשהו רע, ובמקום להצטרף לרוע, מנסה להתמודד עימו תוך שמירת העקרונות שלו. המשך כך !!

הפתרון לבעיה בה נתקלת צריך לבוא במספר מישורים :

1. קבלת המצב כעובדה קיימת, ועל כן מיותר לנסות "לחנך" ו/או לעשות דווקא לנהגים אחרים.

2. הקטנת מצבי החיכוך עם נהגים אחרים, טובים יותר טפחות, למינימום האפשר.

3. צפיה כמה שיותר קדימה ונסיון לחזות את התרחישים אפשריים בכל רגע ורגע. כך תוכל להכין את עצמך תמיד לגרוע מכל, ואם יתמזל מזלך, לא יקרה כלום.

4. במקום לחפש אשמים, תנסה לחשוב כיצד ניתן למנוע הסתבכות בבעיות ע"י נקיטת צעדי מנע מראש.

לדוגמא :

בכביש בן 3 נתיבים - יש נתיב אחד ימני, וכל השאר שמאליים !! לכן, אם אינך עוקף שום רכב, אין שום סיבה בעולם שבגללה תמצא עצמך בנתיב ה"אמצעי" (שהוא למעשה הנתיב השמאלי, אבל לא השמאלי קיצוני). אם תסע בימני, תרוויח :

לא יעקפו אותך מימין.

תוכל להיצמד לקו הצהוב וכך להתרחק מהתנועה החולפת.

יעמוד לרשותך השול הימני למקרה חירום.

אף אחד לא ישב לך על הזנב במטרה לגרום לך לאפשר לו לעקוף.

תנסה ליישם את זה גם על דברים אחרים.

דני G.

• תוכן חדש...