Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימת אצלי בעיה אני לא יודע אם זה קורה לכולם

אבל כאשר אני מדליק את המזגן ברכב

הרכב ממש מתאמץ ולוקח לו ממש הרבה זמן לעלות מהירות

המזגן מוריד ממנו את הכח משמעותית

האם יש פתרון לזה ?

פורסם

בגדול אין פיתרון מכיוון שזה נקבע בזמן תיכנון הרכב וזה נורמלי שברכב עם מנוע חלש (יחסית) תורגש 'סחיבה' של כוח מהמנוע.

בכול מקרה, מומלץ לבדוק את מדחס המזגן, ייתכן שהמיסבים גמורים וגורמים לעומס מיותר על המנוע (השערה שלי).

איזה כייף לי :)

פורסם

חוסר שמן במערכת מיזוג (שברובו נמצא במדחס) יגרום לחיכוך מוגבר במדחס ועד לתפיסתו המוחלטת.האם הבעיה התחילה לאחר החלפת גז מזגן ?אבל בגדול זה מנוע חלש הפעלת מזגן מורגשת.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מוזר.

בטויוטה שהייתה לי מודל 93- לא היה שום הבדל בין עם מזגן לבלי מזגן, כנ"ל בטויוטה 99 וכנ"ל ב 2003 שיש לי כיום.

ברכב הזה,עם ובלי מזגן,במבחן עיוור, אי אפשר לדעת מתי זה עם ומתי זה בלי.

משהו אצלך לא תקין.

פורסם

גם אצל מספר חברים שלי

שלאחד מהם יש טויוטה 2002

וטויוטה 2006

המזגן לא מורגש על הרכב

בגלל זה אני מוטרד מזה שאצלי זה כן משפיע

אם הרכב נימצע בעליה על גשר לדוגמא והוא עם מזגן הוא בקושי עולה את זה

פורסם

ידידי היקר,

לפי התיאור שלך אנסה להבהיר נקודה מסויימת.

1 אל תבצע השוואה בין הרכב שלך לרכב משנתון מתקדם.

2. מדחסים חדשים הם בעלי נצילות גבוהה יותר מאשר מדחס יישן או מדור קודם.

3. ברכבים מסויימים מותקן מדחס עם ספיקה משתנה, כלומר המדחס עובד כול הזמן ולא מרגישים את המכה של הקלא'צ ואין את התחושה שהאוטו סוחב פחות טוב.

ייתכן שהמנוע שלך במצב בכי רע וההספק היעיל שלו ירד בצורה משמעותית ולכן הדלקה של המזגן גורמת להרגשה שאותו מאבד כוחץ

איזה כייף לי :)

פורסם

מדחס ספיקה משתנה לא אומר שהוא עובד כל הזמן.

יכול להיות גם בעיית טעינה שהפעלת המזגן (מאוורים, מפוח, מצמד המדחס) גורמת לנפילת מתח או לבעיית מתח AC ותופעות סחיבה עקב שגיאה בקריאת חיישנים.

פורסם
מוזר.

בטויוטה שהייתה לי מודל 93- לא היה שום הבדל בין עם מזגן לבלי מזגן, כנ"ל בטויוטה 99 וכנ"ל ב 2003 שיש לי כיום.

ברכב הזה,עם ובלי מזגן,במבחן עיוור, אי אפשר לדעת מתי זה עם ומתי זה בלי.

משהו אצלך לא תקין.

אין דבר כזה.

אם אתה לא מרגכיש הבדל, זה כי אתה אישית לא מרגיש הבדל, אין חיה כזאת אין הבדל בין נסיעה עם מדחס מחובר לבין נסיעה עם מדחס מנותק. תן לי את הרכב שלך לשעה ואני אספור לך בדיוק כמה פעמים הוא התחבר ומתי בדיוק הוא התנתק - תוך כדי נסיעה כמובן.

פורסם

מקרה קלאסי של מנוע 1600 אוטומאטי עם מזגן במכונית לא חדשה (לא רוצה לכתוב ישנה...).

בשתי מכוניות במשפחה זה גם קורה ואין מה לעשות...עדיף לסוע במהירות נמוכה בכייף, מאשר בחום כבד.

פורסם

היתה לי קורולה כזו, גיר ידני. נכון שחלש זה עניין יחסי, אבל להגדיר את הרכב הזה כחלש זה קצת מוזר, כי מדובר ברכב מהחזקים בקטגוריה שלו. המזגן לא מהווה עומס משמעותי לרכב הזה. אני לא אומר שהוא לא מורגש אבל זה בטח לא ברמה שאם הוא מופעל אז הרכב לא עולה עליות. אלו שטויות. אני גררתי עם הרכב הזה את כל המשפחה פלוס טרקטורון כבד בכל הארץ, כולל עליות יומיומים לי-ם, עם ובלי הטרקטורון, ותמיד במהירויות תלת-ספרתיות.

או שיש לך רגישות יתר והכבדה קלה על המנוע נראית לך כמו משהו רציני יותר, או שאתה לא יודע לנצל את המנוע הזה, וזה אומר לעבוד בסל"ד גבוה כשצריך, או שיש לך תקלה אמיתית. עודף בגז קירור או משהו אחר.

פורסם
אין דבר כזה.

אם אתה לא מרגכיש הבדל, זה כי אתה אישית לא מרגיש הבדל, אין חיה כזאת אין הבדל בין נסיעה עם מדחס מחובר לבין נסיעה עם מדחס מנותק. תן לי את הרכב שלך לשעה ואני אספור לך בדיוק כמה פעמים הוא התחבר ומתי בדיוק הוא התנתק - תוך כדי נסיעה כמובן.

יש רכבים שאתה לא מרגיש את המזגן כעומס על המנוע,ויש רכבים שזה מורגש יותר.

אם תיסע על הטויוטה עד גבול קצה היכולת, ותפעיל מזגן,אתה תרגיש בהבדל,אבל כל עוד בנסיעה נורמאלית - אתה לא מרגיש שום שינוי(וגם בקושי שומעים שהוא נכנס ויוצא מפעולה).

להבדיל מרכבים אחרים שכן מורגש עומס על המנוע בעת פעולת המדחס.

• תוכן חדש...